În 2024, de fapt în ultimii ani, cumpărarea sau recomandare a unui scaun de gaming devine din ce în ce mai grea, calitatea materialelor scade din ce în ce mai mult, dar prețurile urcă vertiginos. Cât este marketing și cât este adevăr la promovarea producătorilor de scaune confortabile pentru gameri? Adevărul este undeva la mijloc.
Nu neg că se profită la maxim din partea producătorilor doar pentru faptul că adaugă niște culori pe pielea sintetică și pun cuvântul GAMING pe produs.
Dar acest fapt este valid pentru majoritatea produselor pe care este pus cuvântul gaming. Mai avem puțin și găsim și lenjerie intimă cu acestă direcție, dacă nu cumva deja există.
Scaunul directorial de birou a fost întors pe toate fețele și a fost schimbat ca să se potrivească foarte bine pentru gameri. Și pe bună dreptate, scaunele moderne pentru gaming au devenit mult mai solide, fiabile și ridicol de confortabile, dar prețul plătit pentru calitate este exagerat de mare.
Cele mai bune scaune de gaming au fost proiectate să se muleze pe corp și să suporte spatele utilizatorilor într-un mod în care nici nu realizăm că stăm pe un scaun.
Ce scaun pentru gaming bun să cumpăr?
La ce sa fii atent când vrei sa alegi un scaun pentru gaming bun pentru tine?
În primul rând este sa iei în considerare mărimea scaunului de gameri. Sunt modele mai mari și mai mici pentru diferite categorii de persoane. O să fac câteva recomandări și de scaune ajustabile, o dată ce îți alegi mărimea scaunului, restul componentelor sunt ajustabile și poți să îl configurezi sa ți se potrivească pe forma corpului tău. Spre deosebire de scaunele confortabile profesionale, genul care sunt folosite de exemplu pentru un salon de coafură, acestea de gaming au o anduranță mai redusă, dat fiind faptul că și uzura este mai redusă din partea unui singur utilizator.
Bineînțeles,
Prețul este important și el, sunt și scaune care sunt ieftine ca prețuri, iar nivelurile de confort și cele ale materialelor de construcție se pot diferenția considerabil.
Recomandare scaun pentru gaming : TOP 8
#1 Scaun Gaming
Cel mai bun raport preț/confort
Cele mai bune caracteristici:
- Cotiere reglabile
- Perne cervicală și lombară incluse
- Cusături de calitate
Cel mai bun lucru la acest scaun este că se pliază aproape pentru toate categoriile de persoane, destul de robust pentru persoanele corpolente, dar nici persoanele mai mici de statură nu sunt excluse, dacă ai peste 1.65m, atunci ți se va potrivi și ție.
Este foarte ușor de asamblat/instalat, având și cotiere cu fixare doar de șezut și sunt și reglabile.
Fiind o companie românească, nu cred că sunt subiectiv, dar este un scaun care merită toți banii.
Sigur, este vorba de piele sintetică și cu timpul va avea de suferit, dar nu este o problemă doar la acest scaun, ci la toate scaunele din piele sintetică.
Cusăturile și materialele sunt de calitate mai mare decât la unele scaune mult mai scumpe.
Reclinerul se face la 170 de grade, iar rotilele au frâne pentru a nu aluneca pe parchet/gresie, iar baza cu roțile este metalică.
Păreri PRO:
- materiale de construcție solide și de calitate
- confortabil pe perioade lungi
- structura roților este foarte solidă
- se poate instala de 1 singură persoană
Păreri CONTRA:
- cotiere puțin cam firave
- șezutul se încintă vara
- după 3-4 ani pielea sintetică se tocește
#2 Recomandare GENESIS Scaun gaming Nitro 950
Un scaun pentru persoane de talie medie
Cele mai bune caracteristici:
- Cotiere reglabile
- Înclinarea unghiului spătarului după preferințe
- Reclinare la 165 grade total
- Memory foam
Un scaun de gaming pentru cei care sunt mult mai pretențioși din privința calității materialelor și a construcției solidă. Se poate adapta pentru mai multe categorii de persoane, scunde/medii/înalte etc.
Este foarte ergonomic și la început nu face zgomote, dar așa cum am recomandat și la celelalte scaune confortabile, cu o mică pensula la montaj să fie unse cu vaselină toate componentele metalice acolo unde sunt articulate și în mișcare. Vă garantez că niciun scaun nu va mai scârțâi, dacă puneți vaselină pe toate îmbinările metalice.
Nu prea sunt minusuri la acest gaming chair, doar puțin scârțâit dacă nu îl ungeți și poate vara dacă aveți sesiuni de ore întregi de gaming, s-ar putea să transpirați pe el.
Păreri PRO:
- robust
- materiale de calitate
- șezut foarte confortabil
- se potrivește mai multor categorii de persoane
- chiar și pentru fete
Păreri CONTRA:
- scârțâie dacă nu este uns
- pielea sintetică se supraîncinge pe perioade foarte lungi
#3 Scaun pentru gaming Natec Genesis NITRO 550
Un scaun confortabil mai puțin popular
Cele mai bune caracteristici:
- 2 Perinițe (suport lombar și cap)
- Parte centrală din material textil
- Cadru robust din metal
- Sarcină maximă de 150kg
Un scaun pentru gaming mai puțin popular, dar destul de confortabil. Îmi place faptul că zona verticală centrală este din material textil, asigură o ventilație corectă și nu cred că o să se comporte precum pielea sintetică după perioade lungi.
Îmbinarea dintre materiale însă nu inspiră încredere, însă nu pot garanta cum se va comporta după câțiva ani. Doar timpul va răspunde la această întrebare.
Cadrul metalic este solid, iar pistonul cilindric cu gaz este din clasa 4. Nu ar trebui să avem probleme cu el câțiva ani buni.
Are incluse perinițele cele 2 pentru cap/gât și zona lombară.
Partea mânerelor este reglabilă atât pe înalțime cât și pe rotire de deschidere.
Totuși, nu-l recomand persoanelor corpolente
Montajul este un punct pozitiv la acest scaun, necesită cam 30 de minute pentru montaj dacă aveți experiență și cam 1 oră dacă nu aveți experiență. Aveți și cheia imbus în pachet și ar trebui să vă descurcați fără alte unelte. Ca recomandare pentru acest tip de scaun de gaming este să aveți o șurubelniță multifuncțională pentru montaj, va merge mai rapid cu șurubelnița.
Păreri PRO:
- confortabil chiar și vara
- cadru foarte solid
- nu scârțâie la început (recomand punere de vaselină la îmbinările metalice)
- spătar cu recliner
- manere reglabile
Păreri CONTRA:
- roțile nu sunt siliconice
- nu are funcția TILT (doar recliner cu unghi mic)
- o să scârțâie după o perioadă dacă nu-l ungeți cu puțină vaselină
- nu inspiră încredere pentru persoane corpolente
#4 Scaun gaming Kring Omega pentru copii
Un scaun de gaming ieftin recomandat celor cu buget limitat
Cele mai bune caracteristici:
- Are recliner
- Gamă largă de culori
- Design inspirat din scaunele de mașini de raliuri
Cel mai ieftin scaun pentru gaming pentru 2024, însa nu pot spune ca este și cel mai confortabil sau robust scaun. Dar are anumite elemente ce îl fac un scaun foarte bun la raportul preț-confort. Eu l-aș recomanda doar pentru utilizarea de către copii.
Fiind cel mai ieftin pe care îl pot recomanda, trebuie sa menționez și punctele negative care vin la pachet cu el. Recomandabil pentru persoane de pana la 70kg. Înălțimea spătarului este cam mică, deci dacă ești prea înalt, s-ar putea să nu fie potrivit pentru tine. Nu există o limită de înălțime, dar pentru mine care am 1.79m, mi se pare prea mic. Îl recomand persoanelor sub acea înălțime.
Îl bag la categoria scaun de gaming pentru copii până în 14 ani
Nu pot sa recomand acest model pentru persoanele care au peste 70 kg, poate susține și persoanele peste această limită, însă cu timpul scaunul va avea de suferit.
Păreri PRO:
- Foarte ieftin
- Tetiera solidă
- Confort mediu
- Tapiserie de piele eco
- Ideal pentru copii până la 14 ani
Păreri CONTRA:
- Nu este ajustabil decât pe înălțime
- Scoate sunete de scârțâit pentru persoane mai corpolente după un anumit timp
- Materialele de construcție cam ieftine
- Durabilitate scăzută
#5 Scaun Arka B56
Scaunul ideal pentru cei cu buget mediu
Cele mai bune caracteristici:
- Design premium
- Cotiere reglabile
- Perne pentru zonele cervicale și lombare
Pentru cei cu buget mediu, acesta este unul dintre cele mai bune scaune de gaming la raportul pret/confort/calitate materiale. Pentru 2021 este scaunul ideal, nici prea scump, dar nici prea ieftin.
Modelul acesta are incluse perinițele pentru susținere lombară și cervicală. Spătarul se poate înclina pe spate la aproape 180 de grade, iar structura permite susținerea persoanelor până la 125KG.
Materialele mânerelor sunt din material cauciucat pentru a-i prelungi uzura, inclusiv scaunul meu directorial are problema aceasta, este doar din material de piele sintetică și se jupoaie repede.
Are funcție de balans și cotierele sunt reglabile, iar roțile sunt silențioase fiind făcute din naylon.
Surprinzător pentru această categorie de prețuri a scaunelor de gaming este faptul că are și suport pentru gambe.
Ce îmi displace la el?
Nu-l pot avea ca recomandare persoanelor de peste 80kg, chiar dacă pe specificații arată că acest scaun de gaming suportă 120kg, în realitate durata de viață a materialelor va scădea automat pentru persoanele de peste 100kg. Bineînțeles că părțile rupte mecanic nu acoperă garanția produsului.
Este foarte silențios la început, dar după un timp apare scârțâitul celebru. Problema aceasta de regulă se poate rezolva cu puțină vaselină, puteți pune cu o scobitoare vaselina la îmbinările metalice care se mișcă și să scăpați de problema aceasta.
Păreri PRO:
- înclinare de aproape 180 de grade
- structură metalică
- cotierele de calitate superioară
- silențios
Păreri CONTRA:
- scârțâitul după o perioadă, dar este ușor de rezolvat
- nerecomandat persoanelor peste 80 de kg
#6 Scaun Gaming Arka B119 negru alb b119
Un scaun pentru gameri cu raport preț-confort foarte bun
Cele mai bune caracteristici:
- Mânere de polipropilenă
- Design elegant
- Piele sintetică ecologică
- Șezut destul de lat
Acest model il am si eu, ce-i drept nu pot da o recenzie pentru fiabilitate, pentru ca nu il detin de foarte mult timp. Dar, pot sa va spun ca o sa aveti un confort foarte bun in el, incomparabil confortul este mult peste cel al scaunului ieftin amintit mai sus. Îți dă senzația de scaun solid, cum găsești la scaunele directoriale de birou din gama de peste 800 de lei.
Te pui pe el și uiți cât timp petreci la o sesiune de pc gaming.
Materialele de construcție sunt de buna calitate, tetiera are o extra periniță integrată pentru susținerea capului, iar pielea ecologica este cu perforații ce permit o aerisire bună.
Spătarul este ușor arcuit și se mulează perfect pe coloana vertebrală și este și reglabil spre deosebire de celalalt scaun.
La mine nu scoate nici un sunet de scârțâit deocamdată și am 85 de kg.
Păreri PRO:
- Solid
- Reglabil pe înălțime și spătar ce permite balansul
- Confort foarte bun
- Silențios
- Rotite de calitate care nu vor zgârâia parchetele
Păreri CONTRA:
- Nu are susținere pentru gambe
- Vara se incinta destul de mult
#7 Recomandare Scaun de gaming SENSE7 Legend
Un scaun de gaming pentru orice tip de persoane
Cele mai bune caracteristici:
- FlowTech Exo Pro
- FlowTech Arm 4D
- Memory Foam
- Roți RpmTech Pro
Alt nivel!
Un scaun din gama premium care se adaptează pentru orice tip gamer.
Greutatea maximă este de 180 de kg, dar nu aș recomanda acest scaun persoanelor de peste 130 de kg. Deși acesta va rezista, în timp mai mult ca sigur vor ceda componentele.
Structura de construcție
O structură rezistentă din aluminiu de calitate superioară care poate susține și cele mai corpolente persoane.
Nu cred că mai este cazul să spun ce știe să facă acest scaun, dar este cert că are caracteristicile scaunelor de sub prețul lui, iar față de scaunele de mai sus din articol sunt plusuri majore pe partea de calitatea superioară a materialelor: memory foam, cilindru superior, piele sintetică mai durabilă, roți cauciucate, suportă persoane înalte, etc.
Nu prea este justificat a fi folosit de persoanele scunde sau de fete cu înalțimi mici sub 165cm.
Păreri PRO:
- solid
- materiale de construcție de calitate înaltă
- confort maxim
- nu face zgomot în nici o circumstanță
Păreri CONTRA:
- nu pot să critic nici prețul măcar, este justificat
Cel mai bun scaun de gaming pe 2024
Confort - 10
Calitate materiale - 9.6
Silențiozitate - 9.8
Raport preț/calitate/confort - 9.8
9.8
Scor obținut
SENSE 7 Legend oține titlul acestui articol din TOP 8 cele mai bune si confortabile scaune pe 2024. Deși de multe prețul nu trebuie să reflecte calitatea, în acest caz raportul preț/calitate/confort este prea bun pentru acest scaun. Nu mi se pare scump pentru calitatea pe care o oferă acest scaun!
#8 Recomandare Scaun gaming Inaza Dreadnought ZERO
Un scaun pentru gaming de calitate superioară și comod
Cele mai bune caracteristici:
- Inclinare: 135 grade
- Rotire: 360 grade
- Manere reglabile: 4D
- Piston cu gaz clasa 4
Iată și un model de scaun pentru gaming cu un raport calitate-preț-ergonomie-confort foarte bun.
Aproape sunt tentat să spun că este cel mai bun scaun de gaming, însă un lucru mă împiedică să spun acest lucru. Singura parte negativă pe care o pot găsi la acest scaun de gaming este că nu se potrivește persoanelor supraponderale, este foarte bun pentru persoanele înalte dar cu constituție atletica slabă, dacă aveți șolduri sau umeri mari, acesta este putin prea mic pentru voi.
În rest, calitatea materialelor este premium, materialele de suprafață sunt o combinație între materiale textile și piele ecologică.
Are recliner și se poate balansa, spătarul se poate regla și puteți obține o poziție de aproape 180 de grade paralel cu solul.
Mânerele sunt și ele reglabile, însă nu prea confortabile la atingere, fiind învelite într-un strat siliconic, vor fi și putin dificil de curățat.
Păreri PRO:
- Calitatea materialelor foarte bună
- Oferă un balans bun
- Ergonomic cu persoanele mai slabe de până în 90-100 kg și între 1.7 m și 1.9 m înălțime
- Confortabil
- Spătar ajustabil pe aproape 180 de grade
- Perinițele de cap și lombară detașabile și lavabile
- Rotite din material bun pentru protejarea parchetului
- Se asamblează relativ ușor
Păreri CONTRA:
- Inadecvat pentru persoanele mai corpolente
- Prețul putin cam mare
salut
imi poti recomanda un scaun de gaming la circa 500 lei?
multumesc anticipat!
Salut,
Nu prea poti sa alegi la acel pret un scaun, nu ai decat cateva modele.
Iti recomand : Acest model
Salut Flavius.
Ma confrunt si eu cu o problema si nu stiu care ar putea fi cauza. Am achizitionat pana la urma „balaurul” de la MSI (GE 76 Raider 12 UHS). Insa dupa instalarea windows-ului (11) si a driverelor, am observat un aspect oarecum ingrijorator. Daca deconectez acumulatorul si las laptopul free, chiar si fiind in pagina Home Windows, fara sa ma joc sau altceva, se descarca alarmant de rapid procentul bateriei, adica minutul si procentul. Pai ce ma fac daca vreau sa plec undeva si nu pot tine acumulatorul conectat? Ar insemna ca e nefunctional deodata ce se descarca asa rapid… Si 2, nu stiu daca e vreun bug sau ceva, dar dupa ce am conectat din nou acumulatorul in laptop (la 91%) , am observat ca scrie „plugged in charging” , dar ce sa vezi ? nu crestea deloc procentul de la 91%, nu scadea, dar nici nu crestea procentul, ramasese blocat in 91%… nu stiu, mi se par oarecum ingrijoratoare aspectele astea. Si mentionez ca dupa aceea am accesat si „MSI Creator Center” si nu aparea ca e in vreun „safe mode”, era pe modul normal bateria, adica sa se incarce intotdeauna pana la 100%.
Ai putea cumva sa ma ajuti cu vreun sfat? Multumesc mult!
Salut,
Nu am cum sa te ajut, poti trimite la garantie insa.
Ok, multumesc! O sa mai monitorizez situatia daca persista problema si daca persista si nu isi revine, o sa recurg la garantie…