Recomandare Laptop & UltraBook

Alegere laptop bun pentru 2023

Top 7 cele mai bune laptopuri performante

O recomandare și câteva sfaturi de achiziție pentru a alege corect un laptop bun pentru acest an 2023 devine o adevarată aventură pentru multă lume. Vedem o mulțime de laptopuri în oferte și nu știm ce să alegem. Întotdeauna trebuie să plecați de la premiza scopului în care va fi folosit laptopul și bugetul alocat investiției. Odată ce avem stabilit un segment de utilizare și bugetul putem elimina circa 90% din restul laptopurilor.

Criteriile de orientare pentru achizitia laptopurilor sunt:

  • Brandul
  • Performanta
  • Fiabilitatea
  • Designul
  • Materialele de constructie
  • Performanta de racire/aerisire
  • Calitatea ecranului
  • Portabilitatea
  • Autonomia

Aceste criterii depind foarte mult de scopul utilizarii unui laptop. Daca se vor toate criteriile indeplinite pentru a avea cel mai bun laptop, este logic ca acestea vor avea un pret pe masura. Daca avem bugetul limitat atunci va trebui sa acceptati cateva compromisuri si sa va obisnuiti cu gandul ca nu va excela in anumite criterii. Laptopurile premium si ultrabook-urile au aceste criterii si exceleaza la majoritatea capitolelor.

Invitație pe canalul Youtube

Cum să aleg un laptop bun să cumpăr?

cel mai bun laptop HP Spectre

Este dificil să fii obiectiv și să spui că un anume notebook este cel mai bun, fiecare utilizator are particularitățile și nevoile lui. Deci, subiectul „cel mai bun  laptop” se poate aplica in mod subiectiv pentru fiecare persoană în parte.

De regulă la configuratiile de pc-uri de aici plec de la un buget alocat pentru sistemul respectiv. Acum, la alegerea laptopului, schimbăm putin macazul și plec de la întrebarea „la ce va fi utilizat laptopul„.

Ca să pot să fac o recomandare de laptop va trebui să știu mai multe detalii despre așteptările pe care le aveți. În ce scop o să îl folosiți? S.a.m.d.

Cel mai bun BRAND

brand notebook

Aici putem fi subiectivi, fiecare din voi poate ati avut experiente placute sau neplacute cu anumite branduri si nu pot spune ca HP este mai bun ca DELL sau Acer etc. Insa eu pun un plus la laptopurile din gama de jos de preturi pe HP si DELL. Le consider a fi laptopurile ideale in raport calitate-performanta-pret. Asta nu inseamna ca un Lenovo sau Asus sunt mai prejos. Eu din propria experienta pot sa confirm ca HP si DELL stau foarte bine la capitolul fiabilitate, performanta si calitatea materialelor de constructie.  Iar pentru segmentul high-end (ultrabook-uri), Lenovo au avut intotdeauna produse de calitate superioara.

PERFORMANTA UNUI LAPTOP BUN

performanțe laptop

La capitolul puterii de calcul aici Acer este in majoritatea cazurilor castigator. Punand cap la cap preturile similare la mai multe branduri, vom constata ca Acer au intotdeauna un plus de performanta, nu in toate cazurile, dar in mare parte castiga. Dar nu pot sa spun ca fiabilitatea este cea mai buna la laptopurile Acer, in trecut am detinut un laptop Acer, care dupa 1 an deja bateria si-a redus performantele considerabil, iar dupa 2 ani nu mai puteam face nimic pe el fara sa ii pun un Stand cooler pentru a se raci. Nu toate au aceasta problema!

FIABILITATEA

fiabilitate laptopuri după brand

Fiabilitatea depinde foarte mult si de felul in care ingrijim laptopul, dar si de calitatea materialelor si pieselor din sistem. Daca il tinem in medii pline de praf sau de umezeala atunci si fiabilitatea va fi pe masura. Nu pot sa zic un anumit brand ca este mai fiabil ca altul pentru ca nu ar fi corect. Din experientele laptopurilor care mi-au venit la reparat de software am observat ca DELL si HP sunt printre cele mai vechi si rezista foarte bine. Cele care se strica mai des din punct de vedere hardware sunt Acer-urile. Asus sunt de asemeni foarte bune, au componente electronice de calitate japoneza.

DESIGNUL

design laptopuri

Tine mai mult de gusturile fiecaruia, dar eu zic ca Lenovo si Acer au designul cel mai frumos pentru laptopurile din gama de jos de preturi. HP-ul pune accent prea mult pe randamentul de racire si sufera la capitolul design. Dar la ultrabookuri situatia se schimba, de departe Apple, HP Spectre recent lansat, Dell XPS  si Lenovo ThinkPad Carbon sunt de departe cele mai frumoase ultrabookuri. Pentru gusturile mele, daca ar fi sa cumpar un ultrabook premium, as alege HP Spectre. Aici va astept si pe voi cu o preferinta in sectiunea de Comment cu preferintele voastre.

MATERIALELE DE CONSTRUCTIE

constructie laptop materiale

E cert ca la laptopurile de pana in 2500-3000 ron materialele predominante sunt plastice. Chiar si la laptopurile de gaming mai scumpe sunt folosite materiale plastice. Ecranele au pe interior cadru de metal pentru a nu se indoi. Cel mai slab la acest capitol cred ca sta HP, în rest depinde de modelul laptopului, multe companii pun accent pe plastic cu finisaje lucioase sau imitatie metalica. Laptopurile premium sunt cu carcase metalice, aliaj, fibra de carbon sau chiar accente de cupru in unele cazuri. Mi-as dori sa vad specificatiile laptopurilor la calitatea plasticului. Insa nici o companie nu specifica acest lucru. Sunt si materialele plastice de mai multe feluri, ar fi frumos sa specifice ce plastic este folosit la constructia lor.

PERFORMANTA DE RACIRE/AERISIRE

racirea laptopurilor 2023

Nu este usor sa proiectezi un laptop performant care sa fie si usor dar sa si raceasca componentele foarte bine. Inginerii companiilor care se ocupa de proiectarea laptopurilor trebuie admirati pentru proiectarile de design si de felul in care reusesc sa tina sub control temperaturile fara a face rabat de la designul exterior. Aici este dupa parerea mea cel mai important criteriu in alegerea laptopurilor.

Daca aveti ocazia si vreti sa alegeti intre 2 laptopuri si puteti sa le testati, va sfatuiesc sa le puneti la un stress test pe ambele simultan si verificati temperaturile dupa test.

Fiabilitatea laptopurilor depinde foarte mult de performanta racirii componentelor. In categoria de jos a preturilor majoritatea laptopurilor stau decent la capitolul acesta. Fiecare model difera si nu va pot spune cu obiectivism pe care sa il alegeti. Nu va asteptati sa aveti la laptopuri temperaturile pe care le aveti pe un desktop PC pentru ca nu este cazul.

CALITATEA ECRANULUI LA UN LAPTOP BUN

calitate și tipuri de ecrane de laptopuri

Din pacate nu pot sa dau un sfat la acest capitol. Este un criteriu important la ecran care tine mai mult de testarea directa a unui model. Este important sa fie foarte stabil, sa nu se indoaie daca il ridicam din colturile ecranului. Daca il folosim pentru foto/video editing sau ca multimedia atunci pot sa recomand un laptop cu ecran mat.  Depinde si ce tip de panel are pentru consumul de energie. Acestea sunt cateva din caracteristicile pe care trebuie sa le luati in considerare. Nu uitati, ecranul este cel mai mare consumator de energie la laptopuri. Rezolutia conteaza numai daca lucram in domeniul graficii. Dar pentru laptopuri de vizionat filme sau multimedia, eu consider ca HD-ready este suficient pentru ecran. Pentru gaming este bine sa fie Full HD. Iar pentru foto editing, cu cat rezolutia este mai mare cu atat mai bine.

Oricum majoritatea laptopurilor sunt echilibrate din acest punct de vedere.

PORTABILITATEA LA UN LAPTOP BUN

portabilitate notebookuri

Evident ca este unul dintre motivele pentru care vrei să cumperi un laptop bun, pentru a putea sa il transportam. Aici un caracteristica importanta o joaca acumulatorul. In windows performantele laptopului sunt limitate atat timp cat functioneaza pe acumulator. Inclusiv puterea procesorul grafic are de suferit, dar si ecranul. Acestea pot fi modificate din power management plan. Aviz gamerilor nu știu ce laptop să cumpere de gaming. Pentru a beneficia de puterea maxima a sistemului va trebui sa tineti cablul de alimentare in timpul gamingului, sau sa modificati power managementul din windows.

Alta caracteristica importanta este data si de porturile echipate, sa avem usb-uri, hdmi, mufa rj-45 sau card reader pentru a nu fi nevoiti sa caram dupa noi diferite adaptoare. Un alt aspect de luat in considerare este greutatea. Aici pot sa va sfatuiesc sa fiti atenti la un lucru, degeaba este laptopul de 1kg daca alimentatorul are 3kg 🙂 , multi producatori nu specifica acest lucru. Dar cand il punem in geanta laptopul suntem fericiti ca este usor dar cand luam transformatorul/incarcatorul dupa noi constatam ca este mai greu ca laptopul in sine. Aici nu prea avem de ales. Doar sa alegeti un laptop sa va tina bateria destul incat sa nu fiti nevoiti sa va luati si incarcatorul. Majoritatea incarcatoarelor sunt mari, sunt si cazuri in care este urias incarcatorul.

AUTONOMIA UNUI LAPTOP BUN

autonomia laptopului

Autonomia depinde și de modul de utilizare. Puteti sa va orientati dupa marimea acumulatorului care este specificat in miliamperi (mAH) . Majoritatea magazinelor de eCommerce nu specifica la toate laptopurile cantitatea de miliamperi ci sunt trecute numarul de celule care nu au nici o relevanta. Puteti  gasi aceste informatii pe site-urile producatorilor de laptopuri dupa codul de producator al laptopului respectiv. Daca nu va descurcati lasati un comment mai jos cu modelul de laptop si caut eu detaliile legate de acumulator.

Daca folosim laptopul in gaming sau ca multimedia pentru filme atunci si autonomia scade drastic la fiecare laptop. De mentionat:

scoateti bateria din laptop cand este incarcat maxim si aveti incarcatorul la indemana pentru a putea sa ii mariti durata de viata a bateriei. Atat timp ca aveti ocazia sa puneti incarcatorul, nu are nici un sens sa tineti bateria inauntru. Daca il folosim la birou zilnic recomand a scoate bateria daca este posibil. Puneti bateria doar cand nu aveti surse de curent la dispozitie. Incercati sa nu lasati sa se descarce sub 15% din capacitatea acumulatorului daca este Litiu bateria.

TOP 7 RecomandarI laptop bun pentru 2023

Daca nu v-a ajutat acest articol in alegerea unui laptop bun, va dau cate un exemplu de laptopuri pentru fiecare segment de utilizare, sau lasati in comment mesaj daca aveti nevoie de un sfat de achizitie, dar sa dati detalii despre scopul in care o sa fie folosit, bugetul si data achizitiei.

#1 Lenovo V15 G2 ITL

Un laptop performant la preț încă decent pentru 2023

sfaturi achizitie laptop 2023

Cele mai bune caracteristici:

  • Design frumos
  • Materiale de construcție premium

Un laptop bun configurat pentru productivitate. Este recomandat a fi folosit de către persoanele care folosesc softuri ce necesită putere de calcul mare, inclusiv pentru editări video. Observ în ultima perioadă o tendință de a se scumpi laptopurile din ce în ce mai mult. Dacă te gândești să iei un laptop peformant la prețuri încă accesibile, acum este momentul!

Laptopul are un design simplist dar cu stil, cum ne-a obișnuit acest brand. Plusurile sunt la putere de procesare, având procesor intel i7 din generația 11, însă are și câteva minusuri care ar putea conta pentru anumite persoane. Ecranul este de tip TN și acuratețea culorilor nu este excepțională, iar asta mă obligă să nu-l recomand celor din domeniul fotografiei.

Materialele premium de construcție și greutatea redusă îl plasează undeva în categoria laptopurilor de business, dar nu la ultrabookuri.

Nu este cel mai bun laptop nici la capitolul ecran, culorile sunt puțin lipsite de acuratețe, este oarecum normal având în vedere faptul că este un ecran TN.

Ca de obicei tastatura este fantastică și la acest model și are și tastele numerice, însă puțin prea înghesuite tastele de cursor. Puțin incomod acel touchpad poziționat puțin prea în stânga, cei care sunt obișnuiți cu laptopuri cu touchpad central o să li se pară puțin inaccesibil, dar care funcționează impecabil.

Păreri PRO:
  • putere procesare mare
  • construcție premium
  • silențios
  • răcire eficientă a procesorului
Păreri CONTRA:
  • acuratețe slabă a culorilor
  • brightness slab (inutilizabil outdoor pe soare)

#2 Laptop  bun de la HP 250 G8

Cel mai ieftin laptop pentru 2022

laptop bun ieftin 2023

Cele mai bune caracteristici:

  • Trusted Platform Module – pentru windows 11
  • Nvme SSD
  • Numpad

Este greu să mai găsești un laptop bun și în același timp să fie și ieftin în 2023. În condițiile actuale de criză, un laptop este mai indicat decât un desktop PC, așa că acest model reușește să păstreze oarecum o performanță decentă.

Modelul HP 250 G8 vine la pachet cu un procesor din generația anterioară, dar nu este cu mult inferioară celei actuale.

Nu are nimic spectaculos acest laptop, dar pentru acest buget nici nu cred că se așteaptă cineva să exceleze la vreun capitol, altul decât prețul mic al lui.

Îmi place că are porturi relativ multe și multiple căi de a conecta alte device-uri la el și inclusiv portul LAN care devine din ce în ce mai rar întâlnit la laptopuri. Pentru anumite persoane s-ar putea dovedi un detaliu important.

Ce nu îmi place?

Ecranul!

Este doar cu rezoluție 720p și nici luminozitatea nu e prea bună.

Ah da!

Și memoria ram, cred că ar fi meritat 8GB, dar din păcate avem la dispoziție doar 4GB.

L-aș recomanda pentru scoala online pentru familiile care nu au un buget foarte mare la dispoziție.

Păreri PRO:
  • prețul mic
  • conectivitate
  • tastatură numerică
  • raport preț/performanță bun
Păreri CONTRA:
  • ecranul
  • materiale de construcție slabe

#3 Laptop Bun Acer Aspire 3 A315-58

Un laptop performant cu pret foarte ieftin

laptop ieftin si performant 2023

Cele mai bune caracteristici:

  • Rapid
  • Usor
  • Design

Ecranul este neasteptat de bun pentru acest pret. Se vede pe el chiar si outdoor, dar culorile sunt fade in lumina puternica. Unghiurile de vizualizare sunt punctul negativ al acestui ecran, sunt foarte mici, deci daca il luati pentru multimedia, va sugerez sa va orientati spre alt model.

Un laptop cu spatiu de stocare suficient, fiind vorba de un SSD. Performantele sunt ridicate pentru acest segment de laptopuri de buget mic spre mediu. Trebuie sa aiba si cateva puncte negative, il includ la capitolul de memorie RAM, care este doar de 8GB, pentru 2023 este cam puțin, dar pe viitor s-ar putea sa fie nevoie de un add-on de inca 8gb RAM, acest lucru este posibil.

Designul lui il apropie de un laptop premium, dar materialul plastic il da de gol. Un plus mare il constituie greutatea si autonomia acestui laptop. Are doar 1.6 Kg si autonomia de circa 9 ore, in realitate va fi undeva de 5 ore de folosire intensa si circa 7-8 de utilizare normala.

Păreri PRO:
  • Greutate
  • Pret ieftin
  • Performant
  • Ecranul este ok
Păreri CONTRA:
  • Inca 8GB ram nu ar fi stricat
  • nu are placa video externa

#4 Laptop Gaming bun din gama ASUS TUF

Am gasit un laptop de gaming ieftin

laptop gaming asus tuf ieftin 2022

Cele mai bune caracteristici:

  • Performante in gaming ridicate
  • Taste iluminate
  • Placa video potenta
  • Ecran IPS 144Hz
  • SSD M.2

A fost imposibil sa nu-l includ in acest articol, mai ales la pretul ieftin la oferta actuala. Pentru un laptop de gaming, este un pret corect, este un notebook performant cam la toate capitolele, mai putin capacitatea de stocare, dar asta se poate remedia cu un upgrade relativ usor de facut pe viitor.

O combinatie de procesor AMD cu placa video Nvidia, cine ar fi crezut ca va iesi ceva bun cand 2 giganti sunt pusi sa lucreze „impreuna„.

Ziceam ceva de capacitatea de stocare, este un motiv pentru care performantele acestui laptop sunt asa mari. Asta se datoreaza ssd-ului M.2 x4 de la Intel. Acesta se poate upgrada foarte usor la o placuta de ssd m.2 x4 cu o capacitate pe masura necesara fiecaruia.

Memoria de 8gb ram este suficienta deocamdata si se va putea upgrada pe viitor pentru ca este un slot liber pe placa de baza pentru acest upgrade.

Ecranul este IPS, are culori frumoase,  unghiuri de vizualizare decente, insa va suferi pe partea de luminozitate. Dar, banuiesc ca nu il luati la iarba verde sa va jucati pe el outdoor, pentru ca nu veti vedea aproape nimic pe el în bătaia luminii soarelui.

Păreri PRO:
  • performante gaming
  • performante multimedia
  • ecran IPS
  • taste iluminate
  • aerisire buna a componentelor
Păreri CONTRA:
  • Ecran slab iluminat
  • Bateria nu ține în gaming mult

#5 ASUS VivoBook S15

Un laptop din categoria premium la preț mic

cele mai bune laptopuri asus 2023

Cele mai bune caracteristici:

  • Ergolift
  • Display NanoEdge
  • WiFi master
  • Rapid Charge

Am intrat putin in categoria laptopurilor premium. Asus mereu au impresionat prin calitatea materialelor de constructie. Generatia Vivobook este reusita, acest model este foarte aproape de categoria de laptopuri ULTRABOOK, dar cativa parametri l-au impins spre un laptop normal, daca pot spune asa, corect ar fi sa spun un laptop bun premium.

Il recomand pentru business sau pentru blogeri. Sigur, el poate fi folosit de oricine, insa cei ce au nevoie de un laptop cu o constructie foarte rigida pentru transportul facil, acest model indeplineste majoritate cerintelor unui bloger ce calatoreste mult (nu vloger, ci bloger). Da, pentru editare video nu este cea mai buna solutie, desi are procesor destul de bun la multi-tasking, pentru editare video nu este cel mai bun laptop pe care sa il cumparati.

Fiti atenti…

Pretul!!!

La momentul editarii articolului, cea mai buna recomandare este sa va orientati spre un model resigilat, asta daca aveti limitari de buget. Il recomand a fi achizitionat sub pretul de 3000 de lei.

Păreri PRO:
  • usor
  • performant
  • sunet decent
  • calitate materiale foarte buna
  • acumulator care tine destul de mult
  • ecran cu ramă foarte mică
  • procesor bun pentru multi-tasking
Păreri CONTRA:
  • nu este ideal pentru folosirea out-door (nu are brightness bun)
  • pretul cam maricel
  • hdd-ul ar merita inlocuit cu ssd

#6 Laptop Gaming Lenovo Legion Y530

Un laptop ultraperformant pentru jocuri 2023

notebook de gaming 2023

Cele mai bune caracteristici:

  • Tastatură numerică
  • gpu Nvidia
  • Dolby Audio™ Premium

Trebuia sa includ si categoria de laptopuri de gaming, pentru a acoperi fiecare arie de utilizare. Cum am spus si mai sus, nu pot fi obiectiv cand fac un top al laptopurilor. Fiecare laptop trebuie ales intr-un mod subiectiv in functie de metoda de folosire a fiecarui utilizator.

Lenovo cu generatia Legion este special conceputa pentru gameri, un laptop de gaming foarte reusit. Placa video gtx 1060 la pret mai mult decat convenabil, la pretul actual abia daca pot configura un desktop de gaming cu placa video 1060. Deci raportul pret/performante gaming foarte bun. Eu am prins vremurile anilor 2000 la facultate, cand doar ce se lansase un laptop de gaming care cantarea nici mai mult, nici mai putin de 5.4kg, iar performantele in gaming erau de tot rasul.

Acum,

În 2023,

Acest laptop de jocuri are doar 2.3 kg, ceea ce il face ideal pentru gamerii care au nevoie de un pc portabil de gaming.

Păreri PRO:
  • portabilitate maxima pentru un laptop de gaming
  • tastatura cu „key travel” foarte buna  si iluminata
  • taste cursoare de marime normala
  • placa video gtx 1050
  • ecran mat de calitate
  • 2.3 kg
Păreri CONTRA:
  • are numpad deasupra de sagetile de cursoare (mi se pare o alegere nefericita de a pune un numpad acolo)
  • bateria nu tine mai mult de 2 ore in gaming

#7 Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th

Ultrabook performant pentru 2023

ultrabook pentru afaceristi

Cele mai bune caracteristici:

  • RapidCharge
  • 4G LTE

Nu putea să lipsească si un ultrabook din acest articol. Mie, personal, imi plac foarte mult ultrabookurile Lenovo Thinkpad Carbon.

Sigur,

Gusturile difera de la persoana la persoana!

Acest model de ultrabook are si un pret destul de bun, avand in vedere dimensiunea si calitatea de constructie.

Da,

Stiu,

Se cam duc banutii ca apa in chiuveta, dar nu pot decat sa va recomand sa mergeti intr-un showroom sa il testati si o sa intelegeti de ce are acest pret. Un ecran de 14 inch, cu procesor i7 generație 11 intr-un pachet de 1.13 kg.

Extraordinar!

Nu este un laptop de gaming, este strict pentru business sau pentru travel. E genul de ultrabook care atrage priviri. Dar si utilizarea lui este la fel de impresionanta precum arata. Tastatura, ca de obicei, la toate modelele ThinkPad Carbon de calitate superioara cu un pas foarte bun la apasarea tastelor. Neavand o placa video externa, bateria va tine destul de mult intr-o utilizare normala. Ecranul are acuratetea culorilor destul de buna, dar nu o sa va dea pe spate. Cititorul de amprenta foarte precis.

Păreri PRO:
  • greutate foarte mica
  • tastatura de calitate
  • materiale de constructie de top
  • design slick
  • specificatii bune
  • senzor amprenta precis
  • ecran cu iluminare puternica
Păreri CONTRA:
  • prețul

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

15 Comentarii

    1. Nu se poate zice asa. De regula sunt sacrificate anumite calitati a materialelor pentru o mai buna performanta sau viceversa, poti sa platesti acelasi pret cu o performanta mai slabuta si sa ai o carcasa si materiale de constructie calitative. Fiecare laptop are atuuri si parti negative daca le cauti le gasesti.

      1. Inteleg. Cred ca depinde si pentru ce vrei sa folosesti laptopul, inteleg ca unele branduri sunt specializate exlclusiv pe partea de gaming si altele pe partea de office. La cele msi am vazut numai preturi piperate, asa in mare si ma gandeam ca fiind preturile mai mari, teoretic ar trebui sa fie si calitatea mai buna, dar nu stii niciodata ce si cum.

        1. Sunt laptopuri de gaming de 5000 ron si au niste carcase din plastic de calitate indoielnica, dar e de inteles, ca nu il transporti asa des pe acela si nu baga materiale precum magneziu, aliaje etc, ar ajunge la alte preturi si greutati mari. In schimb au placi grafice puternice si raciri performante.

      2. Cele care depasesc borna de 10.000 – 15.000 roni banuiesc ca se schimba radical si garantat datele problemei si in privinta materialelor din care sunt construite, corect ?

  1. Eu as dori sa imi achizitionez doua laptopuri, unul special ptr office cat mai slim posibil si unul doar ptr gaming exclusiv, cel de gaming doresc sa fie cam ce e mai bun posibil in prezent, atat brandul cat si configuratia propriu-zisa. Dispun de un buget destul de mare, nu ar fi asta vreun impediment. Ce mi-ati putea recomanda ?

  2. NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti Mobile este mai buna/performanta decat NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti Max-Q ? sau invers ?

  3. Salut, Flavius!
    1.Eu as dori un laptop pt prelucrat muzica, deci o placa video integrata este suficienta. Studiez de cateva zile. Dar nu am gasit ceva care sa se incadreze in buget (3500-4000 ron). Poate ai un sfat :).
    Configuratia ok pt mine ar fi ceva de genul: I5-2500H, 16 gb ram cu posibilitate de upgrade, ssd 512 M2., ecran 15.6.
    2. Ai intalnit laptipuri HP cu probleme la circuitul de alimentare? Am citit pe divesre forumuri ca asta ar fi problema lor comuna indiferent de serie, Dar o parere de la cineva cu experienta in domeniu m-ar ajuta mai mult.
    Multumesc!

    1. Salut,
      Procesorul i5-2500H are vreo 12 ani vechime.
      Uite un model pe care-l pot recomanda în cazul tău: Laptop ASUS 15.6” Vivobook
      Bănuiesc că vei pune o placă de sunet externă pentru prelucrare sunet.
      Are avantajele ecranului măricel și o greutate redusă pentru portabilitate/mobilitate.
      Am mers pe varianta i7 și 16gb ram pentru a randa foarte rapid timeline-urile.
      Ca minusuri: un mic compromis la luminozitatea ecranului, nu e ideal pentru a-l folosi outdoor în condiții de lumină puternică.

  4. Salut,
    La un laptop de 17″ ce firma recomanzi? Ma intereseaza sa fie fiabil si mai mult office.
    Multumesc.

    1. Salut,
      Lenovo sau Dell, în special pentru laptopurile fără grafică dedicată. Nici HP și Asus nu sunt foarte rele, dar stau rău la capitolul ecran, în special la categoriile de laptopuri de buget redus.
      Stai departe de Fujitsu, Acer, Toshiba!

  5. Mersi de raspuns.
    O sa ma uit pe oferte sa vad ce „pica”.
    Daca este vreo oferta buna poate iau ceva mai bun cu toate ca nu am nevoie, dar vorba romanului, sa fie acolo.
    Bafta in toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button