Configuratie Desktop PC de birou 1800 lei

Configurare sistem pentru pc desktop.

Un calculator cu consum mai mic decat un bec. Asta mi-am propus pentru astazi sa configurez. O sa fie un pc foarte fiabil, silentios, consum foarte mic de energie, excelent pentru orice birou dintr-un sediu de firma sau unitati de invatamant. Performantele sistemului va vor depasi asteptarile.

Prioritatea in aceste circumstante este fiabilitatea si performanta in multitasking. Configuratia va fi bazata pe spatiu de stocare ssd deci, nu acopera un sistem care sa contina baze de date cu continut video dar, se poate achizitiona si un hdd pentru stocare mai mare.

Sistemul va lucra fara placa video externa, dar asta nu inseamna ca va fi slab la capitolul procesare grafica. Noua arhitectura Skylake impreuna cu procesorul grafic incorporat intel HD 530 este arhisuficient pentru un PC de tip office.

Desktop pc - buget 1800 ron

 Consumul unui astfel de sistem va fi sub celui unui bec de 100w.

Procesorul contine tehnologia hyperthreading care suporta multi-tasking si navigare fara compromisuri. Veti putea deschide zeci de pagini de internet, office, excel, word s.a.m.d, fara a simti ca merge incet calculatorul.

Memoriile RAM, capacitate de 8GB DDR4, tactate la o frecventa de 2133 Mhz lucraza la un voltaj de numai 1.2v, asta se traduce prin consum necesar de energie redus, caldura disipata foarte mica.

Carcasa poate avea doar un singur ventilator pornit sau chiar si acela va putea fi oprit daca ne deranjeaza zgomotul. Sursa de asemeni, daca gaseam un sirtec de 300 de watts era de ajuns. Insa nu se mai fabrica astfel de surse decat pentru servere. Am adaugat si o unitate optica dvd care este optionala, inca mai sunt softuri ce folosesc dvd-ul ca support media de stocare.

CONFIGURATIE PC DESKTOP PENTRU BUGETUL DE 1800 LEI EMAG:

Update: 8.10.2016

Din pacate toate preturile au urcat si pot da vina pe Black Friday , numai in Romania poti vedea asta, sa urce preturile nejustificat la produse ca sa para reducerile cat mai mari de black friday. Recomand cumpararea produselor de Black friday sau dupa.

Flavius-tech.ro va astepta cu comentarii mai jos daca aveti ceva de modificat in configuratie. Sau puteti vedea si o configuratie de 2000 ron AICI

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *