Recomandare Laptop & UltraBook

Recomandare laptop ieftin 1000 RON

Sfaturi de achizitie pentru laptop pentru bugetul de 1000 de lei

Multa lume cere recomandari pentru un laptop ieftin si prima intrebare care este pusa de catre specialistul IT este :la ce o sa folosesti laptopul? O sa fac o recomandare de laptop ieftin pentru buget redus, este vorba despre

acest Laptop Dell Inspiron   persoanelor care au nevoie sa isi tina corespondenta online, cand pleaca in vacante sau in interes de afaceri sau acelor oameni care isi tin jurnale scrise pe medii digitale exemplu editori, scriitori etc.

Laptop ieftin - Buget 1000 lei

Procesorul este Intel® Celeron® N4000tactat la o frecventa de 2.6 GHz.

Un procesor cu un T.D.P foarte scazut, care nu se incinta foarte mult daca este exploatat pe perioade indelungate. Dar si performantele sunt limitate. Oricum pentru un procesor care are un pret separat de 350 de lei, eu zic ca este un best buy acest laptop.

Placa video este integrata Intel HD si suporta o rezolutie a ecranului de HD-ready, un ecran standard de 15.6 inch care este acceptabil pentru categoria lui de pret, vizibil chiar si in conditii de lumina mare. Spatiul de stocare este de 500 GB, zic eu ca este de ajuns pentru segmentul lui de pret si uzualitate.

Ce laptop ieftin sa cumpar?

Atentie!

La categoria aceasta de preturi vor fi si compromisuri.

Laptopul vine echipat si cu o camera web 720p care nu este de cea mai slaba calitate dar nici foarte buna. Insa pentru aplicatii de genul facebook, skype isi face treaba „decent”.

Un plus foarte mare din punctul meu de vedere este portul de conectare HDMI. Pentru un laptop de 1.000 RON este nemaipomenit sa poti reda pe un tv led un film. Placa de retea wireless nu „vede”decat standardele b/g/n. Asadar viteza de transfer WiFi nu este cea mai buna pe langa routerele mai noi care suport standardul a/ac. Dar o sa functioneze la orice router acest laptop doar cu o limitare de viteza in transfer. Memoria RAM este de 4 GB DDR4.

Nici la capitolul autonomie nu sta rau, fiind dotat cu un acumulator cu 4 celule. Din nou spun ca pentru unul din laptopurile cele mai ieftine este o baterie cu destula autonomie. Pretul actual este de 1050 de lei cu reducere la ora cand este updatat articolul.

La capitolul software, nu ma asteptam la un model asa ieftin sa vina cu windows pre-instalat. Deci, vine impreuna cu linux Ubuntu instalat, dar puteti folosi un stick usb bootabil si sa instalati un windows foarte repede, folosind portul usb 3.0

Sfat util pentru upgrade:

Recomand achizitia separata a unui SSD pentru o imbunatatire considerabila a vitezei laptopului. Un astfel de laptop ieftin vi se va parea prea lent, o mare imbunatatire a performantei poate fi atinsa cu un SSD pe care sa fie instalat windows 10.

Recomandare laptop ieftin:

Laptop Dell Inspiron 

Acest model este ideal pentru un laptop ieftin de buget redus. Nu pot sa spun ca nu are deficiente, dar la acest pret nu putem avea asteptari mari.

Pareri pro:

  • pretul ieftin
  • ecran bine iluminat
  • racire pasiva la procesor
  • TDP mic
  • performante acceptabile

Pareri contra:

Căt de util ți-a fost acest articol?

Click pe steluțe pentru a evalua!

Media evaluărilor / 5. Numărul voturilor

Tags

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 22 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button