Recomandare Gaming PC

Gaming PC pentru bugetul de 2500 lei in 2018

Recomandare calculator gaming

Initial, am pornit de la 2500 ron, dar am refacut o configuratie de sistem gaming putin peste bugetul propus. Un calculator pentru jocurile entry level.

Acesta va fi capabil sa ruleze cele mai noi jocuri ale momentului, insa cu mici compromisuri. Bineinteles ca nu cu detalii pe ultra la rezolutii inalte dar o sa va multumeasca pe deplin pentru bugetul alocat pentru investitie. Sigur ca am facut si cateva compromisuri, dar m-am asigurat ca exista loc pe viitor pentru un upgrade excelent.

Din privinta placii grafice si a placii de baza m-am asigurat ca nu va fi nevoie sa le schimbam. Singurul care va putea fi schimbat este procesorul si memoria RAM si acestea se vor face foarte usor pe viitor. Arhitectura configuratiei se bazeaza pe ultima generatie a procesoarelor Intel. Desi am ales un procesor cu 4 nuclee, acestea sunt de ajuns pentru gaming. Pana la urma asta mi-am si propus sa realizez.

Este la limita acest procesor pentru placa grafica aleasa, in jocuri mai pretentioase acesta se va indrepta spre 90-100%. Nu are sens sa urcam aceasta configuratie de gaming mai sus. Oricum, pentru un buget asa mic, sa creezi un sistem cu o placa video asa performanta eu zic ca este chilipir.

Ce calculator pentru jocuri sa cumpar? Recomandare 2018

pc gaming 2500 ron

Pentru gaming entry level, acest articol este binevenit. Am facut un build destul de ieftin pentru acest buget. Poti juca ultimele titluri de jocuri cu mici compromisuri.

Dupa cum am observat tendinta ultimilor 10 ani in materie de placi grafice, tind sa fie din ce in ce mai independente de procesor.

Asadar, procesorul devine din ce in ce mai putin important pentru gaming.

Compromisuri:

Am depasit putin bugetul propus, am sacrificat portofelul. Insa, am reusit sa incropez o placa video excelenta. Se va descurca in anumite jocuri cu detalii pe high.

La carcasa am facut rabat de la calitatea vizuala si nu am pus pret pe designul exterior pentru a permite bugetului sa incadrez o placa video remarcabila pentru un sistem de 2500 de ron.

Este foarte dificil sa ma mai pot incadra in bugetele mici. Mai ales dupa isteria cu cryptomonedele, care au afectat intreaga industrie IT. Memoriile ram la fel ca si placile video, nu scad deloc la preturi.

Avand acest site de ceva ani, urmaresc preturile pieselor IT zilnic, nu mai sunt vremurile din 2014, cand cumparai memorii ram pentru gaming cu 100 ron.

Toate componentele au fost verificate pentru compatibilitate pe website-urile Asus a placilor de baza .

Un sistem extrem de capabil, diferente foarte mici intre un procesor i3 și i5, cel putin pe partea de gaming, raportat la segmentul de placi video entry level. Daca vom vrea si streaming sau multitasking atunci recomand procesorul i5.

Am facut si o configuratie pentru buget de 5000 ron.

Configuratie calculator gaming buget de 2800 de lei:

Update: 19.septembrie 2018

Am pus accent pe performanta placii video, deci, un punct esential in aceasta configuratie.

Placa de baza ASUS

Procesor Intel® Core™

Placa video MSI GeForce

Memorie Patriot Signature Line, 8GB DDR4

HDD WD Blue 1TB

Sursa Segotep

Carcasa Cougar

Carcasa este foarte buna si ofera un wire-management decent. Ar fi fost buna o sursa modulara pentru a elimina firele care nu vor fi folosite, dar pretul ar fi fost dublu la sursele modulare. Iar ca si putere fiind un sistem intel, consumul sistemului va fi foarte mic si va lucra la temperaturi scazute.

Flavius-Tech va asteapta cu discutii in privinta sistemului de gaming. Daca vreti sa schimbati anumite piese va rog sa imi cereti sfatul pentru ele pentru ca pot exista incompatibilitati si implicit puteti avea blue screen- uri sau mai rau.

Mai puteti sa gasiti configuratii pc gaming pe diferite bugete la categoria Recomandare PC jocuri

Pret - 9.8
Performanta - 9
Design - 7.5
Calitate - 8.5

8.7

Un calculator desktop pentru gaming cu raport calitate-pret-performanta foarte bun. Primeste de la mine o nota mare.

User Rating: 4.6 ( 2 votes)
Tags

Articole similare

comentarii

    1. Salut, pe un monitor sau tv FHD o sa mearga o mare parte din jocuri cu detalii pe ultra la un fps mediu de 50. Daca pretentiile nu se ridica la rezolutii 4k sau setup cu 3 monbitoare atunci eu spun ca este un sistem care are cel mai bun raport pret-performanta.

      1. Sigur, o sa mearga si la rezolutie 4k cu ceva detalii moderate. La rezolutii full HD o sa mearga cu toate detaliile pe ultra la fps-uri 50+ in jocuri de gen GTA 5. Nu pot sa prevad viitorul dar cred ca si urmatorul GTA o sa il duca la detalii maxime.

  1. Salut vreau sa imi fac un pc gaming pana in 3500 lei fara periferice (mouse , casti , tastatura) si pana in 500 lei un monitor full hd . Achizitia vreau sa o fac de craciun deoarece o sa fie niste reduceri foarte tari . Imi poti recomanda o configuratie?

  2. Salut vreau sa imi fac un pc gaming pana in 3500 lei fara periferice (mouse , casti , tastatura) si pana in 500 lei un monitor full hd . Achizitia vreau sa o fac de craciun deoarece o sa fie niste reduceri foarte tari . Imi poti recomanda o configuratie?

    1. Salut, am articol pentru bugetul de 3500 lei AICI. Dar trebuie sa revii inainte cu 2-3 zile de achizitie, ca sa pot face o configuratie pe ofertele de la acel moment, iar monitorul cred ca o sa iti recomand sa urci putin bugetul pentru un monitor de 24 inch macar pentru gaming.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *