Recomandari Flavius-Tech

Recomandare router Wireless gigabit pentru RDS DIGI

Sfat achizitie routere wireless pentru R.D.S fiberlink

Cred că te gândești la viitor și vrei o nouă rețea internă în casă sau să o upgradezi pe cea actuală, un router wifi este ”inima” rețelei din locuință, cel mai bun sfat este să ții cont de câteva detalii importante pentru 2024 în vederea achiziției unui router wireless performant. Alegerea celui mai bun router wireless pentru tine poate însemna diferența dintre zonele fără acoperire a semnalului wireless sau a întreruperilor din timpul streaming-ului. RDS-ul este cel mai performant și răspândit provider de internet, dar routerele / modemurile lor nu se ridică de multe ori la nivelul tehnologiei avansate. Probabil ai găsit acest articol cu recomandare de routere potrivite pentru DIGI RDS în 2024 pe Google.

Poate fi intimidant gândul când trebuie să-ți alegi routerul în apartament, dar stai liniștit, o să explic ce opțiuni sunt esențiale pentru a reduce lista și a vă ajuta să cumpărați routerul ideal pentru cazul tău.

Cum alegi cel mai bun router wireless pentru RDS?

" class="index-title">

cum alegi cel mai bun router pentru rds 2024

Cu atatea produse electronice smart din casele noastre (tv, smartphone, tablete, laptopuri, sisteme de alarme etc), este normal să alegem un router wireless foarte bun pentru multi-streaming. Când cumperi un ruter nou, trebuie să ții cont de aria de acoperire a semnalului și a device-urilor totale care vor fi conectate la el, dar la fel de important este și tipul de aparatură smart care va fi conectată la router.

Cu siguranță sunt și multe caracteristici ale routerelor wifi pe care probabil nu le veți folosi niciodată. Sau doar le veți testa la început apoi vor fi date uitării. Nu recomand să cheltuiți bani în plus pentru acele caracteristici. Dar, dacă ai mulți membri în familie, sau copii care au computere pentru gaming, atunci multi-streaming-ul este principalul lucru la care să fii atent când cumperi cel mai bun router. Vă ghidez prin diferitele opțiuni și fac o recomandare pentru aproape fiecare categorie de routere.

Router single-band sau dual-band, care este cel mai bun?

Nu toate routerele sunt egale.

Unele modele de routere wireless pot comunica într-o singură bandă radio de transmisie, în timp ce modelele mai recente din 2023, folosesc două sau mai multe benzi radio.

Haideți să vedem împreună principalele metode de folosire a ambelor frecvențe.

routere single sau dual band

Routere Single Band

Routerul single band folosește o frecvență standardizată în banda 2.4 Ghz și sunt de obicei cele mai ieftine routere. Dar vor interfera cu alte aparaturi din casă, exemplu: cuptoarele cu microunde, device-urile bluetooth, telefoanele mobile de casă etc. Cu toate acestea, rareori se va întrerupe semnalul și sunt perfect adecvate pentru navigare pe internet, conectare pe rețele de socializare etc.

Router Dual Band

Dacă aveți device-uri de gaming precum xbox, pc gaming, sau streaming la tv pe NETFLIX. Atunci luați neapărat în considerare un router care folosește Dual-Band. Prima bandă de 2.4 Ghz va fi folosită de device-urile care vor fi utilizate pentru navigare web sau pentru retele de socializare.Iar banda de 5Ghz să fie folosită pentru streaming de jocuri sau pentru televizoare care se conecteaza la platforme de redare conținut video.

Mai sunt și routerele tri-band dar le recomand doar pentru persoanele care au nevoie de trafic masiv, de exemplu: pensiuni, hoteluri, etc.

Protocoalele wireless

recomandare protocoale routere wireless

Rețelele fără fir (wireless) folosesc protocolul 802.11 pentru a trimite și primi datele.

Cel mai bun și des întâlnit protocol este 802.11ac, care teoretic, îți permite să atingi 5.4Gb/sec și operează în ambele tipuri de frecvențe 2.4GHz și 5GHz.

Utilizează tehnologia M.I.M.O , care se folosește de antene multiple pentru a face streaminguri multiple simultane, pot folosi până la 8 canale simultane de rețea wireless pentru a face schimb de date.

Protocol 802.11b și 802.11g

  • 802.11g atinge viteza maxima de 54 Mb/sec (6.75 MB/sec) cu o raza de actiune 38 de metri (banda 2.4 Ghz)
  • 802.11b atinge viteza maxima de 11 Mb/sec (circa 1.375 MB/sec) cu raza de actiune sub 35 de metri (banda 2.4 Ghz )

Rețeaua locală wireless folosește protocolul 802.11 pentru a trimite și primi date. Device-urile care utilizează un protocol standard mai vechi ca 802.11b și 802.11g au limitări de viteză și operează doar în banda de 2.4Ghz.

Protocol 802.11n

  • 802.11n ajunge la viteza maximă de 150 Mb/sec (18.75 MB/sec) cu o raza de acțiune 70 de metri (ambele benzi 2.4 si 5 Ghz)

Cel mai folosit protocol de aparatură folosește procolul 802.11n, care asigură o viteză de până la 600Mbps și operează în ambele benzi de transmisie, atât 2.4Ghz cât și 5Ghz. Utilizeaza M.I.M.O, care folosește câteva antene interne sau externe pentru a primi și trimite până la 4 streaming-uri, rezultând o performanță sporită.

Majoritatea device-urilor smart folosesc acest protocol.

Protocol 802.11ac

  • 802.11ac atinge viteza maxima de 866.7 Mb/sec (108.33 MB/sec) cu o raza de actiune 35 de metri (in banda de 5 Ghz)

Vitezele atinse sunt relativ orientative, nu pot să fie generice pentru toate routerele, unele pot depăși acele viteze, altele nu!

Dar dacă vrei o rețea pentru streaming masiv de conținut video sau gaming recomand un router cu protocol 802.11ac. Această tehnologie devine din ce în ce mai comună și aduce îmbunătățiri multe comparativ cu protocolul anterior 802.11n. Mai multe M.I.M.O care ajută la mai multe multistreaminguri simultane, și beamforming. O tehnologie care trimite semnal Wi-Fi direct la client decât să împrăștie semnalul în toate direcțiile.

Veți vedea notate routerele cu AC1200, AC 1750 s.a.m.d. Care semnifică viteza routerelor și protocolul de transmisie. De exemplu un router care atinge o viteza de 450Mbps pe banda de 2.4 Ghz și 1.300Mbps pe banda de 5Ghz, va fi notat de producător cu AC1750, fiind suma totală a benzilor. Deci maxim pe un device va fi de 1300Mbps.

Protocol 802.11ax

  • 802.11ax atinge viteza maxima de 3500Mb/sec (437.8 MB/sec) cu o raza de actiune 35 de metri (in banda de 5 Ghz)

Acest standard mai este supra-numit WiFi 6, este din ce în ce mai comun întâlnit și va fi compatibil cu vitezele de 10gb/sec de la rds pe viitor.

Toate telefoanele smart flagship-uri din 2023 folosesc deja plăci  WiFi cu transmisie în acest standard „AX„ .

Protocoalele în sine sunt compatibile între ele, și vom putea folosi un router sau un device conectat cu standard mai vechi. Dar va avea limita de viteză a protocolului de transmisie/recepție. Exemplu: daca router-ul are transmisie prin protocolul AC si smartphone-ul are doar standard N. Atunci limita de viteza este data de smartphone si de recepția lui prin protocol N. În acest caz router-ul va transmite datele prin protocolul N cu limita aferenta de viteza a protocolului de receptie de date.

Caracteristici importante de alegere cel mai bun router

Routerele wireless vin cu o varietate de caracteristici, și ca de obicei cu cât mai multe cu atât prețul crește.

  • Alege un router cu porturi LAN 10/100/1000 (Gigabit pentru RDS). Care îți permite să conectezi prin cablu direct de la un PC DESKTOP, sau la N.A.S.
  • Să aiba cel puțin un port USB. În caz că ai o imprimantă sau un stick usb ce vrei sa fie share-uit în rețea
  • Adițional dar nu obligatoriu, de preferat să fie cu antene externe detașabile

Dacă vrei să ai un management bun al rețelei, în special dacă ai copii și vrei să le limitezi timpul de acces la internet alege un router cu opțiune de Control Parental (Majoritatea au acea opțiune). Unde poți seta router-ul să închidă semnalul de internet pe intervale orare.

Să aibă de preferat o rețea separată pentru vizitatori. O poți seta cu parolă separată de rețeaua folosită de tine și familie, iar pentru musafiri să creezi o retea separată. Astfel ai certitudinea că anumite fisiere share-uite din retea nu vor ajunge unde nu trebuie. Această rețea va avea nume separat SSID și parolă separată.

Securitate – alegerea unui router bun

Aproape toate routerele fără fir oferă securizare de mai multe tipuri.

W.P.S

Îți dă voie să adaugi device-uri compatibile prin simpla apăsare a unui buton, fără a mai fi nevoit să introduci parole etc.

WPA sau WPA2

Cea mai comună metodă de criptare a rețelei pentru a avea access, dar este necesară selectarea Rețelei și o parolă.

securitatea routerelor gigabit

 

Prețurile

Ca la orice produs, prețul routerelor este în funcție de performanțe și de caracteristici.

Un router simplu Single Band 802.11N are un preț între 60 de lei și 350 RON.

Un router DualBand 802.11AC poate fi găsit și sub 250 RON, ajungând până la 1000 LEI.

Cel mai bun router Tri-Band pleacă de la 800 de lei, ajungând până la 2500 RON.

TOP 6 – cel mai bun router pentru RDS

#1 Cel mai bun router TP-LINK WiFi 6

Un router wireless cu raport preț/performanțe excelent

sfat achizitie cel mai bun router 2024

Cele mai bune caracteristici:

  • WiFi 6 (standard Ax)
  • Dual-Band
  • Suportă One Mesh

Unul dintre cele mai bune routere wireless special concepute pentru RDS (digi) gigabit. Iar acum, în 2024, RDS începe să implementeze abonamente de mare viteză de pâna la 10 Gb/sec. Acest router va suporta viteze în banda de 5Ghz până la 1800Mb/sec.

Desigur, cum am explicat și mai sus în articol, important este ca și device-ul vostru să suporte acest standard Ax de transmisie (WiFi 6).

La semnal stă binișor însă dacă aveți multe ziduri de beton (ziduri armate cu fier), acesta va pierde din semnal considerabil, în special pe banda de 5Ghz. Pentru apartamente este foarte bun acest router, cu condiția amplasării lui într-o zonă a apartamentului cât mai centrală, pentru a acoperi toate colțurile apartamentului.
Semnalul este stabil, contrar unor recenzii pe care nu le înțeleg, cum au constatat ei că ,,se resetează!,, ? Numai acei recenzori pot explica.

Configurația lui este intuitivă, este totuși necesară o conectare inițială la un laptop/pc prin cablu pentru a-i face setările inițiale.

Nu are din  păcate și un port usb, era bun pentru a conecta un ssd pentru stocarea fotografiilor/clipurilor de familie.

Păreri PRO:

  • ușor de configurat
  • semnal mare/stabil pe rețeaua de 2.4Ghz
  • consum energie mic
  • poate fi setat ca VPN

Păreri CONTRA:

  • nu are usb

#2 Router TP-link N300

Un router recomandat pentru cei cu buget ieftin limitat

ruter ieftin

Cele mai bune caracteristici:

  • Compatibil 3G/4G
  • Antene omnidirectionale
  • 1 USB 2.0

Un ruter cu transmisie 802.11N, este single band. Nu-l recomand pentru internet Gb/sec, ci doar pentru abonamentele mici de internet.

Este printre cele mai bine vândute routere. Un preț mic, decent pentru stabilitate.

Genul de router pe care îl setezi și uiți de el.

Îl recomand pentru case cu device-uri normale, 3-4 telefoane, 1 laptop și două televizoare smart.

Dacă ai și un pc de gaming, recomand conectarea prin fir.

Păreri PRO:

  • prețul destul de mic
  • este compatibil cu stickurile de internet 3G/4G
  • are usb, dar este 2.0
  • semnal bunicel

Păreri CONTRA:

  • standardul N (viteză cam mică)
  • nu are porturi LAN gigabit
  • nerecomandat pentru netflix prin wifi

#3 Router Asus RT-AC59U

Un router ieftin pentru RDS Gigabit

recomandare router pentru rds gigabit 2024

Cele mai bune caracteristici:

  • Asus QoS
  • ASUSWRT UI
  • Beamforming
  • MU-MIMO

Unul dintre cele mai bune routere pentru abonamentele RDS Gigabit de la DIGI.

Este un router destul de ieftin și cu performanțe mai mult decât decente pentru o familie normală cu 4-5 telefoane smart, 2 tablete, cateva tv-uri led și un PC performant.

Se pot face setări separate și transmisii de date doar pentru copii, în care puteți cenzura anumite servicii pe care să nu poată intra copii, sau puteți configura un fus orar pe care internetul să funcționeze.

În funcție de tipul locuinței voastre semnalul poate avea interferențe sau pierderi de putere a semnalului de transmisie.

La blocurile cu grinzi, în care este mult fier beton, se poate ca semnalul să fie afectat sever, deci recomand amplasarea routerului cât mai în centrul apartamentului (locuinței). Sau poziționați-l cât mai aproape de device-ul cel mai important pentru streaming unde aveți nevoie de semnal maxim.

Pe banda 2.4 Ghz nu ar trebui să aveți probleme de semnal deloc, pe cea de 5 Ghz s-ar putea ca în anumite încăperi din casă să pierdeți câteva linii de semnal.

Păreri PRO:

  • transmisie stabilă
  • semnal foarte bun
  • multi-streaming simultan
  • ușor de instalat

Păreri CONTRA:

  • prețul puțin mărit

#4 Cel mai bun router Asus Gigabit

Cel mai bun router la raportul calitate-pret-performanta

cel mai bun router rds 2024

 

Cele mai bune caracteristici:
  • 4x Porturi Gigabit
  • Dual Band
  • Server Imprimantă
  • 4x Antene externe

Cel mai bun router la raport calitate-pret-performanță, acest model este cu transmisie Dual-Band în protocolul 802.11AC.

Viteza cumulată este de 1200Mbps, deci este ideal pentru cei cu abonament RDS Gigabit.

Dacă aveți telefoane smart cumpărate recent, mai mult ca sigur că folosesc banda wi-fi 5Ghz, ceea ce va asigură o viteză mare de transfer.

Este ideal și pentru streaming de jocuri sau de continut video.

Interfață ușor de configurat, foarte intuitivă. Acesta câștigă titlul de cel mai bun router pentru RDS din acest articol. Prețul și performanța decid.

Păreri PRO:

  • este dual-band
  • viteze mari pe 5GHz
  • router cu raza mare de semnal
  • 4 porturi lan gigabit
  • se poate folosi ca server pt imprimante

Păreri CONTRA:

  • nu are usb 3.0
  • nu este compatibil cu modemurile 3G/4G

Cel mai bun router pentru RDS

Preț - 10
Performanță - 9.6
Calitate - 9.8
Semnal - 10

9.9

Scor total

Routerul Wireless ASUS AC1200 Plus primește titlul pentru cel mai bun router la raport calitate-preț-performanță din acest articol. Un router foarte bun, ideal și pentru streaming video, jocuri online, etc.

User Rating: 3.8 ( 29 votes)

#5 Router ASUS Tri-Band

Un router excelent, recomandat pentru streaming video-gaming

recomandare router rds

 

Cele mai bune caracteristici:

  • TRI-BAND
  • Compatibil AIR MESH
  • 8x Antene externe
  • Viteze cumulate de 5Gb/sec
  • Compatibil cu stickurile 3G de internet

Inițial, am vrut să aleg un alt model, dar Asus este o companie ce produce routere de calitate superioară.

Este un router recomandat pentru streaming de gaming, video, netflix, Hbo Go etc.

Dar, să nu vă așteptați la minuni la cele două benzi mari de transmisie (5GHz), nu la viteze mă refer, ci la semnal.

Viteza maximă o atinge doar în încăperea unde este routerul, semnalul se va pierde destul de mult la trecerea prin ziduri.

Dar, la semnalul din primele 2 benzi este o rază mare de acțiune.

Păreri PRO:

  • tri-band
  • viteze cumulate peste 5Gb/sec
  • semnal foarte bun la reteaua 2.4GHz
  • compatibil AiMesh
  • procesor puternic
  • 4 porturi gigabit rds

Păreri CONTRA:

  • pierde mult din semnal prin ziduri în banda de 5GHz
  • prețul, care nu este deloc mic

#6 Cel mai bun router ASUS RT-AX88U

Cel mai bun router pentru streaming 4k, protocol AX

cel mai bun router

Cele mai bune caracteristici:

  • Transmisie în protocol AX
  • Ideal pentru streaming
  • Suportă transfer de peste 6Gb/s
  • Tehnologie OFDMA
  • 8 porturi lan

O să vedem pe viitor din ce în ce mai multe routere gigabit cu transfer de date prin ”noul” protocol 802.11ax, este net superior la aproape toate capitolele acest protocol. În curând RDS se va alinia tendințelor tehnologice și va fi cerere de abonamente de internet de 10gb/sec. Atunci, acest router o să devină un nou standard, se face trecerea de la 802.11ac la 802.11ax.

Modelul acesta are un procesor quad core, este în sine un calculator performant. Este capabil să facă aproape tot ce face un server.

Vitezele!

Da, știu, asta ne interesează: 1148Mb/sec în banda 2.4GHz și 4804Mb/sec în banda de 5GHz, în condiții ideale. Dar, știm cu toții că nu va fi cazul în care noi folosim routerele, tot felul de device-uri care emit orice tip de unde radio vor afecta vitezele și ariile de acoperire a routerelor. Oricum, 1GB/sec în banda 2.4Ghz este suficient și pentru cei mai pretențioși.

Este compatibil protocolul ax cu ac?

Da, va funcționa fără probleme și transmisia/recepția semnalului pe protocol 802.11ac. Deja din ce în ce mai multe telefoane și laptopuri au început să adopte standardul Ax, ceea ce este foarte încurajator pentru viitor.

Păreri PRO:

  • viteze de transfer foarte mari, în protocolul ax
  • procesor potent, quad core
  • ideal pentru multri-streaming
  • 8 porturi LAN
  • eficiență energetică, are consum mare doar când este necesar

Păreri CONTRA:

  • prețul prea mare
  • lipsă device-uri cu transmisie în protocolul 802.11AX
  • semnalul 5GHz are raza mică de semnal prin pereți

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

26 Comentarii

  1. Super articol. Bravo Flavius. Tot ce aveam neclar în minte s-a limpezit în 5 minute de lectură mai mult decât utilă și plăcută. Dau 5 stele : ⭐⭐⭐⭐⭐

  2. Buna Flavius,

    apreciez articolele si efortul care il faci. Comentariile si faptul ca raspunzi la multe dintre este de apreciat de asemenea.

    Legat de unele exprimari, atentie putin la „pret ieftin” „pret scump”, gramatical nu e corect si nu are sens. Un pret poate sa fie mare sau mic doar un produs poate sa fie scump sau ieftin. Un router, o paine, o bere poate sa fie scump/scumpa sau ieftin/ieftina insa pretul acestuia/acesteia nu poate sa fie nici scump nici ieftin, poate sa fie mare , mic.

    1. Buna,
      Multumesc pentru observatii, o sa modific unde este cazul. Cuvintele „pret” si „ieftin” sunt cuvinte cheie pentru a avea un clasament bun in indexarea pe google, de aceea le folosesc in diferite forme. Intr-adevar nu sunt formulari corecte si o sa le schimb.
      Mi-a fost semnalata greseala si in alt articol, deci am folosit-o si in alte articole. O sa le revizuiesc pe toate. Multumesc!

    2. Daca tot tii sa corectezi pe altii….atunci vezi prima ta fraza: *apreciez articolele si efortul (pe )care il faci*….Toate cele bune!

      1. Nu e războiul greșelilor gramaticale. Nu m-a deranjat deloc acea corecție, ba chiar m-a făcut să-mi dau seama ca făceam greșeala aceea foarte des și într-un mod inconștient. Sunt de profil real și îmi recunosc carențele și limitele.

  3. Salut Flavius,
    Foarte utile informatiile tale, si te-as ruga daca se poate sa ma ajuti si pe mine cu un sfat legat de modem/router, in sensul ca am achizitionat un modem cu abonament la RDS (Huawei E5573 MiFi router 4G cu WiFi Digi Mobil – LTE-FDD 1800(3)/2600(B7)/800(B20)MHZ; Band 38 (2600MHz); DC-HSPA+/HSPA+/HSPA/UMTS 2100/900/850 MHz/WiFi: 802.11 a/b/g/n) si un router ASUS Gigabit RT-AC52U-B1 Dual-Band cu port Usb stick .
    Situatia pt. care am nevoie de sfat este ca la locatia de la tara unde nu am cablu de net, am montat 2 camere de supraveghere WiFi, pe care vreau sa le accesez de la distanta de acasa prin net. Prlb. este ca modemul Digi,are un singur port micro Usb (pe care trebuie sa-l folosesc pt. alimentare continua) deci nu are stick Usb ca sa-l folosesc in router, si nu stiu cum as putea folosi cartela de net mobil (mai am un modem 3G Digi Zte MF667HSPA +Usb stick) dar nu stiu daca se poate folosi Sim-ul din modemul E5573 in cel 3G pt. routerul Asus.
    Multumesc anticipat

    1. Salutare,
      Daca ai conectat routerul Asus la internetul de la modemul 4g Huawei vei conecta camerele WiFi la routerul Asus si el mai departe va face forward si streaming pe internet prin intermediul modemului. Tu ai conectat routerul Asus la internet? Daca da, prin ce metoda ai conectat?

      1. Salut, multumesc pt. raspuns, dar :
        tocmai asta este prbl. mea, internetul vine prin cartela ( modemul Digi mobil)
        Cum pot conecta routerul Asus (prin modemul Digi mobil) avand in vedere unicul port micro Usb (pe care trebuie sa-l folosesc pt. alimentare continua) de la modemul Digi mobil iar routerul Asus are port USB, deci routerul Asus nu este conectat la NET (nu am cablu de net caci rezolvam usor)

      2. Salut, din pacate modemul modelul Huawei E5573 primit de mine nu are decat un buton de pornire/oprire (poti vedea pe net, este si altul cu setari) si pica solutia cu selectare SSID si modul Repeater.

      3. Ba da, modemul Huawei merge fara probl. inclusiv camerele de supraveghere se conecteazam dar doar WiFi in apropierea lui,
        Can l-am luat cu abonament am sperat sa-l pot accesa de la distanta prin date mobile, dar el doar se conecteaza la internet pt. a da wireless la diverse gadjeturi in preajma lui

        1. Asa vei conecta si routerul Asus, tot cum conectezi camerele. Pui in setari sa se conecteze prin wireless la Huawei, introduci la nume retea (ssid) numele retelei de la huawei si parola setata initiala de la modem. Iar routerul va face conexiunea cu el fara fir, apoi poti conecta camerele al routerul asus si el mai departe va face forward prin internetul primit de la huawei.

      4. Salut Flavius
        Am aflat un lucru important si anume ca la nici un furnizor de servicii internet prin date mobile (doar prin cablu / internet fix) nu se poate accesa camere de supraveghere (IP – ul lor), asa ca nu am nici o modalitate sa accesez prin net camere de la distanta.Multumesc oricum.

  4. Buna Flavius
    Nu gasesc pe emag ASUS RT-AC1200G+
    Ai cumva un inlocuitor pentru el?
    Eu am un apartament cu 2-3 smarttv, telefoane si tablete, nimic special
    Am
    Un router cisco linksys wrt54gs de vrei 15 ani si as vrea sa il schimb ca a inceput sa se blocheze.
    Multumesc pentru sfaturi

  5. Salut Flavius ! Am o casa de 200 mp parter și etaj, vor fi 5 tv, doua sau trei laptopuri, 4 telefoane și centrala și sistemul de automatizare conectat wi fi . Urmează sa fac contract cu Rds . Ce router îmi recomanzi ? Trebuie sa cumpăr doua ? Nu am cunoștințe in domeniu . Mulțumesc.

    1. Salutare,
      Mergi pe un sistem mesh, este mult mai simplu de instalat și comutarea automată în funcție de semnal se face mult mai ușor.
      În funcție de buget, poți merge pe unul mai de viitor și accesibil ca preț de genul: ASUS Gigabit XD4
      Sau revino cu un buget orientativ și ma uit peste oferte. La cel de sus, dacă este vorba și de o curte mare în spatele casei, vei mai putea aditional să cumperi înca un transmițător pe care-l împerechezi cu el.

  6. Salut Flavius , intr-un apartament cu trei camere cu mult fier prin pereți ce router trebuie sa-mi cumpăr având în vedere ca am FiberLink 1000 de la RDS ? Cu router-ul vechi am viteza download 10,8 Mbps și upload 46,1 . Multumesc

    1. Salut,
      Era necesar să știu vechiul router și pe ce device obține viteza aceea mică.
      Dar ca să mergi la siguranță, poți opta pe: ASUS RT-AX53U
      Este un router care va fi de folos pe viitor, când vei avea device-uri cu recepție în standard Ax.
      Este și compatibil cu AiMesh și poți pune un mesh extender. Dar mă îndoiesc ca va fi nevoie și de un extender, chiar și cu zidurile de beton armat.
      Dar este important și device-ul, poate acela este vinovatul care nu primește la vitezele routerului tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button