Recomandari Flavius-Tech

Ce scaun să aleg pentru birou? Directorial sau de gaming? Review 2021

Sfaturi achiziție scaune de birouri confortabile

A trebuit să schimb scaunul de la birou, nu eram sigur ce să aleg! Între un scaun de gaming cum am acasă, sau un scaun directorial puțin mai confortabil și la un preț accesibil pentru 2021.

Ce credeți că am ales?

De ceva vreme tot spuneam că vreau să schimb scaunul de la office, mi-am făcut curaj și am mers pe un scaun directorial.

De ce nu am ales un scaun de gaming?

Scaun directorial sau de gaming? Ce să cumpăr?

scaun de birou sau scaun de gaming 2021

Inițial, plecasem cu gândul să cumpăr un scaun similar cu cel de acasă, unde mai trageam câte un gaming (cică testam jocurile pe PC, 🙂 ) , apoi am cântărit mai bine situația. Am plecat de la premiza orelor în care voi sta pe scaun și am ajuns la concluzia că acasă nu stăteam mai mult de 1 oră sau două pe scaun, așa că, la birou, aveam nevoie de ceva mult mai confortabil pentru a sta pe el pe perioade mult mai lungi.

Într noi, fie vorba, producătorii nu numai de componente IT, dar și de mobilier, au început din ce în ce mai mult să speculeze această nișă de gaming. Au început să pună cuvântul ”de gaming” la orice produs și să umfle prețul artificial doar din cauza cuvântului cheie ”gaming”.

Găsim covoare de gaming, mousepad de gaming, lenjerii, articole vestimentare de gaming, … etc, ați prins ideea, TOTUL este de gaming.

Să revenim, că iar o iau razna și deviez de la subiect.

Din moment ce aveam nevoie de un scaun directorial pentru la birou, pentru că acolo nu prea am cum să ”fac gaming” , doar testez jocurile 😀 , am ales fix un scaun cu același preț ca cel de acasă, doar că acasă e de ”gaming” scaunul, iar de data aceasta este un scaun directorial.

Ce scaun directorial confortabil am ales să cumpăr pentru 2021 la birou?

Mi-am ”setat” bugetul la limită, până în 500 de lei pentru achiziția scaunului. Cam tot atât am dat și pe scaunul de gaming, diferă puțin ofertele.

Am ales acest model: Scaun directorial Comodo B143

Acum, la rece, sunt convins că este cel mai bun scaun directorial din acest segment de prețuri. Confortul este net superior scaunului de acasă de gaming.

Am rămas cu un gust amar totuși, din cauză că am luat ”plasă” când am ales un scaun de gaming acasă. Ce e drept, aspectul estetic este mai bun la scaunul de gaming. Dar confortul, este de partea scaunului directorial.

Cu alte cuvinte, un scaun de gaming ieftin este inferior la confort în dauna unuia directorial, dar este estetic mai atrăgător. Nu este o regulă de bază, dar este o referință. Hai să vedem mai multe despre alegerea mea.

Review scaun directorial confortabil 2021

Ambalajul+accesoriile

Ambalaj scaun confortabil 2021

Scaunul vine desfăcut și ambalat corect. Nimic special! Câteva bucăți de polistiren de protecție, o cutie cu accesorii+șuruburi și o foaie cu instrucțiuni cât de cât utile. Transportul a fost decent, fără daune fizice vizibile.  Piesele scaunului erau învelite în folii de plastic. Deși a fost comandat la o firmă parteneră a emag-ului, la Zendeco Import Export, a ajuns în mai puțin de 2 zile la mine la ușă de la comandă.

Piesele scaunului aveau zgârieturi mici, vizibile mai ales în orificiile unde se introduc șuruburile de fixare și pe picioarele scaunului apăreau urme de stropi de apă cu praf uscat. Semn că a fost ținut într-un depozit în care umezeala e la ea acasă, dar cred că este problema producătorului scaunului, care a ținut anumite componente într-un mediu neconform, nu al firmei comerciante. Aceste zgârieturi și urme de pete de apă au fost prezente doar pe picioarele și mânerele scaunului, pe șezut și spătar nu au fost deloc urme și au fost intacte.

componente scaun de birou 2021

Imaginile sunt la rezoluție mare, dați click pe ele pentru a le vedea în detaliu.

Așa cum am zis  mai sus, calitatea execuției orificiilor de fixare cam lasă de dorit, vedeți foto mai jos la mânerele scaunului. Unele orificii arătau de parcă au fost făcute cu un levier, nicidecum cu o bormașină bună.

Mânere scaune

Materiale de construcție + asamblare scaun directorial

Asamblarea a decurs ok, însă am mici rețineri în privința structurii scaunului directorial. Vechiul scaun, unul ieftin, avea spătarul unit cu șezutul printr-o țeavă metalică în formă de L, atașată sub șezut și fixată pe spatele spătarului, iar mânerele erau fixate pe laterala șezutului.

În acest caz, scaunul are o structură total diferită, în sensul că șezutul este unit cu spătarul prin mânerele scaunului. Deci, fixarea spătarului de șezut este susținută 100% de mânere. De aici și reținerea mea, cel puțin din privința structurii de rezistență care este lăsată complet pe  mânerele scaunului directorial.

Dar,

Este și un plus la această categorie!

Mânerele cred că sunt dintr-un mix de aliaj cu plastic. Nu mi-am putut da seama exact ce tip de aliaj a fost folosit (posibil polipropilenă). După greutate, este similar cu aluminiul, după aspect aș zice că este magneziu, după feelingul tactil, par de plastic dur ca polipropilena. Cert este că sunt de calitate materialele, cel puțin la mânere și picioare.

Nu cred că vor fi probleme de structură pe viitor!

Are piston și balans

Pistonul de compresie nu oferă o înălțime prea mare, doar câțiva centimetri se ridică, dar este de calitate, la ultimul scaun s-a stricat după 3-4 ani, să vedem ăsta cât rezistă. Oscilez între 80-90 kg la greutate și 1.80m, deci dacă aveți sub această limită ar trebui să fiți mulțumiți de acest scaun confortabil.

Sistemul de balans este unul simplu și are balans de doar câteva grade, nu vă propuneți așteptări prea mari la acest capitol. Este un sistem simplu cu un șurub ce permite balansarea. E ok, dar nu ”vă dă pe spate” 🙂 .

Mânerele, cum am spus mai sus, sunt fixe. Fixează practic parte de șezut a scaunului de spătarul acestuia.

Șezutul și spătarul scaunului

recomandare cel mai bun scaun pentru office 2021

De data aceasta nu am ce să reproșez, dar nu total. Au fost depozitate corect, fără urme de praf sau umezeală ca în cazul roților și mânerelor.

Materialul este de piele sintetică, aici vine o mică bilă neagră, cusăturile sunt cu un singur fir, nu sunt duble. Dar, cusăturile par bine executate.

Cât despre confortul șezutului și a spătarului, nu cred că exista la această categorie de prețuri un confort mai bun decât la acest model de scaun directorial. Cel mai bun lucru de notat este ergonomia lui și, presupun, spuma poliuretanică foarte generoasă care îți asigură un confort mărit la acest scaun.

Rotițele scaunului

Sunt de plastic, nimic special, fără vreun strat de cauciuc sau silicon. Fac ceva zgomot pe gresie, pe parchet sunt puțin mai silențioase. Nici nu mă așteptam la altceva de la un scaun directorial cu preț mic sub 500 de lei pentru 2021.

Dar, dacă vreau rotițe de scaun directorial cauciucate silențioase, pot să cumpăr separat!

Cuvinte de final

După câteva săptămâni de folosință, pot să spun ca este un scaun cu adevărat confortabil, net superior unui scaun de gaming din același segment de prețuri. Este un scaun destul de ieftin, ergonomic și foarte confortabil.

Ca minusuri o să punctez doar faptul că pielea sintetică nu are perforații și s-ar putea să te încinți și să transpiri în el, eu l-am folosit deocamdată doar în ianuarie 2021, când scriu acest articol. Și tot ca minus o să pun și cusăturile cu un singur fir, care nu îmi transmite încredere pe timp îndelungat de utilizare. O să editez acest articol și punctez și capitolul anduranței în timp.

TOP 5 + Recomandare cele mai bune scaune directoriale 2021


#1 Scaun directorial de birou Arka Chairs B670

Un scaun cu adevarat confortabil pentru birou

sfat achizitie scaun de birou

Cele mai bune caracteristici:
 • Spătar reglabil
 • Suport picioare
 • Funcția de balans
 • Roți de nylon

Una dintre cele mai bune și confortabile soluții de scaun directorial pentru birouri. Raportul preț/calitate/confort este foarte bun și consider că merită să fie în acest top de scaune de birouri.

Este diferit faptul că de această dată acest scaun este tapițat cu material textil, nu mai avem parte de piele sintetică.

Ca design păstrează un look modern, dar rămâne și confortabil în același timp. Cadrul este metalic de mare rezistență și poate ține persoane de până la 150 kg.

Funcția de balans poate seta scaunul la un unghi de 155 de grade, aproape orizontal.

Descriere

Scaun directorial Arka Chairs B670 este un scaun rotativ 360 de grade si este dotat cu 5 roti acoperite cu poliuretan care aluneca lin pe podele dure si moi.

Spatar reglabil

Functie de inclinare cu mecanism de blocare.

Suport picioare

Functia balans

Scaunul poate fi inclinat pana la 12 grade in orice pozitie. Utilizati roata de ajustare pentru a seta rezistenta dorita.

Piston pe gaz, clasa 4

Scaunul este echipat cu un piston pe gaz ce poate sustine o greutate de pana la 150 kg, constructia scaunului suportand o greutate de pana la 150 Kg.

Roti din nylon

5 roti de inalta rezistenta din nylon, pentru a asigura stabilitatea atunci cand momentul de joc se intensifica.

CARACTERSTICI TEHNICE

Latime intre brate

Latime cu brate

51 cm

68 cm
Adancime 53 cm

Greutate maxima 150 Kg
Inaltime spatar 74 cm
Inaltime ajustabila 116 – 122 cm

Păreri PRO:
 • foarte confortabil
 • roți silențioase
 • nu se încintă/transpiră spatele
 • material textil
 • bun și pentru persoane de 1.9m
Păreri CONTRA:
 • nimic

#2 Scaun de birou HM King

Scaun confortabil pentru 2021

sfat achizitie scaun de birou

Cele mai bune caracteristici:
 • Picioare și brațe metalice cromate
 • Mecanism TILT
 • Roți de polipropilenă silențioase

Foarte multe rebrănduiri în categoria scaunelor de birou în 2021. Majoritatea producătorilor dau oportunitatea firmelor mai mici să-și pună brandul pe scaune.

Modelul acesta este confortabil și are tot ce vrei să aibă un scaun directorial bun pentru 2021. Estetic arată foarte bine, părțile metalice expuse sunt cromate și dau un aspect industrial foarte frumos.

Montajul scaunului este foarte ușor de realizat de către o persoană, indiferent dacă este femeie sau bărbat. De altfel pot să spun că este potrivit pentru aproape orice tip de persoane, mai puțin cele de peste 120kg și cu înălțime de peste 2m. Este potrivit chiar și pentru cei scunzi.

Descriere

Scaunul HM Kingeste un scaun robustsi elegant, ideal pentru biroul unui manager. Acest model se remarca prin gradul superior de confort pe care il ofera.Sezutul si spatarul sunt realizate din spuma poliuretanica moale, tapitata cu piele ecologica placuta la atingere si rezistenta la uzura.

Caracteristici scaun directorial:

– tapiterie din piele ecologica de culoarea neagra

– baza metalica cromata echipata cu 5 roti din polipropilena

-unghi de rotire – 360 de grade

– brate solide din metal cromat, acoperite, in zona de contact cu un strat moale de piele ecologica

-este prevazut cu un reglaj clasic de balans (mecanism TILT)

– sustine o greutate de pana la 120 kg

Dimensiuni scaun directorial:

– Latime: 67 cm

– Adancime: 76 cm

– Inaltime sezut: 44 – 52 cm

– Inaltime totala: 116 – 124 cm

Produsul se livreaza demontat, la colet (kit ambalat in cutii de carton).
Coletele includ feroneria si instructiunile de montaj.

Păreri PRO:
 • raport preț/confort bun
 • ușor de montat
 • nu face zgomot
 • se potrivește multor persoane
Păreri CONTRA:
 • prețul puțin prea mare

#3 Scaun directorial Comodo B143

Unul dintre cele mai bune și confortabile scaune directoriale din 2021

recomandare cel mai bun scaun pentru office 2021

Cele mai bune caracteristici:
 • Funcție balans
 • Spătar înalt
 • Materiale de construcție de calitate

 

Am cam spus tot ce era de spus despre acest model de scaun directorial confortabil. Totuși mai punctez puțin și la capitolul de persoane pentru care recomand acest model de scaun.

Este potrivit și pentru persoanele de 1.9m înălțime și 100kg în greutate. Eu am 1.8m și spătarul este deasupra capului cu 2-3 cm, deci și o persoană mai înaltă ar putea să își sprijine capul.

Uitasem să spun despre silențiozitatea structurii. Deocamdată nu scoate sunete de scârțâit decât dacă îl pun pe balans și pielea spătarului atinge pielea șezutului, dar nu este scârțâit de metal, este doar pielea sintetică care se atinge când te balansezi.

Update dupa 1 an+

Trebuie sa precizez ca necesita putina vaselina la imbinarile metalice de sub sezut pentru a contracara scârțâitul.

Scaunul încă se comporta perfect!

Descriere

Scaun directorial Comodo B143 din imitatie de piele, de culoare neagra . Extensibil pana la 127cm. Scaun ergonomic, solid si foarte confortabil realizat din materiale de bune calitate la un pret foarte accesibil.

Păreri PRO:
 • Ergonomic
 • Confortabil
 • Structură silențioasă
 • Spătar foarte înalt
 • Șezutul are o adâncime mare
 • Materiale de construcție la mânere și picioare bune
Păreri CONTRA:
 • pielea sintetică nu are perforații și te încinți pe perioade prea lungi
 • cusăturile la pielea sintetică nu inspiră încredere

Recenzie scaun directorial 2021

Calitate Materiale - 9.5
Confort - 9.8
Silențiozitate - 8.5
Preț - 10

9.5

Scor obținut

Un scaun directorial de birou cu raport calitate-preț-confort foarte bun pentru 2021.

Steluțele vizitatorilor: 5 ( 5 voturi)

#1 Scaun directorial Comodo B131 Super Confort

Recomandare scaun directorial ieftin

recomandare scaune confortabile ieftine 2021

Cele mai bune caracteristici:
 • Reglabil pe înălțime
 • Materiale de construcție de calitate
 • Mecanism de balans tip fluture

 

Un scaun ca alternativa mai ieftină a scaunului la care am scris review. Acest model este mai ieftin, dar aproape la fel de comod ca cel de sus. Dar șezutul este puțin mai mic la acest model, iar spuma poliuretanică nu este la fel configurată. S-ar putea ca persoanele mai corpolente să aibă obiecții la acest model. Dar, dacă ai sub 90 kg și sub 1.8m, nu ar trebui să ai probleme cu acest model de scaun directorial ieftin.

Este ergonomic, comod (confortabil) și, poate cel mai important factor, este ieftin.

Descriere

Scaunul directorial Comodo B131 pentru birouri, persoanelor care indeplinesc functii administrative.||Este un scaun mobil care asigura prestanta si o pozitie confortabila chiar si in conditiile unei munci indelungate.||Atat sezutul cat si spatarul ofera un confort deosebit, ele fiind tapitate cu piele ecologica de buna calitate.||Bratele sunt solide si robuste confera siguranta necesara unei utilizari indelungate oferind, in acelasi timp, un confort sporit datorat tapitarii cu piele ecologica negru.||Scaunul prezinta un mecanism cu sistem hidraulic ce permite reglarea in inaltime a sezutului, pentru o pozitie cat mai ergonomica la birou.||Baza scaunului in forma de stea este fabricatie foarte solida iar rotitele sunt mobile, silentioase, nu zgarie parchetul si se pot roti 360 de grade.||Se observa calitatea materialelor, pernele la spate sunt ergonomice, foarte silentios si comod, chiar si pt cineva de 1,9 metri.||Mecanism: tip Fluture (mecanismul permite balansul scaunului, precum si reglarea fortei de balans a acestuia).||Amortizor: 100mm|

Păreri PRO:
 • Comod
 • Ergonomic
 • Este foarte ieftin
 • Are funcție de balans
 • Materiale de construcție bune
 • Spătarul este destul de înalt
Păreri CONTRA:
 • Pielea sintetică nu are perforații și te încinți pe perioade lungi
 • Pistonul de reglaj pe înălțime are doar 10cm

#2 Scaun Directorial Piele ecologica Fin

Un scaun de birou foarte comod și bine aerisit

scaune confortabile 2021

Cele mai bune caracteristici:
 • Funcție balans
 • Piston de reglare înălțime cu gaz
 • Confortabil și ergonomic
 • Spătar și șezut din piele ecologică cu inserții mesh pentru aerisire

 

Am ținut cont de cei care stau pe perioade mai lungi fără să se ridice de pe scaun la birou.

Am ales un model care e mai bine aerisit, un scaun extrem de solid și confortabil pentru 2021.

Cele mai bune scaune directoriale încep de la acest segment de oferte de prețuri peste 900 de lei.

Din păcate și acest model este tot cu piele sintetică nu este piele naturală. Dar veți face destul de greu diferența.

Este un scaun foarte bun, l-am încercat într-un showroom, mi-a plăcut foarte mult. Este recomandat pentru cei care stau mai mult de o ora continuu pe el.

Eu, personal îmi iau pauze de la birou destul de scurte și dese. Deci, aerisirea scaunului nu este criteriu foarte important pentru mine. Eu pun accent foarte mult pe confortul pe care îl am, nu pe perioada lungă fără să ma ridic de pe scaunul de la birou.

Descriere

Timpul îndelungat petrecut la birou, de regulă într-o poziție rigidă poate să provoace dureri sau amorțeală în zona spatelui. aduce prejudicii coloanei, de aceea este de preferat să folosiți un scaun ergonomic, respectiv un scaun de birou pe care sa-l „personalizați” funcție de constituția si preferintele dvs.

Datorita scaunului   vei lucra mai rapid si mai eficient, spatele tau fiind mereu relaxat, sustinut intr-o pozitie corecta. Constructia ergonomica cu suport lombar va asigura confortul mult dorit chiar si in cele mai lungi zile de lucru la birou.

Caracteristici scaun directorial:

 • tapiterie realizata din piele ecologica cu insertii de mesh in partea centrala a sezutului si a spatarului. Mesh-ul asigura o aerisire optima si impiedica aparita transpiratiei in zilele calduroase de vara
 • baza din polipropilena prevazuta cu 5 roti
 • brate tapitate, in zona de contact, cu piele ecologica
 • pistonul cu gaz permite reglajul pe inaltime in functie de conformatia utilizatorului sau de inaltimea biroului
 • este prevazut cu un reglaj clasic de balans (mecanism TILT)
 • unghi de rotire – 360 de grade
 • greutate sustinuta: 120 kg

Dimensiuni scaun directorial:

Latime: 64 cm

Latime spatar (int.): 50 cm

Latime sezut: 49 cm

Adancime: 72 cm

Adancime sezut: 49 cm

Inaltime sezut: 51 – 58 cm

Inaltime totala: 117 – 124 cm

Produsul se livreaza demontat, la colet (kit ambalat in cutii de carton).
Coletele includ feroneria si instructiunile de montaj.

Păreri PRO:
 • Comod
 • Ventilație la spate și șezut bună a pielii sintetice
 • Are mecanism de balans de tip TILT
Păreri CONTRA:
 • nimic

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2021, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button