Recomandari Flavius-Tech

Configurare PC, recomandare, nervi si BSOD

Oare cati din voi v-ati confruntat cu BSOD (BLUE SCREEN OF DEATH)?!

Astazi nu facem nici o configuratie sau recomandare de calculator, laptop, pc editare video etc. O sa vorbim despre cei care au  experienta in configurari de sisteme informatice. Cum sa ne dam seama ce inseamna o configuratie de calitate si o configurare deamator.

Printre motivele care m-au facut sa infiintez acest website se numara cel mai esential motiv si acela este calitatea configuratiei. Am vazut o gramada de „dorei” priceputi la informatica, configurari de sisteme pe diferite platforme de tip social media, videoblog-ing, youtube si pe anumite forumuri generaliste. Daca vedeti clipuri de genul filmare a desktop-ului si va arata cum configureaza ei un pc pe anumite site-uri de shoping gen emag, flanco, altex, pc garage eu va sfatuiesc sa nu le urmati sfaturile.

Un sistem nu se configureaza aranjand niste piese pe categorii de compatibilitate a site-ului de comert. Site-ul de comert te ajuta sa gasesti piesele de pe stoc, compatibilitatile intre procesor-placa de baza-memorie RAM se fac pe website-urile producatorilor pieselor. Fiecare piesa are un cod de producator si un nume al produsului, de exemplu: sa luam placa mea de baza care este Asrock b85m pro4 si mergem pe website-ul producatorului exact la placa mea de baza aici este link-ul http://www.asrock.com/mb/Intel/B85M%20Pro4/ , cam asa trebuie sa arate un website al unei piese de calculator. Apoi trebuie sa gasiti 2 informatii esentiale despre piesa respectiva:

Invitație pe canalul Youtube

1.) CPU support list – vedeti linkul din exemplul placii date exemplu: http://www.asrock.com/mb/Intel/B85M%20Pro4/?cat=CPU

2.)  Memory Support List – vedeti linkul din exemplul placii date exemplu: http://www.asrock.com/mb/Intel/B85M%20Pro4/?cat=Memory

Acestea sunt listele de compatibilitate a procesorului si memoriei ram pentru placa din exemplu . Daca asa zisi-i specialisti nu verifica astfel o componenta de calculator atunci aveti sanse ca recomandarea/configurarea sa fie un esec total.

cele mai bune casti gaming

Ce probleme puteti sa intalniti cand apelati la amatori pe youtube sau diferite forumuri sau canale social media :

 • In cel mai fericit caz sa primiti o configurare care desi nu apare la listele de compatibilitati si piesa sa functioneaza fara probleme (e ca jocul la loto)
 • In cel mai putin fericiti caz primiti o recomandare si piesa sa mearga dar dupa un timp sa primiti erori de tip BSOD (Blue Screen Of Death)
 • In cel mai nefericit caz sa primiti o configuratie de pc si piesele sa nu mearga deloc si sa ajungeti la garantie cu ele.

In cazul in care primiti erori de tip blue screen exista 2 sanse sa rezolvati problema daca aceasta este de ordin de compatibilitate a pieselor, fie sa faceti upgrade la placa de baza a bios-ului dar nu exista garantia ca producatorul adauga un plus in lista compatibilitatilor.

Dar exista si erori BSOD din cauza driver-elor sau pur si simplu un periferic conectat la usb.

Cam asa se verifica daca piesele configurate sunt compatibile, in caz ca vedeti pe cineva ca face o configuratie in 5-10 minute eu va sfatuiesc sa stati departe daca nu vreti sa aveti probleme serioase. Alegerea procesorului, placii de baza si memoriei RAM este cruciala.

Ca de obicei voi aveti dreptul sa va alegeti sursele de informatie si de unde acceptati sfaturi si recomandari din domeniul IT. Eu va astept cu un comment sau un share pe Facebook daca v-a placut articolul.

Linkuri utile: https://ro.wikipedia.org/wiki/Blue_Screen_of_Death

O recomandare si configuratie completa poate dura pana la 2 ore, depinde si de complexitatea sistemului.

Distante vizualizare televizor led 4k si full h

Distantele de vizualizare pentru a avea efectul scontat le gasiti mai jos. Veti gasi 2 tabele pentru fiecare  rezolutie in parte cu diagonalele televizoarelor si distanta la care trebuie amplasat televizorul.

Distantele de vizualizare TV FULL HD

40 inch              1.5 – 2.5 m

43 inch              1.7 – 2.8 m

50 inch              2 – 3.2 m

55 inch              2.2 – 3.5 m

60 inch              2.3 – 3.8 m

65 inch              2.5 – 4.2 m

70 inch              2.7 – 4.5 m

75 inch              2.9 – 4.8 m

80 inch             3 – 5.1 m

85 inch             3.25 -5.4 m

Distanțele de vizualizare TV UHD 4K

40 inch              1.5 – 2.5 m

43 inch              1.7 – 2.8 m

50 inch              2 – 3.2 m

55 inch              2.2 – 3.5 m

60 inch              2.3 – 3.8 m

65 inch              2.5 – 4.2 m

70 inch              2.7 – 4.5 m

75 inch              2.9 – 4.8 m

80 inch             3 – 5.1 m

85 inch             3.25 -5.4 m

  Pareri pro:

   

  Flavius Tech

  Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Back to top button