Diverse

Escrocherie pe facebook

aaaaaa

Cum se dau țepe pe rețelele de socializare

Cea mai des folosită metodă de escrocherie pe facebook este cea a anunțului pe facebook ( Cum să faci bani online de acasă ).

Cei care postează astfel de mesaje și vă promit că o sa faceți sume de  mii de euro de acasă este mai mult ca sigur o înșelăciune. Mulți pică inastfel de plase, atrași de sumele potențiale pe care le pot câștiga.

Primul lucru care ne dă de gândit este adresa de email a celor care dau astfel de anunțuri. Folosind emailuri gratuite precum @yahoo.com sau @gmail.ro etc.

Invitație pe canalul Youtube

Voi vă imaginați că astfel de persoane cu câștiguri așa mari nu își permit să își cumpere un website cu o adresă de email personalizată? Orice companie serioasă care ar angaja pe cineva să lucreze de acasă pentru ei ar trebui sa aibă un site oficial cel puțin, sau o firmă care să vă prezinte datele oficiale a firmei respective in care să va prezinte un C.U.I (cod unic de inregistrare) al firmei și o adresă a sediului firmei.

Teapa pe facebook - Escrocherie online

Cum funcționează astfel escrocherie?

Vi se va cere să trimiteți un email la o adresă făcută in 2 minute pe internet in care să specificați că vreți să lucrați de acasă și ce salariu vreți să câștigați.  Apoi veți primi un email că sunteți acceptați ca fiind candidați perfecți pentru „ job”. În cele mai fericite cazuri vi se va da si un număr de telefon unde să puteți lua legătura cu ”angajatorul” , care vă pune să trimiteți un plic la poștă în care să vă puneți datele personale impreună cu un ”comision” de angajare care se stabilește in prealabil in funcție de cât vreți să câștigați prima lună 🙂 . Dacă vă lăcomiți să vreți să câștigați mii de euro pe lună atunci veți plăti un comision care va fi trimis inainte să vă angajeze respectivul (escroc). Această sumă poate ajunge si la câteva sute de euro, depinde de naivitatea fiecăruia.

Cum să îți dai seama de escrocherie?

Este foarte simplu. Verificați dacă respectivul vă prezintă o firma ca să vă angajeze legal, cereți datele oficiale ale firmei, respectiv sediul de lucru, numar C.U.I al companiei. Dar primul lucru pe care o să il observați este adresa de email la care veți fi trimiși, daca este o adresa făcută la un serviciu gratuit cum este google, gmail, yahoo, aol etc. O companie serioasă care ar face astfel de angajări are cel putin un website de prezentare oficial cu adresă de email @numecompanie.ro

Puteti verifica datele firmelor pe site-ul oficial al României http://www.onrc.ro/index.php/ro/ (Oficiul Național al Registrului Comerțului).

Fiți deschiși la minte! Dar nu foarte deschiși ca s-ar putea sa v-o pierdeți.

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button