Grădină

Cel mai bun aparat de spalat cu presiune + TOP 3

Ce aparate de spalat cu presiune să cumpăr în 2023

Orice aparat de spalat cu presiune la o casă este extrem de util pentru a ține mizeria sub control. În 2020, dar și în ultimii ani, din cauza Covid, am stat cu toții mai mult acasă și cei care locuiesc la casă au observat că nu e ușor să menții curățenia la curtea casei. Utilitatea mașinilor de spălat cu presiune este enormă pentru a-ți ține terasele, gardurile, pavajele, mașinile curate.

Tipuri de aparat de spalat

Sunt două tipuri principale din care vei alege:

 1. aparat de spalat cu presiune electric
 2. aparat de spalat cu presiune cu combustibil fosil

Cele mai populare și bune aparate de spalat cu presiune pentru locuințele din Romana sunt cele electrice și despre ele vom discuta în acest articol.
Așezați-vă la PC și sper să citiți întregul articol!

Invitație pe canalul Youtube

Alegerea presiunii 

Al doilea factor decizional constă în alegerea în funcție de presiunea apei care va ieși din duza aparatului de spălat cu presiune. Cu cât dezvoltă o presiune a apei mai mare, cu atât curățarea va fi mai ușoară.
Dacă știți că mizeria pe care o să o curățați nu este dificil de îndepărtat, atunci un aparat de spalat cu presiune ieftin s-ar putea  să fie suficient pentru voi.
Eu recomand să alegeți mașinile de spălat cu presiune de minim 110-120 bari.

Cum testăm mașinile de spălat cu presiune?

Cel mai ușor este să testați pe pavaje și aleile din grădină. Acolo veți face diferențele dintre aparate, dacă nu sunteți mulțumiți de cum curăță un aparat de spalat cu presiune, vă recomand să returnați aparatul respectiv. Fie înseamnă că pierde presiunea, fie este prea slabă presiunea pentru a face față aleilor/pavajelor din curtea casei.
Instinctiv veți începe să spălați mașina și să trageți concluzii pripite. Țineți cont că tabla de la mașini au suprafețe lucioase și sunt ușor de spălat, nu considerați un aparat de spălat cu presiune foarte bun doar testându-l pe mașina personală.
Am făcut un TOP 3 cele mai bune mașini de spălat cu presiune pe 2023. Haideți să vedem cum arată.


Recomandare + TOP 3 cele mai bune aparate de spălare

Vezi cele mai recomandate mașini de spălat cu presiune pentru grădină.

#1 Aparat de spalat DeToolz

O mașină de spălat cu presiune cu raport preț/performanță bun

alegere masina de spalat cu presiune

Cele mai bune caracteristici:
 • Lance inclusă
 • Furtun rezisten presiune 5m
 • Vas pentru detergent
 • Cap lance perie

Am găsit această variantă cu presiune mai mare, a nu fi confundat aparatul de spalat cu presiune cu cel de 135 bari. Acest model este potrivit pentru spălat terase, alei sau mașini. Este puțin mai zgomotos comparativ cu modelul echipat cu motor cu presiune de 135, dar evident că nu putem avea parte de motor puternic să creeze presiune mare și în același timp să fie și mai silențios.

Are vas pentru detergent pentru spumare și este foarte ușor de montat și demontat.

Cu capătul de lance și furtun rezistă la o presiune de peste 200 bari, dar în regim regulat acest aparat de spălat cu presiune atinge în medie între 120 și 180 bari maxim.

Derulatorul de cablu electric și furtun este manual, de 5 metri fiecare.

Ce nu-mi place?

Nu-mi place faptul că are conectorul furtunului din plastic și nu-mi inspiră încredere pe termen lung, mai ales că vorbim de presiune de 180 de bari, iar la utilizări pe termen lung vom fi nevoiți cel mai probabil să schimbăm acei conectori cu ceva conectori de bronz. Dar avantajul este că este sistem quick connect/disconnect.

Ce-mi place?

Faptul că are presiune suficient de mare pentru a spăla terasele sau piscinele. Este relativ silențios comparativ cu alte modele din categoria de 180 bari.

Vasul pentru spumare este foarte bine gândit și are un rol determinant.

Păreri PRO:
 • spală bune alei/terase/piscine
 • silențios
 • sistem spumare foarte bun
 • include și un cap de spălat de tip perie
Păreri CONTRA:
 • conector/racord furtun de plastic
 • cablu electric cam scurt
 • instabil în poziție verticală

#2 Mașină de spalat cu presiune Karcher K2

Una dintre cele mai ieftine soluții de aparat de spalat cu presiune

cel mai bun aparat de spalat cu presiune din romania 2023

Cele mai bune caracteristici:
 • Spațiu dedicat pentru cablu
 • Design compact
 • Sistem rapid de conectare a furtunului
 • Lance cu jet rotativ
O soluție ieftină de aparat de spalat cu presiune pe 2023.
NU!

Nu este cel mai puternic aparat de pe piață din România, dar faptul că este compact și vine și cu furtun de 3m la pachet, îl face foarte atractiv din privința aceasta. Deci, raportul preț/performanță este foarte bun și câștigă și titlul de cel mai bun aparat de spalat cu presiune al acestui articol.
Ca să fiu cârcotaș m-aș lega de faptul că nu are rezervor pentru detergent, deci pentru cei care-l vor pentru spălatul mașinilor/motocicletelor s-ar putea să le displacă acest fapt. Dar pot opta pentru a cumpăra o lance cu rezervor de detergent adițională.
Este un aparat de spalat cu presiune destul de puternic pentru a depărta chiar și mușchii/algele dintr-o piscină.

Ce nu-mi place?

Faptul că nu are rezervor pentru detergent/spumare. Dar se poate cumpăra o lance separată care are vas pentru detergent. Vezi un exemplu: Lance karcher cu vas spumare

Descriere

Indiferent daca este vorba despre potecile de gradina acoperite cu muschi, pereti murdari sau unelte de gradina murdare, aparatul de spalat cu presiune K 2 Universal Edition va contribui la curatarea tuturor suprafetelor dintr-o miscare. Dispozitivul compact este ideal pentru toate sarcinile de curatare ocazionala din jurul casei si curtii. Jetul rotativ al duzei indeparteaza cu usurinta murdaria persistenta. Datorita greutatii sale reduse si a manerului incorporat, aparatul este mereu la indemana si il puteti transporta cu usurinta.

Sistemul Quick Connect

Ofera o comoditate suplimentara, deoarece cuplajul sau rapid permite conectarea si deconectarea furtunului de inalta presiune de 3 m la dispozitiv si in acelasi mod este usor de conectat si deconectat pistolul de declansare. Toate accesoriile incluse pot fi depozitate cu usurinta pe K 2 Universal Edition.
Chiar si cablul de alimentare poate fi depozitat perfect pe suportul integrat.
Slot pentru cablu integrat
Cablul de alimentare poate fi depozitat perfect cu economisire a spatiului.

Depozitare optima a accesoriilor

Furtunul de inalta presiune, lancea de pulverizare si pistolul de declansare pot fi usor depozitate prin fixarea lor la dispozitiv.
Sistem de conectare rapida
Furtunul de inalta presiune poate fi conectat si deconectat la si de la dispozitiv si de asemenea si pistolul de declansare este conectat si deconectat simplu si rapid.
Usor cu dimensiuni compacte

Dispozitivul poate fi mutat si transportat cu usurinta.

Echipament:

 • Pistol de presiune ridicata, G 120 Q;
 • Lance cu jet rotativ;
 • Furtun de presiune, 3 m;
 • Filtru fin de apa integrat;
 • Adaptor racord furtun de gradina A3/4″;
Păreri PRO:
 • este ușor de folosit
 • conectare rapidă a furtunului
 • furtun de 3m
 • are filtru de apă
 • adaptor pentru conectare furtun de grădină
Păreri CONTRA:
 • nu are rezervor de detergent
 • lancea este de calitate îndoielnică

Cel mai bun aparat de spalat cu presiune

Preț - 10
Presiune - 9.4
Portabilitate - 10

9.8

Scor obținut

Karcher K2 a primit titlul acestui top pe 2023 de masini de spalat cu presiune. Are cel mai bun raport preț/performanță din acest top.

User Rating: 4.38 ( 2 votes)

#3 Aparat de spalat cu presiune Tolsen

O mașină de spălat cu presiune cu sistem de spumă puternic

masina de spalat cu presiune

Cele mai bune caracteristici:
 • 130 Bari
 • Furtun de 7m
 • Kit pentru spuma
 • Lance + duze interschimbabile
Am trecut la nivelul următor de aparate de spalat cu presiune, am pus în top unul ceva mai puternic și de data aceasta cu sistem de spumare (detergent) și duze interschimbabile pentru diferite taskuri.
De data aceasta, fiind vorba de 130bar, vine la pachet cu inconvenientul că aparatul este puțin mai greoi și mai greu de mutat. Însă nu este un inconvenient mare pentru că furtunul dedicat pentru presiune este de calitate superioară și are 7 metri.
Tolsen,

Un brand despre care puțini știu că sunt de notorietate pentru calitatea materialelor și fiabilitatea aparatelor pe care-l scot pe porțile fabricilor.
Are un sistem de protecție foarte util și la care puțini se gândesc. Iar la aparatele de spalare cu presiuni ieftine lipsește cu desăvârșire și anume, sistem de oprire a motorului pompei de apă când se oprește alimentarea cu apă. Momentele când furtunul de alimentare este gâtuit și  apa nu mai ajunge la aparatul de spalat cu presiune. Există riscul ca pompa să se ardă când funcționează în gol.
Curăță aproape orice suprafețe, inclusiv piscine!

Păreri PRO:
 • furtunul de 7m foarte util
 • nu pierde presiune
 • lance de calitate
 • presiune foarte mare
 • presiune reglabilă
 • bidon pentru detergent inclus
Păreri CONTRA:
 • nu are rolă pentru furtun

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button