Diverse

Ce cafea boabe să cumperi pentru espressorul automat

Cea mai buna cafea boabe de espressor automat

Nu am găsit pe niciunde acest tip de articol dinamic în care să fie ținut un jurnal al diferitor tipuri de cafea boabe care să fie bune pentru espressoarele automate de cafea care au și râșniță.

Din moment ce am un blog, deși este pe nișa de IT, o să postez un jurnal cu toate tipurile pe care le voi încerca și voi updata acest articol de fiecare dată când încerc un brand sau tip de cafea boabe care să fie bună pentru râșnițele espressoarelor full auomate de cafea.

În trecut am făcut prezentarea espressorului automat pe care-l folosesc eu, am câteva ponturi extrem de utile pentru voi acolo, merită să aruncați o privire: Espressor Cafea Automat Philips EP4343

Invitație pe canalul Youtube

Cum alegi cafeaua potrivită pentru espressorul automat?

Țineți cont că notele sunt provizorii și o să le schimb cu timpul când o să încerc noi cafele!

#1 Cafea boabe Dallmayr Espresso D’oro

O cafea excelentă

Cele mai bune caracteristici:

  • Combinație Arabica și Robusta
  • Excelentă la cafelele bazate pe lapte

Deocamndată aceasta este în top favorite pentru mine. Beau foarte des latte macchiato, iar aceasta cafea pare soluția ideală. Are într-adevăr un mic gust de cacao, dar surprinzător pentru mine am simțit și un gust ușor de frunze de tutun. Ca fost fumător nu am putut să nu remarc acel gust fin de tutun, nu știu dacă este vorba de o contaminare la lotul din care a fost cafeaua boabe comandată de mine, sau dacă toate pungile va fi acel gust, este extrem de fin gustul.

Ce-mi place foarte mult este că nu este acidă, spre deosebire de cafeaua anterioară care lăsa puțin aciditate în stomac, iar cei mai  sensibil puteau să-și dea seama de acest lucru, mă refer la Doncafe Home Barista de mai jos din review.

Prin punga cu boabe am găsit și câteva boabe uleioase…

Da,

Știu,

Nu sunt recomandate pentru espressoarele automate boabele uleioase, dar nu sunt decât câteva boabe răzlețe care sunt uleioase.

Prăjirea aș putea să spun că este perfectă, încă puțin dacă erau prăjite devenea prea amăruie, dacă era mai puțin prăjită devenea acidă. Este o balanță fină la această pungă de cafea boabe de espressor automat.

Păreri PRO:

  • preț decent
  • calitate bună la prăjire
  • ideală pentru cafele cu lapte

Păreri CONTRA:

  • nimic

#2 Cafea boabe recomandată ieftină NeroNobile

Nota mea: 7/10

Pentru espressoarele automate este bună, are totuși un aftertaste foarte puternic amărui și de aceea nu pot da peste 8 ca puncte.

Eu, personal, am fost fumător și era greu să disting anumite gusturi fine inclusiv la cafea, după ce am renunțat la fumat, am reușit să capăt gusturile la toate alimentele, mai ales la cafea.

Deci,

Dacă sunteți fumători, nu veți diferenția anumite gusturi. Aceasta merge foarte bine cu cafelele pe bază de lapte.

Aceasta primește o notă mare și pentru prețul ei.

Uite linkul de unde poți să o cumperi: NeroNobile Corcovado

#3 Cafea medie nerecomandată Dolce Bacio

Nota mea: 1/10

Aici am făcut un experiment pe pielea mea, am încercat o cafea light roasted (nivel mic de prăjire), care după ce o deschizi mirosul este senzațional de mișto.

Dar gustul?

La espressoarele automate e jalnică, este extrem de acră și amăruie cafeaua făcută, am încercat și băuturile pe bază de lapte și nu diminuează prea mult gustul.

Cel mult o recomand pentru cafeaua la filtru.

Nu o să pun link pentru ea, că e de nerecomandat! Eu parcă am cumpărat-o de la Cora, sau Kaufland.

#4 Cafea boabe pentru espressor Tchibo Caffe Crema

O cafea care nu merită un loc fruntaș. Într-adevăr face puțin cremă, dar aromele îi cam lipsesc acestei cafele.

Nu are nici aciditate, nici amăreală, dar la fel de adevărat că nici nu excelează la vreu capitol. Sunt cafele mai sus mai ieftine pe care le-am testat și sunt net superioare acestei cafele.

Nu-mi place nici cum iese Cafeaua pe bază de lapte la acest tip de la tchibo, voi mai încerca și altul poate pe viitor. O recomand doar celor care nu sunt foarte pretențioși la aromele cafelei.

Nota mea: 3/10

Află ce preț are această cafea boabe pentru espressor automat: Cafea Tchibo Caffe Crema Barista

#5 Recomandare cafea boabe espressor automat Doncafe

Nota mea: 8/10

Deși pe pungă scrie arată că este cu nivel de prăjire mare, eu nu aș băga-o la acel nivel de prăjire, este mai slab sau similar nivelul de prăjire cu prima pungă de cafea boabe din articol, cea ieftină.

Deși Doncafe Homebarista are un preț dublu, față de NeroNoble, nu se ridică la nivelul așteptării, sau mai bine zis la nivelul bugetului pe care-l dai.

Este totuși bună la espresso, dar vă recomand să lungiți cu puțin nivel mai mare de apă espresso-ul pe care-l faceți. Dacă faceți espresso scurt, are un after taste acrișor această cafea. Se diminuează complet gustul acrișor dacă preparați cafelele automate pe bază de lapte.

Mirosul cafelei nu este foarte puternic, de fapt NeroNoble are un miros mult mai puternic de cafea!

Uite și linkul de unde să cumperi: Cafea Doncafe Home Barista

În curând!
Urmează: Tchibo Barista Espresso

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button