Recomandari Flavius-Tech

Alegerea corectă a tabletei smart?

Care sunt cele mai bune tablete la ora actuală în România?!

Da, am făcut-o și pe asta, am de atâția ani blogul personal din sfera tech și niciodată nu am abordat sau nu am făcut o recomandare în privința alegerii de tableta smart, dar 2024 este aproape aici și tehnologia a avansat drastic pe nișa tabletelor inteligente. Nu știu cum am reușit performanța, dar este clar că nu am dat importanță tabletelor deloc, poate și din lipsa obiectivității personale. Pentru că nu prea am utilizat personal tabletele, fiind adeptul productivității, am privit tabletele doar ca pe niște gadgeturi de redare multimedia.

Este greșit!

Au o mult mai largă secțiune de utilizare tabletele, în special cele performante, care pot avea funcții de tablete grafice pentru designeri de tot felul. De la designeri de peisagistică, până la graficieni profesioniști.

Invitație pe canalul Youtube

O să updatez acest articol și o să încerc să acopăr toate categoriile de utilizare a tabletelor, însă astăzi, în 2024, o să fac referire în principal la tableta pentru redare de conținut video/multimedia.

Cum plănuiești să utilizezi tableta?

utilizare tablete

Probabil este criteriul cel mai important înainte să alegi tableta potrivită pentru tine. În funcție de necesitate vei aloca și bugetul pentru achiziție.

Așadar, o tableta de pe care nu vrei decât să navighezi pe website-uri și eventual să te uiți pe youtube, nu trebuie să-i aloci vreun buget exorbitant. Dar dacă vrei ceva performant, s-ar putea să necesite să bagi mâna-n portofel puțin mai adânc. De fapt ajunge să coste cam cât un flagship de smartphone.

Tableta pentru cei cărora le place să citească

cea mai buna tableta kindle

O tabletă de tip Kindle s-ar putea să aibă surpriza plăcută de a imita foarte bine cititul unei cărți de hârtie.  Să nu vă imagineți că sunt ieftine doar pentru faptul că sunt nișate doar pentru persoanele cărora le place să citească mult.

Oh nu!

Pot fi scumpe! Nu e de glumit!

Uite o tabletă de tip Kindle, care eu personal, zic că merită: Tabletă de tip Kindle pentru citit

Deci sunt soluții pentru iubitorii de cărți care nu trebuie neapărat să facă stive de cărți prin corpurile de mobilă. O alternativă, zic eu, excelentă pentru ei. Puțin citit nu strică, nu?

La urma urmei, de ce aș mai fi făcut blogul? Dacă nu și pentru simplul fapt că informația trebuie să mai vină și citind mult. Nu neapărat din Youtube.

O tabletă celor cărora le place să navigheze pe website-uri

tableta pentru browsing pe internet 2024

Aici, trebuie să fiu obiectiv și să spun că vă încadrați pentru orice buget, chiar și o tabletă de 3-400 de lei este suficientă pentru navigarea pe internet, dar să nu vă așteptați să fie rapidă. Va necesita secunde bune la deschiderea browserului și în funcție de câte taburi aveți deschise, tableta își va arăta prețul în funcție de rapiditatea taskurilor îndeplinite.

Uite, o tabletă ieftină pe care o recomand celor care vor o tabletă doar pentru navigarea pe internet: Alview VIVA Lite

Tablete pentru video-chat, ideale pentru copii

cele mai bune tablete

Din datele analitice colectate pe blogul Flavius-Tech, rezultă că o bună categorie de persoane care citesc blogul, sunt părinți. Deci, o tabletă pentru copii pentrua ține legătura cu părinții prin videoconferință, sau pur și simplu un cadou pentru cei mici, s-ar putea să fie benefică și pentru copii, dar și pentru părinții care vor să știe în orice moment ce fac copii.

Bun, în funcție de cât de mare este copilul vor crește și pretențiile lor, o tabletă de exemplu care să fie rapidă și pentru câteva joculețe, să aibă o cameră decentă pentru videoconferințe, va costa ceva bănuți. Eu nu pot fi obiectiv cu toate categoriile de familii. Depinde de voi înșivă și de copii voștri, dar bugetele vor trebui suplimentate serios.

Sunt puțin mai scumpe datorită faptului că este necesar să fie potentă din punctul de vedere al graficii, camerei web și a vitezei conexiunii la internet.

Uite ce tableta aș recomanda din categoria medie de performanțe: Tableta copii SMART TabbyBoo

Cereți și voi un sfat în secțiunea de mai jos de comentarii și vă voi răspunde în cel mai scurt timp.

Recomandare tableta pentru streaming filme video, gen Netflix

recomandare cea mai buna tableta pentru filme netflix

Este una dintre cele mai populare utilizări ale tabletelor grafice.

Seara, decât să te cerți cu partenerul pe telecomanda de televizor, mai bine îți pui niște căști pe urechi, iei tableta și te uiți la filmul preferat pe Netflix.

Pentru streamingul 4k, vei avea nevoie de o tabletă potentă din punctul de vedere al calității de procesare grafice, iar asta va costa puțin mai mult.

Dar pentru streamingul Full HD pe Netflix, nu este imperial necesar să dai mii de lei, o tabletă de sub 1000 de lei s-ar putea să fie suficientă.

La sfârșitul articolui recomand și cea mai bună tableta la ora actuală, care va fi potrivită pentru toate categoriile de utilizare.

Dar, acum, ma focusez pentru categoria de persoane care folosesc tabletele pentru redarea video de filme, pentru platformele de streaming de genul Netflix, Amazon, HBO-go, etc.

Eu recomand modelul de tableta: Samsung Tab S9 FE pentru redare filme netflix

Recomandare cea mai buna tableta la orice

O văd ca fiind cea mai bună tableta all around


#1 Recomandare tableta Samsung Galaxy S8 Ultra

O tabletă care nu este ieftină, dar extrem de performantă

sfat achizitie tableta performanta

Cele mai bune caracteristici:
 • Ecran 14.6 inch
 • HDR 10+
 • WIFI 6+
 • 120Hz ecran

Știu, nu este o deloc o recomandare de tabletă ieftină, dar are performanțe similare cu a laptopurilor din aceeași categorie de prețuri. Pur și simplu totul se mișcă „fluid”, dacă pot spune așa ceva. Ecranul este mare și poți face taskuri pe care le faci și pe un laptop, dar nu uitați de diferența de sistem de operare, totuși vorbim de un sistem de operare Android 12 și un procesor ARM, care în condițiile scumpirii semiconductorilor, aceste procesoare sunt la mare căutare. Sunt aceeași arhitectură de procesoare folosite și la computerele de la mașini.

Dar prețul? Nu este prea mare?

Judecând după criza de semiconductori, pot să confirm că prețul real al tabletei ar trebui să fie undeva în zona de 4500-5000 de  lei, deci o scumpire se simte deja. Fiecare decide pentru el, dacă își permite o astfel de tabletă, eu unul vă sfătuiesc să țineți cont de scopul achiziției. Am spus mai sus în articol, nu trebuie să cheltuiți averi pe tablete dacă utilizarea lor va fi obiectivă în funcție de o anumită categorie de  utilizare.

Unora li se va părea puțin 8gb Ram și consider și eu că la acest preț aș fi vrut să văd un minim 12GB ram, dar țineți cont că este un procesor ARM și un sistem de operare Android 12, care nu va folosi memoria ram precum un sistem Windows.

Păreri PRO:
 • performanțe redutabile
 • ecran magnific super AMOLED
 • redă HDR 10+  (se vede magnific Netflixul)
 • calitate materiale de construcție
 • acumulator/autonomie foarte mare
 • se încarcă rapid
Păreri CONTRA:
 • prețul supra mărit actual

Cea mai buna tableta 2024

Calitate ecran - 10
Autonomie - 10
Performanțe - 9.6
Calitate materiale - 9.8
Sunet - 9.3

9.7

Scor obținut

Samsung Galaxy Tab S8 este câștigătorul acestui articol legat de tabletele grafice pe 2024.

User Rating: 5 ( 1 votes)

#2 Tableta Apple iPad 10

O tabletă pentru ecosistemul Apple

sfaturi achizitie cea mai buna tableta din romania pret

Cele mai bune caracteristici:

 • Ecran Liquid Retina
 • Chip A14 Bionic
 • WiFi 6
 • 5G

Unele dintre cele mai spectaculoase ecrane de tablete, Apple întotdeauna a excelat la capitolul ecran, însă nu este un ecran cu consum redus precum AMOLED, deci bateria nu va avea aceeași autonomie cu a unei tablete Samsung Tab.

Procesorul A14 Bionic este bazat pe tehnologia ARM, la fel ca laptopurile Apple, iar această tabletă o recomand nu numai celor care au și alte gadgeturi de la Apple, ea poate fi utilizată în orice ecosistem.
Pentru streaming video este excelentă, să te uiți la netflix fără să ai deloc framdrop este ceva.

Conexiunea cu routerul este excelentă și semnalul fără pierderi, indiferent că ai o linie de semnal, conexiunea va fi stabilă.

Suportă și 5g, dar între noi fie vorba…la ce bun? Pentru că suntem la decenii distanță de a folosi tehnologia 5g.

Ce-mi place la tabletă?

Ecranul, greutatea, puterea procesorului și evident calitatea materialelor sunt toate la superlativ.

Ce-mi displace la tabletă?

Ecosistemul de aplicații Apple,  care deși oferă și variante ale aplicațiilor gratuite, limitarea lor funcțională duce la inutilitatea aplicațiilor, așadar mai mult ca sigur veți plăti bănuți grei pe acele aplicații.

Camera web este decentă, dar în low light este execrabilă, deci atât timp cât aveți lumina difuză decentă în casă, atunci nu veți vedea acest minus.

Păreri PRO:
 • extrem de performantă
 • versatilă
 • ecranul IPS face toți banii
 • ideală pentru streaming video (netflix, amazon prime video, etc)
 • calitate materiale
Păreri CONTRA:
 • doar 4gb memorie ram
 • ecosistemul apple este notoriu pentru prețurile exorbitante

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button