Games news

Top cele mai populare jocuri de pc în 2023

Cele mai jucate jocuri pentru desktop pc

La nivel mondial, mulți dintre voi veți fi surprinși care sunt cele mai populare jocuri online pentru PC, dar când vine vorba de preferințele romanilor în materie de gaming, situația se schimbă  la 180 de grade pot să zic.

Topurile făcute de diferite website-uri sunt intotdeauna influențabile. Cert este ca Steam este cea mai dezvoltată platforma pentru gaming din lume si reuseste sa adune majoritatea productiilor de gaming și pot sa spun 100% cu siguranță care sunt topurile pe steam. Alte website-uri si bloguri mondiale includ in topuri si jocurile care nu exista pe steam dar sunt extrem de populare in intreaga lume. Un singur lucru este evident si reiese din majoritatea topurilor vizitate de catre mine, Counter Strike este liderul in materie de popularitate la nivel mondial. Este de departe cap de afiș pe toate site-urile care se ocupa cu statistici și care fac sondaje.

Da! Cine mai joacă C.S în 2023?

Ei bine, eu sunt unul! Deși nu mai am cum să trag sesiunile de gaming ca pe timpurile când aveam 20 de ani, parcă a trecut un secol deja!

Invitație pe canalul Youtube

Vă vine să credeți sau nu, sunt extrem de multe persoane care încă joacă CS.

TOP 6 cele mai populare jocuri de pc pe steam din 2023:

Acestea sunt jocurile favorite în preferintele romanilor pentru 2023. Noutățile anului acesta, față de anul trecut 2022, sunt puțin surprinzătoare! Chiar și pentru mine, nu m-aș fi așteptat la o surspriză care s-a întâmplat și a surprins destul de multă lume.

cele mai populare jocuri pe steam 202e

 1. Counter-Strike: Global Offensive – vezi preț pe steam
 2. Dota 2
 3. PUBG: BattleGround
 4. Apex legends – vezi prețul pentru steam PC
 5. Cyberpunk 2077
 6. Baldur’s Gate

TOP 6 cele mai populare jocuri online din lume din toate timpurile

Uite un top 6 al celor mai populare jocuri de PC din ultimii ani. Lista pentru 2023 s-a schimbat destul de mult

 1. Fortnite
 2. Roblox
 3. Minecraft
 4. League of Legends
 5. Counter-Strike: Global Offensive – cca 12 milioane de jucatori a fost pragul
 6. Valorant

Cam asa arata topurile, dar cum am spus mai sus, fiecare companie are interes in a-si promova jocul pe diferite platforme asa ca rezultatele nu reflecta intotdeauna realitatea.

Este puțin subiectiv și necuantificabil acest top de mai sus. Însă  topul celor mai populare poate împărțit în multe alte categorii:

 • cel mai popular după numărul de jucători
 • după vânzari
 • este single player sau online
 • etc

Referindu-mă strict la jocurile pentru PC, pentru că sunt jocuri și pentru telefoane mobil care încep să spargă record după record: de exmplu Roblox, care amenință chiar și topurile celor mai jucate jocuri din lume în funcție de numărul de gameri.

Am făcut destule configurații de pc gaming pe acest blog, uite-le pe toate pentru diferite bugete: AICI

Ce jocuri online să joc?

Nu pot să-ți răspund obiectiv la această întrebare, fiecare avem particularități și preferințe.

Apropo!

Tu ce mai joci în 2023?

Lasă un comentariu mai jos cu jocul tău favorit pe anul aceasta!

Cel mai popular joc de PC

Preț - 10
Popularitate - 10
Imersiune în gaming - 9.6

9.9

Scor obținut

Counter Strike este câștigătorul la majoritatea capitolelor. A reușit să spargă record după record. Rămâne un joc marcant alături de Tetris.

User Rating: 4.24 ( 7 votes)

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button