Bricolaje

Cele mai bune fierastraie circulare de pe piață + TOP 4

Ce fierastrau circular de mana electric cu fir sa aleg

Inițial, am vrut să scriu despre circularele de mână cu acumulator, dar am ales subiectul „cum să aleg să cumpăr un fierastrau circular de mana cu fir de alimentare la priză!”, pentru 2022 evident. Circularele de mână sunt unelte esențiale oricărui gospodar și nu trebuie să lipsească nimănui din arsenalul de unelte și scule. Utilitatea lui este enormă atunci când vrei să tai rapid ceva cu muchii drepte și fără valuri. Desigur, este ideal să cumperi fierastraiele pe acumulatori, dar o să vorbim pe viitor despre ele pe wyx.ro.

Circularele de mână sunt indispensabile și compensează nevoile pe care nu le puteți executa cu un polizor unghiular.

Ce fierastrau circular de mana să aleg?

sfaturi achizitie fierastrau circular de mana cu fir
Trebuie mai întâi să stabilim câteva aspecte legate de modul de utilizare al fiecăruia și ce taskuri te aștepți să îndeplinească un fierastra circular de mana cu fir.
Ziceam la început că o să vorbim de fierastrau circular de mana cu fir de alimentare la priză, are un mare avantaj în comparație cu cele pe acumulatori, acela al prețului! Circularele de mână sunt mult mai ieftine, deci s-ar putea ca acest aspect să conteze cel mai mult în 2022.
Haideți să vedem acei parametri care contează pentru alegerea unui circular cu alimentare la priză.

Puterea și viteza circularului

Puterea circularelor dicteză tipul de lucru pe care-l ai de făcut și materialele pe care le poți tăia în funcție de viteza de rotație a discului. În linii mari, circularele mai puternice sunt mai bune, dacă nu îl folosești la materiale mai maleabile, lemn subțire/plastice/foi de aluminiu subțiri, etc.
Viteza de rotație a discului este determinată de motorul circularului de mână și este măsurată în rotații pe minut. Cu cât mai multe rotații pe minut, cu atât tăieturile sunt mai rapide și există riscul mai redus de a se bloca discul în material.
De regulă un fierastrau circular de mana cu fir este mai puternic decât unul cu acumulator.

Discul/lama unui fierastrau circular de mana cu fir

Există specificat pentru fiecare în parte ce dimensiuni ale discului va putea avea acel circular, circumferințele lor pot varia destul de mult de la brand la brand și de la circular la circular în parte. Între 150-200mm diametru sunt o bună parte din circulare. Unii producători specifică și adâncimea de tăiere în material (50mm, 60mm, etc), nu le confundați cu diametrele pânzelor/discurilor.
În principiu cele mai des folosite sunt discurile pentru lemn, dar sunt și discuri diamantate pentru tăierea plăcilor ceramice (gresii, faianțe, porțelan, marmură, etc) și implicit discuri pentru tăierea metalelor, dar la tăiat metale vă recomand un polizor unghiular. Vezi articol dedicat pentru recomandare polizor unghiular: Alegere cel mai bune polizoare unghiulare

Unghiuri de tăiere și profunzimea

Multe pot fi setate să taie în unghiuri prestabilite, țineți cont că atunci când tăiați în unghi de 45 de grade, adâncimea de tăiere contează foarte mult și aproape se înjumătățește adâncimea de tăiere normală pe verticală. De aceea trebuie să alegeți un circular cu disc cu diametru mai mare, dacă știți că tăiați materiale lemnoase groase în unghiuri.
Acestea sunt principalele caracteristici de care să țineți seama înainte să cumpărați circularul dorit. Mai sunt câteva paragrafe de punctat de care să țineți cont, dar o să le aprofundez în viitoarele articole.
Haideți să vedem și un TOP 3 cele mai bune fierăstraie circulare de mână cu cablu de alimentare.

TOP 4 pentru fierastrau circular de mana cu fir + Recomandări


#1 Fierastrau circular de mana cu fir Hecht 1614

Cel mai ieftin fierăstrău circular din 2022

cele mai ieftine circulare cu fir din 2022

Cele mai bune caracteristici:
 • 1200 W
 • Adâncime de tăiere 62mm
 • Disc 185mm
Una dintre cele mai ieftine opțiuni de fierăstraie circulare de mână pentru 2022. Are siguranță anti-pornire, vine cu un disc inclus în pachet și este destul de ușor de folosit.
Materialul de construcție îl va da de gol pentru prețul lui scăzut, un plastic destul de ieftin, dar este ABS  și va rezista destul de bine în timp. Este destul de puternic, dar nu suficient să-l folosiți la orice taskuri, vă veți limita la tăiat lemn și plastic cu el. Nu cred că poate tăia lemn de 62mm de esență tare, cum specifică producătorul, dar nu o să vă dezamăgească. Pentru utilizare la nivel hobby/ocazională este un fierăstrău bun pentru majoritatea celor ce citesc acest articol.

Descriere

Hecht 1614 este un ferastrau circular electric cu motor de 1200 W. Ferastraul vine cu o lama de ferastrau cu diametrul de 185 mm, care permite taierea pana la o adancime de 62 mm. Datorita setarii usoare a adancimii de taiere si a inclinarii taieturii, utilizarea sa este cu adevarat versatila. Manerul ferastraului este potrivit pentru mana, iar cu o greutate de 3,8 kg, taierea este foarte usoara. Ferastraul este livrat cu o rigla de ghidare care face taieturile drepte si precise. Desigur, sunt incluse toate elementele de siguranta, precum protectia rotilor inferioare mobile sau butonul de declansare a sigurantei.
Păreri PRO:
 • ieftin
 • discul este inclus în preț
 • taie foarte bine chiar și scânduri groase (40-50mm)
Păreri CONTRA:
 • nu e potrivit pentru tăiat metale
 • nu are valiză de depozitare
 • se blochează la lemnele groase de esență tare
 • vibrează puțin prea tare la sarcini mai mari

#2 Fierastrau circular STERN AUSTRIA

Un fierăstrău puternic cu raport preț/performanță bun

recomandari cele mai bune fierastraie circulare 2022

Cele mai bune caracteristici:
 • Pânză 210mm
 • Motor 1800W
 • Reglare 45 de grade ușoară
Este cel mai bun fierastrau circular de mana cu fir din 2021, are unul dintre cele mai bune rapoarte de calitate/preț/performanță/fiabilitate de pe piața din România. Nu înțeleg de ce toată lumea alege branduri cunoscute la prețuri mari și nu se orientează spre branduri mai puțin cunoscute, dar cu produse performante și cu caracteristici de top.
Acest fierastrau circular de mana indeplineste aproape orice task puteți să găsiți într-o gospodărie. Motor puternic, ce este drept că vitezele de rotații nu sunt cele mai mari, însă trebuie să țineți cont că puteți pune discuri de tăiat de 210mm.
Are și un minus din prisma greutății lui, este un circular cam greuț și s-ar putea ca acest aspect să fie defavorizant pentru persoanele cu mâini mai mici, sau pentru persoanele de sex feminin.
Păreri PRO:
 • discuri mari de 210mm
 • 60mm adâncime de tăiere
 • material de construcție bun
 • raport calitate/preț/performanță/fiabilitate bun
 • nu vibrează tare la sarcini grele
Păreri CONTRA:
 • nu are valiza de transport
 • este greu pentru anumite persoane
 • viteză de rotație cam mică

Cel mai bun circular de mana pe 2022

Raport preț/performanță - 9.8
Calitate materiale - 9.2
Fiabilitate - 9.4

9.5

Scor obținut

STERN AUSTRIA este câștigătorul din acest top al celor mai bune fierăstraie circulare de mână din acest an, 2022.

User Rating: 5 ( 1 votes)

#3 Fierastrau circular Makita HS7611K

Un fierăstrău de calitate, profesional de la Makita

fierastraie circulare makita

Cele mai bune caracteristici:
 • Ghidaj lateral
 • Cheie imbus
 • Geantă inclusă
 • Duză conectoare

Am ales și un circular profesional pentru a vă îndeplini sarcini mai îndelungi și cu acuratețe mare a tăieturilor. 2022 a venit bineînțeles cu scumpiri și pe acest segment de piață. Nu au scapat nici sculele utile unei gospodării.

Această ”jucărie” nu este deloc ieftină, dar notorietatea sculelor Makita mă obligă să pun acest circular în top. Reușește să taie în unghi de 45 de grade cu o adâncime de tăiere de 45mm. DIscurile, de 190mm pot fi ușor de montat și acest circular alimentat la priză nu refuză să lucreze cu orice disc potrivit circularelor.

Păreri PRO:
 • ergonomic
 • ușor de 3.9kg
 • talpă de ghidaj de aluminiu
 • nu vibrează
 • tăieturi de precizie
 • are valiză de transport inclusă
Păreri CONTRA:
 • nu este deloc ieftin

#4 Fierastrau circular de mana cu fir multimaterial

O variantă de fierastrau circular de mana cu fir multi-material

ferastrau circular multimaterial 2022

Cele mai bune caracteristici:
 • Multi-material
 • Calitate materiale
 • Mânere ergonomice cauciucate
 • Adaptor pentru sistem aspirare
 • Conector pentru sistem aspirare ​​​​​

Vorbeam la începutul articolului de materialele pe care le poți tăia cu un fierastrau circular de mana cu fir și spuneam că poți tăia metale/plăci ceramice/lemn cu ele, dar nu cu toate. Am decis să pun în acest top al articolului și acest model bun de fierastrau circular de mana cu fir de alimentare la priză. Acest model trebuie să specific că veți fi nevoiți să achiziționați separat discurile pentru materialele de tăiere pe care le vreți voi. Atât timp cât sunt discuri de 180mm diametru exterior și 20mm interior, se vor potrivi pentru acest fierastrau circular de mana cu fir multi-material.
Materialele de construcție sunt de calitate bună și nu este nici atât de greu acest fierastrau circular de mana multimaterial cu fir. Poate să taie material metalic cu grosimi de până la 6mm și chiar reușește să facă acest lucru, însă viteza de tăiere nu o să vă impresioneze.
Cablul de alimentare este lung, de 3 metri, suficienți pentru a fi destul de mobil cam în orice atelier/garaj.
Una peste alta, este cel mai bun fierastrau circular de mana cu fir pentru tăierea mai multor tipuri de materiale.

Descriere

Fierastraul circular de mana multifunctional R185CCS EU Evolution are o putere de 1600 W si diametrul discului de taiere 185 mm.

Modelul detine conector si adaptor pentru sistemul de aspirare. Pe langa acestea, fierastraul circular de mana este echipat cu bara de ghidaj, o cheie hex si o lama multifunctionala. Este util pentru modelarea lemnului sau pentru a taia cu precizie in unghi un obiect fabricat din PAL, MDF sau lemn.

Păreri PRO:
 • multi-material
 • calitate superioară materiale
 • este ușor
 • 0-60 grade unghiul de tăiere
 • 40mm adâncime pentru unghi de 45 de grade
 • cablu alimentare lung
 • destul de ușor la greutate
Păreri CONTRA:
 • durata de tăiere este mare
 • era de preferat măcar cu discuri de 210

Închei acest articol dedicat pentru achiziția unui fierastrau circular de mana cu fir pentru 2021, nu înainte de a vă ruga să folosiți secțiunea de comentarii de mai jos dacă aveți nevoie de orice sfat sau dacă ați achiziționat unul din produse și vreți să punctați anumite detalii sau aspecte despre orice fierastrau circular de mana cu fir de alimentare la reteaua de curent.

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2022, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button