Bricolaje

Alegerea unui ciocan rotopercutant cu fir

TOP 3 cel mai bun ciocan rotopercutor + Recomandare 2022

O să discutăm despre cum să alegeți cel mai bun ciocan rotopercutor cu cablu de pe piața din România. La ce să fiți atenți când cumpărați rotopercutoarele și care sunt cele mai importante caracteristici la care să dați importanță. Ciocanul rotopercutor cu fir este esențial pentru sarcini mai grele de găurire în zidării de beton și nu numai. Unele ciocane rotopercutante sunt cu alimentare pe acumulator, însă astăzi, în 2022, vom discuta despre rotopercutoarele cu alimentare prin fir la priză.

La ce să fii atent!

 

recomandare ciocan rotopercutor 2022

Deși par la fel, ciocanul rotopercutor poate să îndeplinească funcții diferite. Spre exemplu:

Unele ciocane rotopercutoare au funcție de percuție dar fără a se roti și sunt ideale pentru dălți și pentru înlăturarea plăcilor ceramice sau zidării. Este important să știi că nu toate au această funcție și va trebui să alegi cel mai bun ciocan rotopercutor pentru nevoile tale.

Energia dezvoltată de percuție, o să fie diferită de la ciocan la ciocan, iar în funcție de locația în care-l veți folosi, va trebui să cumpărați după caz. Puterea percuției este măsurată în Joules. Fiecare producător specifică numărul de Jouli dezvoltat de percuția ciocanelor rotopoercutoare.

Vorbeam de ciocane cu percuție cu acumulatori, este alt element de care să țineți cont. Însă acum, în acest articol, ne vom focusa atenția doar spre cele cu fir și cum să alegeți cel mai bun ciocan rotopercutor cu cablu de alimentare la rețea.

Haideți să vedem și topul celor mai bune ciocane rotopercutoare pe 2021:


Recomandare + TOP 3 cel mai bun ciocan rotopercutor pentru 2022

Am făcut un top 3 pentru a recomanda câte un tip din fiecare categorie de rotopercutante.

#1 Cel mai bun ciocan rotopercutor ieftin Steinhaus + pareri

Unul dintre cele mai ieftine ciocane rotopercutoare cu fir

sfaturi achizitie ciocane rotopercutoare ieftine

Cele mai bune caracteristici:
 • Motor de cupru
 • 3 funcții
 • Carcasă transportare

Una dintre cele mai ieftine opțiuni de ciocan rotopercutor cu cablu. Este destul de puternic pentru a vă îndeplini orice sarcină. Percuția dezvoltă o putere de 4 Jouli, suficient pentru a îndeplini orice sarcină, spre exemplu la șantierul unui apartament de bloc cu pereți de beton.

Spre deosebire de o bormasina cu percutie cu fir,  acesta are 3 funcții adiționale și o putere dezvoltată net superioară. Sistemul de fixare a burghielor și accesoriilor este cu mandrină de tip SDS-Plus, foarte potrivită pentru a le schimba între ele foarte rapid.

Are funcție de percuție fără rotație, ideală pentru înlăturarea plăcilor de faianță și gresie sau a tencuielilor de pe pereți și aveți și dalta inclusă în pachet, dar lățimea daltei este puțin cam mică. Mai vine cu valiză și cateva accesorii (burghie, daltă, cărbuni)incluse în pachet.

Păreri PRO:
 • funcție de percuție cu dalta
 • putere percuție foarte mare
 • sistem mandrina sds-plus
 • ieftin
 • cablu alimentare lung de 3m
Păreri CONTRA:
 • nimic

Cel mai bun ciocan rotopercutor - pareri Steinhaus

Putere percuție - 9.6
Fiabilitate - 9
Preț - 10
Accesorii incluse - 9.8

9.6

Scor obținut

Am ales acest rotopercutor din top 3 cel mai bun rotopercutor al acestui articol. Raportul preț/putere/fiabilitate este prea bun pentru a nu-l recomanda.

User Rating: 4.4 ( 3 votes)

#2 Ciocan rotopercutor profesional Makita HR2470

Un ciocan cu percuție profesional de la Makita

cel mai bun ciocan rotopercutor makita forum

Cele mai bune caracteristici:
 • Mandrină SDS+
 • 3 Funcții
 • Professional

De data aceasta avem la recomandare cel mai bun ciocan rotopercutor profesional pentru acest clasament din TOP.  Makita este un brand preferat de multă lume pentru raportul preț/fiabilitate/performanță pe care-l au uneltele de la ei și pe bună dreptate. În cazul acesta avem același tip de ciocan cu aceleași caracteristici, dar de data aceasta avem un model care poate fi folosit intens în sarcini. Dacă modelul de mai sus de ciocan cu percuție este indicat uzului casnic, acum, acest model este recomandat pentru cei ce lucrează în construcții. Percuția este mai micuță, de 2.4Jouli, dar vine cu valiză de transport.

Are tot 3 funcții de operare: găurire  cu percuție, rotopercuție si rotație fără percuție. Și mandrina este top SDS-plus ca la modelul anterior.

Descriere

Ciocan rotopercutor MAKITA HR2470 este un ciocan rotopercutor cu o durabilitate ridicata a mecanismului, motorului si periilor de carbon. Trei moduri de operare: percutie, rotopercutie si rotatie fara percutie. Turatia si cuplul functiei „revers” este aceeasi ca si la rotatie „inainte” prin folosirea unui bloc inversor compact. Sistemul de ghidare a mandrinei permite schimbarea usoara a burghielor. Ciocan rotopercutor cu tragaci intrerupator si buton de blocare de dimensiuni mari ce permite o actionare facila.

Păreri PRO:
 • fiabilitate
 • rezistă la taskuri mici de apartament
 • mâner cu ergonomie mare
 • buton de blocare a trăgaciului
 • ciocanul este ușor
Păreri CONTRA:
 • putere percuție mică
 • nepotrivit pentru taskuri extensive și lungi

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2022, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button