Bricolaje

Recomandare ciocan rotopercutor cu fir

TOP 3 cele mai bune ciocane rotopercutoare

Vom discuta despre cum să alegeți cel mai bun ciocan rotopercutor cu cablu de pe piața din România. La ce să fiți atenți când cumpărați rotopercutoarele alimentate la rețea și care sunt cele mai importante caracteristici la care să dați importanță. Ciocanul rotopercutor cu fir este esențial pentru sarcini mai grele de găurire în zidării de beton și nu numai. Unele ciocane rotopercutante sunt cu alimentare pe acumulator, însă astăzi, în 2023, vom aborda subiectul rotopercutoarelor cu alimentare prin fir la priză.

La ce să fii atent!

Deși par la fel, ciocanul rotopercutor poate să îndeplinească funcții diferite. Spre exemplu:

Unele ciocane rotopercutoare au funcție de percuție dar fără a se roti și sunt ideale pentru dălți și pentru înlăturarea plăcilor ceramice sau zidăriilor vechi. Este important să știi că nu toate au această funcție și va trebui să mergeți pe o recomandare de ciocan rotopercutor pentru nevoile tale.

Energia dezvoltată de percuție, o să fie diferită de la ciocan la ciocan, iar în funcție de locația în care-l veți folosi, va trebui să cumpărați după caz. Puterea percuției este măsurată în Joules. Fiecare producător specifică numărul de Jouli dezvoltat de percuția ciocanelor rotopoercutoare.

Vorbeam de ciocane cu percuție cu acumulatori, este alt element de care să țineți cont. Însă acum, în acest articol, ne vom concentra atenția doar spre ciocanele cu alimentare la rețea prin cablu și cum să alegeți cel mai bun ciocan rotopercutor cu fir.

Haideți să vedem și topul 3 celor mai bune ciocane rotopercutoare pe 2023:

Mandrina ciocan rotopercutor

alegerea mandrinei pentru rotopercutie

Aveți 2 opțiuni pentru tipul de mandrină pe care le puteți alege:

 1. Mandrină SDS Plus
 2. Mandrină SDS Max

Cele SDS Max au de regulă 4 canale de fixare și burghiurile sunt cu coadă mai groasă, uneltele(burghiele) nu sunt compatibile între ele.

De regulă mandrinele SDS Max sunt întâlnite pe rotopercutantele industriale, iar în acest topic mă adresez celor ce utilizează scule pentru uz domestic.

Mandrinele cu cheie sunt puțin incomode de folosit și de obicei sunt la bormașinile cu percuție mai slabe ca putere de percuție.

Mandrinele de tip SDS sunt special concepute pentru a avea un grip puternic al burghiului și astfel se poate aplica o percuție mult mai puternică. Au avantajul că nu necesită o cheie specială pentru a le strânge, burghiurile au niște canale care se fixează în cleștii mandrinei și se face totul automat, fără a mai trebui să strângeți mandrina. Dar țineți cont că mandrinele de la rotopercutoarele ieftine s-ar putea să vă dea ceva bătăi de cap la fixarea burghiurilor în mandrină, toleranțele fiind mici. În acest caz că vi se blochează mandrina și nu puteți scoate/introduce burghiurile în ea, ar putea fi rezolvată prin desfacerea în bucăți a mandrinei și ungerea pieselor interioare cu vaselină.


Recomandare + TOP 3 cel mai bun ciocan rotopercutor pentru 2023

Am făcut un top 3 pentru a recomanda câte un tip din fiecare categorie de rotopercutante.

#1 Ciocan rotopercutor Hikoki DH40MC

Un rotopercutor extrem de puternic

rotopercutanta foarte puternică

Cele mai bune caracteristici:

 • Motor cu percuție puternic
 • SDS plus

Trebuia să pun pe locul întâi al acestui articol un ciocan rotopercutor care să fie potrivit pentru orice tip de task de uz domestic. Este Ferarri-ul ciocanelor rotopercutante! Dezvoltă o energie a percuție de 10.5 Jouli și poate îndeplini sarcini lungi fără mari bătăi de cap. Vorbim de un motor extrem de robust și o construcție metalică pe care o veți remarca cu siguranță de când îl scoateți din cutie.

Hikoki un brand care nu se bucură de prea multă atenție comparativ cu alte branduri mult mai căutate și zic eu că este nemeritat, probabil de aceea l-am și inclus în acest top.

Rotopercutorul funcționează cu burghiuri și unelte SDS Plus, ceea ce înseamnă că veți găsi unelte și burghie relativ la prețuri decente și disponibile pe toate shopurile de de bricolaje.

Dar țineți cont că este un motor cu perii, iar cărbunii inevitabil vor duce la supra-încălzirea motorului la taskuri îndelungate.

Are funcția  de start lin pentru a preveni spargerea zidăriei la găurirea cu percuție.

Ce-mi place la acest ciocan cu percuție?

Nu știu cum este sistemul de amortizare la percuție conceput, dar bormașina nu trepidează aproape deloc în mâini chiar și pe funcția de demolare cu dalta. Aici este o diferență uriașă față de rotopercutantele de duzină ieftine, care nu prea au precizie la găurire.

Ciocanele rotopercutante ieftine dau găuri cu 1mm mai mare decât burghiurile alese, așadar va trebui să puneți burghiu de 7mm pentru a percuta o gaură de 8mm. Nu și în cazul de față la Hikoki!

Ce nu-mi place?

Știu că această recomandare de ciocan de tip rotopercutor nu este pentru oricine și va trebui să băgați mâna cam adânc în buzunare pentru a-l achiziționa, nu este ieftin deloc!

Păreri PRO:
 • percuție cu amortizare bună
 • putere percuție 10.5j
 • soft start
 • materiale de construcție de calitate
Păreri CONTRA:
 • prețul

#2 Cel mai bun ciocan rotopercutor ieftin Steinhaus + pareri

Unul dintre cele mai ieftine ciocane rotopercutoare cu fir

cel mai bun rotopercutor ieftin

Cele mai bune caracteristici:
 • Motor de cupru
 • 3 funcții
 • Carcasă transportare

Una dintre cele mai ieftine opțiuni de ciocan rotopercutor cu cablu. Este destul de puternic pentru a vă îndeplini orice sarcină. Percuția dezvoltă o putere de 4 Jouli, suficient pentru a îndeplini orice sarcină, spre exemplu la șantierul unui apartament de bloc cu pereți de beton.

Spre deosebire de o bormasina cu percutie cu fir,  acesta are 3 funcții adiționale și o putere dezvoltată net superioară. Sistemul de fixare a burghielor și accesoriilor este cu mandrină de tip SDS-Plus, foarte potrivită pentru a le schimba între ele foarte rapid.

Are funcție de percuție fără rotație, ideală pentru înlăturarea plăcilor de faianță și gresie sau a tencuielilor de pe pereți și aveți și dalta inclusă în pachet, dar lățimea daltei este puțin cam mică. Mai vine cu valiză și cateva accesorii (burghie, daltă, cărbuni)incluse în pachet.

Ce-mi displace la acest rotopercutor?

Faptul că nu este potrivit pentru taskuri cu timpi îndelungați de folosire. Este destul de limitat în privința timpului de folosire continuă. Cărbunii se vor încinta destul de rău și trebuie să aveți pauze dese. Știți vorba aia: pauzele lungi și dese sunt cheia marilor succese!

Păreri PRO:
 • funcție de percuție cu dalta
 • putere percuție foarte mare
 • sistem mandrina sds-plus
 • ieftin
 • cablu alimentare lung de 3m
Păreri CONTRA:
 • nimic

Cel mai bun ciocan rotopercutor - pareri Steinhaus

Putere percuție - 9.6
Fiabilitate - 9
Preț - 10
Accesorii incluse - 9.8

9.6

Scor obținut

Am ales acest rotopercutor din top 3 cel mai bun rotopercutor al acestui articol. Raportul preț/putere/fiabilitate este prea bun pentru a nu-l recomanda.

User Rating: 4.03 ( 5 votes)

#3 Ciocan rotopercutor profesional Makita HR2470

Un ciocan cu percuție profesional de la Makita

recomandare ciocan rotopercutar din romania pe forum

Cele mai bune caracteristici:
 • Mandrină SDS+
 • 3 Funcții
 • Professional

De data aceasta avem la recomandare cel mai bun ciocan rotopercutor profesional pentru acest clasament din TOP 3.  Makita este un brand preferat de multă lume (aici mă includ și pe mine) pentru raportul preț/fiabilitate/performanță pe care-l au uneltele de la ei și pe bună dreptate. În cazul acesta avem același tip de ciocan cu aceleași caracteristici, dar de data aceasta avem un model care poate fi folosit intens în sarcini. Dacă modelul de mai sus de ciocan cu percuție este indicat uzului casnic, acum, acest model este recomandat pentru cei ce lucrează în construcții. Percuția este mai micuță, de 2.4 Jouli și vine cu valiză de transport.

Are tot 3 funcții de operare: găurire  cu percuție, rotopercuție si rotație fără percuție. Și mandrina este top SDS-plus ca la modelul anterior.

Spre deosebire de cel ieftin de mai sus, acest ciocan rezista la taskuri pe durate mai lungi, dar țineți cont că are o putere limitată, nu veți putea să spargeți ziduri întregi de beton C250 continuu. Este totuși un rotopercutor pentru uz domestic, nu industrial.

O recomandare de ciocan rotopercutor excelent pentru uzarea lui în taskuri mici și medii.

Descriere

Ciocan rotopercutor MAKITA HR2470 este un ciocan rotopercutor cu o durabilitate ridicata a mecanismului, motorului si periilor de carbon. Trei moduri de operare: percutie, rotopercutie si rotatie fara percutie. Turatia si cuplul functiei „revers” este aceeasi ca si la rotatie „inainte” prin folosirea unui bloc inversor compact. Sistemul de ghidare a mandrinei permite schimbarea usoara a burghielor. Ciocan rotopercutor cu tragaci intrerupator si buton de blocare de dimensiuni mari ce permite o actionare facila.

Păreri PRO:
 • fiabilitate
 • rezistă la taskuri mici de apartament
 • mâner cu ergonomie mare
 • buton de blocare a trăgaciului
 • ciocanul este ușor
Păreri CONTRA:
 • putere percuție mică
 • nepotrivit pentru taskuri extensive și lungi

 

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button