Bricolaje

Alegere masina de gaurit cu percutie cu fir

TOP cele mai bune rotopercutoare cu fir

Când vine vorba de alegerea corectă dintre o masina de gaurit cu fir si percutie pe 2024 trebuie să fiți atenți la detaliile și metodele/tipurile de utilizare ale fiecăruia dintre voi. Dacă în articolul anterior am dezbătut subiectul de bormașină cu percuție cu acumulator – fără fir, acum voi aborda subiectul bormașinilor de găurit cu percuție ieftine alimentate prin fir de la rețeaua electrică.

La ce să fii atent înainte să cumperi bormașina cu percuție cu fir alimentată la rețea? Uite câțiva pași pe care trebuie să-i stabiliți voi înșivă:

Pasul #1. Volumul de lucru cu masina de gaurit

În primul rând,

Invitație pe canalul Youtube

Volumul de lucru la care solicitați bormașina electrică cu fir dictează și prețul mașinii de găurit cu percuție. Dacă aveți de gând să o folosiți intens, atunci un brand cunoscut pentru fiabilitatea masinilor de găurit s-ar putea să fie o alegere bună.

Ca să rezum:

O folosești ocazional? Atunci orientează-te spre masinile de gauri ieftine.

O folosești destul de des? Poate ai nevoie de o mașină de găurit cu percuție semiprofesională.

Dacă știi că o pui la treabă intens, îți recomand să te orientezi spre ceva profesional, un brand de renume. Marea majoritate a persoanelor aleg bormașini cu percuție pe fir ieftine pentru că le folosesc în gospodărie ocazional și nu s-ar justifica alegerii ciocanelor rotopercutoare profesionale alimentate la priză .


Pasul #2. Alegerea bormașinii în funcție tipului de lucru 

În al doilea rând,

Tipul de muncă pe care-l aveți pentru autofiletanta (bormașina) voastră depinde de tipul de bormașină pe care să puneți accent.

Asadar,

Dacă locuiești într-un bloc cu ziduri de beton și știi că ai nevoie de percuție puternică, atunci alegerea bormașinii se face în funcție de puterea percuției. Dacă locuiești la casă și ai ziduri de bca, poți lua o bormașină care să aibă accente pentru găurire fără percuție puternică și sunt și mai ieftine. Nu o să includ în articol și ciocanele rotopercutoare care sunt altă mâncare de pește.

Poate stai la casă și îți place să prelucrezi lemnul sau metalul, automat va trebui să iei o bormașină electrică care să aibă torsiune și viteză de găurire mai mari.


Pasul #3. Tipul mandrinei pentru masina de gaurit

ce mandrina sa aleg la bormasina

Mandrinele pot fi de 2 feluri:

 1. Mandrine cu cheie de strângere. Necesită strângerea burghielor cu cheia manuală.
 2. Mandrine automate. Care strâng burghiele automat.

Pasul #4. Ce brand să fie autofiletanta?

După primii 2 pași îți rămâne să alegi brandul mașinii de găurit cu percuție. Nu are sens să dezbatem care brand este mai bun, însă mai jos fac un top 3 al celor mai bune bormașini alese pe branduri diferite și pentru taskuri diferite.

Pentru hobby…black & decker, heinner sunt potrivite.

Pentru semiprofestionale recomand bosch, iar pentru profesionisti: millwakee, makita, metabo, dewalt. Iar pentru entuziaști/industrie great recomand Fasttools.


Pasul #5. Ce burghie folosești la masina de gaurit?

cel mai bun burghiu

Sunt 3 tipuri de burghie în funcție de materialul pe care vrei să-l îngăurești:

 1. burghiu pentru lemn
 2. burghiu pentru zidărie/beton
 3. burghiu pentru metal

Bineînțeles că sunt și alte tipuri de accesorii pe care le puteți folosi: carote, burghie diamantate pentru gresii și faianțe, etc. Indiferent cu care intrii în contact, poți să lași un mesaj în căsuța de comentarii de mai jos și te ajut cu un sfat sau recomandare.

Recomandare masina de gaurit cu percutie cu fir + TOP 4


#1 Masina de gaurit cu percutie Raider

bormasina percutanta cu fir 2024

De multe ori aceste echipamente din domeniul sculelor și uneltelor sunt rebrănduite sub diferite mărci. De fapt s-a cam pierdut urma lor și nimeni nu mai știe cine le fabrică. De multe ori sunt fabricate în Asia și această masina de gaurit cu percuție alimentată la priză nu face excepție.

Dar asta nu înseamnă că este de unică folosință, 90% din lucrurile pe care le ai în casă sunt fabricate în Asia, nimic de speriat nu?!

Bormașina bineînțeles că este una cu motor cu cărbuni/perii, nu cred că te aștepți să primești masina cu percuție brushless la acest preț, care apropo este 180 de lei.

Aceasta am ales-o pentru că are mandrină automată, deci nu trebuie să ai grijă să fixezi burghiele cu cheia specială.

Fără ezitări dă găuri în beton și zidării, recomand în dauna ciocanelor rotopercutoare pentru că ai dinamicitate a sculei și poți da găuri fine în zidării de bca, spre deosebire de ciocanele rotopercutoare care crapă zidăriile de cărămizi portante.

 

#2 Bormasina Powerplus

 

cea mai ieftina bormasina de gaurit cu percutie din romania

O bormașină cu percuție ieftină ideală pentru orice casă. Nu sunt prea multe de spus în privința ei. Pentru prețul de 100 de lei oferă destul de multe în schimb.

Percuția își face treaba la zidării și betoane, mandrina este decentă fără prea multă abatere la găurire, dar are o mică abatere, depinde foarte mult și de calitatea burghiului. Se poate selecta tipul de utilizare din buton, dar și sensul de rotații, iar ca siguranță are un buton de blocare pentru a nu fi pornită din greșeală de copii sau din neatenție.

Mandrina se strânge cu ajutorul cheiței care vine în pachet.

Ideală pentru taskuri simple și mici într-un apartament de bloc.

Pe partea de înșurubare trebuie să  menționez că este puțin dificil de lucrat cu ea. Ar fi fost ideală o bormașină pe acumulator pentru aceste taskuri.

Merită să cumpăr o astfel de mașină de găurit cu percuție?

Absolut! La cât de ieftină este mașina de găurire nu poate să nu fie într-un top de-al meu.

Așa cum probabil v-ați obișnuit cu blogul meu, mereu fac câte o recomandare din top foarte accesibilă la preț pentru a-și permite oricine!

Păreri pro:

 • ieftină
 • percuție decentă pentru beton
 • compactă și destul de ușoară
 • ideală și pentru lucrul cu lemnul

Păreri contra:

 • nu vine cu trusă
 • mandrina are puține abateri la găurirea în zidării
 • nu conține niciun burghiu/bits în pachet

Verifică ofertele de azi: Masina de gaurit si insurubat (bormasina) Powerplus

#3 Mașină cu percuție Black & Decker

masina de gaurit cu percutie si fir

Iată și un model de bormașină cu percuție completă de la black and decker pentru 2024.

Una dintre cele mai bune oferte de masini de gaurit cu percuție cu alimentare prin cablu.

Dar cel mai mare atuu al acesteia este mandrina, care este automată și nu e necesar să strângeți burghiele cu cheia, acestea se pot schimba foarte rapid.

Abaterile sunt minime la găurirea în metal și zidării.

Mânerul este de tip softgrip și puteți să o puneți la treabă și în modul intensiv.

Viteza de rotații este variabilă, iar puterea ei o să impresioneze.  Nu există beton prin care să nu treacă.

Este potrivită pentru taskuri mai grele și care necesită mai mult timp de execuție a lucrărilor.

Dar prețul? Merită să fie achiziționată?

Prețul zic eu că este decent, mi-ar fi plăcut să văd ceva oferte cu trusă de burghie cadou la pachet, însă nu este cazul! Dacă prețul de achiziție nu depășește 350 de lei, eu zic că merită!

Este o mașină de găurit cu fir și percuție din categoria medie de utilizări.

Verifică oferta de preț de azi: Masina de gaurit cu percutie+trusa accesorii Black&decker BEH850KA32-QS

Scor obținut masina de gaurit cu percutie Black&Decker

Preț - 10
Putere percuție - 9.4
Fiabilitate - 9.8

9.7

Scor total

O masina de gaurit cu percutie cu alimentare la retea excelentă pentru 2024, o recomandare care câștigă și titlul pentru cea mai bună bormașină a articolului.

User Rating: 4.52 ( 3 votes)

#4 MAKITA HP1631K

cea mai buna bormasina de gaurit cu fir si percutie profesională din romania forum

Am intrat pe teritoriul brandurilor cu notorietate pentru precizia și fiabilitatea sculelor electrice pe care le produc. Makita este cel mai des folosit brand de meseriași.

Indiferent de taskul și volumul de lucru pe care-l ai, această masina de gaurit cu percutie nu dă greș niciodată.

Precizia mandrine este foarte bună și este și automată bineînțeles. Poate da găuri în beton de 16mm diametru, iar în lemn poate da găuri cu carote de 30mm. Are evident și variator de putere pentru taskuri de precizie mai mare.

Mânerul este foarte ergonomic și puteți da gaură după gaură cât veți dori, nu o să obosească bormașina în niciun fel. Partea bună este că vine cu trusă inclusă în pachet, dar fără trusă de burghie și va trebui să le achiziționați separat.

Verifică oferta de preț de azi: Masina de gaurit cu percutie MAKITA HP1631K

Cuvinte de final,

Nu trebuie să cheltuiți averi pe bormașini și spun eu, sunt necesare în orice gospodărie, indiferent că locuiți la garsonieră sau la casă. Bormașinile de găurit cu percuție sunt indispensabile oricărui om, indiferent de sex,vârstă sau pricepere.

Vă aștept în secțiunea de comentarii mai jos cu un feedback sau dacă aveți nevoie de orice sfat legat de alegerea de masina de gaurit cu percutie!

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button