Diverse

Cel mai bun browser pentru navigare pe net

Care este cel mai bun browser de internet?

Aceasta este intrebarea pe care vreau sa o abordez in acest articol. Pentru mine este foarte usor sa imi dau seama ce prefera romanii, avand un website, pot sa verific statisticile in functie de programele care sunt folosite si acceseaza www.flavius-tech.ro. Primul in capatul listei este google chrome , inteleg de ce multi prefera google chrome, fiind folosit in proportie de peste 90% de utilizatori motorul de cautare google, a fost foarte usor de a fi promovat de catre google prin acele butoane de tip pop-up care iti recomanda sa instalezi google chrome. Acesta foloseste taskuri separate pentru fiecare tab/pagina deschisa, spre deosebire de firefox de exemplu, care foloseste un singur task pentru toate taburile deschise.

Eu unul sunt nevoit sa folosesc toate browserele pentru a ma asigura ca website-ul este bine optimizat pentru toate programele de browsing. Dar cel mai bun browser principal pentru mine ramane Firefox Mozilla pe care puteti sa il descarcati si sa il incercati de aici: https://www.mozilla.org/ro/firefox/new/ .

Cel mai bun browser pentru internet

Invitație pe canalul Youtube

Vulnerabilitati vor exista pe orice program de navigare atat timp cat descarcati fisiere executabile infectate cu malware. Eu nu agreez google chrome din pricina reclamelor fortate de pe anumite website-uri, inclusiv google chrome face excese cu reclamele de tip adwords si este normal pentru ca aceasta este principala lor sursa lor de venit.

Sunt foarte multi utilizatori care nici nu au notiunea de baza despre ce este un browser si sunt inghititi de reclama si tot felul de ferestre pop-up care le recomanda instalarea google chrome si asta datorita faptului ca google este cel mai folosit motor de cautare din Romania.

In opinia mea Firefox este mult superior.

Internet Explorer este pe locul 3 si sincer cred ca e un loc nemeritat, ar trebui sa fie mult mai jos in clasament. Dar din nou intervine reclama fortata, Microsoft Windows vine la pachet cu propriul browser de internet incluzand Internet Explorer sau mai nou Edge.

Urmatoarele in clasamente sunt android browsing si Safari cu Opera la coada clasamentului. Desi eu spun ca sunt mult superioare internet explorer-ului singurul lucru care le fac nepreferate este doar simplul motiv ca nu sunt cumparate device-urile cu sistem de operare iOS.

Ce program de navigare sa folosesc?

Eu va recomand sa incercati Firefox Mozilla. Aveti si o librarie proprie numeroasa unde puteti instala diferite plugin-uri si add-onuri si puteti sa le personalizati dupa bunul plac.

Voi ce browser folositi?

Va astept si pe voi cu raspunsuri la intrebarea ce program de navigare preferati si de ce?!

Fiți deschiși la minte! Dar nu foarte deschiși ca s-ar putea sa v-o pierdeți.

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button