Recomandari Flavius-Tech

Cel mai bun Router 2016 ASUS RT-AC5300

Router bun pentru pensiuni ?

Astazi o sa vorbim putin si de retelistica, un router remarcabil au lansat cei de la Asus si anume modelul AC5300, routerul perfect pentru pensiuni? Eu il vad ca pe cea mai buna solutie pentru companiile de tip market/hypermarket si din industria hoteliera.

recomandare router rds

Acest router o sa va scape de bataile de cap cu diferite acces point-uri sau range extendere. Cei ce la Asus nu specifica in mod cert suprafata de semnal atinsa cu acest monstru al transmisiei WiFi dar din documentarile facute am reusit sa obtin cateva relatari ca ar fi capabil sa acopere o suprafata de 500 metri patrati, bineinteles ca o sa fie 500 de metri de spatiu de tip open-space. Cand vine vorba despre pensiuni lucrurile pot fi diferite si rezultatele pot fi afectate de mai multi factori si cel mai important este constructia din care este imobilul.

Invitație pe canalul Youtube

Sfat achizitie router pentru pensiun

Ce gasim in plus la acest router fata de altele? In primul rand este tri-band si ne vor asigura 1 banda pentru reteaua 2.4 Ghz cu un transfer maxim de 1000MB/s si inca 2 benzi de 5Ghz fiecare cu puterea maxima de de 2167 MB/s, orice device sau gadget avem indiferent ca este pe platforma linux, ios, windows „u name it” acest router nu are probleme sa nu le recunoasca.

Un aspect iarasi frumos este AiRadar beamforming care permite autoselectarea canalului de transmisie in functie de zgomotul de pe acestea. Permite conectarea simultana a device-urilor spun ei fara a avea pierderi foarte mari de pachete. Este bun si pentru streaming si gaming, cei de la asus ne recomanda si canalele de 5Ghz unul sa fie setat pentru streaming video iar cel de-al doilea sa il pre-setam pentru streaming si gaming 4k .

Este imposibil de facut un review complet al acestui device pentru ca mi-ar lua pagini intregi sa vorbesc despre el. Avem un usb 2.0 si 3.0 la care putem conecta un hdd extern in caz ca avem nevoie de stocare si acces prin dns-ul celor de la asus.

Procesorul 1.4 GHz dual-core ne ajuta daca o sa conectam un hdd usb 3.0 si 256 MB DDR3 .

Protocoalele de transmisie :
Ethernet
Fast Ethernet
Gigabit Ethernet
IEEE 802.11a
IEEE 802.11ac
IEEE 802.11b
IEEE 802.11g
IEEE 802.11n

Alte caracteristici:  AiCloud, AiProtection, WTFast client, High-power mode, Download master application, Dual-WAN, Port Aggregation, VPN server, Guest network, DLNA server, Automatic IP, Static IP, PPPoE (MPPE support), PPTP, L2TP, IPv4, IPv6.

Ce router sa cumpar pentru motel/pensiune?

Eu il recomand pensiunilor mici care stiu ca se confrunta cu aceasta problema si au plangeri de la clienti nemultumiti de viteza internetului, bineinteles ca aici depind foarte multi factori care pot afecta semnalul de la caz la caz, dar eu zic ca merita sa incercati si daca nu va satisface puteti in termen stabilit de lege sa trimiteti produsul in 30 de zile inapoi.

Mai recomand de altfel amplasarea cat mai sus si central in cazul imobilelor de tip open-space pentru ca undele radio de transmisie sunt descendente. Un excelent router au reusit cei de la asus sa faca. Si un pret decent zic eu . O sa las si doua linkuri cu preturile mai jos.

  • ASUS RT-AC5300 – 1850 Ron PcGarage si 1% reducere prin codul de reducere 5U52TELR
  • Router Wireless ASUS RT-AC5300 –1800 Ron Emag

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button