Recomandari Flavius-Tech

Recomandare router bun pentru RDS gigabit

Cele mai bune routere pentru RDS gigabit

Astăzi, în 2020, mi-am propus sa vin cu o recomandare router gigabit ieftin și compatibil pentru RDS Gigabit. Alegerea routerului, deși pare o alegere simplă, aceasta se poate  transforma intr-un cosmar. Website-urile spun ca suportă internetul de la rds de 1Gb/sec, dar nu specifica întotdeauna ca o să și primiți prin wifi(wireless) această viteză. Aceștia se referă că puteți primi 1Gb/sec doar prin cele 4 porturi LAN (conexiune prin cablu de la router de 1Gb/sec). Iar pe partea de wireless veți constata că nu întotdeauna ating vitezele de 1Gb/sec.

Ce router (ruter) sa cumpăr pentru rds gigabit? Recomandare!

router rds 2016

Sunt și modele de routere care ating viteze de 1Gb/sec fără fir. Trebuie menționat că și device-ul vostru trebuie sa fie capabil sa primească aceasta viteza de transfer.

Acum, să vorbim puțin despre standardele de transmisie wireless (fără fir).

Standardele au evoluat de la an la an și se referă la viteza maxima de transfer wireless și la raza de acțiune. Vă las mai jos vitezele de transfer pentru fiecare standard:

Router cu standardul A

 • atinge viteza maximă de 54 Mb/sec ( aproximativ 6.75 MB/sec) cu o rază de acțiune 35 de metri (banda 5 Ghz)

Standardul B

 • atinge viteza maximă de 11 Mb/sec (circa 1.375 MB/sec) cu raza de acțiune sub 35 de metri (banda 2.4 Ghz )

Standardul G

 • atinge viteza maximă de 54 Mb/sec (6.75 MB/sec) cu o rază de acțiune 38 de metri  (banda 2.4 Ghz)

Standardul N

 • ajunge la viteza maximă de 150 Mb/sec (18.75 MB/sec) cu o rază de acțiune 70 de metri (ambele benzi 2.4 și 5 Ghz)

Standardul AC

 • atinge viteza maximă de 866.7 Mb/sec (108.33 MB/sec) cu o rază de acțiune 35 de metri  (în banda de 5 Ghz)

Standardul AX

 • atinge viteza maximă de 3.5 Gb/sec (3500 MB/sec) cu o rază de acțiune de 35 de metri (operează tot în banda 5 Ghz)

Standardul AY

 • capabil să atingă viteze de 100 Gb/sec sau 10 GB/sec, este un standard nou și cred ca va fi folosit doar de companiile de telecomunicații și furnizori de internet.

Informații utile: vitezele din specificatiile routerelor sunt  in megabits nu megabytes. Mb=megabit si MB=megabyte (1 Megabyte=8 megabites).

Pentru 2020, o recomandare router wireless gigabit pentru cei care au RDS 1GB se poate complica. Recomandarea se face în funcție de echipamentele din casă și de modelele smart care sunt capabile să facă streaming wireless.

După cum observați când acestea transmit în banda de 2.4 Ghz semnalul este mai puternic și pe distanțe mai mari și viteza de transfer este mai mică. Iar când transmit în banda 5Ghz semnalul este mai slab și pe distanțe mai mici dar cu viteza de transfer considerabil mai mare.

Deci, cel mai recomandat este standardul  AC. Mai ales ca noile gadget-uri din prezent și cele care urmează sa apară o să aibă acest standard. Standardele intre ele sunt toate compatibile. Adică putem recepționa cu un telefon care are standardul N atât timp cât routerul transmite în acel standard. Dar viteza și raza de acțiune este limitată de acel standard.

Limitarea va veni dacă device-ul vostru recepționează doar standardul G și routerul transmite și în standardul AC, atunci  viteza primită va fi aceea a standardului device-ului.

Exemplu: un smartphone sau un TV SMART care poate receptiona semnal wifi de standard g, iar routerul vostru poate transmite in standard AC, in acest caz compatibilitatea este buna dar viteza de transmisie va fi limitata de catre telefon care primeste maximul vitezei din standardul G.

Multe routere pot transmite in ambele benzi de frecventa 2.4/5 Ghz dar sunt cele mai ieftine care nu suporta banda de 5Ghz.

Puteți recepționa semnal wireless și pe sisteme de Calculatoare Desktop, prin intermediul unei plăci de rețea wireless .

Acum ca am vazut cum sa ne orientam la routere pentru RDS gigabit sa dau si o recomandare router  în funcție de buget:

Recomandare router pentru rds – TOP 3:


Recomandare router wireless TP-Link Archer C6

Un router ieftin recomandat pentru RDS

recomandare router ieftin pentru rds gb

 

Cele mai bune caracteristici:
 • Rata de transfer WI-FI (Mbps) 867 + 300 MB
 • Dual-Band
 • 4 porturi LAN Gigabit
 • 4 antene omnidirecționale

 

Suportă 1Gb/sec prin fir conectat la porturile LAN și WiFi standard AC cu transmisie în 2 benzi, 5 Ghz si 2.4 Ghz. Vitezele cumulate în ambele benzi vor atinge un maxim de cca. 1200 Mb/sec, adică 867 Mb/sec în banda 5 Ghz și 300 Mb/sec în banda 2.4 Ghz

Dacă aveți device-uri care suportă banda de recepție de 5 Ghz cu standardul AC, acestea vor putea avea o putere de recepție de maximum 867 Mb/sec

Descriere

Această recomandare router wireless TP-Link Archer C6, AC1200, Gigabit, Dual-Band, Negru beneficiază de mai multe caracteristici foarte utile:

 • Divertisment constant cu Wi-Fi Dual Band AC1200

Archer C6 creeaza o retea fiabila si rapida, alimentata de tehnologia Wi-Fi 802.11ac.
Banda de 2,4 GHz ofera viteze de pana la 300Mbps pentru sarcinile de zi cu zi, cum ar fi trimiterea de e-mail-uri si navigarea pe web, in timp ce banda de 5 GHz ofera viteze de pana la 867Mbps, ideala pentru streaming video HD si jocuri online.

 • 4 Antene de inalta performanta. Acoperire Wi-Fi perfecta pentru casa ta

Cu un chipset puternic, Archer C6 dispune si de 4 antene externe si o antena interna care trimit semnale Wi-Fi in fiecare colt al casei tale, astfel ramai conectat si te poti bucura de Wi-Fi rapid in toata casa, eliminand zonele fara semnal Wi-Fi.

 • Este si un Access Point

Schimba modul de lucru al routerului Archer C6 in modul Access Point pentru a-ti partaja reteaua cu alte dispozitive wireless.

 • MU-MIMO

Creste viteza, throughput-ul, capacitatea
MU-MIMO permite routerului Archer C6 sa serveasca simultan mai multe dispozitive, astfel toate dispozitivele isi obtin datele mai rapid, iar Wi-Fi-ul este utilizat mai eficient.

 • Conectivitate Gigabit, de 10 × mai rapida

Cu un port Gigabit WAN si patru porturi Gigabit LAN, vitezele pot fi de pana la 10 ori mai rapide decat conexiunile standard
Ethernet. Conecteaza dispozitivele cu fir preferate la Archer C6 si pregateste-te sa fii surprins!

 • Configurare si gestionare rapida cu aplicatia Tether

Configurarea prin aplicatia Tether se realizeaza rapid si intuitiv. Aplicatia Tether este disponibila gratuit atat pentru dispozitivele Android cat si pentru dispozitivele iOS.

Păreri PRO:
 • preț ieftin
 • suportă gigabit pe fir
 • 867 MB/sec în rețeaua 5GHz
 • semnal decent
 • se configurează ușor
Păreri CONTRA:
 • nimic la prețul actual

Recomandare router Wireless ASUS AC1200G Plus

Recomandare router bun de la Asus pentru rds gigabit

cel mai bun router rds 2018

 

Cele mai bune caracteristici:
 • Dual-Band
 • 4 Antene externe
 • Port USD
 • Print Server

 

Suportă 1Gb/sec prin fir conectat la portul LAN și wifi standard AC cu 2 benzi de transmisie. În 2.4 Ghz atinge o viteză de 300 Mb/sec și în 5 Ghz 867 Mb/sec. Genul de recomandare router de tip ”set it and forget it”. O să îl montați/configurați și veți uita de el. Nu o să dea rateuri, o să stea conectat 24/24 fără pierderi de semnal sau de conexiune.

Descriere

Solutie de upgrade esential la retele wireless AC
cu acoperire Wi-Fi fara intreruperi

Router-ul gigabit dual-band Wireless-AC1200 ASUS RT-AC1200G+ este echipat cu patru antene cu rata de achizitie a semnalului foarte ridicata si tehnologie de amplificare a semnalului pentru o arie de acoperire foarte extinsa. Performanta superioara si viteza oferita de interfata 802.11ac sunt perfecte pentru transmiterea de continut video 4K Ultra HD, jocuri online cu suport pentru cele mai recente console de jocuri, cum ar fi Xbox One si PlayStation® 4, si indeplinirea cu succes a altor sarcini ce necesita o latime de banda extinsa. Port-ul multifunctional USB 2.0 permite conectarea unei imprimante, unitati de stocare de date si partajarea accesului la modem-uri 3G/4G; in timp ce suportul ASUS AiCloud va permite sa accesati, partajati si transmiteti fisiere de pe PC-ul de acasa catre orice dispozitiv conectat la Internet.

Bucura-te de cele mai ridicate viteze de transmitere wireless din lume

Echipat cu cel mai recent chipset Broadcom, RT-AC1200G+ ofera viteze de transfer gigabit wireless-AC ultra-rapide, de pana la 867 Mbps in banda de 5 GHz – de 3 ori mai rapid decat standardul wireless-N. Aceasta conexiune wireless de inalta performanta va permite sa va bucurati de jocuri online mai rapide, viteze mai ridicate de navigare pe Internet si acces la alte sarcini ce necesita latime de banda extinsa, fara o conexiune pe fir.

Raza de acoperire extinsa semnificativ cu ajutorul emitatorului de mare putere

Dispozitivul ofera o arie de acoperire de semnal extinsa si o intensitate crescuta a semnalului ce sunt perfecte pentru case de dimensiuni mai mari sau birouri, disponibile datorita celor doua antene detasabile cu rata de achizitie de semnal ridicata si amplificatorului de semnal imbunatatit. In plus fata de nivelul de acoperire excelent, utilizatorii beneficiaza de retele wireless foarte rapide la standard 802.11ac, perfecte pentru orice sarcina de utilizare.

Tehnologia AiRadar imbunatateste performantele Wi-Fi

Tehnologia ASUS AiRadar imbunatateste intr-un mod inteligent calitatea semnalului wireless prin utilizarea tehnologiei universale de formare a semnalului 802.11ac, a unei solutii de amplificare de mare putere si solutia exclusiva ASUS RF de optimizare a semnalului. Aceasta asigura o acoperire de semnal extinsa, viteze ridicate de acces dinamic la date si stabilitate imbunatatita.

Conectivitate dual-band pentru compatibilitate si performante extinse

Functionand concomitent pe frecventele de 2.4 GHz si 5 Ghz si oferind viteze de transfer de pana la 300Mbps si respectiv 867 Mbps, RT-AC1200G+ ajunge la o viteza totala de 1167 Mbps, fiind in acelasi timp si foarte stabil. Puteti folosi banda de 2.4 Ghz pentru a naviga pe Internet sau a descarca fisiere, si in acelasi timp puteti face streaming de continut 4K Ultra HD sau puteti permite accesul altor aplicatii ce necesita o viteza mai mare (cum ar fi jocurile online) pe banda de 5 GHz, mai libera.

Adauga solutii de stocare externa, imprimante si alte dispozitive in retea

Transforma RT-AC1200G+ in centrul tau media si de partajare a dispozitivelor conectate. Datorita conectorului sau USB 2.0 incorporat, veti putea conecta dispozitive de stocare externa, imprimante, si multe alte dispozitive dotate cu o interfata USB la PC-urile din retea. Conectarea tuturor acestor dispozitive la aceiasi retea va ofera acces mai rapid ca niciodata la acestea.

Selecteaza cu usurinta modul de functionare favorit

RT-AC1200G+ cu EZ Switch va ofera flexibilitate alegerii foarte rapide intre modurile de functionare router sau punct de acces. Modul router ofera functionalitate cu si fara fir standard, in timp ce modul punct de acces permite conectarea instantanee la router-e pe fir pentru a adauga capabilitati wireless.

Selecteaza instantaneu modurile router si punct de acces cu ajutorul setarilor ultra-rapide in interfata foarte prietenoasa cu utilizatorii. Acum nu vei mai fi afectat de intarzieri sau alte probleme – indiferent de situatia, alege varianta corecta si conecteaza-te.

Interfata de utilizare grafica web ASUSWRT va ofera acces rapid la un proces de instalare foarte usor in 3 pasi, ce dureaza doar 30 de secunde. Tot aici puteti configura cu usurinta toate optiunile avansate ale modelului RT-AC1200G+. Solutia avansata de control parental va permite sa va protejati copiii impotriva pericolelor dependentei de Internet. Puteti restrictiona timpul alocat fiecarui dispozitiv pentru a accesa Internetul prin aplicarea unor intervale pre-programate.

O solutie gratuita si simpla, formata dintr-un server VPN si un client VPN, ce permite accesul la o retea personala sau la internet in maxima confidentialitate si securitate. Reda fisierele multimedia stocate pe dispozitivul de stocare USB atasat router-ului pe o gama extinsa de dispozitive compatibile, cum ar fi PC-uri, tablete si televizoare inteligente.

Stocheaza-ti toate fisierele media pe un dispozitiv de stocare de date pe interfata USB atasate si transmite-le fara fire catre orice dispozitiv mobil cu ajutorul aplicatiei AiPlayer – acum nu vei mai ramane fara spatiu de stocare in memoria dispozitivului tau mobil.

Păreri PRO:
 • este dual band
 • stabilitate
 • ușor de configurat
 • ideal pentru RDS
 • fiabilitate maximă
 • poate fi configurat ca server pentru imprimantă
Păreri CONTRA:
 • nu are port USB 3G/4G

Cel Mai Bun Router din Articol

Raport Preț/performanță - 10
Calitate - 10
Semnal - 9.8
Streaming - 10

10

Scor obținut

Asus produce unele dintre cele mai bune echipamente de rețele de tip uz casnic, nici la routere nu stau mai prejos. Acest model de router gigabit câștigă titlul pentur best-buy de router pentru RDS.

User Rating: 5 ( 1 votes)

Recomandare router wireless ASUS RT-AX88U

O recomandare router cu standard AX recomandat în 2020

recomandare router bun pentru rds gigabit 2020

Cele mai bune caracteristici:
 • Suportă standardul AX
 • MU-MIMO
 • Adaptive QoS
 • WTFast Gamers Private Network
 • AiProtection
 • OFDMA
 • Compatibil AiMesh

 

Acesta este unul dintre cele mai bune routere la ora actuală și reușește prin amplificare sa depășească barierele de viteze de transmisie. Este o recomandare router cu toate tehnologiile noi implementate. El poate transmite simultan combinat atât în rețeaua 2.4GHz cât și în rețeaua 5GHz. Viteze îmbunătățite de peste 4 ori mai mari decât la standardul AC. Este indicat pentru streamerii de conținut video sau games.

Sigur,

Nu prea sunt device-uri pe piață care au retea wifi 6 (standardul AX), dar este o investiție de viitor.

Descriere

Recomandare router wireless ASUS RT-AX88U, Dual-Band, cu suport MU-MIMO si OFDMA

Router dual-band WiFi 802.11ax cu suport MU-MIMO si OFDMA, solutie AiProtection Pro de la Trend Micro™ pentru securizarea retelei, tehnologie wtfast® pentru accelerarea jocurilor si QoS adaptiv

Noua era a retelelor WiFi pentru acasa
Numarul in continua crestere de dispozitive personale si IoT a condus la o crestere a densitatii retelelor, care forteaza limitele standardului Wi-Fi actual. Cel mai recent standard, 802.11ax, ofera tehnologii dezvoltate pentru viitor, o mai buna eficienta a retelei, viteze de transfer prin Wi-Fi mai mari, acoperire mai larga si durata de viata a bateriei superioara pentru dispozitivele conectate, asigurand per total o experienta in utilizare mai reusita.

WiFi la viteza warp

RT-AX88U este un router dual-band 4×4, care ofera canale de 160MHz modulate 1024-QAM pentru obtinerea unor conexiuni fara fir mult mai rapide. Asigurand o viteza totala de circa 6000Mbps — 1148Mbps in banda de 2.4GHz si 4804Mbps in cea de 5GHz — RT-AX88U este de 2.3X mai rapid decat routerele dual-band 802.11ac 4×4.

Construit pentru case cu mai multe dispozitive
Combinand intr-un mod revolutionar tehnologia OFDMA cu MU-MIMO, standardul 802.11ax ofera capacitate si eficienta de pana la 4X mai mari in mediile cu trafic intens. Generatia Wi-Fi anterioara – 802.11ac – poate lucra cu un singur dispozitiv la un moment dat prin intermediul fiecarui canal de retea, ceea ce este un mod ineficient de utilizare a latimii de banda disponibile. Suportul OFDMA inclus in standardul Wi-Fi 802.11ax imparte fiecare canal in sub-canale, permitand agregarea si transmiterea simultana a semnalelor provenite de la mai multe dispozitive, obtinandu-se astfel o reducere a latentelor si o experienta Wi-Fi mai stabila, mai adaptata cerintelor utilizatorilor.

Durata de viata a bateriei extinsa pentru toate dispozitivele

Tehnologia TWT (Target Wake Time) ii permite routerului RT-AX88U sa programeze intervale prestabilite in care dispozitivele pot trimite date. Aceasta le permite sa fie inactive atunci cand nu este necesara asteptarea unui semnal de la router, reducand astfel consumul de energie cu pana la 7X, pentru o imbunatatire considerabila a duratei de viata a bateriei.

Semnalul WiFi ajunge mai departe

Pentru ca cel mai nou standard WiFi – 802.11ax – beneficiaza de tehnologie OFDMA, RT-AX88U ofera semnal WiFi extins si o acoperire mai buna prin impartirea fiecarui canal in sub-canale mai mici. Aceste sub-canale au o latime de banda mai mica, ceea ce le permite sa strabata distante cu pana la 80% mai mari, rezultand conectivitate WiFi imbunatatita la nivelul intregii locuinte.

Jocuri Online

Dublu Accelerate

Solutia QoS adaptiva cu care este prevazut routerul RT-AX88U prioritizeaza pachetele de date generate de jocuri pentru o experienta online mai cursiva. Totodata, el incorporeaza tehnologia wtfast®, cu ajutorul careia detecteaza si utilizeaza cea mai scurta cale disponibila pentru conexiunea dintre dispozitivul de joc si server, reducand astfel timpul de ping si decalajele.

Solutie de securitate de nivel comercial pentru reteaua de acasa

Pentru a-ti proteja dispozitive si datele confidentiale impotriva atacurilor ce au ca punct de origine Internetul, RT-AX88U ofera in mod gratuit si fara limita de timp functia AiProtection Pro, bazata pe tehnologie Trend Micro™ si prevazuta cu actualizari de securitate furnizate in mod automat si regulat. Aceasta solutie de securitate include optiuni de control parental avansate, precum abilitatea de a bloca anumite tipuri de pagini web sau aplicatii mobile.

Mai multi conectori LAN pentru mai mult confort

Multumita celor opt porturi LAN Gigabit cu care este prevazut, RT-AX88U este solutia ideala atunci cand detii mai multe dispozitive cu fir, precum echipamente de tip NAS, PC-uri si switch-uri. Iar daca intentionezi vreodata sa organizezi un LAN party acasa, RT-AX88U face posibil si acest lucru.

Conexiuni fara fir la fel de stabile precum cele cu fir

Atunci cand te afli la distanta mare de router, este in general impractic sau chiar imposibil sa beneficiezi de stabilitatea specifica unei conexiuni cu fir. Multumita antenelor cu un design special, tehnologiilor AiRadar pentru formarea semnalului si RangeBoost, RT-AX88U asigura acoperire extinsa si semnal stabil, permitandu-ti sa te bucuri de o conexiune stabila si de incredere pentru jocuri sau munca, oriunde te-ai afla in locuinta.

Sistem WiFi puternic, cu acoperire in intreaga locuinta. Exact cum iti doresti!

In cele mai multe cazuri, RT-AX88U poate asigura conexiuni WiFi stabile in fiecare colt al locuintei. Cu toate acestea, acoperire WiFi poate fi afectata de o multitudine de factori — forma camerelor, materialele de constructie si chiar mobilierul. ASUS AiMesh este o noua functie inovatoare pentru routere, care rezolva aceste problele, creand o retea WiFi cu acoperire in intreaga locuinta folosind mai multe routere ASUS. Tehnologia AiMesh este puternica, flexibila si iti permite sa combini modele diferite de routere ASUS, pentru a-ti proteja astfel investitia initiala. AiMesh este solutia Wi-Fi pe care te poti baza — permanent, la nivelul tuturor dispozitivelor tale!

 • Transforma-ti routerul ASUS intr-un sistem WiFi cu acoperire in intreaga locuinta printr-o simpla actualizare de firmware;
 • Combina modelele tale preferate dintr-o lista de recomandare router ASUS;
 • Creeaza o retea cu unul sau mai multe nume de identificare WiFi;
 • Toate functiile routerului sunt disponibile la nivelul intregului sistem WiFi.

Putere extrema cu un CPU Quad-Core la 1.8GHz

RT-AX88U este echipat cu un procesor quad-core pe 64 de biti de top, tactat la 1.8GHz, mai performant decat multe procesoare desktop. Multumita nivelului formidabil de performanta, RT-AX88U maximizeaza viteza transferurilor de date in retea, accelereaza transferurile de date prin intermediul interfetei USB si multe altele.

Păreri PRO:
 • viteze de peste 3.5Gb/sec
 • 2 x USB 3.1 Gen 1
 • suportă 3G/4G
 • print server
 • 8 porturi LAN Gigabit
 • 4 antene externe
Păreri CONTRA:
 • prețul deloc ieftin
 • lipsă device-uri care transmit în standardul AX

Dacă vreți alta recomandare, vă aștept cu un comment cu specificațiile tipului de internet și ce device-uri dețineți.

Ce NU recomand?

Am observat pe logurile acestui articol că foarte multă lume care citește acest articol, aleg routerele cu display lcd. Eu nu pot face o recomandare router cu preț ridicat pentru o funcție inutilă. Acel display este folosit doar o dată sau de două ori. Eu recomand să nu vă risipiți banii pe astfel de routere. Nu pentru ca nu sunt bune, dar pretul nu reflecta performanta unuia simplu din aceeasi categorie de pret. Routerul este proiectat să îl configurezi și să uiți de el pe un raft și să colecteze praful. Eu nu m-am atins de al meu de 2-3 ani. Dar ca întotdeauna, alegerea rămâne a voastră.

Branduri populare

Asus

Asus a fost fondat în Taipei în 1989 de T.H. Tung, Ted Hsu, Wayne Hsieh și M.T. Liao, toți cei patru au lucrat anterior la Acer ca ingineri hardware. În acest moment, Taiwan nu a fost încă de a stabili o poziție de lider în domeniul hardware-calculator
ASUS este o companie multinațională de calculatoare și de telecomunicații din Taiwan, fiind unul dintre primii patru producători de notebook-uri la nivel mondial.
Numele ”ASUS” provine din cuvântul ”PEGASUS”.
Principalii competitori ai companiei sunt Apple, Dell și Hewlett-Packard (HP).
Asus apare în topul clasamentului „InfoTech 100” și „Asia Top 10 IT Companies” al revistei BusinessWeek reușind clasarea pe locul întâi în categoria IT Hardware al sondajului Top 10 Global Brands din Taiwan, cu o valoare totală a mărcii de 1,3 miliarde de dolari.

TP-LINK

TP-Link a fost înființată în 1996 de doi frați, Zhào Jiànjūnși Zhào Jiāxīng, pentru a produce și comercializa o carte de rețea pe care au dezvoltat-o. Numele companiei se bazează pe conceptul de „legătură twisted pair”, un fel de cabluri electromagnetice, de unde rezultă „TP” în numele companiei.

TP-Link a început prima expansiune internațională în 2005. În 2007, compania sa mutat în noile sale sedii și facilități de 100.000 de metri pătrați, la parcul industrial Hi-Tech din Shenzhen. TP-LINK USA a fost înființată în 2008.

În septembrie 2016, TP-Link a prezentat un nou logo și slogan „Fiabil inteligent”; noul logo este menit să portretizeze compania ca fiind un brand „orientat spre stilul de viață”, pe măsură ce se extinde în produsele inteligente

Tags

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 23 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2020, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

comentarii

 1. salut. routerul se instaleaza cu un cablu lan din routerul actual de la digi? pentru ca vad ca nu are mufa speciala pentru fibra optica

  1. Salut, conectarea de fibra optica se face numai cu modemul de la furnizor. De la modemul in care intra fibra optica vei scoate de la unul din porturile lan un cablu cat 5 sau cat 4 si il vei conecta la portul WAN de la router. Trebuie sa suni la furnizorul de internet si sa faci conectarea si sa iti zica portul lan de la modem care il deblocheaza, iar apoi de la bucuresti furnizorul va imperechea routerul tau. Va fi nevoie sa introduca manual adresa MAC de la router. Altfel nu o sa il poti conecta fara acordul furnizorului. Pasii astia se urmeaza de fiecare data cand schimbi routerul.
   E foarte important sa ii suni pe cei de la digi sa le zici ca vrei sa conectezi un router la modemul lor. Iti vor zice ei la ce port lan sa conectezi cablul de retea. Trebuie imperecheat routerul cu modemul.

 2. Buna ziua. Routerul Asus din articol este recomandat doar pentru furnizorii de la RDS digi? Sau nu conteza? Nu ma pricep prea bine la tehnologie si vreau cel mai bun sfat. Dar am un furnizor de internet local noname . Am 100MB/sec viteza. Imi puteti zice care sunt cele mai bune solutii sa pun un router mai de calitate? Acest primit de de la firma care a instalat nu prea e foarte bun. Multumesc.

  1. Salut,
   Nu este o regula ca routerele recomandate din articol sa functioneze doar cu un anumit provider. Insa anumiti provideri au conexiuni de internet prin cablu de telefon (conectare ADSL), pentru acel tip de internet iti trebuie un router diferit.
   E bine ca te interesezi inainte de a cumpara un router!
   E bun acel router TP-link ieftin pentru viteza internetului tau.
   Mult succes!

  1. Da, sunt mult mai multe standarde, ambele sunt existente si AY si AD, AH etc, iar pentru un tutorial de schimbare firmware nu ma adresez, majoritatea cititorilor vor ceva simplu. Cei care au cunostinte despre custom firmware sunt convins ca au cunostinte avansate incat sa isi aleaga routerul. Nu acolo se indreapta articolul.

 3. Salut.

  Ai scris ca „1 Megabyte=8 megabites” dar peste tot ai echivalat „100 Gb/sec sau 10 GB/sec”, „866.7 Mb/sec (86.6 MB/sec)”…
  ?????

   1. Producătorii consideră factorul de multiplicare 1.000 şi nu 1.024, cum ar fi normal. De aceea 100 Gb = 10 GB, de aceea şi HDD-urile de 1 TB au 930 GB liberi(!), stick-urile şi cardurile microSD de asemenea. Ştiu că sună ciudat, dar „regulile” comercianţilor sînt făcute de nişte oameni înguşti la minte, care se pricep doar la marketing. În domeniul IT există disciplină şi ordine, totul fiind perfect calculat. Pentru că este un domeniu Logic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close