Recomandare Desktop PC

Recomandare calculator pc desktop ieftin pentru 2021

Desktop pc ieftin sub 1500 ron

2021 este un an dificil, dar mai bun ca anul 2020, o să vă prezint o configurație de sistem desktop ieftin, fara monitor si periferice sub prețul de 1500 de lei. Țineți cont că această configurație este aleasă în funcție de oferte de la magazine diferite, iar asamblarea piselor trebuie făcută de voi.

Calculatoarele desktop pc ieftine de buget au o reputație proastă când vine vorba de performanțele pe care le oferă. Un pc desktop pentru un birou ar trebui sa fie nelipsit, dar mulți optează pentru laptopuri.  Înțeleg și de ce, portabilitatea este principalul atuu al laptopurilor.

Oricum, un sistem pc desktop va avea performanțe net superioare judecând după comparația prețurilor față de un laptop din același segment bugetar. Dar trebuie să țineți cont și de faptul că veți putea pune un monitor mult mai mare de pe care puteți fi mai productivi în final, nu? În cele din urmă cred că asta este tot ce contează.

Am făcut o configurație desktop care să aibă un consum extrem de redus de energie, dar cu performanțe decente atunci când este nevoie de ele.

Ce desktop pc sa cumpar pentru business?

Desktop de birou pentru firme

Ca de obicei, veți găsi procesoare cu putere redusă printre desktopurile ieftine. Toate acestea vor avea cel puțin CPU dual-core (și unele au cipuri quad-core), iar cele mai multe necesită câteva secunde pentru a boot-are în sistemul de operare. Navigarea pe Internet și vizionarea clipurilor video online sunt putin limitate și veți dori în continuare un procesor mai puternic (și mai scump) dacă intenționați să editați video sau să organizați conferințe Web pentru afaceri cu mai mulți participanți.

Veți găsi încă sisteme cu memorie de 4 GB la capătul inferior, deși majoritatea desktop-urilor de astăzi de bază vor veni cu 8-16 GB sau mai mult. Stocarea va fi fie o unitate solid-state de 240GB (SSD), dar poate fi o unitate de hard disk standard cu o capacitate de până la aproximativ 1TB. Căutați un spațiu de stocare cu o capacitate mai mare dacă lucrati cu arhive mari de date. SSD-urile le recomand pentru viteză, în special în sarcinile de zi cu zi. Dacă aveți vreodată nevoie de mai mult spațiu de stocare, porturile USB 3.0  vă vor permite să atașați un hard disk extern sau un SSD rapid.

Pot upgrada un sistem desktop ieftin?

Voi face configuratia desktop pe o platforma destul de noua de placi de baza, sunt mici compromisuri, dar un upgrade mic de procesor si o placa video externa vor putea fi adaugate ulterior. Consumul va fi cu adevarat foarte mic.

Datorita tehnologiei de livrare de voltaj adaptiva a procesoarelor Intel, acestea când nu sunt folosite sau stau in Idle isi reduc frecventa automat pentru a reduce necesitatea de a primii voltajul corespunzator.

Sa nu lungesc articolul, iata configuratia:

Update: 23.septembrie.2021

Recomandare sistem pc de birou ieftin:


Ce notă primește configurația ieftină pentru 2020

Raport preț-performanță - 10
Oferta - 10
Performanțe multitasking - 9.2

9.7

Scor obținut

Acest sistem are un raport preț/performanță foarte bun, asta și pentru că este ieftin. O configurație ideală pentru un birou pentru taskuri de tip Office/Excel etc.

Steluțele vizitatorilor: 4.64 ( 4 voturi)

Configurație făcută pe componente la mai multe magazine online, asamblarea trebuie făcută la domiciliu/orașul vostru.

A fost ușor depășit bugetul propus inițial datorită costului transportului. Recomand adăugarea a încă 8 GB memorie RAM dacă permite bugetul.

 

 

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2021, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

2 Comentarii

 1. Salut Flavius, multumim epntru recomandarile tale.

  Pentru editare video in special filme 4k de pe Gopro (pe site-ul lor Gopro mentioneaza un minim Intel® Core™ i3 …dar recomanda un basic i5 pentru performante de editare cat de cat. )

  am doua harduri externe de stocare WD (de 1 si 4 TB) , intrebarea mea ar fi ce sa aleg intre un sistem nou (bunicel) si unul refurbished ?
  adica inte acesta https://www.flanco.ro/sistem-desktop-pc-dell-optiplex-5060-sff-intel-core-i5-8500-8gb-ddr4-ssd-128gb-intel-uhd-graphics-windows-10-pro.html

  si acesta…. https://www.diabloscomputer.ro/pc-refurbished-dell-optiplex-5040-sff-quad-core-i7-6700-win-10-home

  diferenta de pret este semnificativa , iar datorita spatiului de lucru redus as merge pe aceste carcase mici (sff-uri)
  ma poti ajuta cu un sfat, sau poate o alta recomandare ?

  multumesc,
  Marian

  1. Salut Marian,
   Îți recomand cel puțin un i7, mai ales pentru filmările de la gopro care au un bitrate foarte mare. În plus, vei avea toate codecurile deblocate la i7, comparativ cu un i5. Nu știu ce codecuri și exportări folosești, dar e bine să le ai.
   Sistemul de la Diablos ți-l recomand, chiar dacă este o generație mai veche. Se va descurca mai bine. Dar, îți recomand să mai adaugi cel puțin o plăcuță de memorie RAM 8GB și dacă folosești efecte multe în proiectele tale, vei avea nevoie și de o placă video cu cât mai multe CUDA Cores. Recomandabilă pentru Adobe After Effects.
   Poți să arunci o privire și la sistemul configurat de mine pentru video editing de 3500 RON AICI.
   Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button