Recomandare Laptop & UltraBook

Laptopuri bune pentru orice : Top 5

Recomandare laptopuri all-around

Alegerea laptopului nu este deloc usoara in 2019, multitudinea de laptopuri bune impart utilizatorii pe segmente si pe tipuri de utilizare diferite. Am decis sa scriu un articol pentru laptopurile care se descurca la majoritatea tipurilor de utilizare, sa fie bune pentru orice. Evident ca nu vor da cu aspiratorul prin casa voastra :), sunt bune la orice tasking digital.

Iata cateva sfaturi generale si pasi de urmat pentru cumpararea de laptopuri bune la orice

Sfaturi achizitie laptopuri bune in 2019

Bugetul

1Organizeaza-ti bugetul. Primul lucru important este legat de bugetul pana la care poti urca pentru cumpararea laptopului. Dupa acest pas deja o plaja mare de tipuri de laptopuri  se vor exclude din lista. Se pot gasi si laptopuri ieftine de bugete mici, dar specificatiile tehnice nu vor fi de top, dar se pot utiliza pentru orice tip de task. Asadar un buget de 2500 de ron poate sa suplineasca laptopurile din categoria all-around. Sub bugetul de 1500 ron, va trebui sa fie facute compromisuri majore, specificatiile tehnice si de design vor fi mult mai reduse

Specificatiile tehnice

2Alege laptopuri cu specificatii tehnice balantate. Asigura-te ca laptopul este echipat cu un procesor grafic dedicat. De preferat este un model de gpu dedicat gtx, este putin mai scump dar merita. Pentru a putea performa in segmentele de divertisment, gaming, editare video, editare foto etc. Standardul memoriilor ram pentru 2019-2020 este de 8 gb, orice este peste 8gb este un plus pentru editarea video doar. Dupa aceasta sortare, restul specificatiilor vor fi automat restranse pentru a fi bune si pentru restul tipurilor de utilizari, multi-tasking, programare, etc.

Designul

3Fii atent la materialele si designul carcasei. Este destul de important ca alegerea de laptopuri care sa fie foarte bine construite, de preferat materiale de aliaj, mai ales la ecranele laptopurilor si aerisirea componentelor. O aerisire corecta a componentelor desi nu este decisiva, aceasta va conta la fiabilitatea laptopurilor. Un laptop care functioneaza la temperaturi joase ale componentelor vor avea o durata de viata mult mai ridicata decat cele care nu au o aerisire adecvata. Tineti minte: caldura si umezeala sunt cancerul electronicelor.

Ecranul

4Pune accent pe displayurile anti-reflexive. Ecranele de laptopuri trebuie sa fie anti-reflexive daca vreti laptopuri bune pentru orice tip de utilizare. Alta recomandare este sa mergi pe ecranele de minim 15.4 inch. Daca vor fi mai mici, nu vor fi foarte bune la multitasking sau editare foto/video sau pentru multimedia. Rezolutia nu este atat de importanta decat daca se lucreaza intens in editare foto. Desigur, ultrabookurile de top cu ecrane de peste 15.4 inchi care sa fie din segmentul business/premium vor fi extrem de scumpe, dar acestea le recomand mai mult oamenilor de afaceri, nu neaparat laptopuri bune la orice.

Alegerea brandului de laptop

5Alegerea brandului. Pe vremuri brandurile de laptopuri contau. In ultima decada acestea nu mai sunt atat de diferentiabile. Puteti merge absolut pe orice brand, mici diferente sunt la laptopurile ACER, care sunt mai ieftine decat concurentele de la alte branduri pentru aceleasi configuratii. Dar sacrifica putin din capitolul aerisire si materiale de constructie. Nu sunt diferente majore, de aceea si topul acestui articol va fi pentru fiecare laptop din diferite branduri pentru a fi un articol obiectiv.

Ce laptop sa cumpar ?

sfaturi cumparare laptop

Dupa ce ai dat importanta pasilor de mai sus, lista ar trebui sa fie redusa considerabil. Ar trebui sa poti sa selectezi din ce ramane in lista dupa sortarea laptopurilor si doar sa alegi modelul care iti place dupa brand si designul laptopului.

Daca tot nu esti convins de modelul care sa il alegi, poti lasa in sectiunea de comentarii mai jos un mesaj cu cateva detalii specifice legate de tipul de utilizare sau daca ai nevoie de un sfat.

Recomandare 5 laptopuri bune la orice in 2019

  1. Laptop ASUS

  2. Laptop Lenovo

  3. Laptop HP ProBook

  4. Laptop Acer Nitro

  5. Laptop Dell Inspiron

Partea buna este ca acestea se pot conecta la un TV LED pentru partea de multimedia, pe care puteti reda continutul video.

 

 

Căt de util ți-a fost acest articol?

Click pe steluțe pentru a evalua!

Media evaluărilor / 5. Numărul voturilor

Nici un vot deocamdată! Fii primul care votează articolul.

Tags

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 22 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button