Recomandare Laptop & UltraBook
În trend

Recomandare laptop bun pentru 2024

Cum să alegi cele mai bune laptopuri

Cu toții vrem cel mai bun și ieftin laptop pe 2024, o să pun acest în acest articol laptopul cu cel mai bun raport calitate-preț-performanță. Un notebook de buget mediu care se adaptează tuturor categoriilor de persoane. Bun, acum să nu vă
imaginați că o să puteți face video/foto editing full HD in timp record de randare.

Cum ar trebui să arate cel mai bun laptop pentru acest an, 2024? Sau mai bine zis, cu ce trebuie să se diferențieze acest notebook de restul laptopurilor de pe piață?

Răspunsul se va afla în acoperirea unui spectru de utilizări cat mai larg pentru public, să păstrez bugetul ca să-și permită orice categorie de cumpărător. Să aibă performanțe bune pe toate segmentele de utilizare și nu în cele din urmă să fie din materiale de calitate superioară pentru a avea o fiabilitate pe măsură.

Invitație pe canalul Youtube

Am mai făcut și un TOP al laptopurilor, vezi articolul: Cum să alegi cele mai bune laptopuri în 2024

 

recomandare cel mai bun laptop

Care este cel mai bun laptop pe 2024?

Fiecare din noi avem pretenția ca laptopul să ne satisfaca nevoile dintr-un anumit punct de vedere.

Acest model nu va excela la un singur capitol, dar se va descurca foarte bine la orice task.

Atenție la balanța componentelor!

 • Procesoarele: sunt cele mai importante la un laptop, fiind 2021, este necesar să fie un laptop cu procesor de ultima generație. Sigur ca voi opta pentru un laptop cu procesor intel i5, pentru a ține oarecum bugetul sub control. Mai ales în criza actuală.
 • Memoriile RAM: ideal să fie 16GB pentru un multitasking îmbunătățit. Știm cu toții că un laptop care să suporte multi tasking de nivel înalt ne ajută să fim mai productivi și mai rapizi.
 • Memoria de stocare: nu se poate altfel decât să fie de tip M.2 și o capacitate de 512 GB. Cele de 1TB au prețuri mult prea umflate.
 • Ecranul laptopului: va trebui să fac și compromisuri, la modelul ales o să sufere puțin din privința puterii de iluminare a ecranului. Dar cu acest compromis vine și un consum mai redus de energie, ceea ce va însemna că acumulatorul va ține suficient de mult.
 • Calitatea materialelor: este evident că eu pun mare preț pe acest lucru, trebuie să testați fizic laptopurile, ca să înțelegeți diferențele de prețuri, nu este suficient să vă uitați la detaliile de performanțe. O carcasă premium din aliaj o să ajute pe viitor laptopul. Își va păstra calitatea de-a lungul timpului.
 • Prețul: acum sunt puțin subiectiv și este dificil să estimez care este bugetul mediu alocat de un român. Dar am ales un laptop din segmentul de preț de 3000 RON. Știu, nu este ieftin, dar nici nu pot spune că nu și-l permite nimeni.

Recomandare laptop bun la orice

Laptop Lenovo ThinkBook 15 G2 ITL

Un laptop bun la orice pentru 2021

 

cel mai bun laptop din 2024

Cele mai bune caracteristici:
 • Carcasă de calitate
 • Procesor seria 11
 • WiFi 6
 • Camera web și microfon decente
 • Card reader 4 in 1

Am pus linkuri la cei mai mari 3 retaileri din tara. Personal, cred că merita acel efort financiar pentru modelul cu 16GB memorie RAM.

Specificațiile acestui laptop nu m-au lăsat să-l trec cu vederea.

Acest model se încadrează la cam toate categoriile de utilizare și are cel mai bun raport de preț/calitate materiale/performanțe.
Eu personal vă recomand să alegeți modelul de 16 gb, pentru că se găsește și același model de laptop mai ieftin cu 8gb memorie ram.

Pentru 2024, este cazul să spun că 16gb memorie ram o să fie standardul necesar al acestui moment. În prezent, nu veți face mari diferențe de performanțe dintre 8gb și 16gb RAM, dar pe viitor cu update-uri ale aplicațiilor s-ar putea ca acest lucru să fie resimțit din ce în ce mai mult.

Păreri PRO:
 • 16 GB memorie RAM
 • memorie cache 8 mb
 • procesor foarte puternic
 • ideal pentru multitasking
 • autonomie mare
Păreri CONTRA:
 • nu stie sa gateasca mancarea la cuptor 🙂

Scor

Preț - 9
Calitate - 9.8
Performanță - 9.5
Fiabilitate - 10
Portabilitate - 9.8

9.6

Scor Total

Acest laptop obtine un scor decent. Un raport calitate-pret-performanta care il face cel mai bun laptop din această categorie de preț pe anul 2024

User Rating: 4.58 ( 7 votes)

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button