Recomandare Laptop & UltraBook

Recomandare cel mai bun laptop gaming 2019

Recomandare laptop pentru jocuri 2019

De cativa ani buni Asus a intrat serios in sectorul gaming si incearca sa isi optimizeze configuratiile si componentele pentru a crea un model de laptop de gaming, este poate singurul concurent al deja celebrelor laptopuri pentru gaming AlienWare in gama de top al laptopurilor din lume.

Intre 3000 ron si 4000 se afla gama de laptopuri pentru gamerii cu pretentii. Pentru gamerii entuziasti va fi nevoie sa urcati putin bugetul pentru a beneficia de performanta.

Cel mai bun laptop de gaming

laptop de gaming

Majoritatea laptopurilor configurate pentru jocuri si editare video sunt optimizate sa fie performante la maximul puterii lor doar cand sunt conectate la reteaua electrica. Cand acestea vor functiona pe baterie, pentru a-si conserva energia acestea nu vor mai functiona la putere maxima, altfel nu vom putea avea mai mult de 1 ora maxim 2 de gaming pe acumulator. Scopul lor este unul mai mult de a fi usor de transportat, nu de a putea juca pe baterie. Deci, dacă observi ca laptopul de gaming functioneaza greoi, cel mai probabil acele limitari sunt active cand joci pe acumulator. Sunt cateva trucuri de optimizare sa functioneze la performanta maxima pentru Windows. Lasati un comment daca aveti probleme.

Ce laptop de gaming bun sa cumpar?

Sunt doar 3 companii care se bat pe segmentul acesta de buget pentru laptopurile de gaming, Asus, Lenovo, Acer. Tentative mai sunt si de la alte companii dar esueaza si nu le pot recomanda.

Acer dintre toate cele 3 mi se pare ca lupta in zadar, singurul lucru care atrage este pretul. Fiabilitatea este undeva uitata de catre producatori. Dar asta nu inseamna ca se va lasa mai prejos cand vine vorba de experienta in gaming, performantele vor fi similare. Cu mici carente la temperaturile gpu+cpu care se incinta peste limita.

Asus sacrifica din constructia carcasei care pare un laptop de gaming ieftin la prima atingere, dar cand il testam in gaming ne schimba prima impresie radical. Temperaturi rezonabile in gaming pentru un laptop, performanta remarcabila, sunet de nota 10. Dar zgomotul produs de ventilatoare este omniprezent.

Lenovo este undeva intre cele 2 amintite mai sus, puncteaza la fiecare capitol un plus dar nu exceleaza in nimic. Poate in optiunea boxelor integrate care este foarte inspirata in a merge pe boxele JBL. Carcasa fiind mult mai placuta decat Asus impreuna cu boxele dau un oarecare plus sunetului fara distorsiuni la volum maxim.

Este un laptop pentru jocuri comparabil cu un pc gaming?

NU, dacă privim d.p.d.v al prețului, nu putem avea aceleasi performante la acelasi pret. Dar nici un desktop pc nu este portabil precum laptopul. Dar, putem gasi configuratii pe laptopuri din gama high end care sunt mai performante ca unele sisteme pc gaming dar la alta categorie de preturi.

Merită să cumpăr un laptop de gaming ieftin de jocuri?

Dacă ai un buget strict, sunt laptopuri ieftine si bune pentru jocuri. Nu ai performante foarte mari, dar pentru cateva joculete cu detalii pe minim se pot juca lejer. Eu, prefer un desktop pc mult mai performant la acel pret.

O să scriu un articol separat in viitor pentru segmentul de laptopuri ieftine pentru gaming.

Iată și cate un exemplu de laptopuri pentru gaming pe care le recomand exact in ordinea topului .

Recomandare laptopuri de gaming de buget 3300-5000 de lei:

Laptop Gaming ASUS TUF

laptop gaming 4000 ron

2.Laptop Gaming Lenovo Legion

laptop gaming 5000 lei

3. Laptop Acer Gaming ieftin

sfaturi achizitie laptop pentru gaming

Sigur,

Sunt foarte multe modele si poate mai ieftine, insa acestea sunt recomandarile cu raporturile pret-calitate-performante in gaming cele mai bune la ora actuala.

 

Tags

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 22 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și

Close
Back to top button
Close