Recomandare Laptop & UltraBook

Recomandări laptopuri de gaming

Top cele mai bune 3 laptopuri pentru jocuri 2021

De câțiva ani buni Asus a intrat serios în sectorul de gaming pentru laptopuri și încearcă să își optimizeze configurațiile și componentele pentru a crea un model de laptop pentru gaming, este poate singurul concurent al deja celebrelor laptopuri pentru gaming AlienWare în gama de top al laptopurilor din lume în 2021.

În condițiile actuale de criză cauzată de cryptomonezi, plăcile video externe pentru pc-urile de gaming desktop, este recomandat să cumpărați un laptop de gaming pentru că este mai ieftin decât să cumpărați o placă video rtx seria 3000.

Intre 3000 ron si 5000 se afla gama de laptopuri pentru gamerii cu pretenții. Pentru gamerii entuziaști va fi nevoie sa urce putin bugetul pentru a beneficia de performanță.

Cum alegi un laptop de gaming

laptop pentru jocuri

Majoritatea laptopurilor configurate pentru jocuri și editare video sunt optimizate să fie performante la maximul puterii lor doar când sunt conectate la rețeaua electrica. Când acestea vor funcționa pe baterie, pentru a-și conserva energia acestea nu vor mai funcționa la putere maxima.

Altfel nu vom putea avea mai mult de 2 ore maxim 3 de gaming pe acumulator. Scopul lor este unul mai mult de a fi ușor de transportat, nu de a putea juca pe baterie. Deci, dacă observi ca laptopul de gaming funcționează greoi, cel mai probabil acele limitări sunt active când joci pe acumulator. Sunt câteva trucuri de optimizare să funcționeze la performanță maximă pentru Windows. Lăsați un comment dacă aveți probleme.

Care este cel mai bun laptop de gaming?

Sunt doar 3-4 companii care se bat pe segmentul acesta de buget pentru laptopurile de gaming, Asus, Lenovo, Acer (excluzând Alienware). Tentative mai sunt si de la alte companii dar eșuează și nu le pot recomanda.

Acer

Dintre toate cele 3 mi se pare ca lupta in zadar, singurul lucru care atrage este pretul. Fiabilitatea este undeva uitata de catre producatori. Dar asta nu inseamna ca se va lasa mai prejos cand vine vorba de experienta in gaming, performantele vor fi similare. Cu mici carente la temperaturile gpu+cpu care se incinta peste limita.

Asus

Sacrifică din construcția carcasei care pare un laptop de gaming ieftin la prima atingere, dar cand il testam in gaming ne schimba prima impresie radical. Temperaturi rezonabile in gaming pentru un laptop, performanta remarcabila, sunet de nota 10. Dar zgomotul produs de ventilatoare este omniprezent.

Lenovo

Este undeva intre cele 2 amintite mai sus, puncteaza la fiecare capitol un plus dar nu exceleaza in nimic. Poate in optiunea boxelor integrate care este foarte inspirata in a merge pe boxele JBL. Carcasa fiind mult mai placuta decat Asus impreuna cu boxele dau un oarecare plus sunetului fara distorsiuni la volum maxim.

MSI

A venit tare din urmă și trebuie să admit că nu arată deloc rău laptopurile lor de gaming. Nici atât la performanțe, cât și la aspectul laptopurilor. Nu cu mult timp în urmă au dat ”rateuri” cu câteva modele de laptopuri de gaming. Fie aveau probleme la răcire, fie bateriile mureau după 1 oră de teste intensive. Acum, lucrurile trebuie să admit că arată bine din partea MSI.

Spuneam la începutul articolului că dacă vrei să cumperi un laptop de gaming, trebuie să accepți compromisuri.

Nu vă gândiți că performanțele în gaming sunt comparabile cu un sistem de gaming desktop, nu acesta este rolul unui laptop. El va complementarul unui sistem pc gaming, nu are ca scop înlocuirea pc-ului tradițional. Scopul unui laptop este să fie ușor de transportat, timp în care poate să fie folosit la performanțe destul de mari, judecând dimensiunile unui laptop.

Deci, va trebui să faceți acest compromis din start.

Niciodată!

Dar niciodată nu veți putea cumpăra cu prețul respectiv al unui desktop de gaming un laptop cu aceleași performanțe cu același preț.

Este un laptop pentru jocuri comparabil cu un pc gaming?

Comparație laptop de gaming vs PC gaming " class="index-title">

NU, dacă privim d.p.d.v al prețului, nu putem avea aceleași performanțe la același preț. Dar nici un desktop pc nu este portabil precum laptopul. Dar, putem găsi configurații pe laptopuri din gama high-end care sunt mai performante ca unele sisteme pc gaming dar la o categorie de prețuri inferioară.

top 3 cele mai bune laptopuri de gaming 2021

Merită să cumpăr un laptop de gaming ieftin de jocuri?

Dacă ai un buget strict, sunt laptopuri ieftine destul de bune pentru jocuri. Nu ai performante foarte mari, dar pentru cateva joculete cu detalii pe minim se pot juca lejer. Eu, prefer un desktop pc mult mai performant la acel preț, asta pentru ca m-am obișnuit să lucrez de pe monitoare de 27-30 inch și sacrific mobilitatea în dauna performanței și capacității de producții.

O să scriu un articol separat în viitor pentru segmentul de laptopuri ieftine pentru gaming.

Iată și câte un exemplu de laptopuri pentru gaming pe care le recomand exact în ordinea topului .

Recomandare TOP 3 cele mai bune laptopuri de gaming pe bugete:

Update: 22.iulie.2021

#1 Laptop de Gaming ASUS TUF Dash F15

Iată o recomandare de laptop capabil de ultimă generație de procesoare

 

sfat achizitie laptop gaming

Cele mai bune caracteristici:
 • Procesor Intel i7 gen 11
 • Ultra-subțire
 • Adaptive-Sync
 • THUNDERBOLT 4
 • Wifi 6
 • VENTILATOARE N-BLADE

Uite un model foarte bun pentru acest top. Este cu siguranță la vârful ierarhiei al acestui top 3. Mi-am propus să fac un top 3 cele mai bune laptopuri, dar fără să depășesc suma de 5000 de ron.

Pentru acest preț, performanțele lui sunt extraordinare. Da! Procesor din Generația 11, iar placa video este RTX 3050 Ti. Ar fi meritat un rtx 3060, dar trebuie să menționez că doar o placă video pentru desktop rtx 3060 este 5000 ron în prezent.

Se descurcă bine cam la orice acest laptop, inclusiv la editare foto/video.

Este fără dar și poate cel mai bun laptop de gaming pentru acest buget!

Cum se descurcă la jocuri? Majoritatea lor vor depăși 100 fps-uri cu detalii mediu spre high la jocurile mai pretențioase și cu detalii ultra la jocurile mai puțin pretențioase.

Ecranul este de 144 hz și IPS cu unghiuri bune de vizualizare, însă nu-l recomand a fi folosit outdoor în condiții de lumină puternică.

Toate acestea compactate într-o carcasă destul de slim și de doar 2kg.

Fantastic! Nu?

Păreri PRO:
 • ecranul cu refresh de 144Hz
 • display de 15.6 inch
 • sunet bun
 • procesor de ultimă generație
 • ssd m.2 x4
 • taste cu cursă bună la butoane
 • performanțe bune la gaming
 • se descurcă și la editare video
Păreri CONTRA:
 • surprinzător dar are doar 8GB RAM
 • acumulatorul nu ține mai mult de 2-3 ore intensive
 • brightness cam slab la ecran

#2 Laptop Lenovo Gaming 15.6” IdeaPad 3

O recomandare ca alternativă pentru Asus

laptop de jocuri

Cele mai bune caracteristici:
 • Tastatură iluminată
 • Bluetooth 5.0
 • Dual Cooling Fans
 • Autonomie baterie mai mare
 • Numpad numeric

 

Un laptop ca alternativă pentru Asusul de mai sus. Specificațiile sunt similare, însă acesta punctează la anumite capitole.

În primul rând, ecranul acestui laptop este cu rată de refresh mai mică, fiind un backpanel IPS, acesta este mai potrivit și pentru multimedia. Dar sacrifică faptul că nu are rata de refresh de 120Hz. Dar, brightness, unghiuri de vizualizare, acuratețe culori, toate sunt mai bune la acest model de laptop.

Un alt plus este faptul că acest model vine cu 16gb memorie ram, ceea ce îl face mai potrivit și pentru editare video sau proiectare 3d.

Mai are un plus acest model de laptop bun de gaming, acumulatorul care este puțin peste Asus. Dar și sunetul nu se ridică la același nivel, deci undeva există o balanță. Oricum, acest model este cel mai bun laptop din  categoria aceasta de prețuri și pot să spun că este un laptop bun la toate.

Sinugurul minus pe care-l pot puncta este faptul că are un procesor din generația anterioară, dar cam atât pot spune negativ despre el.

Țineți cont că este mai ieftin, iar performanțele în gaming sunt puțin mai slabe comparativ cu rtx 3050TI, acest model este cu placă video gtx 1650 Ti.

Păreri PRO:
 • ecran bun pentru multimedia
 • autonomie destul de mare
 • tastatură care personal mă încântă
 • sistem de răcire dual
 • jocuri cu detalii pe mediu
 • design laptop modern
Păreri CONTRA:
 • sunet cam slab la volume mari

#3 Laptop de Gaming MSI GF63

Cel mai ieftin laptop de gaming al acestui TOP

cel mai ieftin laptop gaming 2021

Cele mai bune caracteristici:
 • Tastatură iluminată
 • Display de 15.6 inch
 • Foarte subțire
 • Autonomie mare
 • Conexiune AX wifi
 • Bluetooth 5.1

 

Inițial, mi-am propus să mă încadrez în bugetul de 5000 de lei pentru acest top, l-am găsit la 4300 de lei. Însă nu puteam să nu recomand acest model de laptop de la MSI.

Deși am vrut să pun un laptop ACER în top, din păcate laptopurile ACER au suferit modificări majore de prețuri. Din cele mai ieftine laptopuri de gaming au ajuns să coste mai mult decât competitoarele lor. Raporturile de preț/calitate/performanțe nu m-au împins să le pun în top.

Deci, MSI merită pe deplin să fie inclus în acest top cele mai bune 3 laptopuri de gaming.

Un laptop pentru jocuri cu specificații foarte bune, și nu doar specificații, ci și ”in real life”. Acest model excelează. Are câteva avantaje comparative cu celelalte 2 laptopuri de gaming, dar și mici carențe pe partea de fps-uri.

Este cel mai ieftin laptop de gaming, însă și performanțele sunt diminuate tot-odată cu prețul acestuia.

Are o portabilitate mai mare, dat fiind faptul că este totuși un laptop de gaming.

Ecranul este, aș putea zice standard pentru categoria această de prețuri.  Memoria ram este de doar 8GB, dar poate fi upgradată până la 64 gb, deci și cei care au de gând să îl folosească la editări video, se va mula pentru ei cu un mic ajutor din partea memoriei ram.

Jocurile cu pretenții vor trebui limitate din detaliile grafice pentru a avea o experiență plăcuta a fps-urilor peste 40 fps.

Descriere

Alege Dragon Spirit si evolueaza cu cele mai noi laptopuri MSI Gaming echipate cu procesoare Intel® Core ™ i7 de a 10-a generatie (Comet Lake H) si cele mai recente grafice GeForce® GTX concepute pentru jucatorii cu stil.

REDEFINIREA A CEEA CE ESTE POSIBIL

Cel mai recent procesor Intel® Core™ i7 din a 10-a generatie ofera o crestere a performantei cu pana la 15% fata de generatia anterioara. Frecventa mai mare a unui singur nucleu este mai buna pentru experienta de joc.

SUBTIRE, PENTRU CASTIG

NVIDIA Max-Q este o abordare inovatoare pentru crearea celor mai subtiri, mai rapide si mai silentioase laptopuri de jocuri din lume. Acesta atinge locul dulce al jocurilor GeForce finale si al designului incredibil de elegant. In cele din urma, un laptop pentru jocuri pe care il poti pune in poala.

Cool si linistit

Reglat fin pentru a fi vizibil mai silentios si mai rece sub sarcina, amestecandu-se cu usurinta in orice mediu.

Fabricat din Aluminiu

Partea superioara metalica si capacul tastaturii asociate cu un unic Aerisire in forma de X ascunsa dedesubt.

Autonomie Baterie 7h

Toate sunt concepute pentru productivitate si divertisment neconectat.

MUZICA

Scufundati-va in muzica si bucurati-va de calitatea premium a sunetului cu sunetul Hi-Resolution. Experimentati si ascultati sunetul asa cum a fost intentionat.

Păreri PRO:
 • autonomie bună
 • display de 15.6 inch
 • procesorul bun și la editări video
 • ușor ca greutate
 • upgradabilitate a memoriilor ram
Păreri CONTRA:
 • cam zgomotos la răcire
 • încărcare greoaie
 • sunet lipsit de bas
 • webcam mediocru
 • doar 8gb memorie ram

Cel mai bun laptop

Performanțe gaming - 9.6
Raport preț-performanță - 9.8
Acumulator - 9
Ecran - 9.8
Sunet - 9.2

9.5

Scor obținut

MSI câștigă titlul pentru cel mai bun laptop din acest top 3 al articolului

Steluțele vizitatorilor: 4.01 ( 4 voturi)

Sigur,

Sunt foarte multe modele si poate mai ieftine, insa acestea sunt recomandarile cu raporturile pret-calitate-performante in gaming cele mai bune la ora actuala.

Probabil o să măresc acest top cele mai bune laptopuri din 2021, o să updatez articolul într-un top 5 cel mai bun laptop de gaming. Stați pe aproape!!!

 

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2021, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

13 Comentarii

 1. Salut
  As putea sa vorbesc cu tine personal,daca esti de acord ,cum facem posibil ,un telefon sau o adresa de mail !
  Iti multumesc anticipat de raspuns !

  1. Salutare,
   Are un preț bun. Iar tastaturile Lenovo sunt printre cele mai bune pentru scris.
   Tehnic, încă este performant acel model, deși are vreo 7 ani vechime.

  1. Salut,
   Are performante notabile. Si pretul este mai mult decat bun.
   Vad ca au si la resigilate 2 modele. In conditiile crizei actuale, eu zic sa profiti inca de de preturile decente din prezent. Pe viitor se vor scumpi si mai mult laptopurile, criza de semiconductori la care se adauga criza economica de la covid.
   Are un singur minus, ecranul – este greu de folosit outdoor.
   Dar la majoritatea laptopurilor business este punctul negativ, banuiesc ca nu vad de ce ar cumpara cineva un laptop business ca sa-l foloseasca la plaja 🙂

   1. Nu, sub nici o forma.
    Windows cu touchscreen este oribil.
    In plus procesorul+memoria ram sunt net inferioare, cu 3 generatii in urma.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button