Recomandari Flavius-Tech

Top cele mai bune usb stick -uri de memorie!

Ce stick usb sa cumpar?

Este mai comoda stocarea datelor in Cloud, dar stick-ul de memorie usb ramane o tehnologie de baza.

Este mult mai practic sa stocam datele pe un usb drive, decat sa ne pierdem timpul prin accesarea contului in Cloud.

De la copierea de rezerva a datelor, pana la instalarea sistemelor de operare, stickul usb ramane un gadget foarte important. Dar, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare inainte de a achizitiona un USB STICK.

Ce stick de memorie sa cumpar?

Pe piata sunt nenumarate stick-uri de diferite capacitati. Deci, primul pas este sa alegi de cata memorie de stocare ai nevoie. Daca vrei un stick bootabil, poti merge pe un stick ieftin de 4GB sau 8GB maxim.

Daca vrei sa stochezi o cantitate mare de poze, capturi video de pe telefon, atunci va trebui sa alegeti un usb stick cu capacitate mult mai mare, fiecare in functie de cate date vor fi stocate.

Varietatea capacitatii de stocare de date a stickurilor de memorie

Puteti sa gasiti stickuri de memorie de la 1GB pana la 1 Terrabyte. Preturile cresc si ele o data cu capacitatea de stocare.

Ce stick sa cumpar pentru copierea pozelor din telefon?

Majoritatea telefoanelor au intre 8GB pana la 128GB capacitate de memorie. Asadar, un stick intre aceste valori, depind foarte mult si de telefoanele de pe care vor fi copiate fisierele media, exemplu: poze, capturi video etc.

 Diferenta dintre usb 2.0 si usb stick 3.0! Viteza de copiere!

USB 3.0 este mult mai rapid decat USB 2.0. (stick-ul usb are de regula culoarea albastra in capatul mufei)

Ambele versiuni, atat stick-ul usb 3.0 cat si 2.0 sunt compatibile intre ele. Singurele diferente sunt legate de viteza de transfer care se face prin aceste porturi.

Asadar, asigurati-va mai intai ca si device-ul sau calculatorul vostru are porturile 3.0 pentru a beneficia de vitezele maxime.

Viteze de transfer usb 3.0

Teoretic portul usb 3.0 poate atinge 5gb/sec (sau 640 MB/sec), dar in lumea reala doar stick-urile usb de top ating 2gb/sec (intre 200 si 300 mb/sec)

In timp ce portul usb 2.0 atince o viteza de maximum 60 MB/sec. De 10 ori mai mica decat usb 3.0.

Pot pune usb stick 3.0 la calculator cu mufa usb 2.0?

Absolut, se pot pune stick-uri usb 3.0 in calculator cu usb 2.0 si vice-versa. Dar vitezele maxime atinse vor fi de usb 2.0.

Mai exista si stick-uri usb 3.1, dar o sa vorbesc intr-un articol viitor despre ele.

Securitatea stick-urilor DE MEMORIE USB

Ce recomand eu? Dupa fiecare utilizare de memory stick, inainte sa il scoateti din calculator/laptop, dezactivati-l din sistemul de operare. Astfel, o sa ii prelungiti viata. De regula, la windows, dupa introducerea lui, va aparea o iconita similara cu a stick-ului (Safety Remove Hardware and Eject Media), apasati pe ea si apoi „Eject USB DRIVE”.

remove usb stick

Apasati mereu inainte de a scoate stick-ul din port.

Motivul? Fiind sub tensiune, fie ea tensiune de 5volts sau mai mica, cand vom extrage direct stick-ul fara a apasa pe buton, exista o mica sansa sa cedeze controllerul care afiseaza stick-ul pe sistemul de operare. Deci, este un mic detaliu de care trebuie sa stiti.

Tot nu stiu ce usb stick sa cumpar? Top cele mai bune stick-uri usb 3.0

Iata si un top de stickuri ascendent, de la cel  mai ieftin la cel mai scump stick de memorie.

Memorie USB Kingston, USB 3.0 ieftin

usb stick 2018

Memorie externa Kingston 32GB USB 3.0

Sfaturi achizitie usb stick

 

Memorie USB Kingston de viiteza, 256GB, USB 3.1/3.0

recomandare stick usb

Tags

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 22 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de web developing, am creat Flavius-Tech.ri din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close