Recomandari Flavius-Tech

Sfaturi Alegere usb stick de memorie pentru 2024?

Recomandari cele mai bune stickuri usb de memorie

Este mai comodă stocarea datelor în Cloud, dar usb stick -ul de memorie va rămâne o tehnologie de bază esențială și pentru 2024. Am făcut un TOP 9 cele mai bune flash drive-uri de stocare a datelor pentru acest an.

Este mult mai practic să stocăm datele pe un usb drive sau flash drive cum este denumit de anumite persoane, decât să ne pierdem timpul prin accesarea contului în Cloud.

De la copierea de rezervă a datelor, până la instalarea sistemelor de operare, stickul usb rămâne un gadget foarte important. Dar există câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a achiziționa un stick de memorie.

Invitație pe canalul Youtube

Alegere usb stick de memorie

Pe piață sunt nenumărate stick-uri de diferite capacități. Deci, primul pas este să alegi capacitatea de memorie de stocare de care ai nevoie. Dacă vrei un stick bootabil, poți merge pe o variantă ieftină de 4GB sau 8GB maxim. Acestea nu costă mai mult de 20 de ron.

Dacă vrei să stochezi o cantitate mare de poze, capturi video de pe telefon, atunci va trebui să alegeți un stick usb cu capacitate mult mai mare, fiecare in functie de cate date vor fi stocate.

Pentru o largă categorie de oameni, viteza de transfer contează mai puțin, iar acest lucru are marele avantaj că nu este obligat să cheltuie mulți bani pe un memory stick rapid și o să aibă opțiuni de stickuri usb ieftine.

Să cumpăr stick de memorie cu interfață 2.0 sau 3.0?

Cred că pentru 2022, stick-urile 2.0 sunt deja istorie.

Mergeți pe variantele cu usb 3.0 sau 3.1, deja este standardizat portul 3.0 la majoritatea device-urilor (laptopuri, tablete, televizoare, drone etc).

Dar dacă bugetul este extrem de limitat și aveți răbdarea să copiați datele la viteze inferioare, atunci modelele ieftine de stick-uri vor fi probabil ideale pentru această categorie de persoane.

Varietatea capacitatii de stocare de date a stickurilor de memorie

Puteti să găsiți stickuri de memorie de la 1GB pana la 1 Terrabyte. Prețurile cresc și ele o dată cu capacitatea de stocare sau cu vitezele de citire și scriere.

Ce stick să cumpăr pentru copierea pozelor din telefon?

Majoritatea telefoanelor au intre 8GB pana la 256GB capacitate de memorie. Așadar, un stick intre aceste valori, depind foarte mult si de telefoanele de pe care vor fi copiate fisierele media, exemplu: poze, capturi video etc.

Un telefon flagship smartphone poate face fotografii de 15mb fiecare cu calitate și rezoluție înaltă, deci veți avea nevoie de un stick de memorie cu capacitate mare.

Diferenta dintre usb 2.0 si usb 3.0! Viteza de copiere!

USB 3.0 este mult mai rapid decat USB 2.0. (portul usb 3.0 are de regula culoarea albastră în capătul mufei)

Ambele versiuni, atât stick-ul usb 3.0 cât și 2.0 sunt compatibile între ele. Singurele diferențe sunt legate de viteza de transfer care se face prin aceste porturi.

Așadar, asigurați-vă mai întâi că și device-ul sau calculatorul vostru are porturile 3.0 pentru a beneficia de vitezele maxime sau poate îl veți conecta la un Televizor 4k smart.

Viteze de transfer usb 3.0

Teoretic portul usb 3.0 poate atinge 5gb/sec (sau 640 MB/sec), dar in lumea reala doar stick-urile de memorie de top, ating 2gb/sec (intre 200 si 300 mb/sec)

În timp ce portul usb 2.0 atinge o viteză de maximum 60 MB/sec. De 10 ori mai mică decât usb 3.0.

Pot pune usb stick 3.0 la calculator cu mufa usb 2.0?

Absolut, se pot pune stick-uri usb 3.0 în calculator cu usb 2.0 și vice-versa. Dar vitezele maxime atinse vor fi de usb 2.0.

Mai există și stick-uri usb 3.1, 3.2, dar o să vorbesc într-un articol viitor despre ele. Dar, voi recomanda la sfârșitul articolului și un stick de memorie cu performanțe mari la scrierea/citirea secvențială a datelor.

Securitatea stick-urilor DE MEMORIE USB

securitatea stickurilor

 

Ce recomand eu?

După fiecare utilizare de memory stick, înainte să îl scoateți din calculator/laptop/smartphone, dezactivați-l din sistemul de operare. În felul acesta o să îi prelungiți viața. De regulă, la windows, după introducerea lui, va apărea o iconiță similara cu a stick-ului (Safety Remove Hardware and Eject Media), apăsați pe ea și apoi „Eject USB DRIVE”.

Apăsați mereu înainte de a scoate stick-ul din port.

Motivul?

Fiind sub tensiune, fie ea tensiune de 5volts sau mai mica, cand vom extrage direct stick-ul fara a apasa pe buton, exista o mica sansa sa cedeze controllerul care afiseaza stick-ul pe sistemul de operare. Deci, este un mic detaliu de care trebuie sa stiti.

Tot nu știu ce usb stick să cumpăr? Top  cele mai bune stick-uri usb 3.0

Iată și un top de stickuri ascendent, de la cel  mai ieftin la cel mai scump stick de memorie.


#1 Samsung Fit Plus 128GB USB 3.1

Un stick usb compact

stick de memorie usb samsung 2024

Cele mai bune caracteristici:

 • Fit Plus
 • USB 3.1
 • Compact

Cel mai bun lucru la acest stick este faptul că este foarte compact și extrem de rapid. Samsung face majoritatea chip-urile NAND de tip flash pentru toate brandurile. Era normal ca să aibă și ei propriile spații de stocare de tip thumbnail stick.

Atinge aproape 300MB la scriere și peste 400MB la citire și evident că va fi compatibil și cu televizoarele led Samsung, dar și la celălalte branduri. Are și diferite rezistențe la diferite expuneri, ploaie, șocuri mecanice. etc.

Fiind compact înseamnă în același timp că poate fi ușor de rătăcit, dar nu aș pune asta ca un lucru negativ. Are pe margine o gaică unde puteți să îi atașați un șnur sau să îl puneți pe inelul de la chei.

Păreri PRO:
 • viteze bune la scriere
 • foarte mic
 • rezistent la șocuri
Păreri CONTRA:
 • nimic

#2 Stick USB de memorie Sandisk Cruzer Glide 32GB

Cel mai ieftin usb stick 3.0 din 2021

cel mai ieftin stick usb

Cele mai bune caracteristici:
 • Design retractabil
 • USB 3.0

Un spațiu de stocare ieftin pentru un smartphone mediu, ideal pentru stocarea de fotografii trase cu un smarphone la calitate medie. Încap suficiente fotografii pe acest stick, dar țineți cont și de prețul acestuia. Vitezele sunt raportate la prețul lui, nu sunt cele mai slabe viteze de transfer, dar nici nu o să vă dea pe spate.

Eu am unul de vreo 7 ani și cred că rezistă încă 40-50 de ani, depinde și cât de des va fi folosit!

Cum o spune și titlul este cel mai ieftin usb stick pentru 2022.

Descriere

Memorie USB Sandisk Cruzer Glide 32GB, USB 3.0

Performanta USB 3.0 rapida

Stocarea portabila sigura si fiabila cu performante USB 3.0 si capacitati ridicate, o face ideala pentru toate fotografiile, videoclipurile, muzica si alte fisiere. Software-ul SanDisk SecureAccess ™ inclus ofera protectie cu parola pentru a pastra fisierele private in siguranta, lasand restul unitatii disponibile pentru partajare, in timp ce designul retractabil protejeaza conectorul USB 3.0 atunci cand unitatea nu este utilizata.

Mai rapid decat drive-ul cu USB 2.0

Vitezele USB 3.0 va ofera viteze de transfer mai rapide fata de USB 2.0, astfel incat sa puteti petrece mai putin timp in asteptare si mai mult timp pe ceva interesant, altceva decat sa priviti la progresul barei de status.

Fiabilitatea pe care puteti conta

Cu capacitatile de actionare de la 16GB-256 GB * , puteti depinde de marca in care consumatorii din intreaga lume au incredere pentru a va stoca muzica, videoclipuri, fotografii si multe altele.

Design retractabil

Nu mai exista vanatoare pentru acea acoperire. Unitatea flash Cruzer Glide USB 3.0 ofera un conector retractabil usor de utilizat, astfel incat aluneca din calea raului si nu are nevoie de capac.

Se potriveste bine si cu USB 2.0

Nu va faceti griji, doar pentru ca are viteze USB 3.0, este compatibil cu varianta anterioara, astfel incat sa il puteti folosi in continuare cu porturile USB 2.0.

Păreri PRO:
 • viteză scriere 10MB/sec
 • viteză citire 26MB/sec
 • fiabil
 • compact
 • este retractabil
 • ieftin
Păreri CONTRA:
 • nimic

#3 Memorie Usb Team Group C183

O memorie externă foarte bună la capitolul preț/performanță

recomandare memorie stick externa usb

Cele mai bune caracteristici:
 • Compact
 • Hot Swap
 • Suportă modul power saving

Un stick usb de memorie compact, simplu și cu performanțe excelente pentru prețul lui. Depășește uneori 100mb/s la citire, depinde bineînțeles și de tipul fișierelor. La scriere este puțin mai lent, în condiții ideale poate atinge 80mb/s. Toate astea demonstrează că avem un controller bun pentru a atinge acele viteze.

Sigur,

Acele viteze în condiții normale de utilizare vor varia în funcție și de fișierele găzduite pe stick-ul extern de memorie.

În concluzie,

Este o memorie externă cu raport preț/performanțe mai mult decât convenabil. Este compact, are orificiu dacă vreți să-l puneți la chei sau cu un șnur, dar capacul o să-l pierdeți destul de repede.

Păreri PRO:
 • viteze bune de scriere și citire
 • controller rapid
 • ieftin
Păreri CONTRA:
 • materiale de contrucție neglijabile

#4 USB Stick de memorie ieftin

Un stick usb recomandat pentru cei cu buget limitat

memorie externa usb 2024

 

Cele mai bune caracteristici:
 • USB 3.0
 • Viteză citire 100MB/sec

Acest model este destul de ieftin ca sa si-l permita oricine, il recomand pentru a fi folosit ca memorie de bootare pentru instalarea sistemelor de operare. Drept este că viteza de scriere este puțin prea mică, cel puțin pentru 2022. De aceea îl și recomand a fi folosit pentru stick de bootare pentru sisteme de  operare sau pentru copiere de fotografii și filmări.

Descriere

Memorie USB Kingston DataTraveler 100 G3, 64GB, USB 3.0

Cu DT100G3, stocarea si transferul de documente, prezentari, muzica, video si multe altele sunt mai usoare ca niciodata. Modelul DT100G3 ofera un design elegant, rentabil, pentru a aduce la experienta USB 3.0 o investitie minima. Disponibil in capacitati de la 16GB-256GB, DT100G3 este compatibil cu USB 2.0.

Păreri PRO:
 • viteză citire mare
 • este usb 3.0
 • prețul ieftin
 • destul de mic
 • cu capac slide
Păreri CONTRA:
 • viteză prea mică la scriere

#5 USB stick Adata UE700 Pro 256GB

Un flash drive cu usb 3.1 cu raport preț/performanță/capacitate bun

recomandare flash drive 2024

Cele mai bune caracteristici:
 • USB 3.1
 • Retractabil
 • Slim

Un flash de memorie de stocare usb 3.1 cu raport preț/stocare/performanță foarte bun pentru 2022. Este destul de subțire pentru a nu ține 2 locuri usb ocupate, iar vitezele de scriere și citire sunt fantastice. Are bed martor led pentru indicarea citirii și scrierii lui.

Este retractabil, iar materialele de construcție sunt de calitate superioară, dacă-l comparăm cu stickurile mai ieftine de mai sus. Se poate atașa la un breloc de chei și este compatibil cu usb 2.0 și 3.0, dacă nu aveți porturi 3.1 la calculator/laptop.

Poate fi folosit ca stick de memorie usb pentru capturarea emisiunilor la TV (televizoare smart). Are o viteză suficient de mare pentru a înregistra canalele de televiziune full hd.

Descriere

USB Flash Drive ADATA UE700

Unitatea flash UE700 USB combină gustul profesional cu performantele USB 3.1 de top. În cazul în care unitătile flash USB sunt invitate să stocheze si să furnizeze continut media personal de calitate superioară si dimensiune de fisier ca niciodată, UE700 satisface cele mai riguroase cerinte. Profilul său subtire subliniază tehnologia de ultimă generatie pe care o încorporează.

Performantă mai mare, valoare mai bună

Utilizând pe scară largă lătimea de bandă îmbunătătită disponibilă pentru interfata USB 3.1, UE700 oferă viteze de transfer de până la o incredibilă citire de 220 MB / sec si scriere de 120 MB / sec, depăsind marea majoritate a unitătilor flash USB disponibile pe piată astăzi.

Viteză si stil încorporate

Conform design-ului, UE700 oferă aspectul minunat si simetria pe care consumatorii au asteptat-o de la ADATA. Suprafata din aluminiu evidentiază liniile concentrice elegante, care emană de la frumosul indicator albastru LED. Conectorul USB retractabil aduce un plus de viteză si comoditate de utilizare, iar conectorul rămâne protejat în interiorul corpului de actionare atunci când nu este utilizat. O buclă integrală permite atasarea usoară la un breloc.

Alege-ti capacitatea

Disponibil în capacităti de 32 GB, 64 GB si 128 GB, UE700 se doreste a fi alegerea inteligentă pentru profesionisti si cei care pun o valoare ridicată pe viteza si securitatea datelor.

Păreri PRO:
 • viteză scriere cca. 100MB/sec (secvențială)
 • viteză citire 156MB/sec (secvențială)
 • materiale premium de construcție
 • usb 3.1 (compatibil și cu usb 2.0 și 3.0)
 • design slim
 • retractabil
Păreri CONTRA:
 • nimic

#6 Kingston DataTraveler Elite G2 – Memory stick

Un stick de memorie cu viteze similare unui HDD și usb 3.1

stick de memorie externa 2024

Cele mai bune caracteristici:
 • 128 GB
 • USB 3.0
 • Viteză scriere: 70MB/sec
 • Viteză citire: 180MB/sec

Un model de stick extern de memorie foarte bun, cele mai bune viteze de citire din această categorie de prețuri. Kingston, este un brand arhicunoscut pentru calitatea produselor, dar nu doar calitățile sunt cele mai bune, dar și raportul calitate-preț-performanță este foarte ridicat.

Un model ceva mai bun ca anteriorul stick. Acesta este ideal pentru stocarea pozelor si filmelor de pe un telefon, puteti achizitiona mai multe stick-uri pe care sa continuati stocarea datelor de pe telefoane de-a lungul timpului.

Păreri PRO:
 • 128 GB
 • construcție solidă
 • USB 3.1
 • Viteză scriere: 70MB/sec
 • Viteză citire: 180MB/sec
Păreri CONTRA:
 • nimic

#7 USB Stick Flash Drive Corsair Flash Voyager GT

Un flash drive cu adevărat robust și durabil

cel mai bun flashdrive 2024

Cele mai bune caracteristici:
 • Material cauciucat exterior
 • Controller de calitate
 • Rezistent

Performanța unității de stocare îți lasă impresia, fără îndoială că ar fi o unitate excelentă Windows-to-Go. Din păcate, Corsair nu a decis să continue procesul de certificare. În ceea ce privește consumatorii non-profesioniști, acest lucru este perfect acceptabil – performanțele pentru acest stick usb sunt acolo fără costurile suplimentare asociate obținerii certificării care, în cele din urmă le este transmisă. Defectul, între ghilimele, este la formatul partițiilor non-NTFS care nu atinge vitezele promise în specificații, deci, doar pe NTFS și în condiții ideale vom vedea vitezele promise.

Poate fi folosit și la televizoare pentru a înregistra emisiuni pe el!

Păreri PRO:
 • viteze de până la 160 MB/scriere
 • 270 MB/citire
 • carcasă cauciucată, rezistă la șocuri mecanice
 • raport preț-performanță-fiabilitate bun
Păreri CONTRA:
 • nu atinge vitezele decât pe partiție NTFS

#8 Memory stick Kingston HyperX Savage

Viteze atinse apropiate unui SSD sata3

recomandare stick usb

 

Cele mai bune caracteristici:
 • Interfață USB 3.1
 • Flash Drive versiunea Savage
 • Transfer rapid de date

Acest stick îl recomand celor ce vor viteze de scriere/citire foarte mari. Recomandat pentru mutarea bazalor de date mari, sau pentru stocarea de date importante. Este compatibil usb 3.1, atinge viteze comparabile cu ssd-urile de calculator. Mai poate fi folosit si ca unitate de stocare pentru consolele de gaming, sau de continut video 8k.

Garantia de 5 ani a acestui device spune totul despre el.

Merită să cumperi un stick de memorie așa scump?

Sunt o multime de memorii usb de unde sa alegeti, important este sa faceti diferenta si sa alegeti in functie de necesitati si de cat de des il utilizati. Tineti de altfel cont si de materialele de constructie, in cazul in care folositi foarte des device-ul.

Da, este scump și nu este recomandat oricăruit utilizator, în special la aceste prețuri. Din câte văd, inflația din 2022 l-a afectat sever, de la 500 de lei la ofertă, acum, în septembrie 2022 este dublu la preț

Descriere

HyperX Savage USB Drive

Incepatori sau profesionisti deopotriva vor dori unitatea USB Flash HyperX® Savage care vine cu o carcasa cu design indraznet si agresiv in trend cu cele mai recente tendinte de jocuri. Unitatea USB Flash este compatibila cu console de jocuri, cum ar fi PS3™, PS4™, Xbox 360® si Xbox One.

Transfer rapid de date

HyperX® Savage ofera viteze de transfer rapide de pana la 350MB/s pentru a economisi timp pe durata transferului de fisiere si va permite sa accesati rapid, sa editati sis a tranferati fisiere din unitate fara niciun decalaj de performanta.

Păreri PRO:
 • usb 3.1
 • rata de transfer la citire: 350 MB/s
 • rata de transfer la scriere: 250 MB/s
Păreri CONTRA:
 • niciun defect

Cel mai bun usb stick din 2024

Viteze de scriere - 9.8
Viteze de citire - 10
Fiabilitate - 10
Raport preț-performanță - 9.5

9.8

Scor obținut

Kingston HyperX Savage câștigă titlul acestui TOP 9 cele mai bune stickuri de memorii. Este stickul de memorie cu cel mai bun raport preț-calitate-performanță-fiabilitate.

User Rating: 3.95 ( 20 votes)

#9 USB Flash Drive Corsair Voyager GTX 256GB

Cel mai rapid usb flash de memorie din acest articol

cel mai rapid usb flash drive de memorie corsair

Cele mai bune caracteristici:
 • Design frumos
 • Led de indicare

Corsair Flash Voyager și-a păstrat propriul acces la alte unități flash de memorie de top și ar fi o alternativă excelentă, cu costuri mai mici pentru profesioniști și cei care doresc acces de mare viteză din mers la seturi mari de date.

Deși performanțele sale au scăzut în raport cu cele citite de pe site-ul Corsair de 440 MB / s la citire și 440 MB/s la scriere, Flash Voyager GTX încă s-a dovedit a fi o unitate flash foarte rapidă printre celelalte produse de top ale pieței. Voyager GTX aproape întotdeauna s-a regăsit în primele două pentru citire și scriere, luptând de obicei fie cu Patriot Supersonic Magnum, fie cu SanDisk Extreme PRO. Flash Voyager GTX a fost cel mai performant performant în citire secvențială, citire aleatorie și citire și scriere aleatoare 4K.

Păreri PRO:
 • viteze bune la scriere/citire secvențială aleatorie 4K
 • prețul este mai bun comparativ cu alte stickuri de top
 • capacitate mare de 256GB
Păreri CONTRA:
 • lățime cam mare și nu se potrivește lângă alte porturi ocupate usb
 • la unele viteze de scriere secvențială este cam încet

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

6 Comentarii

 1. Bunā ziua. Vā rog sā mā lāmuriti, ce stick sā iau, pentru a putea înregistra emisiuni la un smart tv fhd lg. Am un buget de pensionar. Multumesc pentru sfat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button