Recomandari Flavius-Tech

Ce Usb stick -uri de memorie să cumpăr?

Recomandare alegere cele mai bune stickuri usb

Este mai comoda stocarea datelor in Cloud, dar usb stick -ul ramane o tehnologie de baza in 2019.

Este mult mai practic sa stocam datele pe un usb drive, decat sa ne pierdem timpul prin accesarea contului in Cloud.

De la copierea de rezerva a datelor, pana la instalarea sistemelor de operare, stickul usb ramane un gadget foarte important. Dar, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare inainte de a achizitiona un stick de memorie.

Ce stick de memorie sa cumpar?

Pe piata sunt nenumarate stick-uri de diferite capacitati. Deci, primul pas este sa alegi de cata memorie de stocare ai nevoie. Daca vrei un stick bootabil, poti merge pe o varianta ieftina de 4GB sau 8GB maxim. Acestea nu costa mai mult de 20 de ron.

Daca vrei sa stochezi o cantitate mare de poze, capturi video de pe telefon, atunci va trebui sa alegeti un usb stick cu capacitate mult mai mare, fiecare in functie de cate date vor fi stocate.

Sa cumpar stick de memorie cu interfata 2.0 sau 3.0?

Cred ca pentru 2019, stick-urile 2.0 sunt deja istorie.

Mergeti pe variantele cu usb 3.0 sau 3.1, deja este standardizat portul 3.0 la majoritatea device-urilor (laptopuri, tablete, televizoare, drone etc).

Dar daca bugetul este extrem de limitat si aveti rabdarea sa copiati datele la viteze inferioare, atunci modelele ieftine de stick-uri vor fi probabil ideale pentru aceasta categorie de persoane.

Varietatea capacitatii de stocare de date a stickurilor de memorie

Puteti sa gasiti stickuri de memorie de la 1GB pana la 1 Terrabyte. Preturile cresc si ele o data cu capacitatea de stocare sau cu vitezele de citire si scriere.

Ce stick sa cumpar pentru copierea pozelor din telefon?

Majoritatea telefoanelor au intre 8GB pana la 128GB capacitate de memorie. Asadar, un stick intre aceste valori, depind foarte mult si de telefoanele de pe care vor fi copiate fisierele media, exemplu: poze, capturi video etc.

Diferenta dintre usb 2.0 si usb 3.0! Viteza de copiere!

USB 3.0 este mult mai rapid decat USB 2.0. (portul usb 3.0 are de regula culoarea albastra in capatul mufei)

Ambele versiuni, atat stick-ul usb 3.0 cat si 2.0 sunt compatibile intre ele. Singurele diferente sunt legate de viteza de transfer care se face prin aceste porturi.

Asadar, asigurati-va mai intai ca si device-ul sau calculatorul vostru are porturile 3.0 pentru a beneficia de vitezele maxime sau poate il veti conecta la un Televizor 4k smart.

Viteze de transfer usb 3.0

Teoretic portul usb 3.0 poate atinge 5gb/sec (sau 640 MB/sec), dar in lumea reala doar stick-urile de memorie de top ating 2gb/sec (intre 200 si 300 mb/sec)

In timp ce portul usb 2.0 atince o viteza de maximum 60 MB/sec. De 10 ori mai mica decat usb 3.0.

Pot pune usb stick 3.0 la calculator cu mufa usb 2.0?

Absolut, se pot pune stick-uri usb 3.0 in calculator cu usb 2.0 si vice-versa. Dar vitezele maxime atinse vor fi de usb 2.0.

Mai exista si stick-uri usb 3.1, dar o sa vorbesc intr-un articol viitor despre ele. Dar, voi recomanda la sfarsitul articolului si un stick de memorie cu performante mari la scrierea/citirea secventiala a datelor.

Securitatea stick-urilor DE MEMORIE USB

securitatea stickurilor

 

Ce recomand eu? După fiecare utilizare de memory stick, inainte sa il scoateti din calculator/laptop, dezactivati-l din sistemul de operare. Astfel, o sa ii prelungiti viata. De regula, la windows, dupa introducerea lui, va aparea o iconita similara cu a stick-ului (Safety Remove Hardware and Eject Media), apasati pe ea si apoi „Eject USB DRIVE”.

Apăsați mereu înainte de a scoate stick-ul din port.

Motivul?

Fiind sub tensiune, fie ea tensiune de 5volts sau mai mica, cand vom extrage direct stick-ul fara a apasa pe buton, exista o mica sansa sa cedeze controllerul care afiseaza stick-ul pe sistemul de operare. Deci, este un mic detaliu de care trebuie sa stiti.

Tot nu stiu ce usb stick sa cumpar? Top 3 cele mai bune stick-uri usb 3.0

Iata si un top de stickuri ascendent, de la cel  mai ieftin la cel mai scump stick de memorie.


USB Stick de memorie ieftin

Un stick usb recomandat pentru cei cu buget limitat

memorie externa usb 2020

 

Cele mai bune caracteristici:
 • USB 3.0
 • Viteză citire 100MB/sec

 

Acest model este destul de ieftin ca sa si-l permita oricine, il recomand pentru a fi folosit ca memorie de bootare pentru instalarea sistemelor de operare. Drept este că viteza de scriere este puțin prea mică, cel puțin pentru 2020. De aceea îl și recomand a fi folosit pentru stick de bootare pentru sisteme de  operare.

Descriere

Memorie USB Kingston DataTraveler 100 G3, 64GB, USB 3.0

Cu DT100G3, stocarea si transferul de documente, prezentari, muzica, video si multe altele sunt mai usoare ca niciodata. Modelul DT100G3 ofera un design elegant, rentabil, pentru a aduce la experienta USB 3.0 o investitie minima. Disponibil in capacitati de la 16GB-256GB, DT100G3 este compatibil cu USB 2.0.

Păreri PRO:
 • viteză citire mare
 • este usb 3.0
 • prețul ieftin
 • destul de mic
 • cu capac slide
Păreri CONTRA:
 • viteză prea mică la scriere

Kingston DataTraveler Elite G2 – Memory stick

Un stick de memorie cu viteze similare unui HDD

stick de memorie externa 2020

Cele mai bune caracteristici:
 • 128 GB
 • USB 3.0
 • Viteză scriere: 70MB/sec
 • Viteză citire: 180MB/sec

 

Un model de stick extern de memorie foarte bun, cele mai bune viteze de citire din această categorie de prețuri. Kingston, este un brand arhicunoscut pentru calitatea produselor, dar nu doar calitățile sunt cele mai bune, dar și raportul calitate-preț-performanță este foarte ridicat.

Un model ceva mai bun ca anteriorul stick. Acesta este ideal pentru stocarea pozelor si filmelor de pe un telefon, puteti achizitiona mai multe stick-uri pe care sa continuati stocarea datelor de pe telefoane de-a lungul timpului.

Păreri PRO:
 • 128 GB
 • construcție solidă
 • USB 3.0
 • Viteză scriere: 70MB/sec
 • Viteză citire: 180MB/sec
Păreri CONTRA:
 • nimic

Kingston HyperX Savage – USB Stick

Viteze atinse apropiate unui SSD sata3

recomandare stick usb de mare viteza

 

Cele mai bune caracteristici:
 • Interfață USB 3.1
 • Flash Drive versiunea Savage
 • Transfer rapid de date

 

Acest stick il recomand celor ce vor viteze de scriere/citire foarte mari. Recomandat pentru mutarea bazalor de date mari, sau pentru stocarea de date importante. Este compatibil usb 3.1, atinge viteze comparabile cu ssd-urile de calculator. Mai poate fi folosit si ca unitate de stocare pentru consolele de gaming, sau de continut video 8k.

Garantia de 5 ani a acestui device spune totul despre el.

Sunt o multime de memorii usb de unde sa alegeti, important este sa faceti diferenta si sa alegeti in functie de necesitati si de cat de des il utilizati. Tineti de altfel cont si de materialele de constructie, in cazul in care folositi foarte des device-ul.

Descriere

HyperX Savage USB Drive

Incepatori sau profesionisti deopotriva vor dori unitatea USB Flash HyperX® Savage care vine cu o carcasa cu design indraznet si agresiv in trend cu cele mai recente tendinte de jocuri. Unitatea USB Flash este compatibila cu console de jocuri, cum ar fi PS3™, PS4™, Xbox 360® si Xbox One.

Transfer rapid de date

HyperX® Savage ofera viteze de transfer rapide de pana la 350MB/s pentru a economisi timp pe durata transferului de fisiere si va permite sa accesati rapid, sa editati sis a tranferati fisiere din unitate fara niciun decalaj de performanta.

Păreri PRO:
 • usb 3.1
 • rata de transfer la citire: 350 MB/s
 • rata de transfer la scriere: 250 MB/s
Păreri CONTRA:
 • niciun defect

Tags

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 23 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2020, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și

Close
Back to top button
Close