Recomandari Flavius-Tech

Ce Usb stick de memorie să cumpăr pentru 2020?

Recomandare alegere cele mai bune stickuri usb

Este mai comodă stocarea datelor în Cloud, dar usb stick -ul rămâne o tehnologie de bază esențială în 2020. Uite un TOP 5 cele mai bune flash drive-uri pentru acest an.

Este mult mai practic sa stocam datele pe un usb drive sau flash drive cum este denumit de unii, decât sa ne pierdem timpul prin accesarea contului în Cloud.

De la copierea de rezerva a datelor, pana la instalarea sistemelor de operare, stickul usb râmane un gadget foarte important. Dar, există câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a achiziționa un stick de memorie.

Ce stick de memorie sa cumpar?

Pe piata sunt nenumarate stick-uri de diferite capacitati. Deci, primul pas este sa alegi de cata memorie de stocare ai nevoie. Daca vrei un stick bootabil, poti merge pe o varianta ieftina de 4GB sau 8GB maxim. Acestea nu costa mai mult de 20 de ron.

Daca vrei sa stochezi o cantitate mare de poze, capturi video de pe telefon, atunci va trebui sa alegeti un usb stick cu capacitate mult mai mare, fiecare in functie de cate date vor fi stocate.

Sa cumpar stick de memorie cu interfata 2.0 sau 3.0?

Cred ca pentru 2020, stick-urile 2.0 sunt deja istorie.

Mergeti pe variantele cu usb 3.0 sau 3.1, deja este standardizat portul 3.0 la majoritatea device-urilor (laptopuri, tablete, televizoare, drone etc).

Dar daca bugetul este extrem de limitat si aveti rabdarea sa copiati datele la viteze inferioare, atunci modelele ieftine de stick-uri vor fi probabil ideale pentru aceasta categorie de persoane.

Varietatea capacitatii de stocare de date a stickurilor de memorie

Puteti sa gasiti stickuri de memorie de la 1GB pana la 1 Terrabyte. Preturile cresc și ele o dată cu capacitatea de stocare sau cu vitezele de citire și scriere.

Ce stick să cumpăr pentru copierea pozelor din telefon?

Majoritatea telefoanelor au intre 8GB pana la 256GB capacitate de memorie. Așadar, un stick intre aceste valori, depind foarte mult si de telefoanele de pe care vor fi copiate fisierele media, exemplu: poze, capturi video etc.

Diferenta dintre usb 2.0 si usb 3.0! Viteza de copiere!

USB 3.0 este mult mai rapid decat USB 2.0. (portul usb 3.0 are de regula culoarea albastră în capătul mufei)

Ambele versiuni, atât stick-ul usb 3.0 cât și 2.0 sunt compatibile între ele. Singurele diferențe sunt legate de viteza de transfer care se face prin aceste porturi.

Așadar, asigurați-vă mai întâi că și device-ul sau calculatorul vostru are porturile 3.0 pentru a beneficia de vitezele maxime sau poate îl veți conecta la un Televizor 4k smart.

Viteze de transfer usb 3.0

Teoretic portul usb 3.0 poate atinge 5gb/sec (sau 640 MB/sec), dar in lumea reala doar stick-urile de memorie de top, ating 2gb/sec (intre 200 si 300 mb/sec)

În timp ce portul usb 2.0 atinge o viteză de maximum 60 MB/sec. De 10 ori mai mică decât usb 3.0.

Pot pune usb stick 3.0 la calculator cu mufa usb 2.0?

Absolut, se pot pune stick-uri usb 3.0 în calculator cu usb 2.0 și vice-versa. Dar vitezele maxime atinse vor fi de usb 2.0.

Mai exista și stick-uri usb 3.1, dar o sa vorbesc într-un articol viitor despre ele. Dar, voi recomanda la sfârșitul articolului și un stick de memorie cu performante mari la scrierea/citirea secvențiala a datelor.

Securitatea stick-urilor DE MEMORIE USB

securitatea stickurilor

 

Ce recomand eu?

După fiecare utilizare de memory stick, înainte să îl scoateți din calculator/laptop, dezactivați-l din sistemul de operare. Astfel, o sa îi prelungiți viața. De regula, la windows, după introducerea lui, va apărea o iconiță similara cu a stick-ului (Safety Remove Hardware and Eject Media), apăsați pe ea și apoi „Eject USB DRIVE”.

Apăsați mereu înainte de a scoate stick-ul din port.

Motivul?

Fiind sub tensiune, fie ea tensiune de 5volts sau mai mica, cand vom extrage direct stick-ul fara a apasa pe buton, exista o mica sansa sa cedeze controllerul care afiseaza stick-ul pe sistemul de operare. Deci, este un mic detaliu de care trebuie sa stiti.

Tot nu stiu ce usb stick sa cumpar? Top 5 cele mai bune stick-uri usb 3.0

Iata si un top de stickuri ascendent, de la cel  mai ieftin la cel mai scump stick de memorie.


USB Stick de memorie ieftin

Un stick usb recomandat pentru cei cu buget limitat

memorie externa usb 2020

 

Cele mai bune caracteristici:
 • USB 3.0
 • Viteză citire 100MB/sec

 

Acest model este destul de ieftin ca sa si-l permita oricine, il recomand pentru a fi folosit ca memorie de bootare pentru instalarea sistemelor de operare. Drept este că viteza de scriere este puțin prea mică, cel puțin pentru 2020. De aceea îl și recomand a fi folosit pentru stick de bootare pentru sisteme de  operare.

Descriere

Memorie USB Kingston DataTraveler 100 G3, 64GB, USB 3.0

Cu DT100G3, stocarea si transferul de documente, prezentari, muzica, video si multe altele sunt mai usoare ca niciodata. Modelul DT100G3 ofera un design elegant, rentabil, pentru a aduce la experienta USB 3.0 o investitie minima. Disponibil in capacitati de la 16GB-256GB, DT100G3 este compatibil cu USB 2.0.

Păreri PRO:
 • viteză citire mare
 • este usb 3.0
 • prețul ieftin
 • destul de mic
 • cu capac slide
Păreri CONTRA:
 • viteză prea mică la scriere

Kingston DataTraveler Elite G2 – Memory stick

Un stick de memorie cu viteze similare unui HDD

stick de memorie externa 2020

Cele mai bune caracteristici:
 • 128 GB
 • USB 3.0
 • Viteză scriere: 70MB/sec
 • Viteză citire: 180MB/sec

 

Un model de stick extern de memorie foarte bun, cele mai bune viteze de citire din această categorie de prețuri. Kingston, este un brand arhicunoscut pentru calitatea produselor, dar nu doar calitățile sunt cele mai bune, dar și raportul calitate-preț-performanță este foarte ridicat.

Un model ceva mai bun ca anteriorul stick. Acesta este ideal pentru stocarea pozelor si filmelor de pe un telefon, puteti achizitiona mai multe stick-uri pe care sa continuati stocarea datelor de pe telefoane de-a lungul timpului.

Păreri PRO:
 • 128 GB
 • construcție solidă
 • USB 3.0
 • Viteză scriere: 70MB/sec
 • Viteză citire: 180MB/sec
Păreri CONTRA:
 • nimic

USB Flash Drive Corsair Flash Voyager GT

Un flash drive cu adevărat robust și durabil

cel mai bun flashdrive 2020

Cele mai bune caracteristici:
 • Material cauciucat exterior
 • Controller de calitate
 • Rezistent

 

Performanța unității de stocare îți lasă impresia, fără îndoială că ar fi o unitate excelentă Windows-to-Go. Din păcate, Corsair nu a decis să continue procesul de certificare. În ceea ce privește consumatorii non-profesioniști, acest lucru este perfect acceptabil – performanțele pentru acest stick usb sunt acolo fără costurile suplimentare asociate obținerii certificării care, în cele din urmă le este transmisă. Defectul, între ghilimele, este la formatul partițiilor non-NTFS care nu atinge vitezele promise în specificații, deci, doar pe NTFS și în condiții ideale vom vedea vitezele promise.

Păreri PRO:
 • viteze de până la 160 MB/scriere
 • 270 MB/citire
 • carcasă cauciucată, rezistă la șocuri mecanice
 • raport preț-performanță-fiabilitate bun
Păreri CONTRA:
 • nu atinge vitezele decât pe partiție NTFS

Kingston HyperX Savage – USB Stick

Viteze atinse apropiate unui SSD sata3

recomandare stick usb de mare viteza

 

Cele mai bune caracteristici:
 • Interfață USB 3.1
 • Flash Drive versiunea Savage
 • Transfer rapid de date

 

Acest stick il recomand celor ce vor viteze de scriere/citire foarte mari. Recomandat pentru mutarea bazalor de date mari, sau pentru stocarea de date importante. Este compatibil usb 3.1, atinge viteze comparabile cu ssd-urile de calculator. Mai poate fi folosit si ca unitate de stocare pentru consolele de gaming, sau de continut video 8k.

Garantia de 5 ani a acestui device spune totul despre el.

Sunt o multime de memorii usb de unde sa alegeti, important este sa faceti diferenta si sa alegeti in functie de necesitati si de cat de des il utilizati. Tineti de altfel cont si de materialele de constructie, in cazul in care folositi foarte des device-ul.

Descriere

HyperX Savage USB Drive

Incepatori sau profesionisti deopotriva vor dori unitatea USB Flash HyperX® Savage care vine cu o carcasa cu design indraznet si agresiv in trend cu cele mai recente tendinte de jocuri. Unitatea USB Flash este compatibila cu console de jocuri, cum ar fi PS3™, PS4™, Xbox 360® si Xbox One.

Transfer rapid de date

HyperX® Savage ofera viteze de transfer rapide de pana la 350MB/s pentru a economisi timp pe durata transferului de fisiere si va permite sa accesati rapid, sa editati sis a tranferati fisiere din unitate fara niciun decalaj de performanta.

Păreri PRO:
 • usb 3.1
 • rata de transfer la citire: 350 MB/s
 • rata de transfer la scriere: 250 MB/s
Păreri CONTRA:
 • niciun defect

Cel mai bun usb stick din 2020

Viteze de scriere - 9.8
Viteze de citire - 10
Fiabilitate - 10
Raport preț-performanță - 9.5

9.8

Scor obținut

Kingston HyperX Savage câștigă titlul acestui TOP 5 cele mai bune stickuri de memorii. Este stickul de memorie cu cel mai bun raport preț-calitate-performanță-fiabilitate.

User Rating: 4.77 ( 13 votes)

USB Flash Drive Corsair Voyager GTX 256GB

Cel mai rapid usb flash de memorie din acest articol

cel mai rapid usb flash drive de memorie corsair

Cele mai bune caracteristici:
 • Design frumos
 • Led de indicare

 

Corsair Flash Voyager și-a păstrat propriul acces la alte unități flash de memorie de top și ar fi o alternativă excelentă, cu costuri mai mici pentru profesioniști și cei care doresc acces de mare viteză din mers la seturi mari de date.

Deși performanțele sale au scăzut în raport cu cele citite de pe site-ul Corsair de 450 MB / s la citire și 350 MB/s la scriere, Flash Voyager GTX încă s-a dovedit a fi o unitate flash foarte rapidă printre celelalte produse de top ale pieței. Voyager GTX aproape întotdeauna s-a regăsit în primele două pentru citire și scriere, luptând de obicei fie cu Patriot Supersonic Magnum, fie cu SanDisk Extreme PRO. Flash Voyager GTX a fost cel mai performant performant în citire secvențială, citire aleatorie și citire și scriere aleatoare 4K.

Păreri PRO:
 • viteze bune la scriere/citire secvențială aleatorie 4K
 • prețul este mai bun comparativ cu alte stickuri de top
 • capacitate mare de 256GB
Păreri CONTRA:
 • lățime cam mare și nu se potrivește lângă alte porturi ocupate usb
 • la unele viteze de scriere secvențială este cam încet

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2021, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

comentarii

 1. Bunā ziua. Vā rog sā mā lāmuriti, ce stick sā iau, pentru a putea înregistra emisiuni la un smart tv fhd lg. Am un buget de pensionar. Multumesc pentru sfat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button