Recomandare Desktop PC

O configurație PC Desktop ieftin pentru 2020

Recomandare sistem pentru pc desktop

O configuratie de calculator desktop cu consum mai mic decat un bec incandescent. Asta mi-am propus pentru astazi sa configurez. O sa fie un pc foarte fiabil, silentios, consum foarte mic de energie, excelent pentru orice birou dintr-un sediu de firma sau unitati de invatamant. Performantele sistemului va vor depasi asteptarile.

Bugetul alocat este de circa 1800 Ron. Pentru 2020, bugetul de 1800 de lei nu mi se pare foarte mare, ar trebui sa-si permita orice firma acest PC Desktop.

configuratie desktop pc - buget 1800 ron

Prioritatea in aceste circumstante este fiabilitatea si performanta in multitasking.

Configuratia va fi bazata pe spatiu de stocare ssd deci, nu acopera un sistem care sa contina baze de date cu continut video dar, se poate achizitiona si un hdd pentru stocare mai mare.

Sistemul va lucra fara placa video externa, dar asta nu inseamna ca va fi slab la capitolul procesare grafica. Generatie KabyLake impreuna cu procesorul grafic incorporat intel HD 630 este arhisuficient pentru un PC de tip office.

Un desktop pc cu consum mai mic decat un bec incandescent.

Procesorul contine tehnologia hyperthreading care suporta multi-tasking si navigare fara compromisuri. Veti putea deschide zeci de pagini de internet, office, excel, word s.a.m.d, fara a simti ca merge incet calculatorul.

Memoriile RAM, capacitate de 16GB DDR4, tactate la o frecventa de 2133 Mhz lucraza la un voltaj de numai 1.2v, asta se traduce prin consum necesar de energie redus si caldura disipata foarte mica.

Carcasa poate avea doar un singur ventilator pornit sau chiar si acela va putea fi oprit daca ne deranjeaza zgomotul. Sursa este destul de silentioasa, dar dupa cativa ani de praf aspirat s-ar putea face auzita.

CONFIGURATIE DESKTOP PC PENTRU BUGETUL DE 1800 LEI :

Update: 24.iulie.2020

Din pacate toate preturile au urcat si pot da vina pe Black Friday. Recomand cumpărarea produselor de Black friday sau după.

Bineinteles, aceasta configuratie desktop pc nu are inclus  in pret asamblarea/monitorul sau perifericele. Dar, este foarte usor de facut de oricine are mici cunostinte de it. Windows-ul poate fi instalat de pe un stick usb sau de pe dvd.

Configuratie Desktop

Consum - 10
Fiabilitate - 10
Silențiozitate sistem desktop - 9.8
Performanță - 9.4

9.8

Scor Obținut

Un sistem PC desktop cu consum electric cât un bec incandescent, la propriu. Prețurile sunt deocamdată jos, deci este o perioadă bună pentru achiziția acestui calculator de birou pentru firme, cabinete etc.

User Rating: 5 ( 1 votes)

Flavius-tech.ro va așteptă cu comentarii mai jos dacă aveți ceva de modificat în configurație. Sau puteți vedea și o configurație de 2000 ron AICI

Update 29.06.2021

Configuratie personalizata pentru Sorin:

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2021, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button