Recomandare Desktop PC

Configurație sistem Desktop ieftin pentru 2022

Recomandari calculatoare pc desktop

O să fac o configuratie de calculator de tip desktop cu consum mai mic decât un bec incandescent. Asta mi-am propus pentru astăzi să configurez. O sa fie un pc foarte fiabil, silențios, performant, cu consum foarte mic de energie, excelent pentru orice birou dintr-un sediu de firma sau unitati de învățămant. Performanțele sistemului vă vor depasi așteptările. Din păcate, din cauza crizei crypto, nu voi configura calculatorul cu o placă video dedicată, dar nu va suferi prea mult din punctul de vedere al performantelor.

Bugetul alocat este de circa 1800 Ron. Pentru 2022, bugetul de 1800 de lei nu mi se pare foarte mare, ar trebui să-și permită orice firmă acest PC Desktop.

Desktop pc - buget 1800 ron

Prioritatea în aceste circumstante este fiabilitatea si performanta in multitasking.

Configuratia va fi bazata pe spatiu de stocare ssd deci, nu acopera un sistem care sa contina baze de date cu continut video dar, se poate achizitiona si un hdd pentru stocare mai mare.

Sistemul va lucra fara placa video externa, dar asta nu inseamna ca va fi slab la capitolul procesare grafica. Generatie KabyLake impreuna cu procesorul grafic incorporat intel HD 630 este arhisuficient pentru un PC de tip office.

Un desktop pc cu consum mai mic decat un bec incandescent.

Procesorul contine tehnologia hyperthreading care suporta multi-tasking si navigare fara compromisuri. Veti putea deschide zeci de pagini de internet, office, excel, word s.a.m.d, fara a simti ca merge incet calculatorul.

Memoriile RAM, capacitate de 16GB DDR4, tactate la o frecventa de 2133 Mhz lucraza la un voltaj de numai 1.2v, asta se traduce prin consum necesar de energie redus si caldura disipata foarte mica.

Carcasa poate avea doar un singur ventilator pornit sau chiar si acela va putea fi oprit daca ne deranjeaza zgomotul. Sursa este destul de silentioasa, dar dupa cativa ani de praf aspirat s-ar putea face auzita.

CONFIGURATIE DESKTOP PC PENTRU BUGETUL DE 1800 LEI :

Update: 29.iunie.2022

Din pacate toate preturile au urcat și pot da vina pe Black Friday. Recomand cumpărarea produselor de Black friday sau după.

Bineinteles, aceasta configuratie desktop pc nu are inclus  in pret asamblarea/monitorul sau perifericele. Dar, este foarte usor de facut de oricine are mici cunostinte de it. Windows-ul poate fi instalat de pe un stick usb sau de pe dvd.

Configuratie Desktop

Consum - 10
Fiabilitate - 10
Silențiozitate sistem desktop - 9.8
Performanță - 9.4

9.8

Scor Obținut

Un sistem PC desktop cu consum electric cât un bec incandescent, la propriu. Prețurile sunt deocamdată jos, deci este o perioadă bună pentru achiziția acestui calculator de birou pentru firme, cabinete etc.

User Rating: 4.49 ( 5 votes)

Țineți cont că veți fi nevoiți să asamblați ulterior înregul sistem pc desktop! Puteți căuta firme locale să facă acest lucru, eu vă încurajez pe voi personal să faceți asamblarea!

Vă aștept cu comentarii mai jos dacă aveți ceva de modificat în configurație. Sau puteți vedea și o configurație de 2000 ron AICI

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2022, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button