Recomandare Gaming PC

Configuratie pc gaming ieftin de buget 2000 de lei

Recomandare sistem pc pentru jocuri ieftin de 2.000 RON

Recomandare pentru un calculator gaming ieftin va fi tema acestui articol din 2024, încadrat în bugetul propus este de 2000 de lei pentru configuratia aceasta de buget. Din păcate acest an este oarecum compromis pentru buildul unui sistem pc de jocuri cu bugetul de 2000 de ron. Prețurile plăcilor video este încă umflat, dar în scădere și configurația nu își păstrează bugetul propus inițial. Însă voi face configurația și voi ține cont de prețurile inițiale ale prețurilor plăcilor de dinaintea crizei.

Un sistem pentru jocuri ideal pentru cei care au un buget limitat, dar vor sa aiba un punct de plecare in lumea gamingului. 2024 va veni repede, încep ofertele bune la componentele IT, mai puțin prețurile plăcilor grafice.

Cum am configurat sistemul pc de gaming?

Am configurat un sistem gaming la limita bugetului, un pc cu mici compromisuri. O configuratie pc gaming ideală pentru gamerii entry level. Sistemul pentru gaming poate rula orice titluri de jocuri, evident nu cu toate detaliile la maxim pentru ultimele titluri apărute.

Invitație pe canalul Youtube

Am făcut pc-ul de gaming cu 8GB RAM și am ales o placă de bază care suporta upgrade-uri și peste 4-5 ani lejer.  Din dorința de avea si cateva CUDA cores care ne ajută în caz că vreți să editați jocurile frapsate. Foarte bun sistemul și la capitolul multitasking și editare video entry level, dar cu limitari la encoding/decoding.

Procesorul este destul de potent pentru această configurație și consider că pentru gaming este suficient, Dar pe viitor putem adăuga și un i5 pentru că placa de bază este bună și suportă și procesoare mai puternice. Toate piesele au fost atent alese pentru o compatibilitate de 100%, verificata fiecare piesa in parte pe site-urile intel și msi.

Alegere sistem de gaming ieftin pentru 2024

configuratie pc gaming 2024

Întregul sistem este construit pe format mATX, ceea ce o sa ne asigure si o racire decenta si putem reduce turatiile ventilatoarelor daca ne incomodeaza. Ca si minus este la capitolul wire-management, care o sa fie putin cam greu de facut, carcasa fiind mica, o sa fie putin incomod sa ascundem firele in totalitate.

Carcasa, de regula, vine impreuna cu 1 ventilator inclus pe care il puteti folosi la minim rot/min, pentru silentiozitate. Daca pozitionarea sursei este jos, va sfatuiesc sa montati sursa cu ventilatorul in jos (spre podea). Ea va fi foarte silentioasa daca ventilatoarele sunt date la minim. Are de asemeni si filtru preinstalat pentru praf si panou mic lateral transparent.

Carcasa,

Este fără rack de montare dvd si are un singur ventilator inclus in pachet. Este format Middle Tower, foarte compacta dar totusi ofera spatiu decent pentru instalarea unor placi video de pana la 30 cm lungime.

Placa video,

Care este si baza sistemului pentru jocuri este o placa foarte rece si silentioasa care poate rula jocuri precum GTA 5 la rezolutii full HD cu detalii medium spre high la un fps de peste 40 si fara frame drop-uri, gamerii stiu ce inseamna.

Update:30-noiembrie-2023

Configuratie calculator gaming ieftin de 2000 lei

Configurație PC gaming 2000 RON

Pret - 9.8
Performanta - 8.5
Calitate/design - 9

9.1

Scor obținut

Un punctaj decent pentru aceasta configuratie pc gaming din segmentul entry level. Un sistem pc ieftin si cu raport pret-performanta foarte bun,

User Rating: 5 ( 9 votes)

Evident cu prețul plăcii video că depășește bugetul propus inițial, acea placă video nu ar trebui să depășească 750 ron, care este și prețul real.

Din păcate sistemul are nevoie de o placă video externă pentru a fi pornit. Sunt la dispoziție site-uri de tip OLX pentru a găsi niște plăci video la un preț mai moderat. Nu văd alte soluții pentru cei cu bugete limitate. O recomandare calculator gaming inutilă prin prisma crizei actuale a prețurilor exorbitate, însă nu prea avem ce face.

Ca minusuri,

Pot spune ca sunt relative, placa de baza necesita putina atentie la instalarea driverelor, iar dupa montaj, sistemul poate parea putin prea inghesuit, dar este suficient spatiu de aerisire.

Mai ales ca vorbim despre un sistem care nu consuma energie foarte mare nici in loading maxim, maxim 200w dacă puneți și niște ventilatoare și alte ssd-uri în plus.

Eu vă așstept cu comentarii mai jos. Daca vreți să schimbați o componentă vă rog întrebați aici despre compatibilități, sau intrați pe pagina dedicată pentru configurații personalizate AICI

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

10 Comentarii

  1. Criteriul cel mai important este rezolutia monitorului. Pe rezolutie FHD ar trebui sa mearga cu detalii setate pe mediu la un FPS de circa 35-45 fps. Daca rezolutia este mai mica putem urca detaliile spre high.

  1. Salut. Daca e dvd-rw extern e ok. Daca este intern, atunci nu se poate monta in acea carcasa. Asta este principalul motiv pentru care nu fac configuratiile cu dvd rom. Tendinta producatorilor de carcase incep sa elimine bay-urile de 5.25 inch pentru dvd. Eu recomand achizitia unui stick de 8gb care e mai ieftin ca dvd-rw. Se poate face stick bootabil cu windows. Sau recomand schimbarea carcasei.

 1. salut,interesanta configuratia ta,ce placa de sunet si de retea ai recomanda? netul meu este de pana la 500 Mb in loc de acel HDD de 1T as pune un SSD de 250 GB cu un plus de 200 ron cred ca ar merge mult mai bine sistemul.

  1. Salut, placa de retea nu cred ca este necesara, cea onboard de la placa de baza suporta conexiune pana la 1 Gigabit de la RDS.
   Placa de sunet recomand ACEASTA
   Si eu recomand SSD in dauna HDD, dar cum jocurile ocupa foarta mult spatiu pe mediile de stocare, pentru gameri un hdd mai mare e mai benefic, daca bugetul permite ambele achizitii atunci recomand.
   Mult succes.

 2. Salut! Vreau sa cumpar saptamana asta un computer pt baiat, pt gaming si putina programare, are 11 ani.
  Bugetul meu este de 2000 + 3000 periferice, iau un monitor sh de 150-200 lei.
  Am primit cateva oferte, cea mai buna este aceasta: Pc gaming corvus, amd ryzen3 4350G 3,8 GHZ, 4 NUCELL, 16 GB, 250 GB HDD, AMD RADEON VEGA 6. Costa 1700 lei.
  De pe un site cunoscut mi-au recomandat altele, dar 2 amici si inca un prieten mi-au spus ca tot acesta este mai bun.
  Ma poti ajuta cu ceva mai bun la 2000 de lei sau asta e cel mai ok? Ms anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button