Recomandari Flavius-Tech

Recomandare placa retea wireless pentru RDS gigabit

Cum sa alegi cea mai buna placa de retea wireless

Este un motiv esential pentru care doriti ca pc-ul vostru sa aiba acces fara fir la internet printr-o placa retea wireless. Fie nu suportati cablurile trase prin casa sau pur si simplu nu aveti un port liber la accesul routerului prin cablu.

Un adaptor fara fir pentru desktopul tau o sa te scuteasca de acele incoveniente. Astazi in 2019 o sa va vorbesc despre placile de retea PCI. De altfel sunt doua formate de adaptoare:

  1. USB
  2. PCI

Ce placa retea wireless sa aleg ?

placa retea wireless fara fir

Sunt 2 tipuri de placi de retea fara fir:

  • adaptor wireless cu conectare prin USB
  • placa retea wireless cu conectare prin slotul PCI

Adaptor wireless USB

adaptor usb wireless

Alegerea este destul de simpla, un adaptor wireless USB este mai usor de instalat si mai comfortabil, este la fel de usor de folosit ca si un stick usb. Conectati adaptorul wireless la un port USB de la sistemul vostru ce are nevoie de conectivitate fara fir, asteptati cateva secunde ca Windows-ul sa gaseasca si sa instaleze driverele, apoi el va afisa retelele wireless gasite in zona. De aici stiti ce aveti de facut.

Capabilitatile lor de conectare sunt de regula in protocolul 802.11n, sunt si mici exceptii, dar protocolul acesta este cel mai utilizat. Un adaptor usb wireless este mai slab la calitatea semnalului si a puterii de download/upload comparativ cu o placa de retea wireless PCI.

Placa de retea fara fir PCI

conectare antene placa retea wireless PCI

Majoritatea placilor de retea fara fir pe baza de conectare la sloturile PCI ale placilor de baza vin cu antene mai mari si unidirectionale care se fixeaza in spatele unitatii voastre sau prin fire mai lungi care se conecteaza la o antena pe care sa o amplasati in locul dorit. Aceste antene ajuta la procesul de maximizare a semnalului de transfer (multiplexare spatiala).

Minusul in acest caz este ca veti fi nevoit sa instalati placa de retea direct la placa de baza care este mai putin convenabil comparativ cu un adaptor USB wireless, mai ales daca vreti sa mutati internetul pe un alt PC.

Ce placa de retea fara fir sa cumpar pentru RDS gigabit?

In cazul in care aveti abonamente la RDS fiberlink de 1gb/sec, pentru a avea o viteza considerabil mare va recomand sa va orientati spre o placa de retea wifi PCI.

Sunt putin mai scumpe modelele cu viteze mari de transfer, dar daca esti streamer sau gamer inrait este recomandarea mea sa te orientezi spre o placa retea wireless interna conectata la slotul PCI.

Recomandare placa de retea wireless pentru RDS gigabit

Placa de retea PCI wireless ieftina

recomandare placa de retea wifi PCI

Iata un model ieftin de placa de retea wifi care atinge viteze pana la 300mbps. Este foarte buna si destul de simplu de instalat. Necesita un slot PCI normal liber pe placa de baza. Antenele se fixeaza direct in placa de retea. Functioneaza in protocoalele 802.11 b/g/n.

Placa wireless Dual Band

Placa de retea wireless ASUS

Cea mai buna placa de retea wireless la raportul pret-performanta. Are o antena externa care poate fi amplasata oriunde aproape, depinde de lungimea firelor la care se conecteaza la placa de retea. O puteti conecta si la sloturile PCI Express x1. Are conectare prin protocolul 802.11ac, deci este dual band.

Recomandata pentru routerele Asus pe care le-am recomandat in acest articol.

Atinge viteze de pana la 867 Mbps in reteaua 5Ghz si 300Mbps pentru reteaua 2.4Ghz.

Cea mai buna placa retea wireless 2018

Performanta semnal 5Ghz - 9.5
Performanta semnal 2.4Ghz - 10
Pret - 9.7
Stabilitate semnal - 10

9.8

Scor total

Acest model castiga titlul pentru cea mai buna placa retea wireless din acest articol. Un raport calitate-pret-performanta foarte bun. Ideala pentru abonamentele RDS fiberlink gigabit.

Vedeti daca mai este pe stoc
Evaluarea ta: Fii tu primul !

 

Căt de util ți-a fost acest articol?

Click pe steluțe pentru a evalua!

Media evaluărilor / 5. Numărul voturilor

Tags

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 22 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button