Recomandari Flavius-Tech

Cel mai bun router pentru RDS

Recomandare router wireless pentru RDS

5
(2)

Cel mai bun router pentru RDS Gigabit este dificil de cumpărat daca vrei o nouă rețea internă în casă sau să o upgradezi pe cea actuală, routerul este ”inima” rețelei din casă. Alegerea celui mai bun router pentru tine poate însemna diferența dintre zone fără acoperire a semnalului wireless sau a întreruperilor din timpul streaming-ului.

Cumpărarea routerelor poate fi intimidantă, dar stai liniștit, o să explic ce opțiuni sunt esențiale pentru a reduce lista și a vă ajuta să cumpărați routerul ideal pentru cazul tău.

Cum alegi cel mai bun router wireless pentru RDS?

Cu atatea produse electronice smart din casele noastre (tv, smartphone, tablete, laptopuri, sisteme de alarme etc), este normal să alegem un router wireless foarte bun pentru multi-streaming.

Când alegi un router nou, trebuie să ții cont de aria de acoperire a semnalului și a device-urilor totale care vor fi conectate la el, dar la fel de important este și tipul de aparatură smart care va fi conectată la router. Cu siguranță sunt și multe caracteristici ale routerelor pe care probabil nu le veți folosi niciodată, sau doar le veți testa la început apoi vor fi date uitării. Nu recomand să cheltuiți bani în plus pentru acele caracteristici, dar dacă ai mulți membri în familie, sau copii care au computere pentru gaming, atunci multi-streaming-ul este principalul lucru la care sa fii atent cand cumperi cel mai bun laptop. Vă ghidez prin diferitele opțiuni și fac o recomandare pentru aproape fiecare categorie de routere.

Single sau Dual-Band?

Nu toate routerele sunt egale. Unele modele pot comunica într-o singură bandă radio de transmisie, în timp ce modelele mai recente folosesc 2 benzi radio.

Routere Single Band

Folosesc o frecvență standardizată în banda 2.4Ghz și sunt de obicei cele mai ieftine routere, dar vor interfera cu alte aparaturi din casă, exemplu: cuptoarele cu microunde, device-urile bluetooth, telefoanele mobile de casă etc. Cu toate acestea, rareori se va întrerupe semnalul și sunt perfect adecvate pentru navigare pe net, conectare pe rețele de socializare etc.

Router Dual Band

Dacă aveți device-uri de gaming precum xbox, pc gaming, sau streaming la tv pe NETFLIX, atunci luați neapărat în considerare un router care folosește Dual-Band, prima bandă de 2.4Ghz va fi folosită de device-urile care vor fi utilizate pentru navigare web sau pentru retele de socializare, iar banda de 5Ghz să fie folosită pentru streaming de jocuri sau pentru televizoare care se conecteaza la platforme de redare conținut video.

Mai sunt și routerele tri-band dar le recomand doar pentru persoanele care au nevoie de trafic masiv, de exemplu: pensiuni, hoteluri, etc.

Protocoalele wireless

Protocol 802.11b și 802.11g

Rețeaua locală wireless folosește protocolul 802.11 pentru a trimite și primi date. Device-urile care utilizează un protocol standard mai vechi ca 802.11b și 802.11g au limitări de viteză și operează doar în banda de 2.4Ghz.

Protocol 802.11n

Cel mai folosit protocol de aparatură folosește procolul 802.11n, care asigură o viteză de până la 600Mbps și operează în ambele benzi de transmisie, atât 2.4Ghz cât și 5Ghz. Utilizeaza M.I.M.O, care folosește câteva antene interne sau externe pentru a primi și trimite până la 4 streaming-uri, rezultând o performanță sporită.

Majoritatea device-urilor smart folosesc acest protocol.

Protocol 802.11ac

Dar dacă vrei o rețea pentru streaming masiv de conținut video sau gaming recomandăm un router cu protocol 802.11ac, această tehnologie devine din ce în ce mai comună și aduce îmbunătățiri multe comparativ cu protocolul anterior 802.11n, mai multe M.I.M.O care ajută la mai multe multistreaminguri simultane, și beamforming, o tehnologie care trimite semnal Wi-Fi direct la client decât să împrăștie semnalul în toate direcțiile.

Veți vedea notate routerele cu AC1200, AC 1750 s.a.m.d. Care semnifică viteza routerelor și protocolul de transmisie. De exemplu un router care atinge o viteza de 450Mbps pe banda de 2.4 Ghz și 1.300Mbps pe banda de 5Ghz, va fi notat de producător cu AC1750, fiind suma totală a benzilor, deci maxim pe un device va fi de 1300Mbps.

Protocoalele în sine sunt compatibile între ele, și vom putea folosi un router sau un device conectat cu standard mai vechi, dar va avea limita de viteză a protocolului de transmisie/receptie. Exemplu: daca router-ul are transmisie prin protocolul AC si smartphone-ul are doar standard N, atunci limita de viteza este data de smartphone si de receptia lui prin protocol N, in acest caz router-ul va transmite datele prin protocolul N cu limita aferenta de viteza a protocolului de receptie de date.

Caracteristici importante pentru cel mai bun router

Routerele wireless vin cu o varietate de caracteristici, și ca de obicei cu cât mai multe cu atât prețul crește.

  • Alege un router cu porturi LAN 10/100/1000 (Gigabit pentru RDS), care îți permite să conectezi prin cablu direct de la un PC DESKTOP, sau la N.A.S.
  • Să aiba cel puțin un port USB, în caz că ai o imprimantă sau un stick usb ce vrei sa fie share-uit în rețea
  • Adițional dar nu obligatoriu, de preferat să fie cu antene externe detașabile

Dacă vrei să ai un management bun al rețelei, în special dacă ai copii și vrei să le limitezi timpul de acces la internet alege un router cu opțiune de Control Parental, unde poți seta router-ul să închidă semnalul de internet pe intervale orare.

Să aibă de preferat o rețea separată pentru vizitatori, o poți seta cu parolă separată de rețeaua folosită de tine și familie, iar pentru musafiri să creezi o retea separată. Astfel ai certitudinea că anumite fisiere share-uite din retea nu vor ajunge unde nu trebuie. Această rețea va avea nume separat SSID și parolă separată.

Securitate routere

Aproape toate routerele fără fir oferă securizare de mai multe tipuri.

W.P.S

Îți dă voie să adaugi device-uri compatibile prin simpla apăsare a unui buton, fără a mai fi nevoit să introduci parole etc.

WPA sau WPA2

Cea mai comună metodă de criptare a rețelei pentru a avea access, dar este necesară selectarea Rețelei și o parolă.

Preț cel mai bun router pentru RDS

Ca la orice produs, prețul routerelor este în funcție de performanțe și de caracteristici.

Un router simplu Single Band 802.11N are un preț între 60 de lei și 350 RON.

Un router DualBand 802.11AC poate fi găsit și sub 250 RON, ajungând până la 1000 LEI.

Un router Tri-Band pleacă de la 800 de lei, ajungând până la 2500 RON.

Recomandare cel mai bun router pentru RDS

Router wireless N300 TP-Link

cel mai bun router ieftin pentru rds

Un router cu transmisie 802.11N, este single band.

Este printre cele mai bine vândute routere. Un preț decent pentru stabilitate.

Genul de router pe care îl setezi și uiți de el.

Îl recomand pentru case cu device-uri normale, 3-4 telefoane, 1 laptop și două televizoare smart.

Dacă ai și un pc de gaming, recomand conectarea prin fir.

Router Wireless ASUS 

cel mai bun router rds 2018

Cel mai bun router la raport calitate-pret-performanță, acest model este cu transmisie Dual-Band în protocolul 802.11AC.

Viteza cumulată este de 1200Mbps, deci este ideal pentru cei cu abonament RDS Gigabit.

Dacă aveți telefoane smart cumpărate recent, mai mult ca sigur că folosesc banda wi-fi 5Ghz, ceea ce va asigură o viteză mare de transfer.

Este ideal și pentru streaming de jocuri sau de continut video.

Interfață ușor de configurat, foarte intuitivă. Acesta câștigă titlul de cel mai bun router pentru RDS din acest articol. Prețul și performanța decid.

Cel mai bun router pentru RDS

Preț - 10
Performanță - 9.6
Calitate - 9.8
Semnal - 10

9.9

Scor total

Routerul Wireless ASUS AC1200G Plus primește titlul pentru cel mai bun router la raport calitate-pret-performanță din acest articol. Un router foarte bun, ideal și pentru streaming video, jocuri online, etc.

Verifică dacă mai este pe stoc
Evaluarea ta: 3.88 ( 3 voturi)

Router ASUS Tri-Band

recomandare router rds

Inițial, am vrut să aleg un alt model, dar Asus este o companie ce produce routere de calitate superioară.

Acest model tri-band se pliază pentru mici pensiuni, hoteluri, sau familii mari cu copii care au nevoie de multistreaming masiv, de sharing continut video sau fisiere mari.

 

 

 

Căt de util ți-a fost acest articol?

Click pe steluțe pentru a evalua!

Media evaluărilor 5 / 5. Numărul voturilor 2

Tags

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 22 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button