Recomandari Flavius-Tech

Cum să cumperi Cel Mai Bun SSD M2 – Review Kingston A2000

Alegerea ssd-urilor M.2

Cel mai bun lucru este că am găsit în cele din urmă un ssd de tip M2 care să aibă un raport preț/performanță/capacitate foarte bun pentru acest an 2024. Este vorba de modulul de S.S.D de la Kingston seria A2000 de 1TB.

Aveam nevoie de un SSD rapid pentru noul sistem de la birou, care va fi folosit pentru editări video pentru noul canal de youtube Flavius Tech.

Acest model va fi folosit pentru sistemul de operare.

Invitație pe canalul Youtube

SSD M2 Kingston A2000 – Împachetare

prezentare ssd m.2 kingston a2000

review 2024 ssd kingston a2000

Nu s-a observat pe ecranul camerei ca nu a fost in focus 🙂 !

E una din acele împachetări enervante la care trebuie să apelezi la foarfecă. În pachet nu este inclus vreun radiator pasiv de răcire, doar plăcuța de memorie SSD Kingston A2000.

Simplu!

Nu?

Specificații tehnice cel mai bun ssd m2

Serie A2000
Tip SSD: Intern
Form Factor: M.2
Capacitate: 1TB
Interfata: PCI Express (x4)
Lungime slot M.2: 80mm
Consum (idle) (W): 0.15w
Consum (scriere) (W): 5w
MTBF (ore): 2.000.000
Tehnologii Suport: NVMe
Viteze de lucru Viteza max. (citire) (MB/s): 2200
Viteza max. (scriere) (MB/s): 1900
Random 4KB citire (IOPS): 220.000
Random 4KB scriere (IOPS): 240.000
Caracteristici fizice Dimensiuni (L x l x G) (mm): 80 x 22 x 3.5
Greutate (g): 6.86

În specificații arată bine și veți obține acele rezultate cu condiția să nu fie folosit ca spațiu de stocare pe care să stea sistemul de operare. Eu l-am folosit pentru Windows și uite ce viteze atinge atunci când indexează/citește și scrie simultan în benchmark.

test kingston a2000 windows

Da!

STIU!

Este mult sub specificații, dar țineți cont că windowsul rulează direct pe el, deci indexările fișierelor deja pun la lucru controllerul. Eu zic că se descurcă destul de bine din privința aceasta.

Am un boot time la pc de circa 10 secunde la rece cu o placă de bază Asrock b560 PRO4 (căreia o să-i fac un review curând).

Aplicațiile adobe premiere pro se încarcă rapid, mai folosesc și fusion 360 pentru crearea pieselor 3d pentru imprimantă și la fel, se deschide foarte rapid softul.

Dar în jocuri? Este bun un ssd m.2 pentru gaming?

Loadingul în jocuri a fost îmbunătățit, însă diferența dintre un ssd 2.5inch și acest ssd m.2 nu este uriașă.

Oricum prețul lui nu este atât de mare încât să sperie cumpărătorii, eu zic ca merită. Deși în condițiile actuale de criză nu prea au mai scăzut prețurile la ssd-uri, ba mai mult, au început să urce prețurile în 2023.

Probabil nu este cel mai bun ssd m2 de pe piață, însă la raportul preț/performanță/capacitate stă foarte bine, altfel nu l-aș fi cumpărat pentru mine.

Recomandare cel mai bun ssd m2 2024

Alegerea ssd-ului m.2 am făcut-o pentru propriul sistem și pot să-l recomand pentru utilizarea lui ca spatiu de stocare și utilizare a sistemului de operare. Pentru stocare a datelor alternative rămân la părerea că un SSD SATA 2.5 inch este mult mai potrivit, sau mai bine spus are un raport preț/capacitate mult mai bun.

Uite și 3 linkuri afiliate de unde poți cumpăra acest model:

Vezi prețul la Emag Vezi prețul la Cel.ro Vezi prețul la PcGarage

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button