Recomandari Flavius-Tech

Sfaturi achiziție cel mai bun microfon PC pe 2024

Recomandari microfoane de calculator

Youtube devine din ce în ce mai mult o platformă de streaming video care înglobează cele mai bune și multe joburi în industria media, iar totul începe cu alegerea de microfoane PC și a camerelor de filmat. Sau dacă ai de gând să pornești un podcast, trebuie să faci cele mai bune alegeri în materie de microfoane pentru pc de tip studio pentru înregistrarea vocii. Sigur, poți să folosești și telefonul smart pentru acest lucru, însă microfonul de PC pentru studio static este următorul nivel. Problema este că nu știi care este cea mai bună alegere în privința microfonului cel mai bun.

Multe denumiri pompoase când cauți detaliile despre microfoane! La ce să fii atent cu adevărat când cauți microfonul potrivit pentru tine? Indiferent că faci un film pentru Youtube, sau ții un podcast, uite câteva detalii utile despre care trebuie să ții cont.

La ce vei folosi microfonul?

" class="index-title">

Acesta este cel mai esențial mod de a sorta microfoanele de PC, să știi exact la ce o să folosești microfonul. Prețul mare nu te ajută mereu în orice utilizare, deci poți să cheltui o avere pe microfon și acesta să nu se ridice la nivelul așteptărilor. După cazul utilizării nu este o regulă de a cumpăra cel mai scump microfon de pc, poți să găsești și categoria ieftină a microfoanelor de birou.

Știind la ce vei utiliza microfonul este cea mai importantă caracteristică pe care trebuie să o ai în vedere.

Cele mai bune tipuri de microfoane PC?

cele mai bune tipuri de microfoane pc studio streaming

După ce ai hotărât la ce vei folosi microfonul, vei fi nevoit să alegi tipurile de microfoane. Detaliile pot fi intimidante aici, dar o să simplific în câteva fraze diferențele dintre tipurile microfoanelor. La bază, sunt două tipuri de microfoane (sunt mai multe, dar 2 sunt principale).

  1. Dynamic (de tip dinamic)
  2. Condenser (de tip condensator)

Cele mai bune microfoane dinamice

Sunt potrivite pentru scenă, fie pentru un muzician sau stand up comedy. Este ideal de a fi folosit în împrejurări de gălăgie din public. Au o bobină mică înăuntru care este foarte sensibilă la vibrațiile sunetelor. În timp ce vibrațiile sunetului sunt captate de bobină, acestea sunt convertite în semnal electric ce poate fi captat/înregistrat.

Cele mai bune microfoane condensatoare

Acestea sunt principalele acestui articol. Sunt cele mai populare printre streameri/vlogeri pentru podcasturi, etc.

Microfoanele cu condensatoare funcționează puțin diferit de cele dinamice și utilizează un condensator în locul unei bobine cu magneți.

Putem să vorbim tehnic vreo 3-4 articole despre diferențele tehnice dintre cele 2 microfoane.  Tot ce trebuie să știți, în practică, microfoanele PC cu condensator sunt mai senzitive la vibrațiile din sunetele mai slabe (cu unda sonoră mai mică) decât microfoanele dinamice. În timp ce microfoanele dinamice sunt potrivite pentru a capta basul unui instrument de sunet, cele cu condenser sunt mai senzitive și nu sunt potrivite pentru acest gen de sunete.

Cele mai bune utilizari pentru microfoane de PC cu condensatoare!

De regulă, vorbim de microfoane statice, ideale pentru birouri/studiouri. În principal pentru că plăcuțele din condensator au o longevitate mai scăzută, de aceea sunt recomandate pentru a fi statice.

Sunt și excepții, pentru microfoanele uriașe folosite la scenele din filme de producție profesională. Sunt folosite în special când este nevoie să fie captată vocea actorilor.

Sfaturi utile și secrete

Știind la ce  o să folosești microfonul, acum știi și ce tip să cumperi, dar pe lângă acești doi factori, există și un set de secrete care sunt divergente și nu au legătură cu achiziția microfoanelor.

Acordă atenție încăperii unde folosești microfonul

Este cel mai important lucru și despre care puțini vorbesc. Eu personal, consider că acest aspect este mai important decât achiziția în sine de microfoane pentru PC de studio.

Poți să cumperi cel mai scump și cel mai performant microfon pentru PC, acesta va performa ca un microfon de 100 de lei dacă încăperea nu este bine configurată. Dar dacă dai atenție camerei unde folosești  microfonul, vei avea rezultate profesionale.

Ai buget limitat? Nu-ți permiți să pui spumă fonoizolantă în toată camera?

Cumpără câteva plăci de spumă fonoizolantă și începe cu colțurile camerei, acoperă toate muchiile camerei, este un pas esențial, dar dacă bugetul nu-ți permite să acoperi zidurile complet, poți începe cu acoperirea colțurilor.

Diferențele sunt uriașe!

Dacă îți rămân plăci fonoizolante, următoarea locație este pe zidul din spatele microfonului, indiferent la ce distanță este zidul din spatele microfonului. Nu uitați!!! Viteza sunetului este uriașă, vocea voastră o să creeze reverberații din zid, deci perpendicular pe sunetele scoase din gură, zidul din spatele microfonului vor întoarce acele vibrații înapoi în microfon și se va auzi acel efect de ecou. Țineți cont că microfoanele cu condensator sunt foarte sensibile și vor capta acele sunete întoarse din zid.

Dacă totuși nu ai bani de plăci speciale fonoizolante, o pătură mai groasă pusă pe pereți poate atenua efectul de ecou/reverberații.

E nevoie de placă de sunet specială?

O placa de sunet specială pentru microfoane ar fi ideală, dar nu este obligatorie. Plăcile de bază actuale sunt destul de avansate pentru a le folosi.

Am scris un articol AICI despre plăcile de sunet dedicate.

Recomandari + TOP 6 cele mai bune microfoane PC


#1 Microfon PC Samson Meteor

Microfonul pe care-l am și eu

cel mai bun microfon pentru pc din romania

Cele mai bune caracteristici:

  • Trepied integrat
  • Condensator
  • Omnidirecțional

Un microfon pe care-l folosesc la canalul de youtube Flavius-Tech, are foarte multe calități și finețe. Dar țineți cont de sfaturile de mai sus din articol și izolați fonic bine zona unde-l folosiți. Eu l-am folosit de câteva ori când m-am înregistrat în bucătărie și având suprafețe dure precum gresia, sticlă, faianță și suprafețe lucioase de la mobilă, a creeat efect de ecou. Deci panourile fonoizolante sunt aproape obligatorii.

Este un microfon bun și pentru broadcasting sau dacă aveți de gând să intrați în lumea podcastingului.

Sunt 2 lucruri negative la el:

  1. Cablul este scurt și este miniusb, nu microusb, și va trebui să puneți prelungitoare, că este greu să găsești cablu miniusb lung.
  2. Posibilitatea de montare pe stativ, nu are filet 1/4″, are ceva filet m3, deci vă va fi greu să găsiți soluții de fixare pe stativ.

O parte pozitivă este că nu trebuie să te complici cu drivere și softuri, este plug-and-play.

Păreri PRO:
  • sunet remarcabil dacă aveți acustica camerei în ordine
  • oferte de preț bun uneori
  • are trepied inclus, se pot demonta acele piciorușe
  • microfon excelent pentru podcast
Păreri CONTRA:
  • nu are filet 1/4
  • cablu scurt

#2 Microfoanele GXT 242

Un microfon ieftin și de calitate bună

microfoane streaming

Cele mai bune caracteristici:
  • 2200 Ohm
  • USB
  • Stativ de birou

Unul dintre microfoanele ieftine dedicate streamerilor. Interfața este USB și nu necesită softuri speciale, este un microfon plug and play. Este destul de sensibil la zgomotele din cameră, deci dacă ești gamer și nu folosești căștile, s-ar putea să fie receptate sunetele de microfon venite de la boxe. Se poate diminua efectul reducând din setări sensibilitatea microfonului.

Ideea este că pentru gameri este bun doar dacă jucați cu căștile pe cap și nu folosiți boxele pentru sunet.

Trepiedul cu care vine este micuț rău de tot și vă sugerez să-l țineți în poziție verticală pentru a nu se răsturna. Ideal este să mai cheltuiți 50-60 de lei pe un trepied mai solid, pe care-l veți putea folosi și la alte taskuri.

Cât despre setări, nu prea trebuie să faceți nimic, poate câteva ajustări în funcție de preferințele și setupurile încăperii vostre.

Păreri PRO:
  • ușor de instalat și folosit
  • nu necesită drivere/softuri
  • are trepied inclusț
  • sunet captat mult peste așteptări
Păreri CONTRA:
  • instabil pe trepiedul inclus la 45 de grade
  • sensitivitate prea mare (trebuie pus departe de boxe)

#3 Microfonul de Studio Audio Technica AT2020USB+

Unul dintre cele mai bune microfoane PC cu condensator

microfon usb de studio audio technica

Cele mai bune caracteristici:
  • Condenser permanent polarizat
  •  Cardioid
  • Ieșire USB
  • Jack 3.5mm pentru căști

Una dintre cele mai bune alegeri dacă ai nevoie de microfoane pentru PC de tip studio statice. Este special conceput pentru a fi montat pe un desk/birou, util pentru cei care țin podcasturi sau pur și simplu țin vloguri de la birou. Fiind cu ieșire USB, și având și un cablu USB de 3.1m, foarte lung! Dacă ai camera bine izolată fonic, acest model, ce-i drept, deloc ieftin, te va ajuta să ai un sunet de cea mai bună calitate.

Păreri PRO:
  • este USB
  • cablu + suport și stativ inclus în preț
  • are și intrare 3.5mm pentru căști
  • sunetul foarte curat fără distorsiuni/ecouri (depinde și de încăpere)
Păreri CONTRA:
  • prețul deloc ieftin

#4 Cel Mai Bun Microfon Kingston HyperX

Cel mai bun microfon pentru streaming și gaming

cel mai bun microfon pentru streaming și gaming 2024

Cele mai bune caracteristici:
  • Senzor tap to mute
  • Plug and play
  • Compact

Acesta are cel mai bun raport calitate-pret-performanță pentru un microfon de pc de tip studio pentru streameri și gameri. Conectarea se face via USB, iar sunetul redat este fidel și foarte clar.

Are un led martor pentru a ști când operează, singurul buton va fi acela pentru a pune pe mute rapid, fără a fi nevoie de soft. Nu are el prea multe caracteristici și setări demne de 2024, dar își face treaba pentru lucrul pentru care a fost conceput. Poate fi folosit și la MAC și la console Playstation.

Este ușor de montat pe un alt braț articulat, pentru că standul cu care vine este relativ static de birou, dar se poate roti pe loc fix. Microfonul este foarte compact, nu ocupă deloc spațiu și poate fi ușor de mutat/transportat.

Cât despre sunet, pot să spun că sunt microfoane de două ori mai scumpe cu același nivel de calitate a sunetului redată. Modelele acestea sunt după cum am zis mai sus, cele mai bune microfoane PC de studio pentru streaming/podcast/gaming.

Păreri PRO:
  • sunet excelent
  • este compact
  • plug and play
  • preț mic
Păreri CONTRA:
  • nu are mufă jack
  • deficiență de caracteristici speciale

Cel mai bun microfon PC de studio

Captare sunet - 10
Raport preț-performanță audio - 10
Materiale de construcție+suport - 9.2

9.7

Scor obținut

HyperX SoloCast are cel mai bun raport calitate sunet/preț dintre cele 3 din topul de astăzi. Este un microfon ce reușește să redea sunetul la aceeași calitate cu microfoanele de streaming și gaming de peste 900 de lei. Este deci, cel mai ieftin microfon PC pentru calitatea oferită în 2024.

User Rating: 5 ( 1 votes)

#5 Microfon PC Trust GXT 252 Emita Plus

O soluție completă ieftină de microfon de studio pentru PC

recomandare microfon de studio

Cele mai bune caracteristici:
  • Suport prindere cu braț inclus
  • Captează sunetele excelent
  • Microfon condender

Un microfon ce-l recomand streamerilor mai ales, vine în pachet cu brațul flexibil pentru montare, se prinde pe marginea biroului/mesei. Ce-i drept, după o vreme șuruburile încep să se slăbească, mai ales dacă este modificată poziția destul de des. Și acest model este tot cu conectare USB.

Captează și cele mai fine sunete, iar dacă încăperea are izolație fonoabsorbantă, acest microfon este excelent. Nu este genul de microfon pentru muzicieni, fiind vorba de un microfon cu condensator de calitate bună.

Una dintre cele mai bune alegeri de microfoane de pc pentru studio, recomandat pentru streaming sau video recording.

Păreri PRO:
  • preț ieftin
  • inclus brațul de prindere
  • sunet de calitate superioară
  • nu are zgomot de fundal
Păreri CONTRA:
  • nimic

#6 Cele mai bune Microfoane Trust GXT 241 Velica

Unul dintre cele mai ieftine microfoane PC

recomandare cele mai bune microfoane pentru pc 2024

Cele mai bune caracteristici:
  • Plug&Play
  • Materiale de calitate
  • Stativ/tripod inclus
  • Filtru inclus

Nu putea să lipsească din acest top 5 cele mai bune microfoane și unul accesibil ca preț pentru 2024. Un microfon ieftin, dar crează senzația că este un microfon profesional, asta datorită materialelor metalice din care este făcut.

Sincer,

Componentele unui microfon foarte scump adunate împreună nu cred că depășesc 100 de lei, chiar și la microfoanele de 1.000 de lei. Brandurile și designurile completează acele prețuri.

Uite un microfon ieftin, într-o cameră bine izolată fonic la interior, preferabil și la exterior, poate să sune ca un microfon de 1.000 de lei. Nu știu câți pot face diferențele dintre ele.

Ideal acest microfon și pentru gamerii care fac streaming audio/video.

Păreri PRO:
  • cablu inclus
  • materiale de construcție de calitate
  • sunet clar, fără distorsiuni
  • recomandabilă o placă de sunet dedicată pentru el
  • microfon ieftin
Păreri CONTRA:
  • tripodul este micuț rău

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

14 Comentarii

    1. Buna,
      Este putin overkill, dar daca bugetul permite, atunci este foarte bun pentru vlogging/streming live.
      Oricum, este o achizitie care o sa dureze o viata intreaga acel model.

  1. Buna. M-ar interesa un microfon pentru GTA V (FiveM), deoarece mi se cere acest lucru, pe acel server si as dori un microfon la un pret decent. Dar nu stiu ce sa-mi cumpar. Cateva sfaturi / idei?

  2. Salutare!
    Se pare ca in sfarsit a aparut pe piata si la noi, noul monstru pe care mi-l doream (https://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/msi/gaming-173-ge76-raider-12uhs-uhd-120hz-procesor-intel-core-i9-12900hk-24m-cache-up-to-500-ghz-32gb-ddr5-1tb-ssd-geforce-rtx-3080-ti-16gb-no-os-titanium-blue/).
    Intrebarea mea ar fi urmatoarea: merita sa il comand acum la pretul acela sau sa mai astept ? Crezi ca se va ieftini , sau risc sa nu il mai gasesc deloc in viitor daca mai astept sa scada pretul ? Stiu ca tu ai mare experienta in asa ceva si ma bazez pe sfaturile tale.

    1. Salut,
      Probabil o să fii într-o așteptare perpetuă.
      Se va ieftini și vei constata că a apărut o altă generație, o aștepți și pe aceea în România, când ajunge te întrebi dacă să aștepți să se ieftinească și o iei de la capăt :).

      1. Deci tu ma sfatuiesti sa nu mai astept, nu ? Ma gandeam doar la faptul ca pana acum doar PC Garage au adus produsul pe piata romaneasca si cred ca e imposibil sa nu il aduca si altii, iar atunci va creste un pic concurenta si vor mai lasa din pret. Ma gandesc ca poate o sa il aduca si Altex, etc.

      2. Nu 100-200, ar conta daca l-as prinde cu 2000-3000 mai ieftin, dar probabil foarte slabe sansele ca Cel sau Altex sa il bage atat de jos (cel putin momentan) deodata ce concurentii lor au pretul la 22.000…

    2. Salut Flavius. Am achizitionat pana la urma acel monstru de laptop, astept sa imi soseasca comanda de la PCGarage. Intre timp ma gandeam ce alte accesorii/periferice ar mai fi esentiale pentru acest laptop, pentru a functiona cat mai bine si corect. Banuiesc ca un cooler obligatoriu, nu ? dar nu ma pricep la coolere externe, care sunt bune, care nu, firme, etc… Ce alte accesorii esentiale ar mai fi ?

      1. Salut,
        Ar fi culmea sa mai fii nevoit sa dai banii pe standuri cu ventilatie dupa ce platesti 22.000 de lei pe laptop.
        Eventual un usb stick sa ai si daca tii la birou laptopul, eventual sa iei un kit de mouse si tastatura de gaming.

      2. Am inteles. O sa ma ocup zilele astea si de periferice. Inainte de prima utilizare a laptopului, trebuie sa il las cumva la incarcat un anumit interval de timp, ai cumva idee ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button