Recomandari Flavius-Tech

Cum alegi cele mai bune microfoane pc

Recomandare microfon PC

Fie că vrei să filmezi ceva, sau ai de gând să pornești un podcast, trebuie să faci cele mai bune alegeri în materie de microfoane pentru pc de tip studio pentru înregistrarea vocii. Sigur, poți să folosești și telefonul smart pentru acest lucru, însă microfonul de PC pentru studio static este următorul nivel. Problema este că nu știi care este cea mai bună alegere în privința microfonului cel mai bun.

Multe denumiri pompoase când cauți detaliile despre microfoane. La ce să fii atent cu adevărat când cauți microfonul potrivit pentru tine? Indiferent că faci un film pentru Youtube, sau ții un podcast, uite câteva detalii utile despre care trebuie să ții cont.

La ce vrei să folosești microfonul?

Acesta este cel mai esențial mod de a sorta microfoanele de PC, să știi exact la ce o să folosești microfonul. Prețul mare nu te ajută mereu în orice utilizare, deci poți să cheltui o avere pe microfon și acesta să nu fie ce-ți trebuie.

Știind la ce vei utiliza microfonul este cea mai importantă caracteristică pe care trebuie să o ai în vedere.

Care sunt cele mai bune tipuri de microfoane PC?

După ce ai hotărât la ce vei folosi microfonul, vei fi nevoit să alegi tipurile de microfoane. Detaliile pot fi intimidante aici, dar o să simplific în câteva fraze diferențele dintre tipurile microfoanelor. La bază, sunt două tipuri de microfoane (sunt mai multe dar 2 sunt principale).

 1. Dynamic (de tip dinamic)
 2. Condenser (de tip condensator)

Cele mai bune microfoane dinamice

Sunt potrivite pentru scenă, fie pentru un muzician sau stand up comedy. Este ideal de a fi folosit în împrejurări de gălăgie. Au o bobină mică înăuntru care este foarte sensibilă la vibrațiile sunetelor. În timp ce vibrațiile sunetului sunt captate de bobină, acestea sunt convertite în semnal electric ce poate fi captat/înregistrat.

Cele mai bune microfoane condensatoare

Acestea sunt principalele acestui articol. Sunt cele mai populare printre streameri/vlogeri pentru podcasturi, etc.

Microfoanele cu condensatoare funcționează puțin diferit de cele dinamice și utilizează un condensator în locul unei bobine cu magneți.

Putem să vorbim tehnic vreo 3-4 articole despre diferențele tehnice dintre cele 2 microfoane.  Tot ce trebuie să știți, în practică, microfoanele PC cu condensator sunt mai senzitive la vibrațiile din sunetele mai slabe (cu unda sonoră mai mică) decât microfoanele dinamice. În timp ce microfoanele dinamice sunt potrivite pentru a capta basul unui instrument de sunet, cele cu condenser sunt mai senzitive și nu sunt potrivite pentru acest gen de sunete.

Cele mai bune utilizari pentru microfoane de PC cu condensatoare!

De regulă, vorbim de microfoane statice, ideale pentru birouri/studiouri. În principal pentru că plăcuțele din condensator au o longevitate mai scăzută, de aceea sunt recomandate pentru a fi statice.

Sunt și excepții, pentru microfoanele uriașe folosite la scenele din filme de producție profesională. Sunt folosite în special când este nevoie să fie captată vocea actorilor.

Sfaturi utile și secrete

Știind la ce  o să folosești microfonul, acum știi și ce tip să cumperi, dar pe lângă acești doi factori, există și un set de secrete care sunt divergente și nu au legătură cu achiziția microfoanelor.

Dă atenție încăperii unde folosești microfonul

Este cel mai important lucru și despre care puțini vorbesc. Eu personal, consider că acest aspect este mai important decât achiziția în sine de microfoane pentru PC de studio.

Poți să cumperi cel mai scump și cel mai performant microfon pentru PC, acesta va performa ca un microfon de 100 de lei dacă încăperea nu este bine configurată. Dar, dacă dai atenție camerei unde folosești  microfonul, vei avea rezultate profesionale.

Ai buget limitat? Nu-ți permiți să pui spumă fonoizolantă în toată camera?

Cumpără câteva plăci de spumă fonoizolantă și începe cu colțurile camerei, acoperă toate muchiile camerei, este un pas esențial, dar dacă bugetul nu-ți permite să acoperi zidurile complet, poți începe cu acoperirea colțurilor.

Diferențele sunt uriașe!

Dacă îți rămân plăci fonoizolante, următoarea locație este pe zidul din spatele microfonului, indiferent la ce distanță este zidul din spatele microfonului. Nu uitați!!! Viteza sunetului este uriașă, vocea voastră o să creeze reverberații din zid, deci perpendicular pe sunetele scoase din gură, zidul din spatele microfonului vor întoarce acele vibrații înapoi în microfon și se va auzi acel efect de ecou. Țineți cont că microfoanele cu condensator sunt foarte sensibile și vor capta acele sunete întoarse din zid.

Dacă totuși nu ai bani de plăci speciale fonoizolante, o pătură mai groasă pusă pe pereți poate atenua efectul de ecou/reverberații.

E nevoie de placă de sunet specială?

O placa de sunet specială pentru microfoane ar fi ideală, dar nu este obligatorie. Plăcile de bază actuale sunt destul de avansate pentru a le folosi.

Am scris un articol AICI despre plăcile de sunet dedicate.

Recomandare microfoane PC + TOP 3 cele mai bune


#1 Microfon de Studio Audio Technica AT2020USB+

Unul dintre cele mai bune microfoane PC cu condensator

microfon usb de studio audio technica

Cele mai bune caracteristici:
 • Condenser permanent polarizat
 •  Cardioid
 • Ieșire USB
 • Jack 3.5mm pentru căști

 

Una dintre cele mai bune alegeri dacă ai nevoie de microfoane pentru PC de tip studio statice. Este special conceput pentru a fi montat pe un desk/birou, util pentru cei care țin podcasturi sau pur și simplu țin vloguri de la birou. Fiind cu ieșire USB, și având și un cablu USB de 3.1m, foarte lung! Dacă ai camera bine izolată fonic, acest model, ce-i drept, deloc ieftin, te va ajuta să ai un sunet de cea mai bună calitate.

Păreri PRO:
 • este USB
 • cablu + suport și stativ inclus în preț
 • are și intrare 3.5mm pentru căști
 • sunetul foarte curat fără distorsiuni/ecouri (depinde și de încăpere)
Păreri CONTRA:
 • prețul deloc ieftin

#2 Microfon Kingston HyperX

Cel mai bun microfon pentru streaming și gaming

cel mai bun microfon pentru streaming și gaming 2021

Cele mai bune caracteristici:
 • Senzor tap to mute
 • Plug and play
 • Compact

 

Acesta are cel mai bun raport calitate-pret-performanță pentru un microfon de pc de tip studio pentru streameri și gameri. Conectarea se face via USB, iar sunetul redat este fidel și foarte clar.

Are un led martor pentru a ști când operează, singurul buton va fi acela pentru a pune pe mute rapid, fără a fi nevoie de soft. Nu are el prea multe caracteristici și setări demne de 2021, dar își face treaba pentru lucrul pentru care a fost conceput. Poate fi folosit și la MAC și la console Playstation.

Este ușor de montat pe un alt braț articulat, pentru că standul cu care vine este relativ static de birou, dar se poate roti pe loc fix. Microfonul este foarte compact, nu ocupă deloc spațiu și poate fi ușor de mutat/transportat.

Cât despre sunet, pot să spun că sunt microfoane de două ori mai scumpe cu același nivel de calitate a sunetului redată. Modelele acestea sunt după cum am zis mai sus, cele mai bune microfoane PC de studio pentru streaming/podcast/gaming.

Păreri PRO:
 • sunet excelent
 • este compact
 • plug and play
 • preț mic
Păreri CONTRA:
 • nu are mufă jack
 • deficiență de caracteristici speciale

Cel mai bun microfon PC de studio

Captare sunet - 10
Raport preț-performanță audio - 10
Materiale de construcție+suport - 9.2

9.7

Scor obținut

HyperX SoloCast are cel mai bun raport calitate sunet/preț dintre cele 3 din topul de astăzi. Este un microfon ce reușește să redea sunetul la aceeași calitate cu microfoanele de streaming și gaming de peste 900 de lei. Este deci, cel mai ieftin microfon PC pentru calitatea oferită în 2021.

Steluțele vizitatorilor: 5 ( 1 voturi)

#3 Microfon Trust GXT 252 Emita Plus

O soluție completă ieftină de microfon de studio pentru PC

recomandare microfon de studio

Cele mai bune caracteristici:
 • Suport prindere cu braț inclus
 • Captează sunetele excelent
 • Microfon condender

 

Un microfon ce-l recomand streamerilor mai ales, vine în pachet cu brațul flexibil pentru montare, se prinde pe marginea biroului/mesei. Ce-i drept, după o vreme șuruburile încep să se slăbească, mai ales dacă este modificată poziția destul de des. Și acest model este tot cu conectare USB.

Captează și cele mai fine sunete, iar dacă încăperea are izolație fonoabsorbantă, acest microfon este excelent. Nu este genul de microfon pentru muzicieni, fiind vorba de un microfon cu condensator de calitate bună.

Una dintre cele mai bune alegeri de microfoane de pc pentru studio, recomandat pentru streaming sau video recording.

Păreri PRO:
 • preț ieftin
 • inclus brațul de prindere
 • sunet de calitate superioară
 • nu are zgomot de fundal
Păreri CONTRA:
 • nimic

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2021, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

5 Comentarii

 1. Buna. M-ar interesa un microfon pentru GTA V (FiveM), deoarece mi se cere acest lucru, pe acel server si as dori un microfon la un pret decent. Dar nu stiu ce sa-mi cumpar. Cateva sfaturi / idei?

  1. Buna,
   Este putin overkill, dar daca bugetul permite, atunci este foarte bun pentru vlogging/streming live.
   Oricum, este o achizitie care o sa dureze o viata intreaga acel model.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button