Recomandari Flavius-Tech

Cele mai bune ventilatoare de carcasa

Recomandare ventilator de carcasa: Ghid montare

2020 se apropie, o sa vorbim despre racirea carcaselor de pc si despre cum sa alegeti cele mai bune ventilatoare de carcasa. Cum sa montezi cel mai corect ventilatorul de carcasa pentru calculator.

Dacă ați observat că PC-ul dvs. rulează un pic mai fierbinte decât ceea ce este ideal pentru componentele sistemului dvs., poate fi timpul să începeți să verificați câteva dintre cele mai bune ventilatoare de carcasa pc pentru a evita problemele viitoare. Există o varietate largă de opțiuni disponibile pentru voi atunci când vine vorba de ventilatoare de carcasa pc, este important să alegeți unul potrivit pentru cazul dumneavoastră.

Pentru a vă ajuta puțin, am pus împreună acest ghid cuprinzător al cumpărătorului pentru a explica modul în care funcționează un sistem de răcire a ventilatorului și cum să alegeți cel mai bun pentru cazul, componentele și alte specificații ale sistemului PC. Înainte de a începe să faceți cumpărături, veți dori să verificați de două ori dimensiunile cazului dvs. și cât de mult spațiu liber aveți de fapt in interiorul carcasei pentru cumpararea unui ventilator. În unele cazuri, este posibil să aveți nevoie de mai multe ventilatoare. Într-adevăr, totul depinde de ceea ce încerci să faci.

Ce rol are coolerul/ventilatorul pentru performanta calculatorului?

cel mai bun ventilator de carcasa 2018

Pe măsură ce tehnologia avanseaza rapid, la fel si pc-urile și laptopurile noastre devin din ce în ce mai performante, o data cu ele crește și consumul componentelor și sunt direct corelate cu disiparea energiei sub formă de caldură.

Dacă performanțele sistemelor se măresc constant, nu putem spune acelasi lucru si despre ventilatoarele de racire a carcaselor, din păcate acestea nu s-au schimbat deloc aproape.

Asadar, o carcasă nearesită poate afecta durata de viață a intregului sistem. Indiferent daca ai o carcasa de pc gaming, este bine să asiguri o circulatie bună a aerului prin carcasa calculatorului.

Cu o pozitionare corecta a ventilatoarelor, putem realiza o aerisire simultană a ambelor procese, aducerea de aer proaspat în carcasă, în timp ce alt/e ventilator/oare scoate aerul cald produs de componente.

Cum este cel mai bine să montez corect ventilatoarele pe carcasă?

Nu este atât de dificil, doar trebuie sa fim atenți la detalii. Am schițat o diagrama legata de cum trebuie montate corect ventilatoarele pe o carcasa.

 

cum sa montez corect ventilatoarele pe carcasa

Sagețile albastre sunt reprezentate de aer rece, iar cele roșii reprezinta aerul cald ce trebuie împins în afara carcaselor.

Asadar, o sa punem ventilatoarele sa traga aer rece de la baza și din fața carcasei, astfel vom impinge acel aer proaspăt spre componente.

Legile fizicii spun că aerul mai cald se ridică în sus în mod natural, deci, ventilatoarele de sus din carcase au rolul de a impinge acel aer cald spre exteriorul carcasei.

De unde stiu care parte a ventilatorului trage aer si care impinge aerul?

Aici este confuzia multora, nu știu mai exact care parte a ventilatorului trage aer și care parte impinge aerul.

 

pozitionare corecta a ventilatoarelor de carcasa

Partea care trage aerul este cea mobila, partea ventilatorului care se misca din stanga imaginii este cea pe care trage aerul.

Partea care impinge aerul este statică, partea ventilatorul pe care este asezat motorasul este fixă, imaginea din partea dreapta, deci pe acea parte va ieși aerul.Sunt si mici exceptii, dacă se schimbă polaritatea ventilatoarelor, acestea își vor schimba sensul de rotații.

Deci, acum aveți idee care parte a carcasei se ocupa de aducerea aerului proaspat și care o scoate… știți și direcția aerului care circulă prin coolere. Rămâne doar sa le montați.

Asigură-te ca achiziționezi dimensiunea corectă a ventilatoarelor pentru carcasele fiecăruia din voi. Cele mai bune ventilatoare de carcasă sunt cele de 120mm.

Cum deosebesc ventilatoarele de carcasa de cele de procesor?

Ventilatoarele care au palele/elicele mai late si mai putine ca numar sunt recomandate pentru coolerele cu radiatoare, ex: coolerul de procesor

Ventilatoarele care au palele/elicele mai înguste și mai multe ca număr sunt recomandate pentru carcasele pc-urilor.

Avantajele la cele cu mai multe elice/pale sunt că direcționează aerul pe portiuni fixe si pe distante mai mari, iar cele de radiatoare imping aerul pe suprafate mai mari si mai scurte, exemplu suprafetele de radiatoare care sunt imediat langa ventilatoare.

Recomandare cele mai bune ventilatoare de carcasa silentioase

O sa dau 2 exemple de ventilatoare foarte bune pentru carcasele de pc. Unul pe care il recomand pentru calitatea ventilatoarelor si silentiozitatea lor, dar sunt putin mai scumpe, si unul din segmentul ieftine.

Ventilator Noctua, cel mai silentios ventilator

cel mai silentios ventilator de carcasa

Si un model mai ieftin si destul de silentios.

ARCTIC AC, cel mai bun ventilator si iefitn

cele mai bune ventilatoare de carcasa 2018

Am scris un articol si despre coolerele de procesoare si diferite tipuri de raciri, vezi articolul AICI

In concluzie,

Nu neglijați importanța aerisirii carcaselor de calculator, cele mai bune ventilatoare de carcasa depind si de carcasele voastre.

Lasati in sectiunea de comentarii un feedback daca nu stiti cum sa alegeti cele mai bune ventilatoare de carcasa si va ajut cat pot de repede.

Căt de util ți-a fost acest articol?

Click pe steluțe pentru a evalua!

Media evaluărilor / 5. Numărul voturilor

Tags

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 22 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button