Recomandari Flavius-Tech

Cum alegi cel mai bun kit iluminare carcasa pc

Recomandare kit de iluminare a carcaselor de calculator

Astazi o sa vorbim despre diferite optiuni de a obtine un design atragator al pc-ului vostru de gaming. Un asftel de kit de iluminare carcasa este foarte usor de montat si preturile au mai scazut in ultimul timp. Totusi trebuie sa dati putina atentie la detalii ca sa obtineti rezultate cat mai spectaculoase.

Sunt cateva tipuri de kituri de benzi led in functie de controlul iluminarii:

 1. banda led multicolora cu telecomanda
 2. banda led fara telecomanda
 3. banda de iluminare cu controller ce se ataseaza pe carcasa
 4. kit iluminare UV

Avantaje si dezavantaje kit iluminare carcasa

Kit iluminare carcasa pc

Avantajul unui kit iluminare carcasa cu telecomanda este ca puteti controla culorile mult mai usor, dar trebuie sa aveti telecomanda la dispozitie de fiecare data cand vreti sa schimbati modul de iluminare.

Kitul led de iluminare fara telecomanda se poate controla din softul placilor de baza, dar trebuie sa mentionez ca nu toate placile de baza dispun de softuri speciale pentru controlul benzilor de iluminare led. De exemplu CAM software este un soft des folosit pentru anumite benzi led, benzile led de la NZXT de exemplu foloseste softul, deci nu va fi nevoie de o telecomanda IR.

Kiturile de iluminare cu controller au avantajul ca nu necesita o telecomanda fara fir, modulul de controll se va atasa prin fir pe carcasa, dezavantajul este ca trebuie sa il ascundeti cat mai bine pentru a nu afecta designul, dar sa fie cat mai usor de accesat pentru a schimba modul de iluminare.

Kitul de iluminare UV este cel mai simplu de instalat pentru ca nu necesita controlul iluminarii, pentru ca acest kit este doar cu lumina Ultra-violeta, mentionez ca acestea functioneaza doar pe configuratiile cu cablaje modate de culori vii, albe, portocalii etc. Astfel effectul iluminarii UV este mult mai imersiv. Deci, daca aveti componente si cabluri de culori vii in interiorul carcasei, puteti opta si pentru un astfel de kit iluminare carcasa pc.

Cum montez un kit iluminare carcasa led

In functie de carcasa si de tipul de iluminare veti alege si kitul de benzi led. Acum, depinde si de preferintele fiecaruia, multi prefera o iluminare mai subtila fara a distrage prea mult atentia, altii prefera o iluminare multicolora mai puternica. Dar, in principiu trebuie sa va orientati si sa faceti cateva masuratori ale carcaselor.

Asigurati-va ca aveti spatiul necesar pentru a le monta pe marginile carcaselor. Pentru o iluminare mai subtila, doua benzi led de 30 de centimetri fiecare ar trebui sa fie suficienta, mai ales daca aveti o carcasa mini Tower.

Benzile led sunt fie magnetice, fie cu banda dublu adeziva ce se lipeste de carcasa. Cel mai indicat este sa va orientati spre cele magnetice, ca sa puteti sa le reconfigurati dupa bunul plac .

Conectarile sunt de mai multe tipuri, marea majoritate se alimenteaza prin cablu Molex, altele vin cu modul separat in care alimentati toate benzile led direct din modul, mai sunt si modele de kit iluminare carcasa ce se conecteaza la porturile usb de pe placile de baza pentru a le controla din software.

Mentionez ca benzile de led pot fi taiate pentru a se incadra in carcasa, dar ledurile ce vor ramane nu vor mai putea fi folosite decat cu modificari mai complexe

Recomandare kituri de benzi led pentru iluminare carcasa pc

Kit benzi led iluminare Corsair

recomandare banda led iluminare corsair 2018

Acest model de kit iluminare carcasa pc, este cu modul de alimentare si control separat, benzile led sunt magnetice, deci le puteti monta cu usurinta. Fiecare banda este controlata individual datorita acelui modul, modulul se va conecta prin cablu usb 2.0, fiecare placa de baza are minim un conector port usb (header), de obicei este langa conectorul de la front panel pentru controlul butoanelor on/off, hdd led, reset switch etc. Controlul benzilor se va face din software, iar alimentarea se face dintr-o mufa sata de alimentare de la sursa. In cazul in care nu aveti un cablu liber de alimentare sata, puteti folosi un adaptor sata-molex. Lungimea benzilor este de 40 cm. Softul este foarte usor de folosit si este special conceput de Corsair.

Avantaje:

 • usor de instalat
 • benzi magnetice
 • soft dedicat si usor de configurat
 • benzile de iluminare nu degaja caldura
 • calitate buna a led-urilor

Dezavantaje:

 • poate pretul
Kit benzi led iluminare cu telecomanda ieftin

kit benzi led ieftine

Printre cele mai ieftine benzi led pe care le-am gasit, sunt benzi magnetice si au 3 moduri de iluminare. Sunt foarte usor de instalat, practic tot ce trebuie sa faceti este sa le alimentati cu energie. Controlul luminii se va face din telecomanda. Nu sunt foarte puternice, dar pentru un sistem cu iluminare mai putin stridenta este un kit iluminare carcasa decent. Alimentarea se face prin cablu molex.

Avantaje:

 • pretul
 • usurinta de instalare
 • telecomanda inclusa

Dezavantaje:

 • configurarea luminii doar in 3 moduri
Banda led iluminare carcasa UV

BANDA LED iluminare ultravioleta

Iata si o bara de led de carcasa cu iluminare ultravioleta. Trebuie sa aveti grija sa le orientati corect spre componente, unghiul de iluminare este de 120 de grade. Asadar trebuie sa gasiti o solutie sa le puneti pe marginea carcasei si putin inclinate spre componente. Nu sunt magnetice, dar vin cu o banda adeziva. Recomand sa le montati pe muchia carcasei sa fie putin inclinate sa ilumineze cat mai bine componentele. Sa fiti atenti si la piesele din pc, sa aiba culori vii si cabluri de culori cat mai deschise (albe preferabil). Se conecteaza direct la header-ele de ventilatoare de pe placa de baza.

O banda are 30 cm, intensitatea luminii va fi in functie de voltajul primit, voltajul poate fi reglat din softul placii de baza de la controllerul de ventilator la care a fost montata banda.

Doua astfel de benzi ar trebui sa fie suficiente pentru o carcasa Full Tower. Banda este rigida, asadar nu aveti destule optiuni de manevrare.

Avantaje:

 • pretul
 • usurinta de instalare
 • aspect stralucitor al componentelor

Dezavantaje:

 • putin dificil de montat corect
 • banda nu este flexibila

 

 

Tags

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 23 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2020, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și

Close
Back to top button
Close