Recomandari Flavius-Tech

Recomandare carcase pc gaming + top 3 cele mai bune

Sfaturi achizitie carcasa pc gaming pe bugete


Cei ce iși cumpără prima dată un pc gaming nu sunt conștienți de compatibilitatea și importanța unei carcase pc gaming.

Compatibilitățile sunt de ordin fizic, dar cel mai important este cable management-ul și airflow-ul care sunt importante pentru aerisirea componentelor din interiorul carcaselor.

Având în vedere acest lucru, am selectat 3 dintre cele mai bune carcase pc gaming (fără nicio ordine specială) pentru a începe cu următorul sistem de construcție, acoperind un spectru de dimensiuni, forme și bugete diferite. Dacă sunteți în căutarea unei carcase de calculator pentru jocuri excelente, acest articol va răspunde la majoritatea întrebărilor cu aspect generalist.

Unele sunt favoritele mele personale, cele mai bune cazuri în care am construit propriile pc-uri.  Dacă sunteți în căutarea unor sfaturi și mai specifice, consultați ghidurile noastre de cumpărare pentru cele mai bune case din seria ATX, cele mai bune case ATX full-tower și cele mai bune cazuri mini-ITX.

Compatibilități carcase pc gaming cu plăcile de bază

cele mai bune carcase pc gaming 2019

Sunt diferite tipuri și formate de carcase pc gaming, tipurile se referă la detaliile exterioare de exemplu: Full Tower, mini Tower, Cube etc (lungime, latime, înălțime etc), iar formatele sunt criteriile de compatibilitate cu plăcile de bază, de exemplu: ATX, mATX, ITX, mITX ETC.

Tipuri de carcase pc gaming

Tipurile de carcase nu sunt definitorii pentru compatibilitate, dar sunt și mici excepții, unde de exemplu o carcasa mini Tower nu are loc pentru o placă de bază eATX, de multe ori acestea sunt trecute în descrierile carcaselor. Mai mult este un criteriu de design și de spațiul pe care carcasa îl va ocupa la birou. Cele mai compacte și utilizate carcase sunt MiniTower, se potrivesc cu plăcile de bază mATX.

Formate de carcase pc gaming

 • Flex ATX – 228.6 × 190.5 mm max. (accepta placi de baza cu dimensiunile respective)
 • XL-ATX – 343 × 262 mm
 • E-ATX – 305 × 330 mm
 • ATX – 305 × 244 mm
 • mATX (micro ATX) – 244 × 244 mm
 • mATX (mini ATX) – 150 × 150 mm
 • mITX -170 × 170 mm max
 • HPTX – 345.44 × 381 mm

Formatele sunt compatibile cu plăcile de bază care au dimensiunile sub aceste formate de carcase. Exemplu: o carcasă ATX este compatibilă cu plăcile de bază sub acele dimensiuni, mATX, ITX, mITX. Dar, trebuie să luați în calcul faptul că dacă o să adăugați o placă de bază de format mai mic decât cel al carcasei, va rămâne spațiu gol în carcasă.

Inversul formatului, adică să montezi o placă de bază de exemplu eATX care este mult mai mare, nu poate încăpea într-o carcasă de tip MiniTower.

Acele dimensiuni notate în milimetri se referă la distanțele dintre distanțierele montate pe carcasă pentru susținerea plăcilor de bază care sunt standardizate. Important este să montați corect acele distanțiere. Pentru fiecare distanțier să îi corespundă o gaură de la placa de bază.

Ce carcasă de calculator pentru jocuri sa aleg?

Eu recomand tipul Full Tower și o placă de bază ATX pentru gamerii avansați, dar pentru gamerii începători un mini Tower cu format mATX al plăcii de bază nu este de exclus, mai ales dacă bugetul este limitat. Aceste 2 tipuri și formate sunt cele mai populare pentru gameri.

Sunt și excepții când nu aveți spațiu destul unde să țineți sistemul de gaming.

Asigurați-vă că are destul spațiu pentru firele componentelor pentru a fi rutate în spatele panoului din dreapta carcasei. Majoritatea carcaselor oferă această posibilitate, pe vremuri erau mult mai scumpe și nu ofereau destul spațiu pentru orientarea firelor prin spate.

Aerisirea carcaselor pc gaming

Nu este necesar să cumpărați zeci de ventilatoare de carcase în speranța că sistemul se va răci mai eficient. Pentru un sistem normal 2 ventilatoare de carcase sunt suficiente, unul pus să tragă aer proaspăt din fața carcasei și altul în spate care să scoată aerul cald de la componente. Aici vorbesc despre răcirea pe aer a carcaselor. Iată și un ghid util despre ventilatoarele de carcase AICI.

Haideți să vedem și topul pentru cele mai bune carcase pc gaming.

Recomandare +top 3 cele mai bune carcase pc gaming

Carcasa Thermaltake middle Tower (ATX)

carcasa pc gaming thermaltake 2018O carcasă foarte bună pentru această categorie de buget. Design elegant, panou foarte mare transparent. Oferă un wire-management excelent. Arată senzational, nu este plină de led-uri care să ne distragă atenția. Iar ventilatoarele sunt silentioase. Recomand totuși achiziția unui ventilator frontal Noctua.

Suportă orice model de placă video și orice format de placă de bază sub dimensiunile formatului ATX. De regulă carcasele sub acest buget include un panou transparent de plexiglass, aceasta carcasă are panoul de sticlă, deci nu vom vedea zgârâieturi pe el.

Păreri pro carcase pc gaming:
 • preț
 • geam lateral de sticlă
 • wire-management premium
 • design elegant
Păreri contra:
 • nu are decât 1 ventilator
 • nu este modulară la interior
Verifică Stocul și Oferta Actuală

Carcasă Segotep Ieftina

Dacă sunteți familiar cu acest website, o să constatați că acest model de carcasa de pc gaming il recomand pentru sistemele configurate de buget redus. Este o carcasă foarte ieftină și destul de bună pentru cei care își incep călătoria în gaming. Ideală pentru sistemele entry-level chiar middle-level.

Nu are panoul transparent de sticlă, dar la acest preț este absolut normal, dar puteți să cumpărați un geam separat de 4 mm pentru a schimba plexiglassul. Este o carcasă destul de eficientă la aerisirea sistemului, oferă un wire-management puțin cam înghesuit, dar este posibil. Materialele exterioare nu sunt de calitate superioară, dar nici nu pot să zic că sunt foarte ieftine.

Suportă plăci de bază mATX, deci formatul ATX  de plăci de bază nu se vor potrivi, dar se potrivesc formatele mai mici de exemplu mITX și ITX.

Porturile usb sunt puțin slabe calitativ, dar dacă le folosiți cu atenție nu ar trebui să vă dea bătăi de cap.

Ventilatorul inclus este puțin cam gălăgios, recomand montarea lui în spatele carcasei, pus să scoată aerul cald din interior.

Este cea mai buna carcasa pc gaming ieftina sub 100 RON.

Păreri pro:
 • preț ieftin
 • wire-management decent
 • geam lateral din plexiglass
 • incap placile video cu 2 ventilatoare
Păreri contra:
 • wire-managementul se face dificil
 • calitate inferioară materiale de construcție
Verifică Stocul și Oferta Actuală

Carcasa SilentiumPC Armis

cele mai bune carcase pc gaming 2018Iată și cea mai bună carcasă pc gaming premium. O carcasă cu materiale de calitate premium. Recomandată pentru gamerii avansați sau cei entuziaști.

Acest model de carcasă este și câștigătorul articolului și primește titlul de cea mai bună carcasă la raportul calitate-pret-design.

Panoul lateral este din sticlă temperată, include și 2 benzi led incluse în kit. Ventilatoarele sunt foarte silentioase și cu iluminare led. Arată senzațional noaptea această carcasă.

Posibilități multiple de montare a ssd-urilor și hdd-urilor, firele sunt foarte bine ascunse să nu se vadă deloc.

Marele plus fiind silențiozitatea ei, nu te aștepți ca gamer să deții un sistem ultra performant și silențios în același timp. Sursa este foarte bine izolată de restul componentelor. Permite montarea radiatoarelor pentru răcirea pe apă , chiar și sistemele de răcire customizate pe apă arată excelent în această carcasă.

Păreri pro:
 • wire-management premium
 • răcire inclusă foarte bună
 • silențioasă
 • calitate premium a materialelor
 • sticla temperată
 • design foarte bun
 • conține iluminarea led
 • sursa este izolată
 • firele invizibile din carcasă
Păreri contra:
 • poate prețul pentru anumite persoane
 • nu stie sa dea cu aspiratorul 🙂
Verifică Stocul și Oferta Actuală

 

Tags

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 22 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close