Recomandari Flavius-Tech

Cel mai bun SSD extern portabil : Cum sa alegi!

Recomandare SSD extern - Sfaturi achizitie 2019

Pentru anumite persoane, portabilitatea inseamna totul, astazi o sa vorbim despre o componenta foarte importanta in secolul 21 si anume despre alegerea unui SSD Extern.

Un articol in care vom gasi cele mai bune solutii de stocare pe SSD Extern.

Voi aborda ssd-urile portabile in functie de mai multe criterii: viteza, compatibilitatea, capacitatea de stocare a datelor si ne vom asigura ca va indeplinii toate criteriile necesare pentru a sti exact ce sa alegeti.

Am mai abordat subiectul SSD, insa am facut referire doar la SSD-uri interne si la SSD M2.

Ce ssd extern sa cumpar in 2019?

Ca la majoritatea alegerii unor SSD-uri, primordiala este capacitatea de stocare, la cele portabile nu este mai prejos aceasta cerinta.  Vitezele ssd-urilor sunt net superioare comparative cu vechile HDD-uri Externe.

500 GB ar trebui sa fie arhisuficienti pentru o persoana ce doreste sa depoziteze fotografiile si filmarile familiei. Tineti cont ca spatiul de stocare creste simultan cu pretul lui.

Dupa ce te asiguri ca ai spatiu de stocare destul de mare unde sa iti copiezi fotografiile/filmarile foarte importante pentru tine si familia ta, trebuie sa decizi viteza de citire/scriere a ssd-ului.

Tipuri conectari SSD EXTERN

Atentie!!!

Dati importanta maxima pentru conectare!

Luati in considerare tipul conexiunii unui ssd extern portabil. Modelele mai vechi vin cu cablu de conectare USB 2.0, asadar viteza de citire si scriere a datelor va fi limitata de portul USB 2.0 (cauzeaza „Gatuire” a ssd-ului), adica capacitatea de viteza de scriere si citire a ssd-ului este mult mai mare decat capacitatea portului USB 2.0 de copiere a datelor.

Deci, un ssd extern mai nou, cu conectare USB 3.1 Type-C este mult mai potrivit pentru a beneficia la maximum de vitezele capabile a solid state diskului.

Cititi in continuare ce recomand pentru 2019.

Recomandare SSD-uri externe portabile 2019

SSD portabil ADATA 240 GB

recomandare ssd extern 240 gb 2019

Alegerea aceasta o consider foarte buna la raportul pret/capacitate/performanta. Este cel mai bun SSD extern pentru cei cu bugete limitate.

Capacitate posibila: 240 GB, 480 GB, 960 GB

Adata este un brand care incepe sa castige notorietate din ce in ce mai mare, cel putin din privinta preturilor ieftine si competitive din piata.

Portul de conectare este USB 3.1 (succesorul usb 3.0), deci o sa aveti compatibilitate si cu porturile mai vechi, insa tineti cont ca viteza va fi limitata daca il conectati la porturi mai vechi.

Rata de transfer: 440 MB/sec in conditii ideale. Deci o medie de ~400 MB/sec pentru fisierele de tip film mari, si in jur de 250-300 MB pentru fisierele mixte mai mici. Nu pot da detalii concrete, pentru ca depinde de mai multi factori ce trebuiesc luati in considerare.

Pareri PRO:
 • pretul ieftin
 • compatibilitate conectare multipla
 • viteza acceptabila
 • carcasa buna
Pareri CONTRA:
SSD extern Samsung 500 GB – Usb Type C

recomandare ssd extern usb type c

Ar trebui sa va adaptati la porturile USB type C, pe viitor acestea vor fi predominante la toate device-urile noastre. Asta pana ce un alt port ii va lua locul.

Acest ssd extern portabil l-am ales ca fiind cel mai bun ssd portabil la raportul  capacitate/performanta. Pretul nu este cel mai ieftin, dar compenseaza prin spatiul destul de mare de capacitate si viteza foarte mare de scriere si citire.

Capacitate posibila: 500 GB , 1 TB

Samsung sunt bine cunoscuti pentru controllerele lor de calitate implementate in SSD. Chip-urile NAND sunt de cea mai buna calitate la acest brand, nici nu se putea altfel.

Rata de transfer:  540 MB/sec

Ce este placut la acest ssd portabil, dimensiunea lui, este foarte mic si compact. Ceea ce il face cu adevarat un spatiu de stocare mobil.

Pareri PRO:
 • dimensiuni reduse
 • performante bune la transfer
 • este usb Type C
 • controller Samsung
 • capacitate buna
Pareri CONTRA:
 • pretul

SSD extern 1TB Samsung T5

sfat achizitie cel mai bun ssd extern 2019

Am cautat un SSD extern de la alt brand pentru 1TB, insa tot la Samsung ma opresc din cauze tehnice, pentru controllerul si chip-urile de calitate NAND, este bine stiut ca Samsung este o companie ce produce semiconductori de cea mai buna calitate si sunt folositi uneori si de alte branduri care sunt in directa competitie cu Samsung.

Ce putem spune despre modelul T5 nu difera cu mult fata de modelul de sus amintit. Este un ssd extern foarte bun, cu capacitate mare de stocare. Este fiabil, compact si de viitor, cu port usb type C.

Capacitate posibila: 1 TB, 2 TB

Varianta de 2TB  o sa o gasiti in curand pe site, insa puteti opta pentru o gama mai mare de culori.

Rata de transfer: 540 MB/sec

Pareri PRO:
 • capacitate mare de stocare
 • rata de scriere/citire foarte buna
 • compact
 • chip-uri NAND de calitate
 • spectru mare de culori la alegere
Pareri CONTRA:
 • nimic
Tags

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 23 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2020, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și

Close
Back to top button
Close