DiverseTech news

Cum sa faci comenzi din China de pe Banggood.com fara taxe

Banggood are depozite de produse pe teritoriul Uniunii Europene

Foarte multa lume se intreaba cat de complicat este sa faci comenzi din China de pe Banggood.com, acum, in 2020.

Am facut, si o sa fac, comenzi la ei pentru anumite categorii de produse pe care nu le gasesc in magazinele din Romania. Sau, cand gasesc anumite produse de la branduri mai putin cunoscute la noi, pe care le compar cu branduri cunoscute.

Sunt mai ieftine produsele de pe banggood?

Marea majoritate a produselor comandate online sunt mult mai ieftine decat in Romania si Europa in general. Dar, sunt si exceptii la unele categorii de produse, care ajung sa coste mai mult decat le-am cumpara din Romania. Probabil va intrebati: „bine, bine, dar cum ramane cu T.V.A si taxa vamala? Nu trebuie platita?” . O sa vorbim mai tarziu despre subiectul taxelor.

Invitație pe canalul Youtube

Cum cumpar produse de pe banggood?

Comenzile se fac la fel cum se fac si pe site-urile romanesti, doar ca nu avem optiunea de a plati prin ramburs produsele. Deci, plata trebuie facuta online, fie cu un card de debit sau de credit, fie prin PayPal.

Cat timp dureaza la comenzi din China pana ajung in Romania?

Multi probabil nu cunosc faptul ca Banggood si-a deschis depozite mari in mai multe tari din Uniunea Europeana.

  • Wharehouse (depozit) in Spania
  • Depozit in U.K
  • In Republica Ceha

Deci, toate produsele comandate din acele depozite au incluse taxele, inclusiv T.V.A si taxa vamala, iar timpul de livrare este scurtat considerabil, daca o sa comparam cu produsele comandate din China.

Pentru produsele comandate din Wharehouse-urile din U.E, timpul este de pana la 1 saptamana de livrare, iar pentru cele din China poate dura pana la 3 saptamani, dar fara a lua in considerare timpul coletului care va sta in depozitele de la Posta Romana.

Cum pot sa cumperi produse numai din acele stocuri din depozitele de pe teritoriul Uniunii Europene?!

cum comanzi online de pe banggood in 2020

In primul rand trebuie sa selectezi categoria de produse pentru care esti interesat, vezi imaginea de mai sus.

alegerea wharehouse din europa

Dupa ce ai selectat categoria produselor, vei avea optiunea de a alege depozitul (tara in care se afla depozitul). Vezi imaginea de mai sus .

Trebuie sa mentionez faptul ca nu toate produsele ce se gasesc in depozitele din Cehia se vor afla si in depozitele din Spania si UK.

Toate aceste produse din depozitele de pe teritoriul Uniunii Europene, inclusiv cele din U.K deocamdata, au incluse taxele vamale si taxa pe valoare adaugata (t.v.a).

Dar, cum ramane cu produsele comandate din China?

Marea majoritate a produselor sunt in depozitele centrale din China. Si va ganditi: „dar la produsele comandate din China trebuie sa platesc T.V.A si taxa vamala nu?„.

Raspunsul este: DA si NU!

Cum pot evita sa platesc taxele vamale si TVA la produsele din comenzi din China?

Exista 3 situatii:

  1. Fie comanda pe care o plasati este mai mica sau egala cu valoarea de 10 Euro, iar in acest caz toate produsele sunt scutite de plata T.V.A si Taxa Vamala.
  2. Comanda depaseste 10 Euro, dar este mai mica de 150 de euro, in acest caz vei plati TVA dar nu vei plati taxa vamala
  3. Comenzi de peste 150 de euro vor fi taxate atat cu taxa vamala cat si cu TVA.

Scutirea taxelor nu se face daca produsele sunt din categorii de vicii: bauturi alcoolice, tigarete etc.

Probabil ziceti, ca nu are sens sa comandati daca platiti taxele.

Eu NU am voie sa va invat ca puteti avea comenzi din China cu orice produse si de valoare peste 10 Euro, iar dupa ce ati facut plata facturii intregi, puteti lua legatura cu departamentul de vanzari a site-ului Banggood.com, iar acolo va raspunde un agent de la vanzari pe care puteti sa-l rugati sa se mai „uite” o data la factura, pentru ca acolo trebuie „sa apara” la totalul comenzii circa 9 Euro. Astfel,  dupa corectarea „greselii” din factura, ar trebui sa apara totalul corect sub 10 Euro, deci scutire de la taxele vamale si TVA.

 

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button