Diverse

Ce camera auto să alegi în 2024

TOP cele mai bune camere auto de pe piață

Mi-aș fi dorit la primul meu accident, prin 2003, să fi avut o camera auto pentru a înregistra accidentul, când o doamnă mai în vârstă îmi zicea că de ce nu am oprit mașina dacă am văzut-o când intră în intersecție, ea având stop și eu mergeam pe strada cu prioritate. O să discutăm puțin despre camerele video pentru autoturisme, despre cum să alegeți corect să cumpărați o camera auto în 2024.

Alegerea corectă de camera auto!

ce camera auto sa cumpar in 2024

Depinde foarte mult de felul cum conduci și pentru ce vrei să folosești camera. Dacă vrei să filmezi întregul traseu, apoi să faci timelapse, sau poate vrei doar să înregistrezi ultimele minute în cazul în care ai un accident neplăcut și vrei să te protejezi în felul acesta, având o filmare.

Invitație pe canalul Youtube

O vei folosi poate și pentru ajutorul navigației cu ajutorul unui smartphone.

Ideea este că o să fac la final câteva recomandări cu cele mai bune alegeri de camere auto pentru 2024 și sper eu să acopăr întreaga plajă de utilizări.

Câte camere auto vei folosi?

Sunt camere auto la kit cu 2 camere, una cu prindere pe parbriz și alta care poate fi montată în spatele mașinii, alte kit-uri pot fi montate în spatele mașinii și conectate pentru marsarier pentru a ajuta și la parcarea cu spatele.

De cele mai multe ori, românii optează pentru o singură cameră auto montată pe parbriz, neavând sisteme de navigație cu ecran montate, camerele pentru marsarier nu prea sunt populare. Deși unele kituri au inclus și ecran pentru montajul pe bordul mașinii, sau o oglinda cu ecran incorporat.

Stocarea imaginilor camerelor auto

memorie stocare imagini

Depinzând de metoda și scopul utilizării camerei auto, vei decide și ce tip de memorie de stocare să alegi. Dacă vrei doar să surprinzi evenimentele instantaneee, vei putea opta pentru un card de memorie cu spațiu mic, pentru că poți să oprești filmarea și să salvezi doar ultimele minute filmate. Această setare se face din meniul camerei auto, vei putea să oprești când vrei filmarea și să salvezi doar un anumit număr de minute în urma opririi mașinii sau când s-a produs un accident.

Calitatea imaginii de la camera auto

senzori camere video calitate

Nu mulți cunosc un amănunt important, senzorii majorității camerelor auto sunt produși de aceeași companie. Singurele diferențe dintre camerele de autoturisme constau în softul folosit al camerelor. Senzorul camerelor auto folosit este cel create de Novatek, iar aproape toate camerele auto de pe piață folosesc acel senzor, deci diferențele calității imaginilor sunt minime, indiferent de prețul pe care-l plătești.

Bugetul alocat

Probabil o să te întrebi:

De ce să cumpăr o camera auto scumpă, că eu am zis că senzorii și calitatea imaginilor e aceeasi?!

Corect!

Calitatea imaginilor sunt similare la aproape toate camerele auto, diferența de preț constă în kit-ul întreg al camerei auto, asta include și softul folosit.

Unele camere auto se pot împerechea prin aplicații de smartphone și asigură un control al setărilor mult mai avansat. Totodată procesarea imaginilor cu ajutorul softului pot să îmbunătățească puțin și imaginile surprinse.

Puteți găsi kituri de camere auto cu oglinzi retrovizoare cu ecran incorporat, pentru a avea o cameră utilă și în spatele mașinii, caz în care bugetul alocat va trebui să urce considerabil.
Hai să vedem și cateva camere auto pe care le pot recomanda pentru 2024.


Recomandari camera auto 2024 + TOP 3

#1 Camera video auto Navitel R66 2K

O camera auto cu calitate si 2k

cea mai buna recomandare de camera auto de filmare

Cele mai bune caracteristici:

 • Unghi mare 123 grade
 • Înregistrare pe minute
 • Înregistrare în buclă
 • Compresie fișiere bună
 • Înregistrează și sunet

Am ales un model relativ ieftin și vă sfătuiesc și pe voi să nu vă zgârciți pentru cateva zeci de lei să luați o camera video auto super ieftină.

Cea mai buna soluție de compromis la acest model, nu are ecran este drept, dar în schimb aveți un senzor cu rezoluție 2k, util pentru a vedea mai clar și numerele de înmatriculare. Cine știe, poate cineva vă lovește și fuge de la locul accidentului, iar cu o camera ieftină s-ar putea să nu surprindeți numerele de înmatriculare.

Are opțiunea de a înregistra doar ultimile minute, foarte utilă opțiunea pentru a conserva memory stick-ul și a-i prelungi durata de viață.

Imaginile sunt foarte clare și softul compresează în format .TS fișierele video, care conțin și sunetele. Așa foloseam și eu vechea cameră, o setazem să captureze doar ultimile 10 minute. Dar puteți seta și să înregistreze în buclă, însemnând că va înregistra pe toată memoria cardului.

Apropo, vă recomand să nu luați carduri de memorie mai mari de 128GB.

Un minus cam mare îl constă faptul că montajul este prin adeziv, deci nu veți putea modifica locația ei, dar puteți sa o demontați de pe suport, doar că suportul în sine se fixează cu bandă adezivă puternică.

Păreri PRO:

 • claritate bună a imaginilor
 • este compactă
 • ușor de instalat
 • soft ușor de controlat prin aplicație de pe tel
 • alimentare si 12v si 24v pentru tiruri

Păreri CONTRA:

 • nu filmează decât unidirecțional
 • suportul camerei fix se lipește de parbriz cu adeziv

#2 Camera Auto DVR Duala

Una dintre cele mai bune soluții de camere duble

cea mai buna camera video masina

Cele mai bune caracteristici:
 • Filmare duală (față/spate)
 • Ecran 1.5inch
 • Full HD
 • Senzor G (util la accidente)
 • Vede nocturnă

Una dintre cele mai bune soluții de camera auto dublă, care să aibă și ecran pentru setările direct pe ea. Partea bună este că poate filma și pe timp de noapte, dar să nu vă așteptați la rezultate spectaculoase, poate surprinde numerele de înmatriculare doar dacă farurile bat direct și de aproape pe numărul de identificare.

Este full hd și HDR, dar din nou, revin la ce ziceam mai sus, să nu vă așteptați la calitatea imaginilor surprinse de exemplu cu un telefon smart.

Cum se instalează?

Este extrem de simplu de montat/instalat, are ventuză pentru parbriz și se lipește destul de bine, dar unele parbrize curbate s-ar putea să întâmpine ceva dificultăți. Alimentarea se face printr-un adaptor inclus în pachet și direct la alimentarea de la bricheta mașinii de 12v.

Filmare pe timpul parcării?

Da!

Are și funcția de înregistrare pe durata parcării, însă veți avea nevoie de un stick de memorie de 32GB recomandat. Atenție că nu are suport de stickuri peste 32gb!

Păreri PRO:
 • înregistrare nocturnă
 • funcție înregistrare parcare 24h
 • calitate bună a imaginilor
 • filmare duală
 • ieftină
Păreri CONTRA:
 • ecranul este prea micuț
 • calitate imagini nocturne slăbuță
 • suport software smartphone deficitar

#3 Camera video auto cu oglindă HS900

Un kit de cameră auto cu oglindă/ecran

camera video auto cu marsarier si oglinda monitor ecran 2024

Cele mai bune caracteristici:
 • Ecran tactil 10inch (oglindă retrovizoare)
 • Înregistrare 2k
 • Senzori Sony
 • Pornire automată

Un kit de camera video auto foarte util în special celor ce au dificultăți cu parcarea cu spatele. Mai sunt cazuri în care este folosită pentru mașinile care nu au lunetă în spate și pot monta astfel acest kit pentru o vizualizare mai eficientă a traficului din spate.

Este cel mai bun raport de preț/calitate/utilitate la acest model de cameră, dar să vă asigurați că o să cumpărați camera la prețul recomandat mai sus. Nu aș da mai mult de acel preț recomandat.

Cum se instalează?

Spre deosebire de camera auto recomandată anterior, acest kit este considerabil mai dificil de montat, eu personal vă recomand să apelați la un specialist. Dar dacă aveți câteva cunoștințe minime de electrică și câteva unelte, veți putea monta singuri această cameră, însă este un grad de dificultate major și la unele mașini poate fi foarte dificil de montat sistemul camerei auto.

Recomand instalarea camerei auto din spate undeva deasupra de numărul de înmatriculare.

Depinde foarte mult și de mașina pe care va fi instalată,  vă recomand să întrebați un electrician auto cu sfaturi!

Cameră auto cu oglinda de tip ecran IPS

Suprinzător ecranul oglinzii, este tip IPS și destul de puternic iluminat, vă recomand să o montați cât mai aproape de plafonul mașinii. Este destul de puternic chiar și în cazul în care lumina soarelui bate din spate sau lateral.

Calitatea imaginilor?

Bună, dar în limita decenței, dacă pot spune! Camera din spate nu este senzațională din privința calității, dar este rezistentă la apă de ploaie.

Cea frontală este cu înregistrare 2k, fiind un senzor Sony de data aceasta. Preia numerele mașinilor de la o distanță considerabilă, dar pe timp de noapte mașina din față trebuie să fie foarte aproape de cameră pentru a percepe numărul de înmatriculare.

Conectarea camerei de marșarier se face cu ajutorul lampei de marșarier din spatele mașinii, astfel se va auto-activa în momentul în care veți pune mașina în marșarier, sau poate fi activată și din soft pe toată durata traseului auto.

Păreri PRO:
 • filmare frontală de calitate bună
 • linii marcaj parcare cu spatele
 • alimentare usb (5v)
 • oglinda retrovizoare cu ecran IPS
 • raport preț/calitate/utilitate bun
Păreri CONTRA:
 • dificil de montat
 • nu este potrivită pentru toate mașinile

 

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button