DiverseSanatate

Cum sa te feresti de gripa Coronavirus purtând o masca medicală

Cele mai bune metode de preventie anti gripa prin mastile chirurgicale medicale

Am făcut o documentare serioasă despre gripa cu noua tulpină a gripei din familia Coronavirus, în Europa nu prea obisnuim sa purtam mastile medicale sau chirurgicale pentru a ne feri de gripa sezoniera, asa ca folosirea corecta a mastilor chirurgicale este un subiect destul de important și de menționat. Cele mai bune masti antigripa sunt de regula si cele mai scumpe, dar oferă 99% șanse de estompare a germenilor cu gripă de orice fel, inclusiv împotriva gripelor coronavirusurilor.

Folosirea corecta pentru mastile medicale anti gripa

Imaginea nu este edificatoare, dar vă ajută sa realizați folosirea corecta pentru mastile medicale sauchirurgicale pentru a evita gripele sezoniere sau orice tip de virus patogeni gripali din familia Coronavirusurilor.

Multă lume își astupă doar gura cu mastile medicale chirurgicale, ceea ce este o practică greșită. Nefiind obișnuiți ca în cultura asiatică să purtăm mastile de protecție împotriva gripelor, este undeva normal să nu știm cum să le folosim.

Ce este o mască chirurgicală medicală?

Măștile de față sunt un instrument utilizat pentru prevenirea răspândirii bolilor. De asemenea, ele pot fi denumite măști dentare, chirurgicale, medicale, sau de procedură. Măștile de față sunt măști care se potrivesc, care acoperă nasul și gura și au bucle de urechi sau legături sau benzi elastice în partea din spate a capului. Există multe mărci diferite și vin în culori diferite.

La ce ajută folosirea corecta pentru mastile medicale?

Măștile chirurgicale ajută la limitarea răspândirii germenilor. Când cineva vorbește, tușește sau strănută, poate elibera mici picături cu germeni în aer care pot infecta pe alții. Dacă cineva este bolnav, măștile medicale pot reduce numărul de germeni pe care purtătorul îl eliberează și îi pot proteja pe ceilalți de a se îmbolnăvi. O mască de față protejează, de asemenea, nasul și gura purtătorului de stropiri de lichide corporale expectorate de cei din jur.

Când trebuie purtată o mască medicinală anti gripă?

Luați în considerare purtarea unei măști pentru față atunci când sunteți bolnav de o tuse sau de o strănut (cu sau fără febră) și vă așteptați să vă aflați în preajma altor persoane. Masca de față îi va ajuta să îi protejeze de infectarea cu boala ta. Setările de asistență medicală au reguli specifice pentru persoanele care trebuie să poarte măști pentru față.

Cum să pui și să scoți mastile medicale antigripa?

Țineți cont că măștile care vin la set (de regulă 50 în set) sunt dispensabile și de unică folosință, după care vor trebui aruncate la gunoi. Totodată, trebuie să o înlocuiești atunci când se umezește din cauza respirației.

Întotdeauna, pe cutia în care sunt ambalate mastile anti gripa chirurgicale se specifică procedurile corecte de a pune și a scoate masca.

Dacă totuși pe ambalaj nu sunt specificate metodele, iată câțiva pași generali:

Cum să pui corect masca medicală

 1. Curăță-te pe mâini cu săpun și apă, sau cu gel dezinfectant înainte de a atinge masca.
 2. Scoate masca medicală chirurgicală din pachet și asigură-te că nu este găurită accidental sau ruptă.
 3. Determină care este partea de sus și cea de jos. Partea cu sârmă este partea de sus, se mulează pe conturul nasului.
 4. Determină care este parte frontală exterioară și cea interioară. Partea colorată, de regulă, este cea exterioară, trebuie să stea cu fața spre exteriorul măștii, iar partea albă a măștii stă cu orientarea spre gura/nasul utilizatorului.
 5. Mulează conturul măștii în jurul nasului după ce ai poziționat-o pe față.
 6. Trage masca sub bărbie-spre gât, pentru a nu lăsa zona de sub gură descoperită.
Uite câteva instrucțiuni utile pentru anumite tipuri de măști:
 • Măști medicale cu elastic în jurul urechilor:  sunt fixate cu ajutorul unui elastic prin spatele urechilor. Câte un elastic pentru fiecare ureche.
 • Măști medicale cu nod: se fixează făcând un nod la spatele capului, de regulă sunt întâlnite la medicii chirurgi.
 • Măști medicale cu benzi de fixare: au niste benzi elastice care fixează/ermetizează foarte bine fața și nasul și se fixează în jurul capului și se mulează foarte bine pe întregul contur al feței.

Uite un articol cu recomandări pentru a cumpăra cele mai bune masti: Cele mai bune masti anti gripa

Cum să scoți masca medicală

 1. Din nou, spală-te pe mâini cu săpun și săpun sau cu gel dezinfectant înainte de a atinge masca. Evită să atingi partea exterioară/frontală a măștii chirurgicale medicale. Partea exterioară poate fi contaminată cu germeni gripali coronavirus. Atinge doar benzile de fixare/elasticele etc.
 2. Pentru măștile medicale cu elastice în jurul urechilor: ține de ambele elastice și trage ușor simultan de ele cu grijă și scoate masca de pe față .
 3. Pentru măștile chirurgicale cu șnur înnodat: deznoadă primul șnur de deasupra și lasă masca să iasă ușor în timp ce deznozi și al doilea șnur.
 4. Pentru cele cu benzi: măștile trebuie scoase de jos în sus,trage de banda de sus până ce este trasă pe deasupra capului.
 5. Aruncă masca în gunoi. Spală-te din nou pe față și pe mâini.

Uite și o recomandare de măști cu 99% protecție și de gel dezinfectant

Recomandare masca chirurgicala anti gripa


Cele mai bune masti chirurgicale antigripa 

cea mai buna masca antigripa coronavirus 2020

Una dintre cele mai bune alegeri pentru masca antigripa chirurgicala impotriva coronavirus. Majoritatea măștilor folosite de astmatici vor fi bune pentru protecția împotriva particulelor contaminate cu virusurile gripale sezoniere, inclusiv virusul Coronavirus.

Vezi prețul actual

Nu sunt cele mai ieftine opțiuni, un set de măști = 50 la număr, costă destul de ieftin încât să-ți ajungă pentru o bună perioadă de timp.

Acest model am cumpărat si eu, 3 seturi.

Dar, uite și o alternativele, în caz că nu mai sunt pe stoc: CLICK AICI

Păreri PRO:
 • protecție 99% împotriva gripei de orice fel
 • poți respira destul de bine prin ea
 • acoperă foarte bine nasul și gura
 • filtre de calitate superioară, made in U.S.A
Păreri CONTRA:
 • nimic

Cel mai bun gel dezinfectant

cele mai bune geluri de dezinfectare 2020

Pe ăsta l-am cumpărat eu, are un preț destul de ieftin și puteți lua cât de multe vreți, văd că sunt pe stoc. Este pe bază de glicerină și aloe vera. Omoară bacteriile 99% și după un minut se evaporă și nu rămân mâinile unsuroase. Are și dozator pentru a pune măsura de 3ml pentru fiecare apăsare. Dar recomandarea mea este să cumpărați un dozator separat cu senzor. Pentru a nu fi nevoit să apăsați pe buton cu degetul (evitați astfel contaminarea flaconului).

Vezi prețul aici

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button