Recomandare Gaming PC

Configurare PC Gaming buget 8000 RON

Sistem Desktop PC de jocuri cu Buget 8.000 lei

O configuratie de sistem de tip desktop PC gaming de 8000 ron trebuie să fie foarte bine echilibrată și performantă pentru a face față ultimelor titluri de jocuri populare din 2024. Anul acesta, 2024, este puțin mai promițător pentru gameri, prețurile plăcilor video au început să scadă considerabil, cu toate că este destul de greu să mai pot configura un sistem pc de gaming cu un buget prestabilit.  Așa că o sa fac o configuratie de 8.000 de lei cu prețul plăcii video la cota normala de dinaintea crizei.

Da,

Un astfel de calculator de jocuri pentru acest buget, trebuie să fie performant.

Invitație pe canalul Youtube

Prețurile pieselor pentru o configuratie pc gaming 8000 de lei pentru 2024 sunt în curs de ieftinire, o să caut componentele cu ofertele cele mai bune și voi încerca să mă încadrez în bugetul propus.

Restul configurațiilor de pe website pe diferite bugete le veti gasi pe toate in ACEST LINK. Sau puteți folosi casuta de cautare pentru a găsi un sistem configurat pentru bugetul vostru.

Ce sistem PC Gaming de 8000 de lei sa cumpar?

recomandare configuratie pc gaming 8000 lei 2024

Fiți atenti!!!

Recomandarea mea este să nu alegeți să cumpărați un sistem gata asamblat și configurat.

Personalizarea unui sistem configurat pe componente recente vă poate aduce un plus de performanță raportat la prețul plătit. Un sistem gata asamblat poate conține componente provenite din lichidări de stocuri care au o vechime destul de mare și sunt de generații anterioare.

Așadar,

O configurație personalizată neîncadrată în bugetul acestui articol puteti cere AICI, iar în limita timpului disponibil voi încerca să fac o recomandare personalizata în functie de cererea voastra, conditia este ca achizitia sa fie facuta in mai putin de 24 de ore, pentru evitarea golirii de pe stoc a componentelor.

Ce jocuri merg pe un pc gaming de 8000 Ron?

Ultimele titluri de jocuri din 2023 vor fi suportate de un astfel de sistem. In rezolutia Full HD detaliile pot fi setate pe ULTRA, iar in rezolutie 4K, anumite jocuri mai pretentioase vor putea fi setate cu detalii grafice MEDIUM spre HIGH la fps-uri acceptabile. Depinde foarte mult și de jocul în sine, pentru că anumite jocuri sunt mai pretențioase din privința plăcilor video și a rezoluției la care vă jucați.

Configuratie sistem PC Gaming 8000 RON pentru 2024

Haideti mai intai sa afisez configuratia, iar apoi sa vorbesc despre performantele de la o astfel de configuratie PC gaming 8000 de lei.

Update: 11.aprilie.2023

Acum că am vazut configurația finală, haideti sa vedem cam ce performante atinge un astfel de sistem de jocuri HIGH-END.

Țineți cont că prețul plăcii video ar fi trebuit să fie undeva sub 4.000 ron. Sistemul nu include asamblarea, ea trebuie făcută de voi personal!

Performante Configuratie PC Gaming 8000 LEI

Rezolutie QHD – DETALII ULTRA

Assassin’s Creed Valhalla – 141.0 FPS

Forza Horizon 5 – 150.0 FPS

Cyberpunk 2077 – 106.0 FPS

Grand Theft Auto V – 311 FPS

Call of Duty Modern Warfare (2019) – 366 FPS

Just Cause 4 – 240 FPS

Borderlands 3 – 193 FPS

Assassins Creed: Odyssey – 129 FPS

Shadow of the Tomb Raider – 257 FPS

Gears 5 – 239 FPS 

Rezolutie 4K – DETALII ULTRA

Forza Horizon 5 – 104.0 FPS

Cyberpunk 2077 – 49 FPS

Grand Theft Auto V – 153 FPS

Just Cause 4 – 97 FPS

Borderlands 3 – 74 FPS

Assassins Creed: Odyssey – 85 FPS

Shadow of the Tomb Raider – 105 FPS

Gears 5 – 118 FPS 

Cuvinte de final:

Dupa cum vedeti,

Aceasta configuratie PC Gaming 8000 de lei este destul de potenta chiar și la rezolutie 4k cu detalii ULTRA, însă fps-urile scad considerabil/comparativ cu Full HD.

Acele detalii de jocuri au fost testate cu alt brand de placa video (tot nucleu rtx 4070), in functie de pretul de achizitie, o placa rtx 4070 va scoate rezultate net superioare.

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

7 Comentarii

 1. Salut!
  Tot m-am uitat sa configurez eu un pc de 5000 fara placa video , dar am remarcat o problema placa video este foarte scumpa in momentul de fata.
  Am ajuns la concluzia deoarece am nevoie de un pc cat mai rapid ca ma lasa predecesorul sa achizitionez un sistem desktop prebuit ca are deja o placa video decenta.

  O sa-l folosec pe pc pentru editare photo si video
  Ce parere ai se merita acest prebuilt pc pentru bani pe care îi voi plati?

  https://www.emag.ro/sistem-desktop-pc-gaming-serioux-cu-procesor-intelr-coretm-i7-10700f-pana-la-4-80ghz-16gb-ddr4-500gb-ssd-geforcer-gtx-1660-6gb-gddr5-no-os-srx-5949088513964/pd/DQWM1TMBM/

  1. Salut,
   In conditiile actuale, cu acele preturi colosale pentru placile video, nu vad ce alta optiune ai.
   In mod normal nu pot sa recomand achizitia unui sistem la aceste preturi, dar daca necesitatea e mai importanta, atunci DA! Poti sa mergi pe acel sistem. E cam maxim ce poti scoate la ora actuala. Eventual adaugarea a inca 16GB ram si eventual un upgrade de placa video pe viitor, macar un rtx 3070 daca isi vor reveni preturile.
   Multa bafta!

  1. Salut,
   Nu exista o perspectiva de viitor pentru ieftinirea placilor video.
   In mod normal, nu ar fi trebuit sa coste mai mult de 5000 ron un astfel de sistem.
   Daca esti de acord cu acest lucru, sistemul in sine va functiona foarte bine pentru editare foto video. Cu mici limitari daca folosesti adobe after effects.

  1. Salut,
   În condițiile actuale este cam maxim din ce poți obține la acel buget.
   Mi-ar fi plăcut să văd ce placă video are pusă, am o bănuială că este Gigabyte.
   Nu văd nici pe viitor o îmbunătățire a prețurilor, se estimează că vor urca cel puțin până în primăvară prețurile o dată cu cryptomonezile.
   Bafta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button