Recomandare Gaming PC

Calculator PC Gaming pentru bugetul de 8000 ron

Desktop PC pentru jocuri Buget 8000 de lei

O configuratie de sistem PC gaming de 8000 ron trebuie să fie foarte bine echilibrată pentru a face față ultimelor titluri de jocuri populare din 2022. Anul acesta este execrabil pentru gameri, prețurile plăcilor video a explodat, greu să mai pot configura un sistem pc de gaming cu un buget prestabilit.  Asa ca o sa fac o configuratie de 8.000 de lei cu pretul placii video la cota normala de dinaintea crizei cauzate de cryptomonezi.

Da,

Nu este deloc ieftin un astfel de sistem.

Prețurile pieselor pentru o configuratie pc gaming 8000 de lei pentru 2022 sunt in curs de ieftinire, o sa caut componentele cu ofertele cele mai bune si incerc sa ma incadrez in bugetul propus.

Restul configuratiilor de pe website pe diferite bugete le veti gasi pe toate in ACEST LINK. Sau puteti folosi casuta de cautare pentru a gasi un sistem configurat pentru bugetul vostru.

Ce sistem PC Gaming de 8000 de lei sa cumpar?

recomandare configuratie pc gaming 8000 lei 2022

Fiti atenti!!!

Recomandarea mea este sa nu alegeti sa cumparati un sistem gata asamblat si configurat.

Personalizarea unui sistem configurat recent va poate aduce un plus de performanta raportat la pretul platit. Un sistem gata asamblat poate contine componente provenite din lichidari de stocuri care au o vechime destul de mare si sunt de generatii anterioare.

Asadar,

O configuratie personalizata neincadrata in bugetul acestui articol puteti cere AICI, iar in timpul disponibil voi incerca sa fac o recomandare personalizata in functie de cererea voastra, conditia este ca achizitia sa fie facuta in mai putin de 24 de ore, pentru evitarea golirii de pe stoc a componentelor.

Ce jocuri merg pe un calculator de jocuri de 8000 Ron?

Ultimele titluri de jocuri din 2021 vor fi suportate de un astfel de sistem. In rezolutia Full HD detaliile pot fi setate pe ULTRA, iar in rezolutie 4K, anumite jocuri mai pretentioase vor putea fi setate cu detalii grafice MEDIUM spre HIGH la fps-uri acceptabile.

Configuratie PC Gaming 8000 lei pentru 2022

Haideti mai intai sa afisez configuratia, iar apoi sa vorbesc despre performantele de la o astfel de configuratie PC gaming 8000 de lei.

Update: 05.mai.2022

Acum ca am vazut configuratia, haideti sa vedem cam ce performante atinge un astfel de sistem de jocuri HIGH-END.

Țineți cont că prețul plăcii video ar fi trebuit să fie undeva la 3.000 ron. Sistemul nu include asamblarea, ea trebuie făcută de voi personal!

Performante Configuratie PC Gaming 8000 LEI

Rezolutie FULL HD – DETALII ULTRA

Grand Theft Auto V – 166.4 FPS

The Witcher III – 171.9 FPS

Crysis 3 – 174.7 FPS

Just Cause 4 – 140.2 FPS

Borderlands 3 – 111 FPS

Assassins Creed: Odyssey – 96.4 FPS

Shadow of the Tomb Raider – 149.9 FPS

Gears 5 – 140.2 FPS 

Rezolutie 4K – DETALII ULTRA

Grand Theft Auto V – 61.3 FPS

The Witcher III – 60.6 FPS

Crysis 3 – 53.1 FPS

Just Cause 4 – 53.5 FPS

Borderlands 3 – 40.9 FPS

Assassins Creed: Odyssey – 51.6 FPS

Shadow of the Tomb Raider – 57.7 FPS

Gears 5 – 64.2 FPS 

Cuvinte de final:

Dupa cum vedeti,

Aceasta configuratie PC Gaming 8000 de lei este destul de potenta chiar si la rezolutie 4k cu detalii ULTRA, însă fps-urile scad considerabil.

Acele detalii de jocuri au fost testate cu alta placa video, in functie de pretul de achizitie, o placa rtx 3070 va scoate rezultate net superioare. Nu pot sa dau detalii in prezent, criza preturilor placilor ma impiedieca sa finalizez configuratia pe bugetul de 8.000 ron.

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2022, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

7 Comentarii

  1. Salut,
   În condițiile actuale este cam maxim din ce poți obține la acel buget.
   Mi-ar fi plăcut să văd ce placă video are pusă, am o bănuială că este Gigabyte.
   Nu văd nici pe viitor o îmbunătățire a prețurilor, se estimează că vor urca cel puțin până în primăvară prețurile o dată cu cryptomonezile.
   Bafta!

  1. Salut,
   Nu exista o perspectiva de viitor pentru ieftinirea placilor video.
   In mod normal, nu ar fi trebuit sa coste mai mult de 5000 ron un astfel de sistem.
   Daca esti de acord cu acest lucru, sistemul in sine va functiona foarte bine pentru editare foto video. Cu mici limitari daca folosesti adobe after effects.

 1. Salut!
  Tot m-am uitat sa configurez eu un pc de 5000 fara placa video , dar am remarcat o problema placa video este foarte scumpa in momentul de fata.
  Am ajuns la concluzia deoarece am nevoie de un pc cat mai rapid ca ma lasa predecesorul sa achizitionez un sistem desktop prebuit ca are deja o placa video decenta.

  O sa-l folosec pe pc pentru editare photo si video
  Ce parere ai se merita acest prebuilt pc pentru bani pe care îi voi plati?

  https://www.emag.ro/sistem-desktop-pc-gaming-serioux-cu-procesor-intelr-coretm-i7-10700f-pana-la-4-80ghz-16gb-ddr4-500gb-ssd-geforcer-gtx-1660-6gb-gddr5-no-os-srx-5949088513964/pd/DQWM1TMBM/

  1. Salut,
   In conditiile actuale, cu acele preturi colosale pentru placile video, nu vad ce alta optiune ai.
   In mod normal nu pot sa recomand achizitia unui sistem la aceste preturi, dar daca necesitatea e mai importanta, atunci DA! Poti sa mergi pe acel sistem. E cam maxim ce poti scoate la ora actuala. Eventual adaugarea a inca 16GB ram si eventual un upgrade de placa video pe viitor, macar un rtx 3070 daca isi vor reveni preturile.
   Multa bafta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button