Casă

Recomandare baterie de duș pentru 2023

TOP 4 cele mai bune baterii de duș cu sau fără termostat

Dilemă mare în privința alegerii corecte pentru o baterie de dus capabilă, utilă și longevivă! Să fie o baterie pentru duș cu termostat sau fără? Să fie kitul complet de baterii duș cu pară de duș și baterie? Cum aleg? La ce să fii atent înainte să cumperi kitul de baterie de duș pentru baie? Să fie o baterie de dus ieftină? Așezați-vă comod la monitor și citiți cu atenție articolul.

Prea multe bătăi de cap așa este?!

Cum să alegi corect o baterie de dus pentru baie!

Stabilește bugetul pentru achiziție de baterie  de dus

Este primul, și cel mai important criteriu de care să ții cont când alegi orice baterie de dus pentru baia ta. Bugetul va dicta calitatea materialelor, dar nu neapărat și longevitatea lor. Puteți găsi o baterie de dus ieftină care să aibă o durată de viață mare, însă probabil sacrificați câteva caracteristici și design.

O baterie de dus cu brand cunoscut s-ar putea să nu fie tocmai potrivită pentru tine, în special dacă bugetul tău este limitat. Nu pot fie obiectiv din această privință și să recomand un brand anume, fiecare din voi aveți bugete diferite. Dar la sfârșitul articolului o să includ modele pentru fiecare categorie de consumatori.

Spațiul din baia ta

Un alt detaliu la care trebuie să dați atenție înainte să cumpărați o baterie de dus completă, este legat de spațiul disponibil din baia voastră. Dacă aveți un duș de tip walk-in, o cabină simplă fără kitul de baterie de dus și cap de duș, etc.

Cele mai populare sunt bateriile de duș de tip Rain Shower, cu pară mare de duș care imită apa de ploaie. Pentru mulți acest aspect s-ar putea să conteze, pentru relaxare și efect natural al apei. Așadar, cu cât para dușului este mai mare, cu atât și spațiul dedicat dușului s-ar putea să conteze. Țineți cont că sunt unele kituri de baterie de dus cu pară de 50cm lungime, dar standardul este undeva la 30cm.

baterii de dușuri de tip rain shower

Instalația sanitară

Un alt element căruia trebuie să-i dați atenție este legat de felul cum aveți instalația sanitară la baia voastră. Puteți opta pentru baterie de dus cu conducte ascunse, iar para să fie conectată pe tavan, dacă aveți instalațiile sanitare îngropate în pereți/tavan. Așadar singurele elemente vizibile vor fi bateria de dus cu sau fără termostat. Sunt ideale ca fiind kituri statice, nu veți avea flexibilitatea unui kit de baterie pentru duș cu pară și furtun flexibil. Dar sunt unele baterii de duș cu conducte îngropate care au și posibilitatea să-i fie conectată o pară de duș cu racord flexibil.

Baterie de dus cu termostat? Sau fără?

Dacă nu aveți o instalație sanitară complexă cu filtre de apă sau alte situații speciale, atunci o baterie de dus cu termostat poate să vă aducă pe lângă confortul preparării apei la temperatura presetată, dar și economie de apă și energie pe termen lung.

O baterie de dus cu termostat are beneficiul setării temperaturii apei constante indiferent de momentul când vreți să faceți un duș. O valvă specială mixează apa rece și caldă și trece numai când are temperatura optimă. Ideale pentru familii mari cu copii mici.

Cele fără termostat sunt mai dificil de controlat din privința setării optime a temperaturii apei, astfel se și pierde multă apă în timpul aceste operațiuni reglare a temperaturii optime.

Recomandare baterie de dus 2023 + TOP 4 cele mai bune


#1 Kit Silla Elite eS-3001B duș+pară

Design minimalist și destul de ieftin kitul

kit baterie de dus cu para de dus ieftin

Cele mai bune caracteristici:

 • Pară mobilă reglabilă pe înălțime
 • Design minimalist modern
 • Materiale calitative

O baterie de tip rain shower cu design modern minimalist. Instalarea este puțin mai aparte comparativ cu alte kit-uri de duș, se face prin racorduri mici flexibile ascunse sub panoul central de control și mixare a apei calde cu cele reci. Trebuie să țineți cont de detaliile din ghidul de montaj și instalare. Eu v-aș recomanda să cumpărați bateria înainte de a renova baia, ca să puteți trage conductele dinainte special pentru această baterie, dar se va putea monta și la băile cu conducte normale.

Ca de obicei eu am problemă cu lungimea la care se extinde rain shower-ul, care mi se pare foarte scurt pasul la majoritatea kit-urilor de baterii de dușuri. Pe de altă parte înțeleg și de ce, pentru că acest kit este cu conductele la vedere și nu are cum să fie bine fixat rainshowerul dacă are conducta prea lungă, deh … gravitatea!!!

Ce-mi place?

Îmi place că suportul cu para mobilă este culisant și-l veți putea monta acolo unde vă place și veți putea modifica poziția lui ulterior. Îmi place că este vopsită electrostatic și știu că va rezista mult timp acea vopsea. Rainshower-ul este destul de mare și materialele sunt bineînțeles tratate anti-calcar.

Îmi place de asemenea și prețul, consider că este destul de ieftin acest rain shower.

Ce nu-mi place?

Faptul că este atipică la montare/instalare și va trebui puțină atenție la instalare și recomand a fi făcută de un profesionist, nu este genul de rain shower care poate fi instalat de oricine. Lungimea conductei pentru rain shower este destul de mică.

Păreri PRO:
 • ieftină
 • designul plăcut
 • fixarea parei este culisantă
 • materiale anti-calcar
 • vopsea de calitate
Păreri CONTRA:
 • lungime conductă rainshower mică
 • dificilă la instalare
 • presiune mică la apă

#2 Set de dus cu pară pătrată

Un kit complet de baterie pentru duș cu pară de tip rain shower

 

recomandare kit baterie de dus de tip rainshower

Cele mai bune caracteristici:
 • Design minimalist
 • Din alamă
 • Pară de duș pătrată dar și una manuală-flexibilă

Un kit complet de baterie cu pară inclusă pentru duș. Are inclusiv o pară manuală cu racord flexibil. Este un kit care permite instalarea lui cu instalația sanitară îngropată. Ideal pentru dușurile walk-in care sunt făcute de la zero. Calitatea materialelor este bună, spre foarte bună, dar nu are termostat. Para fixă pătrată este superbă și de 40cm, asigură un efect de duș de tip ploaie foarte relaxant. Recomand instalarea unor filtre pe instalația sanitară pentru dedurizarea apei, este păcat să se infunde para de duș datorită depunerilor de calcar.

Este cea mai bună baterie de duș la raportul calitate-preț.

#Baterie pentru duș de tip Rain Shower

Sunt foarte populare și apar în fiecare an modele din ce în ce mai accesibile și ca preț. Îmi amintesc în urmă cu 15 ani că trebuia să bagi mâna adânc în bugetul alocat achizitiei de duș de tip rain shower. Erau și foarte puține companii producători care creau astfel de dușuri și numai branduri de lux.

Acum, în 2023, situația s-a îmbunătățit considerabil și putem să găsim kituri de dush de tip Rain Shower ieftine!

Păreri PRO:
 • calitate materiale bună
 • conductele se pot încastra și recomand
 • poate funcționa și la presiuni mai mici pe conducte
 • vine și cu pară de duș cu racord flexibil
Păreri CONTRA:
 • nu are valvă de termostat
 • țeava pentru para pătrată este puțin prea scurtă

#3 Sistem de dus cu termostat Grohe Euphoria Cube 

Un kit de baterie și pară de duș cu termostat

cel mai bun dus rain shower pe 2023

Cele mai bune caracteristici:
 • Calitate materiale superioare
 • Termostat cu precizie bună
 • Design modern

Știu!

Nu este o baterie de dus cu termostat ieftină și este greu să redau în cuvinte sau imagini calitatea materialelor. Grohe sunt arhicunoscuți pentru calitatea produselor și finisajele lor superioare, dar și pentru fiabilitatea lor pe termen lung. Este o achiziție care o să dureze, dar trebuie oarecum să asigurați o mentenanță corectă pentru astfel de kituri de duș pentru băi. Este un kit de baterie de dus care nu necesită îngroparea conductelor, totul este la vedere și cu finisajele aferente de calitate de la Grohe. Totul este nichelat, suprafața nichelată este de grosime mare, asta vă asigură că și peste 20 de ani, acest kit va arăta la fel, cu condiția mentenanței corecte.

Termostat baterie de dus de calitate

Valva/termostatul își face treaba negreșit, dar trebuie să vă asigurați că și instalația voastră sanitară aprovizionează bateria de dus corect. O pară pătrată de tip rain shower cu detalii de design și finisaje remarcabile, dar și o pară flexibilă cu finisaje la fel de bune.

Nu cred că vă spun vreun secret, dar cred că știți că dacă vrem calitate maximă la produse, va trebui să plătim un preț mare pentru acest lucru.

Da! Grohe este și un brand în sine și o parte din acel preț este pentru brand, dar credeți-mă că în mare parte din preț este designul și calitatea materialelor de excepție. Iar execuția finisajelor de la toate produsele de la Grohe este la ALT NIVEL.

Păreri PRO:
 • calitate superioară a materialelor
 • se poate instala în orice baie aproape
 • termostat precis
Păreri CONTRA:
 • ar fi mers o posibilitate de conectare a tevii de la pară mai lungă puțin
 • prețul evident mare

Cea mai buna baterie de dus cu termostat

Preț - 8.8
Calitate materiale - 10
Finisaje - 10
Termostat - 9.8
Design - 9.6

9.6

Scor obținut

Grohe câștigă titlul pentru cea mai bună baterie de dus de tip kit rainshower al acestui articol pe 2023.

User Rating: 5 ( 1 votes)

#4 Un Set FERRO SQUARE 2in1 de baterie de dus

Cel mai ieftin set de baterie de dus cu pară

recomandare set baterie de dus ieftina

Cele mai bune caracteristici:
 • Dus de tip Rain Shower (imitare apă de ploaie)
 • Cartuș ceramic
 • Finisaje crom
 • Mixer monocomandă

Așa cum v-am obișnuit în topurile mele, recomand întotdeauna în TOP un model ieftin.

Este clar că nu vom găsi aceeași calitate a materialelor și finisajele de la modelul de set de rain shower de la Grohe, dar să știți că nu este cu mult mai prejos nici acest model.

Ok! Are un sistem monocomandă care nu conține și un mixer cu termostat, dar bănuiesc că la acest preț nu s-ar fi așteptat nimeni la baterii de dus cu termostate de tip rainshower cu 500 de lei.

Îmi place că este destul de elegantă și imită foarte bine produsele de înaltă calitate de la alte branduri și știți ce? O face destul de bine!

Ce nu îmi place? Faptul că para de tip rain shower este micuță, iar adâncimea de montaj este cam micuță. Conducta ce vine de pe prinderea de pe perete este foarte scurtă. Pentru copii/femei nu ar fi problemă, dar dacă ești bărbat cu peste 120kg și ai un gabarit mai mare, s-ar putea să te lovești continuu de monoblocul de comandă. Nu are decât cam 1 metru acea conductă de fixare pe tavan, din cei 1000mm va trebui să mai scădeți și acei centimetri care stau ieșiți de la monobloc și para de duș, ar mai rămâne cam 70-80cm de spațiu în care trebuie să stați să curgă apa de la rain shower pe voi.

Ideea e că o recomand familiilor cu persoane mai svelte, mai fit, altfel o să aibă probleme.

Dar para de duș e bună?

Bună pentru că are 1.5m lungime furtunul flexibil, rea pentru că nu poți preseta presiunea decât de pe levierul de pe baterie. Nu se poate regla volumul/presiunea apei de pe pară.

Păreri PRO:
 • ușor de curățat/mentenanță
 • cartușe ceramice de calitate bună
 • design modern
 • relativ ușor de instalat
Păreri CONTRA:
 • prindere/fixare cam firavă
 • conducta superioară de pe tavan prea scurtă

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button