Tutoriale

Cum sa cumperi site web .ro

Recomandare achizitie website domeniu+gazduire

2 metode sa iti cumperi un site

Astazi va voi spune ce inseamna un domeniu(site) si cum sa il cumperi.

Fiecare tara are o agentie nationala care se ocupa de vanzarea unui domeniu. La noi aceeasta agentie este R.O.T.L.D (Romania Top Level Domain), este agentia care se ocupa de vanzarea de nume de website-uri cu  terminalul bineinteles .ro. Domeniul se refera ca o sa va cumparati doar adresa pe untermen de 99 de ani, nu si gazduirea propriu-zisa a website-ului.

Domeniu site - Cum sa cumperi website .ro

Invitație pe canalul Youtube

Sunt 2 metode de a cumpara un domeniu:

  1. Fie de pe site-ul agentiei nationale http://rotld.ro/
  2. Fie de la o firma privata precum www.cyberfolks.ro

Daca optati pentru o firma privata pretul poate fi mai mic deoarece astfel de companii cumpara pachete de domenii si obtin preturi mai mici daca le cumpara in numar mare. Singurul dezavantaj il constituie ca datele personale vor fi preluate de ei si apoi transmise voua. In trecut erau firme care vindeau domeniul dar nu dadeau si titlurile de proprietar catre cumparator. Astfel cumparatorul era dependent de firma respectiva care ii furniza si gazduire web.

Daca optati pentru agentia nationala atunci pretul poate fi putin mai mare dar actul de proprietar al domeniului va fi direct transmis cumparatorului prin posta .

Eu am platit circa 250 ron pentru a-mi cumpara domeniul www.Flavius-Tech.ro , am optat pentru a cumpara direct de la agentia nationala. Iar la firma privata puteam cumpara cu 210 Ron. Pentru 40 de lei eu zic ca nu merita riscul de a cumpara de la o firma privata.

Dupa ce urmati pasii de cumparare de pe ROTLD, veti primi prin posta un plic de confirmare ca sunteti proprietar al domeniului pe care l-ati ales. Si veti avea un cont pe rotld.ro unde puteti specifica cateva nume de servere pe care vreti sa gazduiti website-ul. Va sfatuiesc sa va scrieti datele personale corect pentru a putea confirma pe viitor ca sunteti proprietar.

Despre gazduirea site-ului o sa va vorbesc in articolul urmator pentru a nu lungii articolul.

Fiți deschiși la minte! Dar nu foarte deschiși ca s-ar putea sa v-o pierdeți.

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button