Tutoriale

Cum sa programezi pentru shutdown

Metoda simpla de programare shutdown pc

Astazi o sa va invat o metoda ce o folosesc destul de des pentru a-mi programa calculatorul sa se opreasca dupa un timp prestabilit. Metoda este extrem de usoara si nu necesita nici un program aditional. Tot ce avem nevoie se afla deja implementat in Windows.

Pasul 1: apasa butonul de start a windows-ului sau tasta de windows.

Pasul 2: in casuta de search scrieti fara ghilimele: ” shutdown -s -t 100 ” si apasati enter.

Invitație pe canalul Youtube

Shut down pc - Cum sa programezi

 

Unde valoarea 100 se refera la secundele de la aplicarea programarii pana cand se va inchide sistemul. Puteti modifica cifra la cat timp vreti sa vi se inchida pc-ul. De exemplu: shutdown -s -t 3600, unde 3600 reprezinta secundele adica 60 minute.

Mai poate fi utilizata si combinatia de taste : Tasta windows+R va deschide o fereastra RUN in care vom aplica comanda de mai sus, pentru utilizatorii de Windows 8 sau Windows 10. Dar trebuie sa fiti logati cu privilegiile de administrator.

In cazul in care va razganditi si ati apucat sa aplicati programarea, scrieti in casuta de search: shutdown -a, unde -a reprezinta abandonarea comenzii de inchidere.

Fiți deschiși la minte! Dar nu foarte deschiși ca s-ar putea sa v-o pierdeți.

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button