Tutoriale

Cum stergeti hiberfil.sys

Metoda dezactivare/stergere hiberfil.sys

Multi dintre voi ati constatat ca aveti un fisier in radacina principala (C:/) a hardului numit hiberfil.sys , el este pus nativ pe invisible si multi nu stiu de existenta lui.

Acest fisier ocupa spatiu inutil pe un calculator de birou si este echivalentul a 4gb sau  chiar mai mult, depinde de memoria RAM a calculatorului respectiv.

 

Invitație pe canalul Youtube

Sunt mai multe metode de a scapa de acest fisier daca nu folositi functia de hibernare a windows-ului. Pentru laptopuri este folositor in economisirea bateriei, dar pentru un pc desktop este cam inutil.

Sunt mai multe metode si o sa va explic una foarte la indemana si usoare.

Cum sterg hiberfil.sys

Apasati pe tasta de windows sau dati click pe start, in casuta de search  scrieti „cmd” si va gasi un program command prompt only (cmd.exe), dati click dreapta pe el si Open as Administrator.

In fereastra nou deschisa de comanda scrieti fara ghilimele ” powercfg -h off ” si veti constata ca fisierul hiberfil.sys a disparut si veti beneficia de aceea memorie ca spatiu nativ pe hard disk.

Daca vreti sa il reactivati scrieti comanda in CMD ” powercfg -h on ” si veti reactiva fisierul.hiberfil.sys - Cum stergem

O simpla metoda pentru a vedea fisierul respectiv este sa deschideti o fereastra de pe hard disk din radacina principala a partitiei c:/ dati click pe Organize->Folder Options->tabul View si debifati casuta Hide protected operating system files si bifati casuta de Show hiden files, folders and drives.

Daca intampinati probleme puteti lasa un mesaj in comment si va raspund in cel mai scurt timp.

Dezactivarea fisierului va dezactiveaza functia de hibernare a pc-ului, daca aveti nevoie de spatiu pe c:/ puteti sa o dezactivati ca nu afecteaza in vreun fel performantele calculatorului.

Hibernarea se foloseste doar pentru economisirea energiei in cazul in care uitam calculatorul pornit, acesta va intra automat in hibernare la o perioada determinata de inactivitate pe PC.

Fiți deschiși la minte! Dar nu foarte deschiși ca s-ar putea sa v-o pierdeți.

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button