Tech news

HP incearca sa detroneze Apple MacBook Air

HP se pregateste de o noua lansare de Ultrabook

Cei de la HP au declarat că vor să cucerească marketul ultrabookurilor premium și să concureze direct cu MacBook. Șeful din executiv de la HP Ron Coughlin a spus:

”de ani buni Apple MacBook a fost liderul incontestabil pe acest segment si au inovat Laptopuri ultraportabile, dar a venit vremea HP-ului sa intre serios pe acest segment de piață”

Laptopul va fi asemănator cu Elitebook Folio, lansat recent la inceputul anului, dar va fi mai subțire decât acesta.

Invitație pe canalul Youtube

HP ultrabook Spectre 2016

Elitebook Folio are grosimea mai mică de o jumătate de inch, iar noul ultrabook ce urmeaza a fi lansat zilele acestea va fi mai subtire de atat, fiind mai subtire si decat MacBook Air care oricum da senzatia ca este ca o tableta din privinta grosimii. Daca acest detaliu va conta o sa vedem la momentul lansarii.

HP vrea sa fie introdus ca un concurent direct pentru Apple

Buna strategia de marketing a HP-ului pentru a atrage atentia numind o companie uriasa. In prezent batalia s-a dat intre multe companii din aceasta categorie de laptopuri premium, fie Lenovo, Apple, Microsoft si Google au incercat sa intre pe piata ori cu Convertibile ori cu Hibride. Multa lume prefera simplitatea unui laptop si sa se comporte ca atare, de aceea MacBook a avut succes imens pe piata din U.S si nu numai. Pe asta mizeaza si cei de la HP si spera sa cucereasca multi utilizatori care vor simplitate si performanta.

Cand este lansarea HP?

Lansarea va avea loc maine la International Luxury Conference de la Versailles, din ce au spus cei de la HP sunt constienti ca nu vizeaza un public larg, fiind un produs din categoria de preturi mari pentru ultrabookurile  premium si spera sa depaseasca Apple cel putin din punctul de vedere al design-ului si al greutatii device-ului.

Parerea mea este ca o sa aiba succes, mai ales ca deja au demonstrat ca pot inova prin design daca ne uitam la modelul HP EliteBook Folio , un singur detaliu de care nu sunt sigur in acest caz si anume performanta. E cert ca o sa fie o platforma Skylake de la Intel dar sa vedem si pretul pe raft ca sa ne putem da cu parerea daca a reusit sa inoveze si sa intreaca Apple. Oare un predecesor de ultrabook le-a dat destula experienta pe acest segment de piata incat sa afirme ca depaseasca Apple?
O sa va tin la punct cu detaliile dupa lansare.

Fiți deschiși la minte! Dar nu foarte deschiși ca s-ar putea sa v-o pierdeți.

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button