Diverse

Inventia unei furculite pentru cei la dieta

O furculiță inteligentă pentru cei care țin dietă.

Recent a fost făcută public un prototip de furculiță care stimluează simțul gustului pentru a creea impresia de mâncare sărată. Această furculiță funcționează cu baterii mici și a fost inventată de
către un cercetător japonez.

Furculita pentru diabetici

 

Invitație pe canalul Youtube

Acum vă puteți bucura de o masă sărată fără a va simți vinovați că ați pus sare prea multă pe mâncare.

Cât costa o astfel de furculița inteligentă?

Ei bine, fiind un prototip, inca nu a aparut in comert, dar pretul estimat va fi undeva la 15 Euro/bucată.

Cum funcționează?

Aceasta are un buton pe mâner de pe care se activează un curent electric de foarte mică putere care stimulează papilele gustative făcându-le să creadă că mancarea este sărată.

Invenția a fost făcută intr-un laborator dintr-o universitate din Japonia.

Utilitatea

În principal este utilă pentru cei cu probleme de sănătate cu hipertensiuni mari îi ajută sa reducă sau să elimine complet sarea din mâncare.

 

Adăugând multă sare pe mâncare poate creea riscul unui unui atac de cord, aici intervine si utilitatea unui astfel de ”gadget”.

Prototipul poate funcționa timp de 6 ore fără a fi incărcat, dar deocamdată nu este rezistent la apă, fiind si ultimul impediment de care  trebuie să treacă pentru a intra in producție.

Nivelul de ”sare” poate fi ajustat, dar după cateva teste facute de un cercetător care a menționat că dacă vom regla prea puternic furculița vom simți un gust metalic  în mâncare.

Nimesha Ranasinghe (cercetător) către o revistă de presă : ” am reușit să inventăm un device non-invaziv care stimulează simțul gustului prin curent electric si termic. Pentru persoanele cu diabet acesta va putea fi reglat printr-un sintetizator care să simuleze gustul de dulce fără sa afecteze negativ nivelul de zahăr din sânge. Iar pentru persoanele cu cancer care fac chemio-terapie le poate imbogăți gustul mâncării fără efecte adverse”.

Concluzie:

Sună promițător din declarații, pentru acest preț eu spun că orice persoană care este la dietă alimentară poate să îl incerce. Sunt convins că nu poate simula gustul sărat exact ca sarea dar merită încercat. Vă aștep si pe voi să vă dați cu părerea.

Fiți deschiși la minte! Dar nu foarte deschiși ca s-ar putea sa v-o pierdeți.

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button