Diverse

Alegere baterie externa – recomandare battery bank bun

Top cele mai bune tipuri de baterii externe de pe piață

Cele mai bune alegeri legate de o baterie externa sunt importante pentru a-ți ține gadgeturile încărcate și funcționale pe perioade mai lungi, câteodată te pot ajuta în drumeții pentru zile întregi. Cu cât tehnologia evoluează mai mult și devine mai bună, cu atât energia pe care o consumă devine din ce în ce mai importantă și limitează utilitatea gadgeturilor. Majoritatea băncilor de baterii externe folosesc acumulatori lithium.

Așa cum probabil ați constatat în ultima decadă, majoritatea gadgeturilor tind să devină wireless, așadar singura sursă de energie a lor este din baterie. Deci, indiferent că vrei să folosești telefonul smart , un laptop, tableta sau căștile fără fir, vei avea nevoie de energie pentru a le încărca.

Cu cât mai multe gadgeturi ai, cu atât o capacitate de baterie externa trebuie să fie mai mare. O să fac un top 3 cele mai bune battery bank-uri în funcție de capacitatea lor de a stoca energia, dar și de tipurile de utilizare.

Invitație pe canalul Youtube

Recomandare + TOP 3 alegeri baterie externa

#1 Baterie externa ieftina de la Hama

Un acumulator extern fabulos la prețuri mici

recomandare acumulator baterie externa

Cele mai bune caracteristici:
 • 10Ah
 • Protecție suprasarcină și scurtcircuit
 • Martor led pentru capacitate

O baterie externa ieftină care este accesibilă oricărui om și pot să spun că este indispensabilă, mai ales atunci când pleci în vreo excursie sau ieșire de weekend. Carcasa este de plastic dar pe deasupra este lipit un material textil care o va ajuta la un grip mai bun. Nu va aluneca pe mobilier sau când o pui în pat.

Fiind de 10 amperi, suportă cam 2 încărcări complete de telefon, 2 încărcări de căști in-ear și poate 2-3 încărcări de ceas. Este suficienta pentru cineva care iasă în weekend la o scurtă vacanță.

Voltajul de încărcare este evident 5v și suportă până la 3 amperi la încărcare.

Da! Știu! Este fără încărcare rapidă!

La acest preț bănuiesc că nu se aștepta cineva să fie cu rapid charge.

Un acumulator extern pe care-l recomand numai din prisma prețului mic al lui, dar și pentru faptul că este compact și nu are o greutate prea mare. Partea pozitivă este că veți primi și un cablu (foarte scurt) de încărcare de tip USB – USB type C.

Timpul de încărcare a unui flagship poate fi de peste 2.5 ore, în funcție de capacitatea bateriei telefonului.

Păreri PRO:
 • compact
 • ieftin
 • are protecții
 • suportă 2 încărcări de telefon complete
Păreri CONTRA:
 • material de construcție slăbuț
 • indicatorul de nivel nu se vede outdoor

#2 BaterryBank Anker PowerCore III Elite

Un acumulator extern cu încărcare rapidă

recomandare acumulator portabil extern 2024

Cele mai bune caracteristici:
 • Suportă încărcare rapidă
 • 2 porturi usb-c
 • MultiProtect

Ne îndreptăm spre categoria avansaților. Am ales în special acest acumulator/baterie extern datorită capacității lui de a încărca rapid și în volum mare. Are o capacitate totală de încărcare de 87 wats, ceea ce înseamnă că poate încărca și laptopuri și tablete.

Ținând cont cât este de compact, nu aș fi crezut că este capabil de încărca la această capacitate. Are 2 ieșiri de usb normale 3.0 și 2 ieșiri de usb type-c, ceea ce înseamnă că suportă și încărcări multiple de device-uri, dar țineți cont că cei 87w se vor împărți la fiecare tip de device încărcat simultan.

Capacitatea de stocare a energiei este de circa 25 amperi în total, echivalentul a 5 încărcări de telefoane smart. Media bateriilor din smartphone-urile de astăzi este de 4-4.5Ah.

M-aș fi așteptat să se încinte, dar carcasa este prevăzută din proiectare pentru a acționa ca un cooler pasiv, fiind de aliaj de aluminiu. Astfel el nu se va supra-încălzi nici când încarci un laptop.

Păreri PRO:
 • suportă rapid charge
 • capacitate mare de stocare a energiei
 • fiabil
 • compact
 • suportă încărcare simultană de 3 device-uri
Păreri CONTRA:
 • nimic

Cea mai buna baterie / acumulator externa pe 2022

Capacitate stocare energie - 9.4
Greutate/volum - 10
Încărcare rapidă - 10
Fiabilitate - 10

9.9

Scor obținut

Anker câștigă titlul pentru cel mai bun acumulator extern pe 2022. Suportul pentru rapid charge, va încărca un telefon sub 1 oră. Capacitate suficientă pentru încărcarea unui laptop îl plasează ca fiind câștigător al acestui articol.

User Rating: 5 ( 1 votes)

#3 Baterie portabilă externă puternică de la Omnicharge

Cea mai bună baterie externă

ce baterie externa portabila sa cumpar in 2024?

Cele mai bune caracteristici:

 • Încărcare fără fir 10w
 • AC 100W (curent alternativ)
 • 60W USB-type C
 • 2x18W USB-type A
 • 100W DC (curent continuu)

Mărim pasul și punem accent pe baterii externe ideale pentru a fi luate în voiaj sau excursii în natură.
Am observat că foarte mulți pun accent pe acumulatori externi de la branduri consacrate, dar uită că sunt competitori care oferă mai multe performanțe la prețuri mai ieftine.

Uite,
Am decis să includ în top un brand despre care mai puțini din voi ați auzit, Omnicharge și am pus modelul Omni20+ în acest top.

Îl consider un sweet spot la acest preț și-l recomand pentru cei care fac drumeții sau sunt plecați pentru zile mai multe de acasă și au nevoie de un acumulator portabil extern care să reziste zile întregi la încărcări repetate de telefoane/laptop și gadgeturi.
Poate puțin exagerat când zic zile întregi, dar va rezista la cel puțin 1 încărcare de laptop, 2 de telefon smart și poate și câteva gadgeturi mai mici.

Are putere de 60w pentru usb-type c, suficient cât să încarce un telefon rapid sau un laptop normal (nu gaming), dar pentru un laptop puternic are conector special de curent continuu de 100w, așadar va furniza suficientă putere și pentru laptopurilede gaming. Totalul acumulatorului este de 20.000 miliamperi, echivalentul încărcării aproximative a 4 telefoane smart.

Acesta are și mufă europeană cu priză 220v pentru alimentare directă cu curent alternativ la gadgeturi cu o putere dezvoltată de 100W, dar țineți cont că nu este schuko, este ștecher normal fără împământare, dar este și normal, pentru că este acumulator portabil extern.

Ce-mi place la acumulatorul portabil acesta?!

Calitatea materialelor, care sunt convins că o să ofere o  durată de viață foarte mare. Putere foarte mare pentru încărcare, raportat la prețul pe care-l are. Îmi place faptul că este extrem de mic și compact, dar acest lucru duce și la un punct mare negativ și anume:

Ce-mi displace la această baterie externă?

Capacitatea!
Aș fi vrut la acest preț să văd măcar 30.000 de miliamperi, dar înțeleg și de ce nu au putut să vină cu o capacitate așa mare, pentru că ar fi însemnat un compromis de greutate și volum. De aceea am spus că este un sweet spot la aceste tipuri de acumulatori.

Păreri PRO:
 • materiale de construcție de calitate
 • posibilitate alimentare 100w curent alternativ
 • fast charging pentru telefoane de până la 65w
 • ecran oled pentru control flexibil
 • compact și ușor – 611g
Păreri CONTRA:
 • doar 20 amperi
 • aplicația pentru android necesită retușuri

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button