Recomandare Laptop & UltraBook

Recomandare alegere laptop 1500 de lei

Sfat achizitie laptop 1500 de ron

Astazi voi da sfaturi despre cum sa alegem cel mai bun laptop ieftin care sa fie fiabil, sa aiba autonomie mare si sa fie bun la toate. Eu o sa fac o recomandare de 2 laptopuri din jurul bugetului de 1500 ron | lei. Sfaturi care trebuiesc luate in considerare daca va intrebati mereu „ce laptop sa cumpar in 2018?”.

Primul criteriu in alegerea notebookului

Ce este cel mai important cand vrem sa facem o achizitie de laptop foarte bun | notebook sau ultrabook? Criteriul de baza la un laptop este aerisirea.

Ce laptop sa aleg? Criterii alegere!

Dupa cum am mai zis-o si cu alte ocazii, caldura este cancerul electronicelor. Daca nu tinem temperatura sub control, o sa avem probleme serioase care or sa apara si o sa fie resimtite in sistemul de operare. Temperaturile ridicate la procesor se vor reflecta in lag, inghetari de sistem, resetari instantanee si chiar opriri bruste de curent. Vom avea nenumarate probleme cu laptopul.

Laptop ieftin - buget 1500 ron

Procesoarele au senzori de temperatura si in functie de temperatura citita ele isi vor calibra puterea. De exemplu cand un procesor detecteaza o temperatura foarte mare acesta isi reduce banda de frecventa fara sa fii notificat.

Cand banda de frecventa scade considerabil vei simti in sistemul de operare un fel de intarziere a comenzilor inclusiv cursorul mouse-ului incepe sa sacadeze.

Asta este un semn ce poate indica ca sistemul a intrat in protectie pentru a-si reduce temperatura. De aceea primul criteriu este aerisirea in cazul unui laptop. Cum ne dam seama care au aerisire buna?

Ce brand de laptop sa aleg?

Din toate companiile producatoare de laptopuri HP pune cel mai mare accent pe aerisire. Dar ca sa faci o aerisire buna inseamna sa compromiti design-ul final. Asus la fel pune accent pe o aerisire foarte buna tot cu pretul sacrificarii designului. Desi Acer am mai spus-o si in alte articole, produc cele mai bune circuite logice (placi de baza) , ei nu pun accent pe o aerisire buna dar au aspect mai frumos si sunt mai ieftine. Bun, ieftin dar fiabil este?

Luate cap la cap un HP si un Acer, HP-ul castiga la capitolul fiabilitate detasat. Dar pierde in fata design-ului si al puterii de procesare. Putem sa cumparam un stand cooler ca sa racim un laptop dar nu vad scopul, ca doar nu o sa caram dupa noi standcooler.

Al doilea criteriu

Foarte important este structura de rezistenta a carcasei laptopului.

Daca aceasta este dintr-un plastic moale fara intarituri metalice pe marginile ecranului duce la aparitia acelor linii de pixeli intrerupte pe ecran.

Semnalul digital si electric este transmis spre ecran prin benzi de circuite extrem de sensibile si sunt sute de legaturi pe cm patrat.

Daca ecranul nu este foarte bine protejat de cadrul de cadrul lui si observam cand il deschidem din colturi ca se indoaie, atunci mai mult ca sigur pe viitor poate aparea problema spusa mai sus. Deci orientati-va spre un ecran foarte rigid | solid.

Restul criteriilor alegerii de pc portabil

Restul criteriilor sunt bineinteles legate de personalizare, cat de puternic este, daca este cu placa video dedicata sau nu, aspectul etc.

Acum ca stim cum sa alegem un laptop, inchei acest ghid | tutorial despre recomandare de laptop pentru 2018 o sa va las si 2 laptopuri foarte bune dar cu mici compromisuri pentru ca sunt in bugetul de 1500 – 1700 de lei .

Doua sfaturi de achizitie laptop pe care le recomand pentru cateva categorii de oameni : bloggeri, studenti, jurnalisti, administratori de firme, medici de familie.

Puteti sa aruncati si o privire la o recomandare pe care o consider best buy din 2018 Laptopul anului 2018

Doua laptopuri ieftine sub bugetul de 1500 de ron la Emag :

Notebook HP

Laptop hp - buget 1500 de lei

Modelul acesta este excelent pentru portabilitate, carcasa destul de rigida.

Foarte bun si pentru multimedia, sa vedem filme pe el datorita procesorului grafic incorporat.

Autonomia la fel de buna, dar depinde  si de cum o sa fie folosit si parerile sunt impartite, e greu de stabilit o regula. Pentru folosirea la vizionat filme clipuri pe youtube etc este sigur ca autonomia o sa ni se para mica.

Un ecran HD-ready antireflectiv, deci va fi ok sa il folosim si in conditii de lumina puternica.

Procesor foarte rece si cu consum foarte mic si are doar 2.1 Kg fata de competitie, cu peste 2.3 Kg majoritatea.

Păreri pro:

  • prețul mic
  • multitasking
  • multimedia

Păreri contra:

  • se putea memoria ram sa fie de 8gb

Laptop Lenovo

laptop 2018 ieftin

Lenovo este putin mai rapid fata de HP, dispune si de un chipset grafic decent pentru acest pret. Are avantajele procesorului grafic dedicat, dar si dezavantajul spatiului de stocare. Autonomia o sa fie mai mica putin fata de exemplul de mai sus de la HP, din cauza procesorului grafic dedicat.

Dar ca minus este la greutate acesta avand 2.2 Kg. Il recomand mai mult studentilor, jurnalistilor, antreprenorilor.

Păreri pro:

  • prețul mic
  • multitasking
  • multimedia
  • placă video dedicată

Păreri contra:

  • nu face de mâncare

Punctaj obținut de Lenovo

Preț - 10
Performanță - 9.4
Calitate materiale - 9.2
Performanță grafică - 9.4

9.5

Scor total

Lenovo câștigă titlul de cel mai bun laptop ieftin din acest articol comparativ cu HP. Un notebook ideal pentru studenti/elevi .

Vedeți dacă mai este pe stoc
User Rating: 5 ( 1 votes)

Tags

Articole similare

comentarii

  1. Hmmm. Nu stiu ce sa zic, pretul e ok, doar ca mai degraba indraznesc sa spun ca este un laptop de la care sa nu ai foarte multe asteptari. De BF mi-am luat o „teapa” frumusica cu un lenovo…dar pentru cei care il utilizeaza doar pentru lucruri simple, e ok recomandarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *