Casă

Grea alegerea! Ce aspirator vertical să cumpăr?

Care sunt cele mai bune aspiratoare verticale

De când normele europene au intrat în vigoare, cel mai bun (sau rău) lucru este că reducția de risipă de energie are efecte în consumul utilizatorilor casnici, ca noi, și un aspirator vertical suferă din această cauză.

Nu știu cum să zic: datorită? sau din cauza? acelor legislații europene aspiratoarele au suferit modificări majore. Pentru a „cenzura” populația, pentru că în imaginația mea asta se face, nu mai putem să folosim aparaturile la puterea care era cu câțiva ani în urmă. Să le mulțumim militanților împotriva încălzirii globale, așa decontează tot ei din buzunar lupta cu condițiile meteo, de parcă ar putea schimba ei clima, care de altfel de 4 miliarde de ani se tot schimbă.
Legislația a dus la diminuarea puterii aparatelor electrocasnice și nu numai. Cu alte cuvinte:

 • aspiratoarele abia mai aspiră mizeria
 • mașinile de spălat nu mai scot petele din haine deloc
 • mașinile de spălat vase nu mai usucă farfuriile și rezultă un odor oribil
 • mixerele, roboții de bucătărie … toate au devenit puturoase

top cel mai bun aspirator vertical din romania forum

Apropo, o să fac referire doar pentru aspiratoarele verticale cu fir în acest articol, topicul aspiratoarelor verticale fără fir (cu acumulator) este pentru altă dată.

OK!

Mi-am spus ofurile, hai să nu deviem de la subiectul : ce aspirator vertical să aleg?

Ce tip de aspirator să aleg? Vertical sau normal?

E cu adevărat dificilă întrebare, dar pot să fiu obiectiv și să punctez principalele avantaje la aspiratoarele verticale și de ce le prefer eu pe acestea:

Ce-mi place la aspiratorul vertical:

 • nu mai trebuie să schimbi furtunul de admisie
 • este mai ușor de trecut prin camere cu el
 • este puțin mai comod de aspirat
 • mai puternic (aspiratoarele cu fir) sau mai bine zis mai eficient
 • la depozitare este mai compact și mai simplu de depozitat
 • mai rapid de pus în practică aspiratul (termini mai repde de aspirat)

Ce-mi displace la un aspirator vertical cu fir:

 • cam dificil de aspirat locuințele cu mult mobilier (mese, scaune, mobilă)
 • nerecomandat pentru apartamentele mici (din cauza spațiilor mici e dificil de manevrat)
 • este puțin mai greoi de manevrat în spații înguste

alegere aspiratoare verticale

Un aspirator de curățare nu este întotdeauna achiziția maximă interesantă.  Acum nu mai este nici măcar forma de acuratețe domestică pe care o vei afișa cu mândrie, cum ar fi un espressoar la modă sau un scaun relaxat în camera din față. Aspiratoarele frumoase se fac invizibile în casele noastre. Ne bucurăm de consecințele muncii lor – podele din lemn de esență tare imaculate și covoare îngrijite impecabil – cel mai bine după ce le-am folosit și sunt din nou depozitate într-o debara.

Există și marketing la aspiratoarele moderne!

Sau poate că este atât de greu și obositor să te miști cu ele, încât transformă curățarea chiar într-un antrenament de fitness sau are o putere de aspirație atât de proastă încât, chiar și după mai multe treceri, pardoseala ta este lăsată cu praf și mizerie pe ea. Problema de a decide cu privire la aspiratoarele verticale este că toate promit lucruri mari. (niciun producător nu vă va informa că, de fiecare dată când încercați să goliți conțuinutul de mizerie acesta se va împrăștia peste tot.)

aspiratoare verticale sau normale? ce sa alegi?

 

Puterea aspiratoarelor verticale este slabă

Probabil și voi ați încercat o mulțime de aspiratoare, verticale sau normale, utilizarea lor pe podele din parchet de esență tare sau laminat, covoare, și carpete, precum și în casele cu multe animale de companie, copii, și adulți în care se adună o mulțime de mizerie. Toate au dezamăgit nu?

Spuneam asta și la începutul articolului!

Da!

Puterea lor a fost drastic diminuată. Pentru cei mai îîn vârstă poate își amintesc aspiratoarele anilor 90, care aveau toate peste 2500w putere a motoarelor, pur și simplu covoarele persane erau trase cu tot cu mesele sub care erau.

Acum, în 2022,

Ai zice că am avansat tehnologic!

De unde?!

Hai să vedem ce am ales să recomand și mai vorbim după despre detalii și lucruri cărora să le dai atenție.

Recomandare cel mai bun aspirator vertical 2022:

#1 Aspiratorul vertical de la Casa Tria

Sper că acum știi ce aspirator vertical să alegi
unul dintre cele mai bune aspiratoare verticale cu fir
Aspirator vertical cu fir la priză.
Cele mai bune caracteristici:
 • Filtru hepa și Microfilter
 • Cablu 6 m

Da!

Este bun!

Spuneam la începutul articolului că legile europene ne împing să cheltuim banii pe  produse din ce în ce mai slabe calitativ și care își pierd menirea lor pentru care au fost create.

Plusul aspiratorului vertical din cazu acesta este că are o eficiență mai bună a puterii de aspirare, cel puțin comparativ cu multe alte aspiratoare verticale din această categorie de prețuri.

Dacă stai la casă și mai ai și ceva animăluțe prin casă, este ideal acest tip de aspirator. Îl pot recomanda și celor care stau la apartamente, asta datorită faptului că este pliabil și se poate desprinde de capul de aspirare, transformându-se într-un aspirator de mână portabil.

Nu pot să spun totuși că este și cel mai ieftin aspirator vertical, dar nici nu îl pun la categoria aspiratoarelor puternice verticale.

Dar gălagie face aspiratorul vertical?

Cam da!

Face cam mare deranj fonic, iar dacă aveți copii la somn nu e tocmai bun pentru a aspira.  Adică, nu poți să le ai pe toate…și aspirator puternic și silențios și mic. Banuiesc că niciun părinte cu capul pe umeri nu se apucă de aspirat prin casă când dorm piticii!

Nu-mi place că nu are derulator de cablu și e cam enervant să stai manual să-l aduni mereu.

Ah da, și dacă ai probleme serioase cu prafu, deși filtrele își fac cu brio datoria, acestea trebuie curățate mereu pentru a-și face treaba. Deci pentru mentenanță depinde de la caz la caz, în funcție de cât volum de praf ai în casă.

Sa scurtăm discuția!

Să sintetizez în câteva cuvinte, pot să-l recomand celor care stau la case, au camere spațioase și multe, unde veți putea lua cu voi aspiratorul fără să vă face grijă ca trebuie să țineți și furtun și aspirator și cablu. În rest, pentru apartamentele de bloc îl recomand doar pentru cele moderne cu mai puțin mobilier și recomandat a fi mobilier suspendat.

Păreri PRO:
 • putere de aspirare buna
 • este cu triplă funcție
 • potrivit și pentru apartamente mici
 • filtrare eficientă
Păreri CONTRA:
 • se putea puțin mai ieftin

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2022, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button