Casă

Sfaturi alegere aspirator vertical pentru 2023

Recomandare cele mai bune aspiratoare verticale

De când normele europene au intrat în vigoare în urmă cu câțiva ani, cel mai bun (sau rău) lucru este că reducția de risipă de energie are efecte în consumul utilizatorilor casnici, ca noi înșine, iar cumpărarea unui aspirator vertical sau normal are consecințe neplăcute pentru toți dintre noi.

Nu știu cum este corect să spun: datorită? sau din cauza? … acelor legislații europene aspiratoarele au suferit modificări majore. Pentru a „cenzura” populația, pentru că în imaginația mea asta se face, nu mai putem să folosim aparaturile la puterea care era cu câțiva ani în urmă. Să le mulțumim militanților împotriva încălzirii globale, așa decontează tot ei din buzunar lupta cu condițiile meteo, de parcă ar putea schimba ei clima, care de altfel de 4 miliarde de ani se tot schimbă.
Legislația a dus la diminuarea puterii aparatelor electrocasnice și nu numai. Cu alte cuvinte:

 • aspiratoarele abia mai aspiră mizeria
 • mașinile de spălat nu mai scot petele din haine deloc
 • mașinile de spălat vase nu mai usucă farfuriile și rezultă un odor oribil
 • mixerele, roboții de bucătărie … toate au devenit puturoase

top cel mai bun aspirator vertical din romania forum

Invitație pe canalul Youtube

Apropo, o să fac referire doar pentru aspiratoarele verticale cu fir în acest articol, topicul aspiratoarelor verticale fără fir (cu acumulator) este pentru altă dată. Dar deh, îmi spun și eu oful pe blogul personal, deocamdată nimeni nu îmi cenzurează cuvintele la mine pe blog.

OK!

Mi-am spus ofurile, hai să nu deviem de la subiectul : ce aspirator vertical să aleg?

Ce tip de aspirator să aleg? Vertical sau normal?

Este cu adevărat dificilă întrebare, dar pot să fiu obiectiv și să punctez principalele avantaje la aspiratoarele verticale și de ce le prefer eu pe acestea:

Ce-mi place la un aspirator vertical:

 • nu mai trebuie să schimbi furtunul de admisie
 • este mai ușor de trecut prin camere cu el
 • este puțin mai comod de aspirat
 • mai puternic (aspiratoarele cu fir) sau mai bine zis mai eficient
 • la depozitare este mai compact și mai simplu de depozitat
 • mai rapid de pus în practică aspiratul (termini mai repde de aspirat)

Ce-mi displace la un aspirator vertical cu fir:

 • cam dificil de aspirat în locuințele cu mult mobilier (mese, scaune, mobilă)
 • nerecomandat pentru apartamentele mici (din cauza spațiilor mici e dificil de manevrat)
 • este puțin mai greoi de manevrat în spații înguste

alegere aspiratoare verticale

Un aspirator de curățare nu este întotdeauna achiziția maximă interesantă.  Acum nu mai este nici măcar forma de acuratețe domestică pe care o vei afișa cu mândrie, cum ar fi un espressoar la modă sau un scaun relaxat în camera de zi. Aspiratoarele frumoase se fac invizibile în casele noastre. Ne bucurăm de aspiratoare pentru că ne țin casele curate, putem avea podele și covoare imaculate și au un efect benefic din toate punctele de vedere.

Există și marketing la aspiratoarele moderne!

Sau poate că este atât de greu și obositor să te miști cu ele, încât transformă curățarea chiar într-un antrenament de fitness sau are o putere de aspirație atât de proastă încât, chiar și după mai multe treceri, pardoseala ta este lăsată cu praf și mizerie pe ea. Problema de a decide cu privire la aspiratoarele verticale este că toate promit lucruri mari. (niciun producător nu vă va informa că, de fiecare dată când încercați să goliți conțuinutul de mizerie acesta se va împrăștia peste tot, de exemplu)

aspiratoare verticale sau normale? ce sa alegi?

 

Puterea aspiratoarelor verticale este slabă

Probabil și voi ați încercat o mulțime de aspiratoare, verticale sau normale, utilizarea lor pe podele din parchet de esență tare sau laminat, covoare, și carpete, precum și în casele cu multe animale de companie, copii, și adulți în care se adună o mulțime de mizerie. Toate au dezamăgit nu?

Spuneam asta și la începutul articolului!

Da!

Puterea lor a fost drastic diminuată. Pentru cei mai îîn vârstă poate își amintesc aspiratoarele anilor 90, care aveau toate peste 2500w putere a motoarelor, pur și simplu covoarele persane erau trase cu tot cu mesele sub care erau puse.

Acum, în 2023,

Ai zice că am avansat tehnologic!

De unde!

Cum îți dai seama de puterea de asirare a aspiratorului vertical?

Puterea de sucție este cel mai important detaliu de care să ții  cont! Această putere a aspiratoarelor este măsurată în Kilo Pascali sau kPa adnotat pe specificațiile date de producători.

Toate bune și frumoase nu?

Deci gata am rezolvat-o, alegi unul cu cât mai mulți kPa și ai terminat?! Nu?

Ei bine, nu este chiar așa ușor pentru că producătorii au parametrii de măsurare diferite de la caz la caz. Plus că nu toți specifică puterea de aspirare ci doar consumul energetic. Și oricum consumul în watts crește proporțional cu puterea în kilo pascali! Veți constata că un aspirator de peste 2000w are o putere de aspirare/sucție mult mai mare.

De aici spun și că legea europeana nu are nici un fundament că s-ar face economie la energie interzicând aspiratoarele cu consum mare pe premiza că un aspirator cu consum mic este mai eficient energetic. De ce? Pentru că vei trece de mai multe ori cu aspiratorul de putere mai slabă peste un covor pentru a-l curăța, iar timpii cât trebuie să îl ții pornit vor fi mai mari, dar cu un consum mai mic.  Deci consumul uneori poate fi chiar mai mare.

Logica este simplă!

Stau 5 minute cu un aspirator vertical de 700watts pornit să curăț bine un covor, sau stau 1 minut cu un aspirator de 2500w care aspiră un covor dintr-o singură trecere.

Multe legi europene sunt imbecile din multe puncte de vedere, dar nu toate!

Hai să vedem ce am ales să recomand și mai vorbim după despre detalii și lucruri cărora să le dai atenție.

Recomandare + TOP 3 cel mai bun aspirator vertical 2023:

#1 Aspiratorul vertical de la Casa Tria

Sper că acum știi ce aspirator vertical să alegi
unul dintre cele mai bune aspiratoare verticale cu fir
Aspirator vertical cu fir la priză.
Cele mai bune caracteristici:
 • Filtru hepa și Microfilter
 • Cablu 6 m

Da!

Este bun!

Spuneam la începutul articolului că legile europene ne împing să cheltuim banii pe  produse din ce în ce mai slabe calitativ și care își pierd menirea lor pentru care au fost create.

Plusul aspiratorului vertical din cazu acesta este că are o eficiență mai bună a puterii de aspirare, cel puțin comparativ cu multe alte aspiratoare verticale din această categorie de prețuri.

Dacă stai la casă și mai ai și ceva animăluțe prin casă, este ideal acest tip de aspirator. Îl pot recomanda și celor care stau la apartamente, asta datorită faptului că este pliabil și se poate desprinde de capul de aspirare, transformându-se într-un aspirator de mână portabil.

Nu pot să spun totuși că este și cel mai ieftin aspirator vertical, dar nici nu îl pun la categoria aspiratoarelor puternice verticale.

Dar gălagie face aspiratorul vertical?

Cam da!

Face cam mare deranj fonic, iar dacă aveți copii la somn nu e tocmai bun pentru a aspira.  Adică, nu poți să le ai pe toate…și aspirator puternic și silențios și mic. Banuiesc că niciun părinte cu capul pe umeri nu se apucă de aspirat prin casă când dorm piticii!

Nu-mi place că nu are derulator de cablu și e cam enervant să stai manual să-l aduni mereu.

Ah da, și dacă ai probleme serioase cu prafu, deși filtrele își fac cu brio datoria, acestea trebuie curățate mereu pentru a-și face treaba. Deci pentru mentenanță depinde de la caz la caz, în funcție de cât volum de praf ai în casă.

Sa scurtăm discuția!

Să sintetizez în câteva cuvinte, pot să-l recomand celor care stau la case, au camere spațioase și multe, unde veți putea lua cu voi aspiratorul fără să vă face grijă ca trebuie să țineți și furtun și aspirator și cablu. În rest, pentru apartamentele de bloc îl recomand doar pentru cele moderne cu mai puțin mobilier și recomandat a fi mobilier suspendat.

Păreri PRO:
 • putere de aspirare buna
 • este cu triplă funcție
 • potrivit și pentru apartamente mici
 • filtrare eficientă
Păreri CONTRA:
 • se putea puțin mai ieftin

#2 Aspirator Vertical Studio Ariete fără sac

Un aspirator genial fără consumabile

cel mai bun aspirator fara sac vertical 2023

Cele mai bune caracteristici:

 • Mâner pliabil
 • Filtru lavabil
 • Sistem filtrare Cyclon
 • Tub extensibil
 • Perie mare

Cred că majoritatea nu vor să aibă bătăi de cap cu aspiratoare cu filtre și saci care să trebuiască schimbate constant. De aceea am pus acest aspirator vertical fără consumabile. Mizeria se adună în containerul de plastic și o goliți de fiecare dată și apropo, are 500ml containerul de aspirare. În plus, filtrul hepa cu care este echipat este și el lavabil și nu trebuie să-l schimbați.

Da! Fiind cu filtre lavabile, pentru cei care au astm sau probleme de respirație nu este cea mai bună alegere a aspiratorului,  Acesta va lăsa mirosuri în camere care trec prin acel filtru lavabil, indiferent dacă este proaspăt curățat.

Are un avantaj la peria aspiratoare, care este mare și acoperă suprafețe mai mari dintr-o trecere, dar totodată se poate schimba dintr-un avantaj, în dezavantaj. Și aici mă refer la cei care stau în apartamente/garsoniere mici cu multe corpuri de mobilier, fiind peria mare, nu veți putea accesa anumite unghiuri și colțuri în casă. Dar ca o compensare este faptul că are un capăt de aspirare pentru spații înguste

Cui îl recomand totuși?

Potrivit pentru majoritatea gospodăriilor, putând să îi scoateți țeava de aspirare se va transforma într-un aspirator compact de mână pe care-l puteți folosi și pe canapele sau prin spatele corpurilor de mobilier.

Păreri PRO:
 • putere decentă de aspirare
 • ușor la greutate
 • cablul este de 5m nu de 3m
 • 2 trepte de aspirare
 • nu are consumabile care trebuiesc schimbate
Păreri CONTRA:
 • nerecomandat celor care au animale și covoare cu fibre mari
 • nerecomandat nici pentru case cu suprafețe mari
 • container de colectare mic

#3 Aspirator vertical fara sac Studio Casa TRIA FORCE 

Un aspirator versatil și diferit

recomandari aspiratoare verticale cu fir

Cele mai bune caracteristici:

 • Mâner pliabil
 • Perie triunghiulară
 • 2 filtre lavabile
 • Tub telescopic/detașabil

Așa cum am spus în titlul acestui aspirator vertical, cuvântul de ordine este : versatilitatea.

Este un aspirator cu fir de 6metri, cu mâner pliabil și  tub telescopic. Așadar într-o clipă îl veți converti într-un aspirator de mână extrem de repede și ajută foarte mult și la depozitare.

Peria este de tip triunghiular și ajută foarte mult la aspirarea în colțuri, dar are și perie mică pentru spațiile foarte înguste.

Containereul este generos de 750ml și are și 2 niveluri de filtrare, filtrul hepa standard lavabil și un microfiltru care ajută la oprirea microparticulelor care stau în suspensie și nu sunt oprite de alte tipuri de aspiratoare.

Puterea de aspirare este mare, dar din păcate nu este specificată puterea de absorbție, dar este undeva în media generală a aspiratoarelor din 2023.

Păreri PRO:
 • versatil
 • nivel de filtrare a prafului fin bun
 • ușor de depozitat și manevrat
 • potrivit pentru aspirare în locuri înguste sau colțuri
 • fără sac
 • aspiră bine covoarele cu fibre mici/medii
Păreri CONTRA:
 • puțin zgomotos
 • nu are trepte multe de nivel al puterii
 • nu poate aspira părul de animale de pe covoare cu fibre mari

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button