Recomandare Gaming PC

Recomandare pc gaming de buget – 2300 lei pentru 2024

Configuratie calculator ieftin pentru jocuri

2024, un an care se anunță mai promițător pentru a creea o configuratie pc gaming de buget mic, nu pot recomanda decât un pc pentru jocuri dintr-o generație anterioară, un sistem de jocuri de buget 2300 lei care să ne asigure o experienta plăcuta în gaming. Prețurile plăcilor video și-au mai revenit, comparativ cu anii trecuți când a fost orgia prețurilor plăcilog grafice din perioada minerilor de cryptomonezi.
Componentele de calculatoare pentru gaming în general s-au ieftinit în ultima vreme, dar nu de ajuns.

Ce sistem pc de jocuri să aleg pentru CS.GO?

Sau,

Invitație pe canalul Youtube

Ce pc îmi trebuie pentru GTA 5? Acestea sunt întrebările care și le pun cei ce vor o configuratie de pc gaming.  Răspunsul acestei întrebari este influențat de mai multi factori.

Ce pretenții grafice aveti?!

Ce rezoluție are monitorul care îl aveți? Și multe alte detalii care, în final, alcătuiesc un sistem și un stil de gaming.

Pot da un sfat de achiziție de pc pentru jocuri pentru bugete mici care să poată rula ultimele titluri de jocuri apărute în 2024. Nu cred ca ne vom mai întalni cu prețuri așa mici în viitor. De regulă în perioada de dinaintea sărbătorilor prețurile urcă pentru a putea fi oferte care să atragă cât mai mult. Mulți fac greșeala să aștepte ofertele de black friday sau de sărbători.

gaming pc carcasa sistem calculator

 

Printre preferintele românilor GTA 5 se află în topul celor mai jucate jocuri . Dar, minecraft prinde teren din urma. GTA V nu are cerințe foarte mari și este destul de flexibil cât să putem juca și pe un sistem de 1700 sau 1800 de ron decent. Jocurile de genul dota 2 sau LoL pot fi jucate cu setarile la maxim cu acest sistem.

Cel mai important lucru vine de la monitor, cu cât rezoluția la care jucăm cu atât crește nevoia de procesare grafică exponențial. Dacă trecem de rezoluția de Full HD atunci cerințele pc-ului devin din ce în ce mai mari.

Configuratie sistem gaming pc pentru 2024

Configurația pe care am făcut-o este „sweet spot-ul” sistemelor de pc gaming din categoria medie de gaming. Nu multi isi permit sa investeasca intr-un sistem de gaming mai mult de 4000 ron. Dar puteți sa cereti o configuratie personalizata puteti lasa un comment cu raspunsurile la cateva intrebari AICI.

recomandare configuratie gaming pc

 

 

Sistemul o sa ruleze absolut toate jocurile aparute pana in prezent. Detaliile si fps-urile o sa difere de la joc la joc, dupa cum stiti ultimele titluri de jocuri au nevoie de putere grafica foarte mare, dar daca jonglati din detaliile si setarile jocului o sa ruleze toate jocurile la un fps peste 30, jocuri precum CS.GO trece de 200 fps cu detaliile pe maxim.

Dar,

Țineți cont că acele performanțe sunt pentru un monitor gaming full hd.

Ca sa nu ne întindem cu articolul haideți sa vedem cum arata o configurație gaming pc foarte bine echilibrata si cu o compatibilitate de 100% .
O placa de baza foarte fiabila, cu mici probleme la instalarea driverelor, dar cu putin efort se face usor instalarea driver-elor, fiind un sistem in totalitate cu consum redus si temperaturi joase, plus o carcasa foarte bine aerisita, dar cu un mic minus la capitolul wire management, nu vom putea ascunde cablurile foarte bine, dar cu putin efort putem sa facem sa arate foarte curat wire managementul.

Configurație PC gaming buget 2300 RON:

Update: 08.decembrie.2023

Configurație PC gaming 2300 RON

Raport preț/fps - 9.8
Design - 8.8
Posibilitate upgrade - 9.8
Performanțe overall - 9.4

9.5

Scor obținut

Sistem de jocuri pentru bugetul de 2300 de lei în 2024. Din păcate va trebui să așteptați ca prețurile plăcilor video să-și revină la normal. Undeva la 1200 ron ar fi trebuit să coste placa video.

User Rating: 5 ( 1 votes)

Configuratia nu contine monitor!

In concluzie,

A fost ușor depășit bugetul, dar depinde și de ofertele zilei când voi citiți acest articol, s-ar putea ca această configurație să fie sub buget, sau peste!

Un sistem ieftin si foarte performant, dacă bugetul nu vă permite să suplimentați pentru o placă video dedicată, puteți folosi sistemul cu nucleu intel iris al procesorului, iar dacă prețurile plăcilor video scad, să achiziționați una ulterior..

Nu, nu este cel mai performant build, dar pentru entry-level eu recomand aceasta configuratie de sistem de jocuri ca fiind cea mai buna alegere pe 2024. Mai puteti gasi si alte sisteme gaming  pe alte bugete.

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button