Recomandare Gaming PC

Recomandare pc gaming de buget – 2300 lei pentru 2022

Configuratie sistem ieftin pentru jocuri

2022, un an din nou compromis pentru o configuratie pc gaming de buget mic, nu pot recomanda decât un pc pentru jocuri dintr-o generație anterioară, un sistem de jocuri de buget 2300 lei care să ne asigure o experienta plăcuta în gaming. Însă prețurile ridicate la plăcile grafice invalidează orice tentativă de a face un build de gaming pentru bugete mici.
Componentele de calculatoare pentru gaming s-au ieftinit in ultima vreme, dar nu de ajuns. Placile video însă nu dau semne de revenire a prețurilor.

Ce sistem pc de jocuri să aleg pentru CS.GO?

Sau,

Ce pc imi trebuie pentru GTA 5? Acestea sunt intrebarile care si le pun cei ce vor o configuratie de pc gaming.  Raspunsul acestei intrebari este influentat de mai multi factori.

Ce pretenții grafice aveti?!

Ce rezolutie are monitorul care il aveti? Si multe alte detalii care, in final, alcatuiesc un sistem si un stil de gaming.

Pot da un sfat de achizitie de pc pentru jocuri pentru bugete mici care sa poata rula ultimele titluri de jocuri aparute in 2022. Nu cred ca ne vom mai intalni cu preturi asa mici in viitor. De regula in perioada de dinaintea sarbatorilor preturile urca pentru a putea fi oferte care sa atraga cat mai mult. Multi fac greseala sa astepte ofertele de black friday sau de sarbatori.

gaming pc carcasa sistem calculator

 

Printre preferintele romanilor GTA 5 se afla in topul celor mai jucate jocuri . Dar, minecraft prinde teren din urma. GTA V nu are cerinte foarte mari si este destul de flexibil cat sa putem juca si pe un sistem de 1700 sau 1800 de ron decent. Jocurile de genul dota 2 sau LoL pot fi jucate cu setarile la maxim cu acest sistem.

Cel mai important lucru vine de la monitor, cu cat rezolutia la care jucam cu atat creste nevoia de procesare grafica exponential. Daca trecem de rezolutia de Full HD atunci cerintele devin din ce in ce mai mari.

Configuratie sistem gaming pc pentru 2022

Configurația pe care am făcut-o este „sweet spot-ul” sistemelor de pc gaming din categoria medie de gaming. Nu multi isi permit sa investeasca intr-un sistem de gaming mai mult de 4000 ron. Dar puteți sa cereti o configuratie personalizata puteti lasa un comment cu raspunsurile la cateva intrebari AICI.

configuratie gaming pc

 

 

Sistemul o sa ruleze absolut toate jocurile aparute pana in prezent. Detaliile si fps-urile o sa difere de la joc la joc, dupa cum stiti ultimele titluri de jocuri au nevoie de putere grafica foarte mare, dar daca jonglati din detaliile si setarile jocului o sa ruleze toate jocurile la un fps peste 30, jocuri precum CS.GO trece de 200 fps cu detaliile pe maxim.

Dar,

Țineți cont că acele performanțe sunt pentru un monitor gaming full hd.

Ca sa nu ne întindem cu articolul haideți sa vedem cum arata o configurație gaming pc foarte bine echilibrata si cu o compatibilitate de 100% .
O placa de baza foarte fiabila, cu mici probleme la instalarea driverelor, dar cu putin efort se face usor instalarea driver-elor, fiind un sistem in totalitate cu consum redus si temperaturi joase, plus o carcasa foarte bine aerisita, dar cu un mic minus la capitolul wire management, nu vom putea ascunde cablurile foarte bine, dar cu putin efort putem sa facem sa arate foarte curat wire managementul.

Configurație PC gaming buget 2300 RON:

Update: 21.iulie.2022

Configurație PC gaming 2300 RON

Raport preț/fps - 9.8
Design - 8.8
Posibilitate upgrade - 9.8
Performanțe overall - 9.4

9.5

Scor obținut

Sistem de jocuri pentru bugetul de 2300 de lei în 2022. Din păcate va trebui să așteptați ca prețurile plăcilor video să-și revină la normal. Undeva la 1200 ron ar fi trebuit să coste placa video.

User Rating: 5 ( 1 votes)

Configuratia nu contine monitor!

In concluzie,

Țineți cont că prețul real al plăcii grafice ar trebui să fie în jur de 1000 ron, din păcate criza actuală a plăcilor anulează configurație pe bugetul de 2300 RON.

Am mers pe o carcasă care să suporte viitoare upgrade-uri de plăci de bază ATX, dar în acest caz sistemul este cu placă de bază mATX, puțin mai mică decât carcasa, dar va avea ventilație mai bună decât o carcasă mini tower.

Un sistem ieftin si foarte performant, dacă bugetul nu vă permite să suplimentați pentru o placă video dedicată, puteți folosi sistemul cu nucleu intel iris al procesorului, iar dacă prețurile plăcilor video scad, să achiziționați una ulterior..

Nu, nu este cel mai performant build, dar pentru entry-level eu recomand aceasta configuratie de sistem de jocuri ca fiind cea mai buna alegere pe 2022. Mai puteti gasi si alte sisteme gaming  pe alte bugete.

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2023, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button