Recomandare monitoare

Alegerea corecta a unui monitor de gaming in 2019

Sfaturi achizitie monitor pentru jocuri

Alegerea unui monitor gaming bun pentru 2019 si cateva sfaturi de achizitie legat de alegerea monitorului perfect pentru jocuri.

Este lesne de inteles de ce gamerii acorda o atentie sporita in alegerea celui mai bun monitor pentru gaming. Astazi o sa fac un top al celor mai bune si bine vandute monitoare pentru gaming
world wide.

Nici nu se pune problema altfel ca un gamer care se respecta si investeste intr-un sistem desktop pentru gaming sa nu acorde atentie monitorului. Cand investesti sume mari intr-un pc gaming banuti importanti nici nu se poate altfel decat sa ne alegem un monitor pe masura. Toate sunt cu refresh rate 144 Hz, un detaliu foarte si poate cel mai important al utilizatorului, timpul de raspuns al monitoarelor sunt de 1ms in cazul modelelor Benq si 5ms in cazul LG. Eu am ales 3 modele pe diferite categorii de preturi si detaliile legate de conectivitate si rezolutii mai jos:

La ce să fim atenți când cumpărăm un monitor gaming?

Monitoarele de jocuri vin într-o varietate de modele, dimensiuni și cu prețuri variate. De obicei, alegerea celui mai bun monitor gaming este o chestiune subiectivă și se limitează la echilibrarea unei varietăți de caracteristici pentru a izola monitorul care prezintă cea mai bună valoare pentru voi.
Dar care sunt lucrurile cărora ar trebui să le acordați atenție într-un monitor de jocuri?

Voi răspunde la acest lucru, pe lângă faptul că voi oferi o perspectivă suplimentară, in acest articol.

Rezoluţie monitor pentru jocuri

Primul și cel mai important factor care trebuie luat în considerare este, desigur, rezoluția display-ului.

Monitoarele de gaming de astăzi pot avea următoarele rezoluții:

 • 1080p (Full HD)
 • 1440p (QHD / 2K)
 • 2160p (UHD / 4K)

 

monitor gamign 2018

 

O rezoluție mai mare înseamnă un număr mai mare de pixeli care, la rândul său, înseamnă mai mult detaliu vizual și o claritate mai buna a imaginii.

Cu toate acestea, cel mai mare obstacol în menținerea majorității jucătorilor de la rezoluțiile QHD și UHD sunt limitările hardware. QHD devine încet noul standard, majoritatea platformelor de joc de la mijlocul gamei fiind capabile să mențină o valoare stabilă de 30 FPS în acea rezoluție. UHD este o poveste cu totul alta, deoarece doar cele mai puternice GPU-uri moderne vor putea sa depaseasca peste 30 FPS si sa spuna ca vor ajunge la 60 fps.

Acestea fiind spuse, înainte de a decide asupra rezoluției voastre ideale, luați în considerare puterea GPU (placa video) și dacă preferați performanța sau calitatea vizuală. În majoritatea cazurilor, vă sfătuiesc să mergeți pe o rezoluție mai mare (fie QHD sau UHD), deoarece este mai rezistentă în viitor.

Refresh Rate

Rata de reîmprospătare a monitorului este măsurată în Hertz (Hz) și măsoară de câte ori monitorul poate reîmprospăta imaginea afișată pe secundă. Acest lucru determină de asemenea câte cadre pe secundă va fi afișat pe monitor.

Atenție!!!

Nu confundați rata de refresh a monitorului cu FPS-urile. Frames per Second se refera la cadrele de imagini succesive intr-o secunda, iar rata de refresh se refera la frecventa cu care se reimprospătează acele imagini. Sunt similare, și înțeleg de ce se face confuzia aceasta. Dar, totuși sunt 2 lucruri tehnice care funcționează total diferit.

Dar, da!

Se corelează fps cu hz, pentru a simți diferențele între un monitor de 60hz si 144hz trebuie și placa video să ”împingă” imaginile respective la peste 144 fps.

Monitoarele pot avea următoarele rate de reîmprospătare (cele mai comune):

 • 60Hz
 • 144Hz
 • 240Hz

Este important să rețineți că o rată de reîmprospătare ridicată nu are scop decât dacă placa video voastră. poate împinge numărul adecvat de cadre pe secundă.

Deci, înainte de a decide să obțineți un monitor de 144Hz sau 240Hz, asigurați-vă că placa grafică poate rula jocurile pe care le doriți la frame rate atât de mari.

Tehnologia panoului (display-ului)

Astăzi, sunt două mari categorii de display-uri care sunt în frunte:

 • TN (twisted nematic)
 • IPS (in-plane switching)

Fără a intra în diferențele tehnice dintre cele două, să abordăm imediat cateva din diferențele esențiale.

Nu o să vorbesc despre panourile VA, poate într-un articol viitor o să spun și de ce.

Panourile IPS oferă o calitate vizuală mai bună. Aceasta înseamnă o reproducere a culorilor mai vibrante și mai precise, precum și unghiuri de vizualizare mai bune.

Cel mai mare avantaj al unui panou TN este că acestea suportă timpi de răspuns mai rapizi. Apropo de timpul de răspuns…

Timpul de raspuns pentru monitor gaming

Timpul de răspuns al pixelilor este măsurat în milisecunde (ms) și reprezintă cât timp un singur pixel trebuie să treacă de la negru la alb sau să comute între diferite nuanțe de gri.

Dar la ce ajuta timpul de răspuns în gaming?

ce monitor sa cumpar pentru gaming

În esență, cu cât timpul de răspuns este mai mic, cu atât vor fi mai ușoare mișcările camerei. Pe de altă parte, un timp de răspuns ridicat va duce la estomparea mișcării (frame drop), deoarece pixelii nu au suficient timp pentru a comuta între culori în timpul mișcării rapide a camerei. O altă problemă posibilă este reprezentarea ghosting effect, dar aceasta este doar o problemă cu monitoarele din prezent.

Acum, așa cum am menționat mai sus, panourile TN suportă timpii de răspuns de 1 ms, în timp ce panourile IPS pot să scadă maxim la 4 ms. Care dintre ele alegeți depinde în întregime de preferința voastră, de reacție, sau de calitate vizuală. În plus, este posibil să nu observați nici măcar o diferență între 1ms și 4ms dacă nu le-ați comparat unul lângă celălalt sau dacă acestea sunt deja folosite pentru a reduce timpii de răspuns.

Un gamer profesionist vede acele schimbări mai ușor.

Mărimea ecranului

Dimensiunea ecranului nu este la fel de mare ca o înțelegere cu monitoarele, de vreme ce le veți vedea aproape, iar diferențele sunt destul de mici.

Astăzi,

Monitoarele pentru jocuri sunt între 21 și 27 inch, deoarece acestea reprezintă echilibrul perfect al clarității vizuale și al confortului vizual. Orice ar fi mai mare și ar trebui să fie privit de la distanță și orice altceva mai mic și nu ar beneficia la fel de mult de rezoluții înalte.

Mărimea pe care o alegeți depinde în întregime de voi.

Dacă aveți de gând să cumpărați un monitor de 1080p, este mai bine să NU depășiți 27 de inch la diagonala monitorului, deoarece densitatea pixelilor va fi foarte mică și în final veți observa pixelii.

Pentru monitoarele de gaming peste 27 inch, vă recomand să vă orientați spre monitoare QHD sau UHD, rezoluții recomandate peste FULL HD.

Deci,

Să rezum…

Dacă aveți un birou mai micuț și stați prea aproape de monitor, nu văd sensul în a alege un monitor cu diagonala mare.

Oricum ochiul uman nu are o vedere periferică bună. O diagonală mare, ne va face să rasucim capul să vedem în lateralele monitorului.

Vederea periferică la ochi este undeva la 35 de grade perpendicular cu direcția în care privim, restul este ceață.

Conectori monitor gaming

Un monitor gaming modern pentru jocuri are următoarele intrări și ieșiri:

DisplayPort 1.4 – cea mai bună alegere pentru transferul video / audio pe PC

HDMI 1.4 / 2.0 – Nu suportă rate de reîmprospătare la rezoluții mai mari ca DisplayPort, dar la fel de viabile pentru soluțiile de la mijlocul gamei, transferă și video și audio

Ieșire audio de 3.5 mm – concepută ca un mijloc mai convenabil de a conecta căștile sau difuzoarele direct la monitor în loc de panoul din spate al plăcii de bază sau de panoul frontal al carcasei

În afară de acestea, un monitor gaming poate avea de asemenea o intrare audio de 3,5 mm și unul sau mai multe porturi USB de diferite tipuri.

Cum conectez monitorul 144 hz

 

Alte tipuri de conectori monitor gaming

Există și alte tipuri de conectori pe care un monitor poate include, dar cele de mai sus sunt cele mai întâlnite. Compatibilitatea video / audio nu ar trebui să fie o problemă, deoarece majoritatea plăcillor grafice vin cu cel puțin unul sau mai multe porturi DisplayPort sau HDMI și pot transfera și sunetul.

Singurul lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere este dacă există dispozitive USB pe care intenționați să le conectați direct la monitor și planificați cumpărarea în consecință.

Câteva cuvinte de final,

Cam atât, tot ceea ce este important să țineți minte atunci când alegeți un monitor de jocuri! Țineți minte toate cele de mai sus și puteți fi siguri că veți realiza o achiziție inteligentă.

Vă recomand, de asemenea, să lăsați un comment in secțiunea de mai jos, dacă aveți nevoie de orice sfat de achiziție.

Ce monitor gaming să cumpăr?

Las și 3 modele de monitoare pentru jocuri pe care le consider foarte bune pe bugete diferite:

Recomandare Top 3 monitoare gaming bune pentru 2019

Monitor gaming 144 Hz Lenovo Legion

Un monitor pentru gamerii cu buget ieftin

recomandare monitor gaming 144 hz ieftin

Cele mai bune caracteristici:
 • 144Hz
 • HDR
 • 400 cd/mp
 • rame subțiri

 

Acest model de monitor de gaming este unul cu raport calitate-pret-performanță foarte bun. Ramele subțiri sunt ideale pentru o configurație pc gaming HIGH-END cu un setup de 3 monitoare.

Poate ești interesat și de o configurație personalizată: Vezi Acest Link

Descriere

Monitor pentru gaming Lenovo Legion Y25f

Creat pentru gaming de performanta
Monitorul Lenovo Legion Y25f asigura victoria in arena de gaming, avand capabilitati HDR, o rata de reimprospatare rapida de 144Hz, un timp de raspuns aproape incredibil de 1ms si un design ergonomic, gandit special pentru jucatori. Este combinatia ideala de performanta si design.
Efecte vizuale fara compromis
Acest monitor ofera imagini clare, detalii uimitoare si texturi cat mai fidele lumii virtuale din joc. Ecranul Full HD de 24,5 inchi are capabilitati HDR, luminozitate de 400 cd/m² si margini aproape inexistente pentru a potenta si mai mult imaginile vibrante care aproape ca vor parea ca ies din ecran.
Stim ca ai nevoie de viteza
Pentru un joc fluid, fara intarzieri si cu imagini clare, Y25f are o rata de reimprospatare foarte buna de 144Hz, ce te va avantaja sigur in jocurile strategice sau FPS. Iar timpul de raspuns de 1ms iti va potenta reactiile deja rapide, antrenate pentru jocurile unde fiecare secunda conteaza.
Tehnologia AMD FreeSync ™
Aceasta tehnologie permite monitorului sa comunice cu GPU-ul PC-ului tau, sincronizandu-si cu acesta rata de improspatare si anuland bine cunoscutul efect de ”tearing” – sfasieri ale cadrelor.
Gaming confortabil
Fie ca vrei sa te bucuri de sesiunea de gaming la masa de birou sau pe canapea, stativul versatil al monitorului Y25f iti va asigura pozitia ideala de joc: poti regla inaltimea monitorului, il poti inclina, roti lateral sau chiar la 90 de grade. Aceste functii complete ale stativului, alaturi de tehnologia Comfort Eye, iti vor reduce oboseala ochilor si durerile la nivelul gatului si umarului. De asemenea, cele 3 port-uri USB sunt mereu la dispozitie pentru adagarea mouse-ului sau tastaturii sau pentru incarcarea diferitelor dispozitive mobile. In plus, pentru o experienta si mai captivanta a jocului, castile sunt mereu la indemana, pe suportul special dedicat pentru casti.

Păreri PRO:
 • ecran 144 Hz
 • preț ieftin
 • ideal pentru setup de 3 monitoare
 • luminozitate bună
 • ecran TN
Păreri CONTRA:
 • setari putin dificil de realizat
 • trebuie făcute și câteva setări la placa video

Monitor gaming  QHD 144Hz Asus

Monitor recomandat și pentru jocuri, dar și pentru media

monitor de gaming qhd 2019

Cele mai bune caracteristici:
 • Diagonala 27 inch
 • Rezoluție QHD
 • 144 Hz
 • unghiuri de vizualizare bune

 

Un monitor ”multi-tasking” , este foarte bun pentru gaming, dar și pentru conținutul media. Fiind un panou IPS, are culori mai vii și unghiuri de vizualizare mai bune, comparative cu panourile TN.

Sigur,

Vine cu ”inconvenientul” că are un timp de răspuns de 4 ms, probabil ziceți ca nu e mare diferența.

Depinde cum priviți lucrurile, eu zic ca 4 milisecunde sunt de 4 ori mai multe decât un panou TN de 1 milisecundă.

Descriere monitor pentru jocuri

 

Monitorul pentru jocuri MG279Q a fost creat pentru a-ti facilita victoria in arenele profesioniste de jocuri si este echipat cu un afisaj WQHD cu o rata de reimprospatare de 144Hz si unghiuri de vizualizare foarte largi. Design-ul sau ergonomic, impreuna cu tehnologiile de Eliminare a Tremurului de Imagine si Reducere a Emisiilor de Lumina Albastra iti asigura un nivel ridicat de confort in timpul sesiunilor maraton de jocuri.
Un afisaj WQHD de 27 inchi pentru imagini deosebit de detaliate si mai mult spatiu pe ecran
MG279Q este reprezentantul unei noi generatii de monitoare, echipate cu un afisaj WQHD 2560 x 1440 cu o densitate a pixelilor de 109 pixeli per inch. Va veti putea bucura de un nivel foarte ridicat de detaliu si cu 77% mai mult spatiu pe ecran decat in cazul ecranelor standard Full HD (1920 x 1080). Aceste mici detalii se combina pentru a-ti oferi avantaje deosebite in jocuri.
Tehnologie In-plane Switching (IPS) pentru culori realiste si precise
Tehnologia IPS cu care a fost echipat afisajul monitorului MG279Q iti ofera imagini de o calitate superioara, acoperire de 100% a spectrului sRGB, o rata de contrast extraordinara, de 100,000,000:1, si unghiuri largi de vizualizare, de 178 de grade, pentru distorsiuni minime ale imaginii si un nivel minim de degradare a culorilor, astfel incat veti putea partaja continutul ecranului cu toti cei din jur, indiferent de pozitia acestora raportata cu monitorul.

 

 

Tehnologia exclusiva ASUS Trace Free le permite afisajelor cu tehnologie IPS incorporate modelului MG279Q un timp de raspuns de doar 4ms, pentru imagini foarte cursive si clare, fara urme si artefacte nedorite, chiar si in jocurile moderne, deosebit de rapide.

Rata de reimprospatare incredibila de 144Hz
Dispunand de o rata de reimprospatare impresionanta, de 144Hz, MG279Q nu intampina nicio problema in afisarea imaginilor in miscare, ceea ce inseamna ca poti sa faci uitate problemele legate de neclaritatile imaginilor in miscare si sa fii victorios in jocuri de tip FPS, simulatoare de curse, jocuri de strategie in timp real si simulatoarea sportive. MG279Q este echipata cu tehnologie AMD FreeSync™ * – aceasta elimina artefactele nedorite si ratele de reimprospatare slabe, pentru a-ti oferi imagini vizuale extraordinare si jocuri foarte cursive.
Tehnologie exclusiva ASUS GamePlus
Modelul MG279Q este echipat cu functia accesibila foarte rapid ASUS GamePlus, ce ofera modurile Tinta Suprapusa si Functii Cronometru. Selecteaza unul dintre cele patru modele de tinta diferite in functie de tipul de jocuri favorit, si monitorizeaza timpul de constructie sau de revenire pe harta prin intermediul cronometrului afisat pe harta ce poate fi pozitionat oriunde pe partea din stanga a ecranului.
Tehnologia exclusiva ASUS GameVisual
Tehnologia ASUS GameVisual iti ofera acces la sase moduri de vizualizare pre-setate, fiecare proiectat sa raspunda cerintelor unui scenariu de utilizare diferit. Aceasta functie unica poate fi activata cu usurinta prin intermediul unui buton dedicat sau al Meniului de Setari afisat pe ecran (On Screen Display – OSD).
Optiuni de conectivitate avansate si sistem inteligent de organizarea a cablurilor
MG279Q este echipat cu un port mini DisplayPort 1.2 pentru redarea de continut nativ WQHD, impreuna cu doua port-uri HDMI/MHL si port-uri USB 3.0 duale pentru conectivitate excelenta.
Sistemul de organizare a cablurilor aflat pe partea din spate a monitorului iti permite sa-ti aranjezi si sa-ti ascunzi cu usurinta cablurile, astfel incat intregul tau birou va fi mai curat si ordonat.
Pregateste-te de Sesiuni Maraton de Jocuri cu ajutorul Tehnologiei Eye Care si al unui nivel de confort extraordinar de ridicat.
.
Tehnologie de Reducere a Emisiilor de Lumina Albastra ASUS Ultra Low Blue Light

MG279Q vine echipat cu filtrele pentru reducerea emisiilor de lumina albastra ASUS Ultra Low Blue Light pentru un nivel ridicat de protectie al ochilor. Poti accesa si selecta cu usurinta una dintre cele patru setari diferite pentru filtre direct pe ecran, prin intermediul meniului OSD, in functie de scenariul de utilizare specific

Tehnologie de Eliminare Tremurului de Imagine
Tehnologia de Eliminare a Tremurului de Imagine sporeste claritatea imaginilor pentru a-ti oferi o experienta mai confortabila in jocuri. Aceasta minimizeaza oboseala ochilor si alte efecte potential periculoase ale sesiunilor prelungite de jocuri.
Design Ergonomic
Monitorul pentru Jocuri MG279Q a fost proiectat in mod special pentru sesiuni maraton de jocuri. Profilul sau subtire si suportul ultra-ingust fac din acest model solutia perfecta pentru aproape orice configuratie multi-monitor. MG279Q dispune de asemenea de un suport cu un design foarte ergonomic, ce permite ajustarea pozitiei pe directiile fata-spate, lateral, pivotare si pe inaltime, astfel incat te vei putea bucura de o pozitie ideala de vizionare. Design-ul special permite separarea rapida a suportului de ecran, astfel incat acesta poate fi montat pe un perete cu ajutorul sistemului VESA.
Păreri PRO:
 • ecran IPS (bun si la multimedia)
 • unghiuri bune de vizualizare
 • culori mai vibrante comparative cu  un panou TN
 • ecran WQHD
 • 144 Hz
Păreri CONTRA:
 • preț deloc ieftin
 • ecran reflectiv putin enervant

Monitor 2k gaming 144 Hz, 27 inch AOC

Cel mai bun monitor de gaming cu raport calitate-pret-performanta bun

cel mai bun monitor gaming 2019

Cele mai bune caracteristici:
 • Monitor 2K
 • Ecran non-reflexiv
 • 144 Hz
 • Boxe integrate
 • Contrast dinamic mare

 

Cele din urmă sunt cele dintâi. Da, unul dintre cele mai bune monitoare existente. Pentru prețul la ofertă, aceste modele de monitoare sunt foarte bune, mai ales când ofertele sunt cele mai bune. Aveți ocazia să prindeți un monitor la preț ieftin.

Deocamdată nu mai este la ofertă, dar a fost la 1600 de lei nu demult.

Sigur, nu este totul roz la acest model. Dar părțile negative sunt întîlnite la majoritatea monitoarelor de gaming.

Unul din ele, faptul ca rata de refresh este atinsă doar digital, rata de refresh ”nativa” analogică este sub 100 Hz.

Păreri PRO:
 • preț ieftin
 • diagonală bună
 • panou anti-glare
 • timp de răspuns de 1ms
 • 144 Hz
 • rezoluție 2K
 • cabluri incluse în pachet
 • boxe (modeste, dar sunt)
Păreri CONTRA:
 • nerecomandabil pentru afișare multimedia

Daca aveti un sistem gaming performant, nu va incurajez sa il folositi la un tv led 4k, este pacat sa faceti gaming pe un televizor daca sistemul este dotat cu componente de ultima ora.

Stiu,

Sunt putin scumpe, dar gasiti drone bune care au de 3 ori pretul unui astfel de monitor. Depinde si din ce unghi priviti achiziția.

Recomand achizitia unui monitor PRO.

 

Tags

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 23 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2020, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

comentarii

   1. Pai cine da 1200 de lei pe un monitor cu panel TN capabil de 144Hz ca sa-l tina la 60 de Hz? Vad ca multi sunt confuzi cand vine vorba de timpul de raspuns al LG-ului…mi se pare mie sau unii sunt deranjati de acest LG superior vestitului xl2411?

   2. Personal, prefer xl2411 in dauna LG-ului din articol. Sunt mai focusati pe calitatea componentelor decat pe marketing cum sunt cei de la LG. Asta nu inseamna ca este un model slab LG-ul, cat despre 60hz, crede-ma sunt o multime de oameni care nu se pricep si folosesc monitoarele la 60hz chiar daca ele duc mai mult. Sunt multe cazurile cand nu e necesar din nestiinta sau din lipsa componentelor. De ex daca folosesti portul vga, sau nu ai placa video pentru a seta rata de refresh a monitorului. Inclusiv la al meu un ultra wide care poate fi overclockat la 75hz. Nu mai spun ca anumiti producatori „uita” sa specifice pe site-urile lor rata de refresh nativa. Nu vorbesc despre marketingul de genul clear motion rate.

 1. Stiu ca 1200 lei nu sunt de ajuns de aceea pana apare AMD cu seria noua mai am timp sa strang ceva..sa achizitionez un 480 sau chiar 490

 2. am inteles , procesorul a fost la o oferta buna de aceea am achizitonat unul blocat lam luat anul trecut pe la 900 de lei mi sa parut best buy. Bugetul fiind limitat am sa ma opresc la acel LG 24gm77 din ce am citit are o reproducere de culori foarte buna fata de alte modele in gama lui de pret , referitor la placi video mai am de asteptat pana apar si cele de la AMD.
  Momentan am 1200 de lei alocati pentru placa video mai strang ceva banuti si sa vedem pe ce ii arunc. Mersi pentru sfaturi si succes in continuare la ceea ce faci !

  1. Conteaza foarte mult acea rata de refresh sa fie peste 120Hz , o sa vezi diferente uriase intre gamingul pe vechile monitoare de 60 Hz. Pentru placile video de 1200 ron eu zic ca astepti degeaba AMD, o sa fie mult mai scumpe de 1200, dar poti merge pe un r9 de la AMD, sunt foarte bune in performante si mai ieftine.

 3. Foarte interesant , chiar sunt in cautarea unui monitor de gaming buget de maxim 1500-1600 lei ,eu acum am urmatoarea configuratie: i5 4690 ,z97xgaming 3,hyperx 8g 1600mhz , radeon r7 360 gigabyte 2GB ,sirtec 750W smart.
  As dorii sa ma ajuti in alegerea unui monitor deoarece pe viitor voi face si upgrade la placa video doar ca bugetul va fii limitat undeva la 1500-2000 lei. Ca jocuri ma joc aproape toate genurile de la FPS pana la RPG gen shadow of mordor

  1. Acum am vazut ca are si o reducere consistenta modelul de 27 inch din articol. Eu iti recomand sa incerci sa ajungi la el, e bun si cel de 24 dar cu timpul o sa vrei un monitor mai mare. Este extraordinar in gaming acel monitor.Diferenta de pret este mica acum intre pretul de la pcgarage pentru cel de 24 si pretul de la emag la cel de 27. Dar este stoc limitat si nu stiu daca o sa il mai gasesti pana cand o sa te decizi. Placile video o sa se mai ieftineasca de indata ce apar noile gpu-uri grafice care urmeaza sa apara si la AMD si la Nvidia. Cred ca o sa te incadrezi cu bugetul foarte bine avand in vedere ca o sa achizitionezi mai tarziu placa video. Foarte bun procesorul ala. Si eu folosesc la desktop i5 4570 si este fantastic, al tau e putin mai puternic. Sursa sirtec cum se descurca in O.C? Nu te uita la monitoarele cu vsync sau gsync ca sunt prea scumpe tehnologiile acelea si sunt departe de a fi puse la punct. Inca apar desyncronizari dintre gpu si monitor. Cat despre rata de refresh, acolo eu zic ca se face diferenta in experienta traita in gaming fata de monitoarele pe 60 Hz. Cred ca vor ajunge gpu-urile de tip gtx 980 sub 2000 ron in viitorul apropipat si de ce nu poate chiar un r9 390x, dar eu zic ca e mai recomandabil sa mergi pe gtx 980 la nivelul asta de gaming. Sursa e potenta pentru orice gpu.

   1. Cum adica sursa sa se descurce in O.C ? iar pentru placa video as opta mai mult pentru generatia urmatoare deja au aparut 1080 astept 1070 sa vedem la ce preturi va fii daca nu voi alege tabara cealalta dar nu stiu cand vor aparea in iunie sau iulie sa vad daca se merita…

   2. Am vazut ca ai o configuratie mai ciudata, placa de baza care suporta o.c (overclocking) si procesor care practic nu suporta O.C si este blocat, am crezut ca faci overclocking cu sistemul si te intrebam daca e stabila sursa pentru overclocking. Gtx 1080 e cea mai buna din lume la toate capitolele la ora actuala, nu are concurenta. http://www.pcgarage.ro/placi-video/asus/geforce-gtx-1080-founders-edition-8gb-ddr5x-256-bit/?use_voucher=5U52TELR
    Monitorul, ti-am recomandat sa incerci sa iei unul din modelele din articol este putin mai scump acela de 27 de inch dar crede-ma ca pe viitor o sa ti se para mica diagonala de 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și

Close
Back to top button
Close