Recomandare monitoare

Alegerea corecta a unui monitor de gaming in 2021

Sfaturi achizitie monitor pentru jocuri

Astazi o sa vorbim despre alegerea unui monitor gaming bun pentru 2021 si cateva sfaturi de achizitie legat de alegerea monitorului perfect pentru jocuri. Monitoarele pentru jocuri au caracteristici și dotări diferite de ecranele normale pentru multimedia. La sfârșitul articolului voi face un top cele mai bune monitoare pentru gaming.

Este usor de inteles de ce gamerii acorda o atentie sporita in alegerea celui mai bun monitor pentru gaming. Astazi o sa fac un top al celor mai bune si bine vandute monitoare pentru gaming
world wide.

Nici nu se pune problema altfel ca un gamer care se respecta si investeste intr-un sistem desktop pentru gaming sa nu acorde atentie monitorului. Cand investesti sume mari intr-un pc gaming banuti importanti nici nu se poate altfel decat sa ne alegem un monitor pe masura. Toate sunt cu refresh rate 144 Hz, un detaliu foarte si poate cel mai important al utilizatorului, timpul de raspuns al monitoarelor sunt de 1ms in cazul modelelor Benq si 5ms in cazul LG. Eu am ales cinci modele pe diferite categorii de preturi si detaliile legate de conectivitate si rezolutii mai jos:

La ce să fim atenți când cumpărăm un monitor gaming?

Monitoarele de jocuri vin într-o varietate de modele, dimensiuni și cu prețuri variate. De obicei, alegerea celui mai bun monitor gaming este o chestiune subiectivă și se limitează la echilibrarea unei varietăți de caracteristici pentru a izola monitorul care prezintă cea mai bună valoare pentru voi.
Dar care sunt lucrurile cărora ar trebui să le acordați atenție într-un monitor de jocuri?

Voi răspunde la acest lucru, pe lângă faptul că voi oferi o perspectivă suplimentară, in acest articol.

Rezoluţie monitor pentru jocuri

Primul și cel mai important factor care trebuie luat în considerare este, desigur, rezoluția display-ului.

Monitoarele de gaming de astăzi pot avea următoarele rezoluții:

 • 1080p (Full HD)
 • 1440p (QHD / 2K)
 • 2160p (UHD / 4K)

 

alegere rezolutie monitor 2021

 

O rezoluție mai mare înseamnă un număr mai mare de pixeli care, la rândul său, înseamnă mai mult detaliu vizual și o claritate mai buna a imaginii.

Cu toate acestea, cel mai mare obstacol în menținerea majorității jucătorilor de la rezoluțiile QHD și UHD sunt limitările hardware. QHD devine încet noul standard, majoritatea platformelor de joc de la mijlocul gamei fiind capabile să mențină o valoare stabilă de 30 FPS în acea rezoluție. UHD este o poveste cu totul alta, deoarece doar cele mai puternice GPU-uri moderne vor putea sa depaseasca peste 30 FPS si sa spuna ca vor ajunge la 60 fps.

Acestea fiind spuse, înainte de a decide asupra rezoluției voastre ideale, luați în considerare puterea GPU (placa video) și dacă preferați performanța sau calitatea vizuală. În majoritatea cazurilor, vă sfătuiesc să mergeți pe o rezoluție mai mare (fie QHD sau UHD), deoarece este mai rezistentă în viitor.

Refresh Rate

Rata de reîmprospătare a monitorului este măsurată în Hertz (Hz) și măsoară de câte ori monitorul poate reîmprospăta imaginea afișată pe secundă. Acest lucru determină de asemenea câte cadre pe secundă va fi afișat pe monitor. Rata de refresh trebuie corelată cu fps-urile atinse de joc pentra a avea parte de o imersiune la adevărata capacitate a moniotorului.

rata de refresh monitor pentru jocuri

Atenție!!!

Nu confundați rata de refresh a monitorului cu FPS-urile. Frames per Second se refera la cadrele de imagini succesive intr-o secunda, iar rata de refresh se refera la frecventa cu care se reimprospătează acele imagini. Sunt similare, și înțeleg de ce se face confuzia aceasta. Dar, totuși sunt 2 lucruri tehnice care funcționează total diferit.

Dar, da!

Se corelează fps cu hz, pentru a simți diferențele între un monitor de 60hz si 144hz trebuie și placa video să ”împingă” imaginile respective la peste 144 fps.

Monitoarele pot avea următoarele rate de reîmprospătare (cele mai comune), dar sunt și mici excepții:

 • 60Hz
 • 144Hz
 • 240Hz

Este important să rețineți că o rată de reîmprospătare ridicată nu are scop decât dacă placa video voastră. poate împinge numărul adecvat de cadre pe secundă.

Deci, înainte de a decide să obțineți un monitor de 144Hz sau 240Hz, asigurați-vă că placa grafică poate rula jocurile pe care le doriți la frame rate atât de mari.

Tehnologia panoului (display-ului)

Astăzi, sunt două mari categorii de display-uri care sunt în frunte:

 • TN (twisted nematic)
 • IPS (in-plane switching)

Fără a intra în diferențele tehnice dintre cele două, să abordăm imediat cateva din diferențele esențiale.

Nu o să vorbesc despre panourile VA, poate într-un articol viitor o să spun și de ce.

Panourile IPS oferă o calitate vizuală mai bună. Aceasta înseamnă o reproducere a culorilor mai vibrante și mai precise, precum și unghiuri de vizualizare mai bune.

Cel mai mare avantaj al unui panou TN este că acestea suportă timpi de răspuns mai rapizi. Apropo de timpul de răspuns…

Timpul de raspuns pentru monitor gaming

Timpul de răspuns al pixelilor este măsurat în milisecunde (ms) și reprezintă cât timp un singur pixel trebuie să treacă de la negru la alb sau să comute între diferite nuanțe de gri.

Dar la ce ajuta timpul de răspuns în gaming?

reducere ghosting effect timp de raspuns

În esență, cu cât timpul de răspuns este mai mic, cu atât vor fi mai ușoare mișcările camerei. Pe de altă parte, un timp de răspuns ridicat va duce la estomparea mișcării (frame drop), deoarece pixelii nu au suficient timp pentru a comuta între culori în timpul mișcării rapide a camerei. O altă problemă posibilă este reprezentarea ghosting effect, dar aceasta este doar o problemă cu monitoarele din prezent.

Acum, așa cum am menționat mai sus, panourile TN suportă timpii de răspuns de 1 ms, în timp ce panourile IPS pot să scadă maxim la 4 ms. Care dintre ele alegeți depinde în întregime de preferința voastră, de reacție, sau de calitate vizuală. În plus, este posibil să nu observați nici măcar o diferență între 1ms și 4ms dacă nu le-ați comparat unul lângă celălalt sau dacă acestea sunt deja folosite pentru a reduce timpii de răspuns.

Țineți cont că și rezoluția monitoarelor de jocuri are un rol important când vine vorba de timpul de răspuns, o rezoluție mare are mai mulți pixeli care trebuie să aibă un timp de răspuns cât mai mic pentru a avea calitate a imaginilor bună.

Un gamer profesionist vede acele schimbări mai ușor.

Mărimea ecranului

Dimensiunea ecranului nu este la fel de mare ca o înțelegere cu monitoarele, de vreme ce le veți vedea aproape, iar diferențele sunt destul de mici.

Astăzi,

Monitoarele pentru jocuri sunt între 21 și 27 inch, deoarece acestea reprezintă echilibrul perfect al clarității vizuale și al confortului vizual. Orice ar fi mai mare și ar trebui să fie privit de la distanță și orice altceva mai mic și nu ar beneficia la fel de mult de rezoluții înalte.

Mărimea pe care o alegeți depinde în întregime de voi.

Dacă aveți de gând să cumpărați un monitor de 1080p, este mai bine să NU depășiți 27 de inch la diagonala monitorului, deoarece densitatea pixelilor va fi foarte mică și în final veți observa pixelii. Țineți cont că și densitatea pixelilor pe fiecare cm contează, deci diferite densități ale pixelilor în aceeași diagonală de monitor pot avea rezultate vizuale diferite. Nu toate monitoarele de 27 inch FULL HD au aceeași densitate a pixelilor, deci puteți avea rezultate diferite de la model la model.

Pentru monitoarele de gaming peste 27 inch, vă recomand să vă orientați spre monitoare QHD sau UHD, rezoluții recomandate peste FULL HD.

Deci,

Să rezum…

Dacă aveți un birou mai micuț și stați prea aproape de monitor, nu văd sensul în a alege un monitor cu diagonala mare.

Oricum ochiul uman nu are o vedere periferică bună. O diagonală mare, ne va face să rasucim capul să vedem în lateralele monitorului.

Vederea periferică la ochi este undeva la 35 de grade perpendicular cu direcția în care privim, restul este ceață.

Conectori monitor gaming

Un monitor gaming modern pentru jocuri are următoarele intrări și ieșiri:

DisplayPort 1.4 – cea mai bună alegere pentru transferul video / audio pe PC

HDMI 1.4 / 2.0 – Nu suportă rate de reîmprospătare la rezoluții mai mari ca DisplayPort, dar la fel de viabile pentru soluțiile de la mijlocul gamei, transferă și video și audio

Ieșire audio de 3.5 mm – concepută ca un mijloc mai convenabil de a conecta căștile sau difuzoarele direct la monitor în loc de panoul din spate al plăcii de bază sau de panoul frontal al carcasei

În afară de acestea, un monitor gaming poate avea de asemenea o intrare audio de 3,5 mm și unul sau mai multe porturi USB de diferite tipuri.

Cum conectez monitorul 144 hz

 

Alte tipuri de conectori monitor gaming

Există și alte tipuri de conectori pe care un monitor poate include, dar cele de mai sus sunt cele mai întâlnite. Compatibilitatea video / audio nu ar trebui să fie o problemă, deoarece majoritatea plăcillor grafice vin cu cel puțin unul sau mai multe porturi DisplayPort sau HDMI și pot transfera și sunetul.

Singurul lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere este dacă există dispozitive USB pe care intenționați să le conectați direct la monitor și planificați cumpărarea în consecință.

Câteva cuvinte de final,

Cam atât, tot ceea ce este important să țineți minte atunci când alegeți un monitor de jocuri! Țineți minte toate cele de mai sus și puteți fi siguri că veți realiza o achiziție inteligentă.

Vă recomand, de asemenea, să lăsați un comment in secțiunea de mai jos, dacă aveți nevoie de orice sfat de achiziție.

Ce monitor gaming să cumpăr?

Las și 4 modele de monitoare pentru jocuri pe care le consider foarte bune pe bugete diferite:

Recomandare Top 5 monitoare gaming bune pentru 2021

#1 Monitor gaming LED TN LG 23.6″

Un monitor destul de ieftin pentru 2021

display de gaming ieftin

Cele mai bune caracteristici:
 • 144hz
 • suport solid
 • AMD Radeon FreeSync

În condițiile actuale de criză, prețurile electronicelor crește simțitor în ultimii ani, 2021 nu este exceptat nici el. Deocamdată pot să spun că are un preț relativ mic acest monitor de gaming, are caracteristicile unui monitor profesional, dar este destul de ieftin pentru a-și permite aproape orice gamer să-l cumpere.

Eficiența energetică nu e cea mai bună, dar puțini gameri sunt cei cărora le pasă acest aspect, nu?

Are destule detalii în scenele întunecate, iar pentru gamerii de shootere acest aspect este un real avantaj, depinde bineînțeles și ce tipuri de jocuri aveți favorite. Acest model are accentul pus pe gamerii de shootere.

Fiind un panou de tip TN, culorile vii și redările cu acuratețe nu sunt cele mai bune la acest monitor pentru jocuri. Banuiesc că îl cumpărați pentru gaming, nu pentru a edita fotografii pe el. Are și avantajul că are un timp de răspuns de o milisecundă.

Dimensiunea unui pixel este de 0.2715 mm, ce spuneam mai sus despre densitatea pixelilor, convertit în pixeli pe fiecare inch, înseamnă o densitate de aproape 68,9 pixeli pe inch, este foarte bună ținând cont de diagonala acestui monitor, 23.6 inch. Cu alte cuvinte, nu veți sesiza cu ochiul liber pixelii.

Descriere

Monitor gaming LED TN LG 23.6″, Full HD, DisplayPort, 1ms, 144Hz, FreeSync, Negru, 24GL650-B

Pregatit pentru victorie

LG UltraGear ™ este un dispozitiv de afisare puternic pentru jocuri cu functii performante care pot raspunde la orice jocuri de tip blockbuster.

Mai clar, mai neted si mai rapid

Cu tehnologia AMD RADEON FreeSync ™, jucatorii pot experimenta miscari fluide si transparente in jocuri de inalta rezolutie si cu ritm rapid. Elimineaza practic ruperea ecranului si balbaiala.

Miscarea fluida a jocurilor

Cu o rata de actualizare de 144Hz si 1ms (GTG) , obiectele sunt redate clar pentru un joc mai neted si o fluiditate vizuala aproape suprarealista. Cele mai dinamice si mai rapide obiecte in mijlocul intregii actiuni pot oferi jucatorilor un avantaj competitiv.

Explorati intregul camp de lupta

Permitand jucatorilor sa vada campul de lupta si toate UI-urile de joc dintr-o data, 24GL650 va poate duce la victorie in lupta si, in final, la razboi, prin luarea rapida a deciziilor.

Reactioneaza mai repede fata de adversari

Minimizati lagul de intrare cu Dynamic Action Sync, astfel incat jucatorii sa poata surprinde fiecare moment in timp real.

Ataca primul in intuneric

Jucatorii pot evita lunetistii care se ascund in cele mai intunecate locuri si sa scape rapid de situatiile atunci cand flashul explodeaza.

Tinteste mai bine

Punctul tinta este fixat in centru pentru a imbunatati precizia fotografierii.

O mai buna ergonomie pentru gaming

Baza poate fi ajustata pentru a schimba inclinarea, inaltimea si pivotul monitorului pentru a va ajuta sa jucati jocul mai confortabil.

Păreri PRO:
 • 144 Hz
 • ghosting effect redus
 • cabluri incluse în pachet
 • densitate pixeli mare
 • relativ ieftin
Păreri CONTRA:
 • culori fade
 • consum mare de energie
 • backlight bleeding cam mare

#2 Monitor gaming 144 Hz Lenovo Legion

Un monitor pentru gamerii cu buget ieftin

recomandare monitor gaming 144 hz ieftin

Cele mai bune caracteristici:
 • 144Hz
 • HDR
 • 400 cd/mp
 • rame subțiri

 

Acest model de monitor de gaming este unul cu raport calitate-pret-performanță foarte bun. Ramele subțiri sunt ideale pentru o configurație pc gaming HIGH-END cu un setup de 3 monitoare.

Poate ești interesat și de o configurație personalizată: Vezi Acest Link

Descriere

Monitor pentru gaming Lenovo Legion Y25f

Creat pentru gaming de performanta
Monitorul Lenovo Legion Y25f asigura victoria in arena de gaming, avand capabilitati HDR, o rata de reimprospatare rapida de 144Hz, un timp de raspuns aproape incredibil de 1ms si un design ergonomic, gandit special pentru jucatori. Este combinatia ideala de performanta si design.
Efecte vizuale fara compromis
Acest monitor ofera imagini clare, detalii uimitoare si texturi cat mai fidele lumii virtuale din joc. Ecranul Full HD de 24,5 inchi are capabilitati HDR, luminozitate de 400 cd/m² si margini aproape inexistente pentru a potenta si mai mult imaginile vibrante care aproape ca vor parea ca ies din ecran.
Stim ca ai nevoie de viteza
Pentru un joc fluid, fara intarzieri si cu imagini clare, Y25f are o rata de reimprospatare foarte buna de 144Hz, ce te va avantaja sigur in jocurile strategice sau FPS. Iar timpul de raspuns de 1ms iti va potenta reactiile deja rapide, antrenate pentru jocurile unde fiecare secunda conteaza.

Tehnologia AMD FreeSync ™

Aceasta tehnologie permite monitorului sa comunice cu GPU-ul PC-ului tau, sincronizandu-si cu acesta rata de improspatare si anuland bine cunoscutul efect de ”tearing” – sfasieri ale cadrelor.
Gaming confortabil
Fie ca vrei sa te bucuri de sesiunea de gaming la masa de birou sau pe canapea, stativul versatil al monitorului Y25f iti va asigura pozitia ideala de joc: poti regla inaltimea monitorului, il poti inclina, roti lateral sau chiar la 90 de grade. Aceste functii complete ale stativului, alaturi de tehnologia Comfort Eye, iti vor reduce oboseala ochilor si durerile la nivelul gatului si umarului. De asemenea, cele 3 port-uri USB sunt mereu la dispozitie pentru adagarea mouse-ului sau tastaturii sau pentru incarcarea diferitelor dispozitive mobile. In plus, pentru o experienta si mai captivanta a jocului, castile sunt mereu la indemana, pe suportul special dedicat pentru casti.

Păreri PRO:
 • ecran 144 Hz
 • preț ieftin
 • ideal pentru setup de 3 monitoare
 • luminozitate bună
 • ecran TN
Păreri CONTRA:
 • setari putin dificil de realizat
 • trebuie făcute și câteva setări la placa video

#3 Monitor gaming  QHD 144Hz Asus

Monitor recomandat și pentru jocuri, dar și pentru media

monitor de gaming qhd 2021

Cele mai bune caracteristici:
 • Diagonala 27 inch
 • Rezoluție QHD
 • 144 Hz
 • unghiuri de vizualizare bune

 

Un monitor ”multi-tasking” , este foarte bun pentru gaming, dar și pentru conținutul media. Fiind un panou IPS, are culori mai vii și unghiuri de vizualizare mai bune, comparative cu panourile TN.

Sigur,

Vine cu ”inconvenientul” că are un timp de răspuns de 4 ms, probabil ziceți ca nu e mare diferența.

Depinde cum priviți lucrurile, eu zic ca 4 milisecunde sunt de 4 ori mai multe decât un panou TN de 1 milisecundă.

 

Păreri PRO:
 • ecran IPS (bun si la multimedia)
 • unghiuri bune de vizualizare
 • culori mai vibrante comparative cu  un panou TN
 • ecran WQHD
 • 144 Hz
Păreri CONTRA:
 • preț deloc ieftin
 • ecran reflectiv putin enervant

#4 Monitor 2k gaming 144 Hz, 27 inch AOC

Cel mai bun monitor de gaming cu raport calitate-pret-performanta bun

cel mai bun display de jocuri 2021

Cele mai bune caracteristici:
 • Monitor 2K
 • Ecran non-reflexiv
 • 144 Hz
 • Boxe integrate
 • Contrast dinamic mare

 

Cele din urmă sunt cele dintâi. Da, unul dintre cele mai bune monitoare existente. Pentru prețul la ofertă, aceste modele de monitoare sunt foarte bune, mai ales când ofertele sunt cele mai bune. Aveți ocazia să prindeți un monitor la preț ieftin.

Deocamdată nu mai este la ofertă, dar a fost la 1600 de lei nu demult.

Sigur, nu este totul roz la acest model. Dar părțile negative sunt întîlnite la majoritatea monitoarelor de gaming.

Unul din ele, faptul ca rata de refresh este atinsă doar digital, rata de refresh ”nativa” analogică este sub 100 Hz.

Păreri PRO:
 • preț ieftin
 • diagonală bună
 • panou anti-glare
 • timp de răspuns de 1ms
 • 144 Hz
 • rezoluție 2K
 • cabluri incluse în pachet
 • boxe (modeste, dar sunt)
Păreri CONTRA:
 • nerecomandabil pentru afișare multimedia

#5 Monitor Gaming LED 27 Dell S2716DG

Un model reușit de monitor pentru gaming de la DELL cu G-sync

monitor de jocuri dell cu g-sync

Cele mai bune caracteristici:
 • G-sync activ
 • 144Hz nativ
 • Unghiuri vizualizare bune pentru un panou TN
 • Cablu display port inclus

 

Trebuia să pun în acest top ecrane de gaming și un model de la DELL. Acest model este special conceput doar pentru gaming. Deși este un panou de tip TN, are unghiuri de vizualizare mari și sigur, culorile sunt ok. Trebuiesc puțin calibrate dacă puneți preț pe acuratețea culorilor. Dar, fiind un articol pentru monitoare de gaming, este evident că nu îl recomand pentru multimedia sau editare foto la nivel PRO.

G-sync este cel care face diferența de preț între acest model și altul cu FreeSync. Eu personal, consider că merită acea diferență, în special dacă ai un sistem de gaming cu placă video de la Nvidia.

În pachet vine cu cablul display port, un cablu USB și bineînțeles cablul de alimentare.

Stuttering-ul este aproape inexistent, sincronizarea între cadre/sunet este foarte bună. Dar, ca la toate ecranele TN suferă puțin de image bleeding, iar la scenele întunecate din jocuri nu prea apar detaliile ca la un ecran IPS. Deci, uniformitatea ecranului la afișarea de negru lasă de dorit.

Deși are minusuri destule, îl consider câștigător. Minusurile sunt legate de alte detalii, nu de experiența sau imersiunea din gaming. Cu excepția scenelor întunecate, experiența de gaming este net superioară uneia cu monitor FreeSync. Este greu să redau în cuvinte diferențele vizuale, trebuie încercate ambele pentru a vă face o idee.

Păreri PRO:
 • G-syncul merită prețul mărit
 • este 144 hz nativ
 • culorile din fabrică nu au acuratețe dar le puteți îmbunătăți din soft foarte mult
 • nu are bleeding la culori
 • are timp de răspuns mic
 • stuttering aproape inexistent
 • nici image flicker nu are aproape deloc, sau este insesizabil
Păreri CONTRA:
 • nu este HDR
 • uniformitatea nivelului de negru este slabă rău de tot
 • nu vine calibrat la culori corect din fabrică, dar după calibrarea manuală atinge un nivel de peste 95% la acuratețea culorilor
 • contrastul de asemeni este slăbuț

Cel mai bun monitor de gaming 2021

Calitate panou - 10
Acuratețea culorilor - 9.5
Color bleeding - 9.6
Nivelul negrului - 8
Stuttering - 10

9.4

Scor obținut

Dell câștigă titlul pentru cel mai bun monitor pentru jocuri din acest articol. G-sync-ul și rata nativ de refresh m-au împins să-l dau câștigător. Sigur, prețul nu este ieftin, dar consider că merită diferența de preț.

Steluțele vizitatorilor: 4.9 ( 20 voturi)

Daca aveti un sistem gaming performant, nu va incurajez sa il folositi la un tv led 4k, este pacat sa faceti gaming pe un televizor daca sistemul este dotat cu componente de ultima ora.

Stiu,

Sunt putin scumpe, dar gasiti drone bune care au de 3 ori pretul unui astfel de monitor. Depinde si din ce unghi priviti achiziția.

Recomand achizitia unui monitor PRO.

 

 

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2021, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

14 Comments

   1. Pai cine da 1200 de lei pe un monitor cu panel TN capabil de 144Hz ca sa-l tina la 60 de Hz? Vad ca multi sunt confuzi cand vine vorba de timpul de raspuns al LG-ului…mi se pare mie sau unii sunt deranjati de acest LG superior vestitului xl2411?

   2. Personal, prefer xl2411 in dauna LG-ului din articol. Sunt mai focusati pe calitatea componentelor decat pe marketing cum sunt cei de la LG. Asta nu inseamna ca este un model slab LG-ul, cat despre 60hz, crede-ma sunt o multime de oameni care nu se pricep si folosesc monitoarele la 60hz chiar daca ele duc mai mult. Sunt multe cazurile cand nu e necesar din nestiinta sau din lipsa componentelor. De ex daca folosesti portul vga, sau nu ai placa video pentru a seta rata de refresh a monitorului. Inclusiv la al meu un ultra wide care poate fi overclockat la 75hz. Nu mai spun ca anumiti producatori „uita” sa specifice pe site-urile lor rata de refresh nativa. Nu vorbesc despre marketingul de genul clear motion rate.

 1. Stiu ca 1200 lei nu sunt de ajuns de aceea pana apare AMD cu seria noua mai am timp sa strang ceva..sa achizitionez un 480 sau chiar 490

 2. am inteles , procesorul a fost la o oferta buna de aceea am achizitonat unul blocat lam luat anul trecut pe la 900 de lei mi sa parut best buy. Bugetul fiind limitat am sa ma opresc la acel LG 24gm77 din ce am citit are o reproducere de culori foarte buna fata de alte modele in gama lui de pret , referitor la placi video mai am de asteptat pana apar si cele de la AMD.
  Momentan am 1200 de lei alocati pentru placa video mai strang ceva banuti si sa vedem pe ce ii arunc. Mersi pentru sfaturi si succes in continuare la ceea ce faci !

  1. Conteaza foarte mult acea rata de refresh sa fie peste 120Hz , o sa vezi diferente uriase intre gamingul pe vechile monitoare de 60 Hz. Pentru placile video de 1200 ron eu zic ca astepti degeaba AMD, o sa fie mult mai scumpe de 1200, dar poti merge pe un r9 de la AMD, sunt foarte bune in performante si mai ieftine.

 3. Foarte interesant , chiar sunt in cautarea unui monitor de gaming buget de maxim 1500-1600 lei ,eu acum am urmatoarea configuratie: i5 4690 ,z97xgaming 3,hyperx 8g 1600mhz , radeon r7 360 gigabyte 2GB ,sirtec 750W smart.
  As dorii sa ma ajuti in alegerea unui monitor deoarece pe viitor voi face si upgrade la placa video doar ca bugetul va fii limitat undeva la 1500-2000 lei. Ca jocuri ma joc aproape toate genurile de la FPS pana la RPG gen shadow of mordor

  1. Acum am vazut ca are si o reducere consistenta modelul de 27 inch din articol. Eu iti recomand sa incerci sa ajungi la el, e bun si cel de 24 dar cu timpul o sa vrei un monitor mai mare. Este extraordinar in gaming acel monitor.Diferenta de pret este mica acum intre pretul de la pcgarage pentru cel de 24 si pretul de la emag la cel de 27. Dar este stoc limitat si nu stiu daca o sa il mai gasesti pana cand o sa te decizi. Placile video o sa se mai ieftineasca de indata ce apar noile gpu-uri grafice care urmeaza sa apara si la AMD si la Nvidia. Cred ca o sa te incadrezi cu bugetul foarte bine avand in vedere ca o sa achizitionezi mai tarziu placa video. Foarte bun procesorul ala. Si eu folosesc la desktop i5 4570 si este fantastic, al tau e putin mai puternic. Sursa sirtec cum se descurca in O.C? Nu te uita la monitoarele cu vsync sau gsync ca sunt prea scumpe tehnologiile acelea si sunt departe de a fi puse la punct. Inca apar desyncronizari dintre gpu si monitor. Cat despre rata de refresh, acolo eu zic ca se face diferenta in experienta traita in gaming fata de monitoarele pe 60 Hz. Cred ca vor ajunge gpu-urile de tip gtx 980 sub 2000 ron in viitorul apropipat si de ce nu poate chiar un r9 390x, dar eu zic ca e mai recomandabil sa mergi pe gtx 980 la nivelul asta de gaming. Sursa e potenta pentru orice gpu.

   1. Cum adica sursa sa se descurce in O.C ? iar pentru placa video as opta mai mult pentru generatia urmatoare deja au aparut 1080 astept 1070 sa vedem la ce preturi va fii daca nu voi alege tabara cealalta dar nu stiu cand vor aparea in iunie sau iulie sa vad daca se merita…

   2. Am vazut ca ai o configuratie mai ciudata, placa de baza care suporta o.c (overclocking) si procesor care practic nu suporta O.C si este blocat, am crezut ca faci overclocking cu sistemul si te intrebam daca e stabila sursa pentru overclocking. Gtx 1080 e cea mai buna din lume la toate capitolele la ora actuala, nu are concurenta. http://www.pcgarage.ro/placi-video/asus/geforce-gtx-1080-founders-edition-8gb-ddr5x-256-bit/?use_voucher=5U52TELR
    Monitorul, ti-am recomandat sa incerci sa iei unul din modelele din articol este putin mai scump acela de 27 de inch dar crede-ma ca pe viitor o sa ti se para mica diagonala de 24.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button