Casă

Alegere cea mai buna masa de bucatarie moderna

Sfat achiziție mese de bucătării pentru 2023

O recomandare pentru o masa de bucatarie poate fi dovedită foarte utilă oricărei gospodării recent create sau renovate. Topicul de astăzi, în 2023 o să fie legat de alegerea mesei de bucătărie. O să fac un top cele mai bune alegeri de mese cu tematică modernă și accentul de kitsch nu o să fie inclus în acest articol.  Masa de dining din bucătărie este locul unde se strâng legăturile puternice într-o familie sau unde îți aduci cei mai apropiați prieteni. Este locul cel mai important pentru a crea conexiuni/apropieri de cei dragi. De aceea importanța alegerii meselor de bucătării moderne are și un rol psihologic de viitor.

În articolul trecut vorbeam despre cum să alegi cea mai bună lustră pentru sufragerie/living. Iar acum este momentul să discutăm despre cumpărarea/alegerea meselor de dinning. Așadar, așează-te la birou și citește cu grijă.

Cum să alegi masa de bucatarie perfectă pentru dinning?

sfat achiziție masa de bucătărie

Invitație pe canalul Youtube

Caută pe internet pe mai multe website-uri masa perfectă pentru tine. Chiar dacă o să-ți ia timp foarte mult, pe viitor o să merite pentru designul bucătăriei tale. Sunt, cu siguranță, mese de bucătării care să se potrivească oricărei case.

La ce altceva să fii atent în afară de designul meselor de bucătării moderne. Acum, în 2023, accentul nu mai vine pe suprafața meselor, ci pe calitatea materialelor, inclusiv picioarele de susținere.

Alegerea mesei de bucătării recomandate pentru durată de viață mare

Atenție!

Mesele de pal melaminat nu oferă cea mai bună durată de viață la o masă de bucătărie. Singurul atuu al meselor de dinning din pal melaminat îl constituie prețul redus al acestora. Dacă vreți o masă de bucătărie care să țină o viață întreagă, orientați-vă spre mese cu picioare metalice de calitate superioară. Blatul să fie cel puțin din MDF de calitate înaltă sau chiar din lemn masiv. Luați în considerare că este o investiție care să dureze foarte mulți ani, nu neglijați aceste aspecte.

Ce suprafață are spațiul dedicat mesei?

mese de dining moderne rustice pentru bucatarii și livinguri ce masa pentru bucatarie sa aleg ?[/caption]

Nu uita acest aspect!!!

Inițial, toată lumea, dar absolut toți tind să cumpere cea mai mare masă de bucătărie… nu uitați și de scaunele care vor fi în jurul mesei. S-ar putea ca spațiul vostru să nu fie suficient pentru a profita de mărimea meselor de bucatarie. Măcar 90cm de la marginea mesei să aveți spațiu dedicat scaunelor, ideal ar fi să fie 1metru. Da, știu, este mult! Țineți cont că nu toată lumea stă confortabil când știe că are un zid/stâlp/fereastră la spate.

Materialele de confecționare a meselor de bucatarie

Cele mai populare materiale de producție în România, din păcate, sunt cele din pal melaminat. Vești bune însă, din ce în ce mai mulți încep să aprecieze și mesele de bucătării din materiale mai puțin convenționale, sau să le zicem populare. Principalele sunt:

 • Lemn masiv
 • Metalice (picioare de aluminiu/inox)
 • MDF
 • Beton amprentat
 • Sticla
 • Granit

material mese de dining de calitate superioara

Recomandare masa de bucatarie + TOP3 pe 2023

Haideți să vedem și un top 3 cele mai bune mese de bucatarii recomandate pentru 2023.


#1 Masa Morrison cu blat gros stejar

O masă de calitate superioară modernă

masa de bucătărie stil industrial

Cele mai bune caracteristici:
 • Picioare din oțel
 • Stabilă
 • Rezistentă în timp
 • Ușor de montat
 • 170cm

Materialul blatului este MDF, însă laminarea/finisajul este făcut din lemn masiv. O să vă dați seama când atingeți suprafața mesei, aceasta nu este precum melaminările obișnuite. Este una dintre cele mai bune mese de dining la raportul calitate/preț de pe piață. Designul poate avea loc de îmbunătățiri, însă este o masa de bucatarie care va avea o durată de viață extrem de mare. Asta și datorită faptului că picioarele sunt din oțel vopsit cu texturare. Iar blatul, dacă aveți grijă de el, nu văd de ce nu ar putea ține o viață întregă!

Din nou, nu este suprafață lucioasă și asta-i conferă un oarecum accent industrial. Este suficient de mare pentru 4 adulți și 2 copii, cel puțin la cea de 170cm. Și puteți opta și pentru modele mai lungi în care pot încăpea mai multe persoane (până la 10 persoane pentru cea cu blat de 230cm)

Aceasta poate fi montată de o singura persoană, dar va fi necesar să fie 2 persoane pentru a o ridica după asamblare, cu precădere dacă o să alegeți modelul de 2.3m, este enorm de dificil de mutat/ridicat.

Descriere

Câteva cuvinte despre masa de dinning:

– Finisajul blatului rezistent, fibra lemnului simtindu-se tactil.
– Finisajul picioarelor rezistent și cu vopsea texturată 10%.
– Stabilă și rezistentă.
– Montaj foarte usor, cu kit de asamblare si instructiuni în cutia de ambalaj, cam 10 minute.
– Ambalare foarte bună pentru a nu se deteriora produsul pe timpul transportului.
– Produs de design, prezentat in targuri de specialitate.

Stil modern, potrivita pentru mai multe utilitati, avand o capacitate de 4-6 persoane. Partial asamblata, necesita doar montarea picioarelor, iar acest proces este rapid si usor.

Păreri PRO:
 • picioare metalice stabile
 • aspect industrial modern plăcut
 • finisaje de calitate superioară
 • suprafețe pe mărimi diferite de ales
 • materiale de calitate
Păreri CONTRA:
 • nimic

Cea mai bună masă de bucătărie pe 2023

Materiale construcție - 98%
Design - 94%
Raport preț/calitate finisaje - 96%

96%

Scor obținut

Acest model primește titlul pentru cea mai bună masa de bucatarie la raportul calitate/preț

User Rating: 5 ( 1 votes)

#2 Masa de bucatarie din lemn masiv

O masă riscantă? Ori o să o iubești din prima, ori nu o să-ți placă deloc

masa de dining de bucatarii din lemn masiv

Cele mai bune caracteristici:
 • Picioare oțel vopsit electrostatic
 • Design atipic
 • Lemn rar întălnit în România

De ce am scris în subtitlu’ că fie o să o iubiți din prima, sau este posibil să nu vă placă deloc. Este pentru persoanele care nu doresc simetrie și perfecțiune, este acel gen de masă de dining imperfectă cu blatul nefinisat, lăsat așa cum l-a dat natura.

Ah da,

Este lemn de esență tare din mango!

Pentru câțiva dintre voi vi se va părea urât, dar sunt o categorie de persoane cărora le place imperfecțiunea și naturalețea fără a fi afectată de intervenția aparatelor moderne de finisare, în plus ești sigur că nu vei mai vedea exact acea masă și în altă casă, precum cumperi din Ikea.

De bucătărie?

Eu zic că merge pusă și într-un living cu o lustră suspendată deasupra mesei, va arăta spectaculos.

De ce pun mereu mese cu picioare de oțel prin top?

Simplu,

O să țină probabil mai mult decât viața noastră, iar dacă blatul se distruge, puteți schimba doar blatul, iar pe termen lung eu zic că o să merite și financiar acest tip de mese.

Ce este procesul de vopsire electrostatica?

Este similar cu vopsirea convențională, dar are un grad de acoperire mai bun printr-o aderare a vopselei mai eficient datorită încărcării electrostatice a metalului, particulele de vopsea vor fi mult mai uniforme și nu vor apărea pe metal acele mici picături, acele acumulări de vopsea ce-i dau aspect de „coajă de portocală”.

Apropo…

Mă refer la vopsirea electrostatică a structurii metalice, nu a lemnului blatului propriuzis.

Păreri PRO:
 • durată de viață mare
 • aspect modern și brut
 • posibilitate de mărimi diferite, în funcție de buget
Păreri CONTRA:
 • puțin cam scumpă
 • livrare greoaie
 • puțin instabilă din cauza formei picioarelor

#3 Masă sticlă neagră extensibilă

O masă cu accente moderne cu design rafinat

masă de bucatarie living dinning de sticla neagra

Cele mai bune caracteristici:

 • Structură MDF+OȚEL
 • Pliabilă
 • Design plăcut

Da, știu! Gusturile nu prea au cum să se discute, de aceea am pus în top o masă care cred că va fi pe placul aproape oricui, mai puțin celor care nu agreează mesele cu blat de sticlă. Deși, aș putea spune că nu este o masă tipică de sticlă, iar blatul acesteia este de sticlă mată care dă senzația ca este de mdf. Nu este lucioasă și are o suprafață sablată, pentru a nu creea impresia că este sticlă.

Este extensibilă?

Da! Este!

Și cu foarte mare ușurință se poate strânge, asta dacă nu aveți de eliberat masa. Ar trebui în mai puțin de 10 secunde să o pliați/extindeți.

Da bine, dar cum se va descurca la curățit?

Partea de suprafață, deși nu este superlucioasă, lavetele se vor descurca foarte bine și nici nu trebuie să vă faceți griji de soluții speciale ca în cazul altor tipuri de blaturi. Celebrul windex se descurcă de minune, sau orice alt lichid de spălat geamuri.

Picioarele sunt cu structură metalică, dar care este acoperită de MDF pentru design.

Păreri PRO:
 • este extensibilă
 • sistem rapid de extindere
 • ușor de curățat
 • rezistență în timp
 • sticlă securizată
 • ușor de instalat
 • transport inclus
Păreri CONTRA:
 • timp de livrare greoi

 

Flavius Tech

Pasionat de IT, cu experiență de 24 de ani în informatică, angrenat în diferite proiecte de dezvoltare web, am creat Flavius-Tech.ro din pasiunea pentru noile tehnologii din IoT (Internet of Things) pentru informarea obiectivă și corectă a diferitelor produse IT. Pentru 2024, o să creez cele mai bune configurații și recomandări pentru componentele de ultimă oră din industria IT&C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verifică de asemeni și
Close
Back to top button